X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie w LISTOPADZIE na pewno się uda!
Odpowiedz

w LISTOPADZIE na pewno się uda!

Oceń ten wątek:
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Doskonale Cie rozumiem, bo robie dokladnie to samo. Nakrecam sie, mimo ze wiem, ze objawy okresu i ciazy moga byc identyczne... Myslalam, ze moze uda sie zrobic niespodzianke mezowi na urodziny, bo ma za kilka dni, wiec w tym miesiacu zawiode sie jeszcze bardziej... :(

Dobry lekarz to podstawa. Ja bylam juz u jakichs pieciu i dopiero teraz udalo mi sie trafic na kogos, kto sie mna zainteresowal.

Dlaczego to wszystko jest takie trudne. Ja mam urodziny w listopadzie i tak liczę na to, że może zdarzy się jakiś cud i dostanę najpiękniejszy prezent na urodziny :) No właśnie dobry lekarz to podstawa. Mój poprzedni zlal temat całkowicie i nawet żadnych leków mi nie dał ani nic, a ten do którego teraz poszłam to wysłuchał i powiedział że niby po roku starań wdraża się leczenie ale on rozumie że ja się stresuję itp i no naprawdę podszedł do tematu profesjonalnie.

Kurde miałam już nie nabijac sobie do głowy a tu niedawno na papierze toaletowym dostrzeglam malutka dosłownie maleńka czerwona kropkę... Nie no, ja to po owulacji dostaje jakiegoś pierdzielca naprawdę i wszystko interpretuje jako objaw :p

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja28 wrote:
    Dlaczego to wszystko jest takie trudne. Ja mam urodziny w listopadzie i tak liczę na to, że może zdarzy się jakiś cud i dostanę najpiękniejszy prezent na urodziny :) No właśnie dobry lekarz to podstawa. Mój poprzedni zlal temat całkowicie i nawet żadnych leków mi nie dał ani nic, a ten do którego teraz poszłam to wysłuchał i powiedział że niby po roku starań wdraża się leczenie ale on rozumie że ja się stresuję itp i no naprawdę podszedł do tematu profesjonalnie.

Kurde miałam już nie nabijac sobie do głowy a tu niedawno na papierze toaletowym dostrzeglam malutka dosłownie maleńka czerwona kropkę... Nie no, ja to po owulacji dostaje jakiegoś pierdzielca naprawdę i wszystko interpretuje jako objaw :p

A kiedy robisz test? :)
    Ja tez juz swiruje :D boje sie, ze jutro bedzie spadek temperatury i po wszystkim...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec... Oficalnie zaczynam listopadowe starania. Temperatura spadla ksiazkowo i za chwile zaczelam krwawic. Jest mi strasznie smutno, pierwszy raz az tak bardzo. I z tym smutkiem jade wlasnie robic zdjecia na kolejnym Chrzcie... dobije sie sto razy bardziej.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Koniec... Oficalnie zaczynam listopadowe starania. Temperatura spadla ksiazkowo i za chwile zaczelam krwawic. Jest mi strasznie smutno, pierwszy raz az tak bardzo. I z tym smutkiem jade wlasnie robic zdjecia na kolejnym Chrzcie... dobije sie sto razy bardziej.
    Przykro mi :( wiem jakie to jest dobijajace, ten cholerny okres :/ trzymaj się :*

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • Ewa_1988 Koleżanka

Wysłany: 28 października 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Jestem zupełnie nowa na forum. Starania zaczęliśmy stosunkowo niedawno ( dopiero miesiąc temu) Byłam tak podekscytowana że zrobiłam milion testów ( wszystkie negatywne ) i z pomocą wujka GOOGLE doszukiwałam się wszystkich symptomów. No ale nadszedł ten dzień i właśnie dostałam @ :( Z natury jestem bardzo emocjonalna i łatwo dopuszczam do siebie stres, więc ta pierwsza nieudana próba zdążyła we mnie wywołać atak paniki ( tak, wiem że sobie nie pomagam :( ) Ovu wypada na 10 listopada. Biorę kwas foliowy i zastanawiam się nad Conceive. Trzymam kciuki za was i za siebie!

Arashe lubi tę wiadomość

• Arashe Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja28 wrote:

Ja miałam w urodziny swoje owulacje, i jak się okazało szczęśliwa, a w urodziny Szwagra indukcja poronienia. Czyli zbyt szczęśliwie się nie skończyło. Ludzie lubią daty ładne. Dlatego teraz mam nadzieję na 5 listopada, kiedy to miałabym rodzic ;)

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Ja miałam w urodziny swoje owulacje, i jak się okazało szczęśliwa, a w urodziny Szwagra indukcja poronienia. Czyli zbyt szczęśliwie się nie skończyło. Ludzie lubią daty ładne. Dlatego teraz mam nadzieję na 5 listopada, kiedy to miałabym rodzic ;)

Zawsze takie daty dają jakąś małą nadzieję :) ja jestem zła na siebie, tak dobrze mi szło od ostatniego okresu, wywaliłam się z każdej grupy ciążowej, wrzuciłam na luz, uśmiechalam się więcej, a teraz po owulacji znów dostaje bzika jakiegoś i doszukuje się objawów... Chociaż no te bóle jajnika z którego była owu nie wymyśliłam ich sobie ale też nie dają mi żadnej pewności...

Ewa witamy Cię i również trzymamy kciuki za Ciebie! :* wiem jak boli każda porażka, to jest straszne ale gdzieś w głębi duszy wiem, że na każdą z nas przyjdzie pora i doczekamy się :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 10:48

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 22:20

Ewa_1988, Arashe lubią tę wiadomość

• Ewa_1988 Koleżanka

Wysłany: 28 października 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch, właśnie też zamówiłam żel z aplikatorem! :o Muszę przyznać że wychowanie w kulturze "instant" w ogóle nie sprzyja w staraniach. Trzeba dużo cierpliwości i zdrowego rozsądku żeby nie popaść w manie wiecznego odliczania dni w kalendarzyku. Jestem dopiero początkująca, ale już widzę że jeżeli sama się nie zdyscyplinuje to popadnę w paranoje...

parenka lubi tę wiadomość

• Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodema tak mi przykro ;* trzymaj sie i mam nadzieje ze listopad będzie bardziej pozytywny :)
    Ewa - witamy :)

Ja tez zastanawiam się nad kupnem tego żelu i chyba siądę dzisiaj i go zamówię :)

PCOS ??
    Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
    Cienkie endometrium
    Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg.
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym miesiącu już się zastanawiam kiedy najlepiej, już niedługo będą objawy płodnych, w końcu 10 dc

l66prp8.png
    pglyfv7.png
  • PannaKa27 Znajoma

Wysłany: 28 października 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ewa;) witaj na forum.
    ja testuję 8.11... ehh tyle czasu jeszcze

Magda_87 lubi tę wiadomość

• MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam czy można dołączyć ?

parenka lubi tę wiadomość

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 22:20

• Arashe Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaStasia :) wrote:
    Witam czy można dołączyć ?
    Zawsze jak się ma ochotę :) teraz zaczynasz starania czy już w trakcie?

l66prp8.png
    pglyfv7.png

Wysłany: 29 października 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Zawsze jak się ma ochotę :) teraz zaczynasz starania czy już w trakcie?
    Pierwszy cykl starań . Właśnie jestem 4 dni po owulacji.

• Arashe Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tu w większości przed, bo poprzedni cykl spełzł na niczym. Życzę powodzenia. A ile ma młodsze?

l66prp8.png
    pglyfv7.png

Wysłany: 29 października 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    My tu w większości przed, bo poprzedni cykl spełzł na niczym. Życzę powodzenia. A ile ma młodsze?
    Synek ma teraz 16 miesięcy .

Arashe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też chętnie dołączę! testowanie dopiero 25.11.
    To będzie 1 cs po poronieniu. Właśnie jestem w trakcie 2@ od zabiegu i zaczynamy starania :) próbuję się nie nastawiać, żeby się nie rozczarować, ale nadzieja jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 14:30

aeiouy, Arashe, Latusia lubią tę wiadomość

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kilka dni po terminie planowanego okresu. Czasami pobolewa brzuch, czasami nie. Nie ma plamień, ani nic

‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ