Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie w LISTOPADZIE na pewno się uda!
Odpowiedz

w LISTOPADZIE na pewno się uda!

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie adzieja gaśnie... Chyba zaczynaja sie moje typowe przedokresowe plamienia :(
    W poprzednich cyklach az tak sie nie przejmowalam, z pozytywnym nastawieniem podchodzilam do kolejnego cyklu. A tym razem jest mi wyjatkowo przykro...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Hej Patrycja, oby właśnie był tym szczęśliwym!
    Witam się w 9dc, jeszcze z 5 do 7 dni do ovu, czyli zaraz trzeba przygotować męża :P
    Oby tak było choć bóle brzucha mnie niepokoja, do okresu ponad tydzień a w podbrzuszu czuje jakiś ścisk :/

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodema - przykro mi jeżeli okaże się że to okres :( wiem, co czujesz, z każdym kolejnym cyklem ja się nie udaje jest mi po prostu smutno.

Ja się zastanawiam czy w listopadzie nie odpuścić sobie tych starań i zrobić sobie taki miesiąc odstresowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 10:54

PCOS ??
    Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
    Cienkie endometrium
    Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg.
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, dla mnie odstresowaniem jest czas przed owulacja, wtedy wyluzowuje się, dopiero przed ovu zaczynam myśleć kiedy najlepiej. No i z tego co wiem to albo dzień przed ovu albo dzień po. A przed ovu najlepiej też 3 dni przed, by to nasienie nie było ani za stare ani za młode w przed dzień ovu. By sobie dojrzalo w jajowodzie i w ovu zaatakowalo w pełni sił ;)

aeiouy lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe - ja mam dokladnie tak samo, czas przed owulacja to oddech...

Teraz wyjatkowo ciezko znosze to, ze raczej sie nie udalo. Przed chwila wybuchlam placzem, czuje sie calkowicie rozbita. Pewnie 80% winy tych emocji jest w hormonach, zawsze mam silny PMS, ale 20% to moj wielki zal, ze kolejny raz nie wyszlo, ze cos czego tak bardzo chce przez chwile wydaje sie realne, a potem nagle znika...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 22:20

• makowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, próbuję być na bieżąco ale ciężko mi to idzie

MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • makowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu nie dodał się mój cały post? A tyle się napisałam...

OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

x0f7mnb.png
  • makowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jeszcze raz, teraz w skrócie: 17 października dostałam @, teraz 11 dc, owu jakoś 4 listopada. To 3 cs, ale nie przeżywam, nie mogło się kolejny raz udać w 1 cs. Nadrobiłam was, postaram się być na bieżąco ☺️

Arashe lubi tę wiadomość

x0f7mnb.png
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dziewczyny czy to możliwe że tydzień po owulacji a ponad tydzień przed okresem już mnie boli brzuch jak na @? Wczoraj bolał mnie lewy jajnik z którego była owu (to był 7dpo) i od wczoraj zaczęły się takie pobolewania podbrzusza :/ nie wiem co o tym myślec...

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja28 wrote:
    Kurcze, dziewczyny czy to możliwe że tydzień po owulacji a ponad tydzień przed okresem już mnie boli brzuch jak na @? Wczoraj bolał mnie lewy jajnik z którego była owu (to był 7dpo) i od wczoraj zaczęły się takie pobolewania podbrzusza :/ nie wiem co o tym myślec...

Ja miałam tak w tym cyklu. Równo 7 dpo przez jakieś 1,5 doby brzuch bolał mnie tak, jakbym miała za chwilę dostać okresu. Liczyłam, że to ból implantacyjny, ale chyba jednak nie...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka no właśnie też tak mam akurat tydzień po owulacji... To chore jak my kobiety wkrecamy sobie objawy :/

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja28 wrote:
    Nikodemka no właśnie też tak mam akurat tydzień po owulacji... To chore jak my kobiety wkrecamy sobie objawy :/

Ja mam zamiar sprawdzić w przyszlym cyklu hormony. Wczesniej mialam skurcze i silny bol piersi, ale zaczynaly sie na 3-4 dni przed okresem. Teraz zaczely sie na 9 dni przed i obawiam sie, ze to u mnie znowu problem z progesteronem :/

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja dawniej to miałam objawy okresu tak z 3 dni przed a teraz 9 dni do terminu a czuje sie dziwnie... jak kiedyś badałam progesteron to był ok, ale reszta hormonów troche szaleje, lekarz włączył mi metforminę i aromek i zobaczymy...tak bardzo bym chciała już tych II kresek na teście...

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • aeiouy Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:) czytam Was caly czas. Ja podobnie jak Arashe i Nikodemka - przed owu sie odstresowywuje:) Wczoraj bylismy na bilardzie, dzis kupilam sobie kiecke, wieczorem wychodzimy do znajomych! Takze, pelen chill. Dzis 8dc - do owu jesczze pare dni... Po owu to ja chucham i dmucham na siebie (moze i za bardzo!).
    Nuch - dobrze, ze zrobiliscie te badania, znacie przyczyne przynajmniej i wiecie co trzeba naprawic.

Trzymajcie sie wszystkie, milego weekendu Wam życzę :)

Arashe lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja28 wrote:
    no właśnie ja dawniej to miałam objawy okresu tak z 3 dni przed a teraz 9 dni do terminu a czuje sie dziwnie... jak kiedyś badałam progesteron to był ok, ale reszta hormonów troche szaleje, lekarz włączył mi metforminę i aromek i zobaczymy...tak bardzo bym chciała już tych II kresek na teście...

Ja też, bardzo bardzo... Masz te objawy tak wcześnie pierwszy raz? Na co są te dwa leki? :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same objawy typowe na okres też nie świadczą, że on przyjdzie. W 1 ciąży o której nie wiedziałam, miałam objawy typowe jak przed @ i byłam pewna że będzie, i tak 2 tygodnie czekałam i nic. A na teście 2 krechy, więc nie załamywać się przed czasem :)

Nikodemka, sara9555, JaSzczurek lubią tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży czułam, ze jestem!
    Robiłam testy. Były blade. Byłam na bhcg i nie wykazał ciąży. Jakieś dwa tygodnie później okazało się, ze jestem! I byłam wtedy. Beta się pomyliła! Może było za wcześnie, ale pojęcia nie mam który to był dzień. A znowu zdarzały mi się wyraźne testy kiedy indziej i okazało się, ze mam torbiel, a ciąży nie było. Moja ginekolog robi w ten sposób, ze po terminie okresu zapisuje luteinę na kilka dni, jak po odstawieniu przyjdzie okres tzn., ze ciąży nie ma, a jak nie to jest. I wtedy jestem pewna. To mnie nigdy nie zawiodło. Ja test znowu blada druga kreska (robione o 17ej). Czekam do siódmego na wizytę u gin, chyba, ze @ będzie wcześniej

• Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Ja też, bardzo bardzo... Masz te objawy tak wcześnie pierwszy raz? Na co są te dwa leki? :)
    Tzn ostatnie cykle są czasem takie że czuję skurcze sporo przed okresem ale teraz akurat ten ból jajnika z którego była owu i to tydzień po niej no i od tego dnia te bóle... Wiem, wkrecam sobie ale tak działa psychika... Ogólnie leki są na uregulowanie hormonów i przyspieszenie owulacji, pierwszy lekarz który zainteresował się mną a nie olal. I chyba większe nadzieję pokladam w kolejnym cyklu jak już po biorę te leki no ale zobaczymy...

Wiem też że objawy okresu mogą być objawami ciąży, ale ja zawsze się nastawie a później przychodzi okres i znów jest dół... Ile razy już wyobrażałam sobie jak powiem Mezowi o dziecku, a póki co to są marzenia...

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja28 wrote:
    Tzn ostatnie cykle są czasem takie że czuję skurcze sporo przed okresem ale teraz akurat ten ból jajnika z którego była owu i to tydzień po niej no i od tego dnia te bóle... Wiem, wkrecam sobie ale tak działa psychika... Ogólnie leki są na uregulowanie hormonów i przyspieszenie owulacji, pierwszy lekarz który zainteresował się mną a nie olal. I chyba większe nadzieję pokladam w kolejnym cyklu jak już po biorę te leki no ale zobaczymy...

Wiem też że objawy okresu mogą być objawami ciąży, ale ja zawsze się nastawie a później przychodzi okres i znów jest dół... Ile razy już wyobrażałam sobie jak powiem Mezowi o dziecku, a póki co to są marzenia...

Doskonale Cie rozumiem, bo robie dokladnie to samo. Nakrecam sie, mimo ze wiem, ze objawy okresu i ciazy moga byc identyczne... Myslalam, ze moze uda sie zrobic niespodzianke mezowi na urodziny, bo ma za kilka dni, wiec w tym miesiacu zawiode sie jeszcze bardziej... :(

Dobry lekarz to podstawa. Ja bylam juz u jakichs pieciu i dopiero teraz udalo mi sie trafic na kogos, kto sie mna zainteresowal.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ