W listopadzie przytulanki, w lipcu piękne kołysanki 🤰🤰🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulcia28 wrote:Szona ja mam 32 lata, drugiego męża i łącznie czekam od 12 lat na dziecko i co? Mam sobie strzelić w łeb? Szkoda brudzic podłogę 😂😂 biorę co mi życie daje bo szkoda czasu i nerwów , próbowałam ivf trudno wyszło jak wyszło ,w większości dzięki konowalowi ale mi wystarczało tego bo to więcej stresu i kosztów. Jak się uda to super a jak nie? No to nie ,to znajdę dobra pracę i jak już będzie można ,pojadę z mężem na zajebisty urlop
I ja miałam też wzloty, upadki, bo umowmy się - jak się o czymś w opór marzy, a dostaje się kopa w dupę, to frustracja rośnie mocno. I rzeczywiście otarłam się o psychologa, poznałam tu wiele wspaniałych osób, czuję się teraz szczęśliwa i zaopiekowana. Ogromną radość daje mi to, że żyję w czasach, gdy medycyna wiele może i wiele potrafi. Staram się jak najmniej porównywać z innymi - ale podkreślę raz jeszcze, trwało to u mnie przynajmniej rok.
Paulcia, cieszę się, że dobrnęłaś do takiej stabilizacji, że masz satysfakcjonujący związek i wierzę bardzo, że marzenie się spełni. Z całego serca popieram także celebrowanie życia takie, jakie zostało nam dane - choć naprawdę wiem, że to wobec różnych niepowodzeń jest trudne.
miska122, Paulcia28, Simons_cat, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
Frelcia kciuki
Noelle piękne dziecię
Szona grudzień nasz
Simons ja chyba wiem co chcesz przekazać. Jak byłam w pozamacicznej i widziałam po becie, że jest źle, a ludzie mówili mi, że jeszcze się okaże, że zdrowa ciąża i wszystko ok to się denerwowałam, bo wiedziałam, że to nieprawda. Ale wszystkie tutaj trzymają kciuki, bo taka już nasza natura
Do mnie 28 już powoli macha, ale jestem zdeterminowana urodzić przed 30, więc 2021 szykuj się na moje dolegliwości ciążoweszona, Paulcia28, Frelciaa, Simons_cat, Noelle, Natka95, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
Simons_cat wrote:Ech Dziewczyny, 30 dopiero. Wiem, że to nadal mało i jest szansa. Tylko gdzie ja mam do 40 zmieścić czwórkę dzieci 😂😂
A lekarka tak gadała przez pcos. Ale cały czas mówiła że nie znajdę, a nie że będą problemy :p
I ja mam w swoim otoczeniu dzieci mam z Pcos Kij w oko lekarce. Skoro mamy tu dzieci z cykli bez owulacji, to nie mozemy mieć dziecka z pcos? Pomysł o tej lekarce i powiedz jej: potrzymaj mi piwo kobieto.Muszka05, Paulcia28, Rucola, Noelle, *Agape*, Natka95, Ayayanee, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
Paulcia28 wrote:Nikt nie jest twardy, twardego można udawać ale tak naprawdę w środku jest ktoś kto ma dość kłod rzucanych pod nogi . Można się nauczyć żyć normalnie, trochę to trwa , psycholog też może w tym pomóc , czasem warto się pogodzić z pewnymi rzeczami i zacząć żyć by życie nie przeciekalo przez palce , ja cieszę się tym co mam, jesteśmy zdrowi ,kochamy się i wspieramy zawsze a jeśli uda się zajść w ciążę to będę wdzięczna za każdą sekundę ciąży obojętnie jak to się skończy . Życie nauczyło mnie pokory i cierpliwości co do niektórych spraw. Nie można mieć w życiu wszystkiego ,więc doceniam co mam 😉
Może i mi się uda tak przestawić.. nie wiem może trzeba czasu? Moja znajoma olewała , nie celowała w owu, śmiała się z tego ze „kolejny miesiąc może jeszcze pic winko”. Ja chodzę do psychologa już drugi rok na nerwice lekowa która sprowadza się do wkręcania sobie różnych rzeczy , ze nie będę mogła, ze wyniki będą zle itd błędne koło i tak jak piszecie czas. Ciagle liczę ze jak będzie ciężka przeprawa to nie zdążę z rodzeństwem🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️
Ale mam cudowne psy🙈 (oprócz labradora który rozwala mi pół domu;))szona lubi tę wiadomość
Lipiec 2020 cb, luty 2021 cb
Mama trójki dzieci z ogonami🐶
Zoi ❤️ 36+5, 1900g -
miska122 wrote:Frelcia kciuki
Noelle piękne dziecię
Szona grudzień nasz
Simons ja chyba wiem co chcesz przekazać. Jak byłam w pozamacicznej i widziałam po becie, że jest źle, a ludzie mówili mi, że jeszcze się okaże, że zdrowa ciąża i wszystko ok to się denerwowałam, bo wiedziałam, że to nieprawda. Ale wszystkie tutaj trzymają kciuki, bo taka już nasza natura
Do mnie 28 już powoli macha, ale jestem zdeterminowana urodzić przed 30, więc 2021 szykuj się na moje dolegliwości ciążowe
Do mnie tez już macha 28! Może jesteśmy w podobnym wiekumiska122 lubi tę wiadomość
Zoi ❤️ 36+5, 1900g -
Muszka05 wrote:Może i mi się uda tak przestawić.. nie wiem może trzeba czasu? Moja znajoma olewała , nie celowała w owu, śmiała się z tego ze „kolejny miesiąc może jeszcze pic winko”. Ja chodzę do psychologa już drugi rok na nerwice lekowa która sprowadza się do wkręcania sobie różnych rzeczy , ze nie będę mogła, ze wyniki będą zle itd błędne koło i tak jak piszecie czas. Ciagle liczę ze jak będzie ciężka przeprawa to nie zdążę z rodzeństwem🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️
Ale mam cudowne psy🙈 (oprócz labradora który rozwala mi pół domu;))joka789, Jusia88, Magdalena29, Annie1981 lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Szonka Twój Dzidziuś czeka aż ciocia dla niego wszystkie liski uzbiera ❤️ I pluszaczki i kołderki i liski szumisie. Generalnie liski zaraz zapadną w sen i obudza się na wiosnę także wiesz... już tuż tuż 😎
Paulcia28, Simons_cat, Noelle, szona, Natka95, Magdalena29 lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
veritaa wrote:Przepraszam ja często Was czytam a że problem jak mój to odpowiem. U mnie też na histero wyszly mikropolipy i duży przerost endo. Na usg zawsze było ok oczywiście...
Moj lekarz ówczesny który mnie prowadził Juz 17 miesięcy i robił to histero juz w trakcie zabiegu powiedział mi że źle to wygląda i nie ma szans na zagniezdzenie z takim endometrium i proponuję to wyłyżeczkować całkowicie. Tak też zrobiliśmy. Po wyłyżeczkowaniu miesiac po bylam w szczęśliwej ciazy.to był 18 cykl staran.
Przepraszam dziewczyny, że się nie udzielam, ale jakoś po tej histeroskopii coś we mnie siadło znowu. Ja wiem, że diagnoza, że można dziłać itp itd. Ale mnie to nie pociesza. To są kolejne miesiące walki z wiatrakami, kolejne miesiące leków, leczenia, czekania. Ja dalej nie wiem co z tym jajowodem jedynym. Chyba jednak za szybko na forum wróciłam. Nie mam siły i energii na to. A nie chce być też osobą, która tylko wpadnie, żeby powiedzieć o sobie i zniknie. Źle mi z tym. Muszę sobie jeszcze troche poukładać w głowie.13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Paulcia28 wrote:Ja też chodziłam kiedyś do psychologa, byłam w ciężkiej depresji i po próbach samobójczych , po stracie pierwszej ciąży chciałam tak bardzo umrzeć ,że dziś dziękuję ze mi się to nie udało . Jeszcze parę lat temu byłam wrakiem człowieka a dziś? Mam nowe życie i nie pisze tego tutaj by wzbudzić litość bo nie lubię tego jak ktoś mi pisze ojej bidulko bla bla pisze to by pokazać ,że nawet z najgorszego bagna można wyjść i zacząć cieszyć się życiem, tak jak Szona napisała każde niepowodzenia deprymuja i zostawiają ślad po sobie ale warto docenić co się ma i najlepiej nic nie planować , chcesz rozsmieszyc Boga ? To opowiedz mu o swoich planach 😉 na wszystko przyjdzie jeszcze czas ,jak nie teraz to później
Dlatego tak jak napisałam uważam ze silne babki tu są 💪🏼 Wewnętrznie czyli zmiana nastawienia, branie życia jak leci i docenianie momentówPaulcia28 lubi tę wiadomość
Zoi ❤️ 36+5, 1900g -
Muszka05 wrote:Dlatego tak jak napisałam uważam ze silne babki tu są 💪🏼 Wewnętrznie czyli zmiana nastawienia, branie życia jak leci i docenianie momentów
Muszka05 lubi tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Frelciaa wrote:Szonka Twój Dzidziuś czeka aż ciocia dla niego wszystkie liski uzbiera ❤️ I pluszaczki i kołderki i liski szumisie. Generalnie liski zaraz zapadną w sen i obudza się na wiosnę także wiesz... już tuż tuż 😎
❤️❤️❤️ -
Mlodamezatka wrote:Dziękuję za odpowiedź. U mnie masa mikropolipów, ale przerostu endo nie mam. Wręcz przeciwnie. Endo mam malutkie, możliwe że po pół roku na clo mi się upośledziło i teraz dalej nie chce mocno rosnąć - 9 mm ostagnio w 2 fazie i to na lekach. Na razie został włączony antybiotyk, ale jak to nie pomoże nie jest wykluczone łyżeczkowanie 😔
Przepraszam dziewczyny, że się nie udzielam, ale jakoś po tej histeroskopii coś we mnie siadło znowu. Ja wiem, że diagnoza, że można dziłać itp itd. Ale mnie to nie pociesza. To są kolejne miesiące walki z wiatrakami, kolejne miesiące leków, leczenia, czekania. Ja dalej nie wiem co z tym jajowodem jedynym. Chyba jednak za szybko na forum wróciłam. Nie mam siły i energii na to. A nie chce być też osobą, która tylko wpadnie, żeby powiedzieć o sobie i zniknie. Źle mi z tym. Muszę sobie jeszcze troche poukładać w głowie.
Daj sobie czas. Za nic nie przepraszaj. Poukładaj te emocje. Mnie się wydaje, że to nie będą miesiące i teraz szybko pójdzie. Nie wiem jak wyglada kwestia z leczeniem polipów, ale pamietam (chyba) lipiec, kiedy w ciąże zaszła Nikodemka, od razu w kolejnym cyklu, po usunięciu polipa, a jej synek niebawem skończy rok -
szona wrote:Daj sobie czas. Za nic nie przepraszaj. Poukładaj te emocje. Mnie się wydaje, że to nie będą miesiące i teraz szybko pójdzie. Nie wiem jak wyglada kwestia z leczeniem polipów, ale pamietam (chyba) lipiec, kiedy w ciąże zaszła Nikodemka, od razu w kolejnym cyklu, po usunięciu polipa, a jej synek niebawem skończy rok13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Co do wieku... dziś byłam na wizycie u nowej endokrynolog i zaczęła rozmowę od tego, że cieszy ją mój wiek (35 za trzy tygodnie!), bo mamy dużo czasu do działania 😱
Swoją drogą, okazało się, że ogarnia też monitoringi i przygotowuje do procedury. Ogólnie mega zainteresowana dosłownie wszystkim. Takiego wywiadu jeszcze w życiu nie miałam. Nawet składy leków mi sprawdziła i rozpisała co kiedy łykać. Może w końcu trafiłam na porządnego lekarza. I to dzięki naszej kochanej Lilou 😘Paulcia28, Noelle, Lilou, lawendowePole, Kaśik, Ayayanee, Simons_cat, MonikA_89!, Magdalena29, szona, Japoneczka z Porcelany lubią tę wiadomość
Pierwsza procedura IVF Salve Medica
02.07.2021 - start stymulacji:
12.07.2021 - punkcja, hiperstymulacja
Uzyskaliśmy 4 ❄️ 2x4AA, 2x4BB
03.08, 24.08, 14.09.2021 - szczepienia limfocytami
06.10.2021 - allo mlr 58,9%
🍍 transfer 20.12 2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
17.01.2022 - doszczepienie w APC
07.04.2022 - histero- stan zapalny
🍍 transfer 16.05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
01.06.2022 - allo mlr 46,8%
🍍 transfer 18.06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
🍍 transfer 07.12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
Druga procedura IVF
01.2022 💔 8 tc 😢
04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
09.2020 💔 9 tc 😢
01.2018 rozpoczęcie starań
Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium. -
Jestem po wizycie. Z Rysiem wszystko dobrze. Natomiast moja torbiel brzydko się zmieniła. Jeśli nie dojdzie do lepszego stanu to czeka mnie rezonans i prawdopodobnie usunięcie torbieli z jajnikiem podczas cesarskiego cięcia. Lub jeśli daj panie Boże jest dalej endometrialna tylko brzydko się zmieniła to po połogu na spokojnie usunąć. Także ... ja na trochę znikam. Muszę to przetrawić i pokonsultowac👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Cześć dziewczyny, wstyd mi trochę o to prosić ale gdybyscie mogły zerknąć na moja zbiórkę i wspomóc symboliczną kwotą to będę dozgonnie wdzięczna .
Bardzo proszę o pomoc :
https://zrzutka.pl/ys5shf ♥️ 🙏Kiepskie nasienie
IO
Mutacje mthfr hetero
4 lata starań
2018 IUI 😥
06.2020 IVF biochemiczna 😥
Próbujemy dalej naturalnie ♥️
Klinika Medart Poznań 🤞🍀 -
Kurczę, Frelcia zmartwila mnie Twoja wiadomość ... Ale dobrze że z maluchem wszystko ok 🥰
Co znaczy, że torbiel się zmieniła? Zmienila jakoś wygląd, rozmiar, strukturę?
Dlaczego te cholerne dziadostwa wgl nam wyrastają 😒☹Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 21:58
-
Milka85 wrote:Co do wieku... dziś byłam na wizycie u nowej endokrynolog i zaczęła rozmowę od tego, że cieszy ją mój wiek (35 za trzy tygodnie!), bo mamy dużo czasu do działania 😱
Swoją drogą, okazało się, że ogarnia też monitoringi i przygotowuje do procedury. Ogólnie mega zainteresowana dosłownie wszystkim. Takiego wywiadu jeszcze w życiu nie miałam. Nawet składy leków mi sprawdziła i rozpisała co kiedy łykać. Może w końcu trafiłam na porządnego lekarza. I to dzięki naszej kochanej Lilou 😘
Mam nadzieję że u mnie ta lekarka też dobrze podziała!
Cieszę się że czułaś się zaopiekowana🥰
U mnie pojawiają się kolejne wyniki. Dhaes nadal wysokie ok 600 (ale ostatnio było 800), shgb za niskie, Prolaktyna i testosteron za wysoko. Stosunek lh do fsh 1,5 (ostatnio było 2), ale... 17 oh progesteron w normie! Więc to daje mi nadzieję... to chyba wyklucza najgorsze choroby związane z nadnerczami. Tsh też skoczyło do 3,40. Czekam jeszcze na androstendion. Nie czytam, nie diagnozuję się za pomocą dr google...
Edit: androstendion też za wysoko. No nic, zobaczymy co to będzie.
11 grudnia wizyta u endo u której była Milka - mam nadzieję że wszystko się wyjaśni.
Frelcia, dobrze że z Rysiem wszystko w porządku!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 22:13
PCOS❌
Starania od 11.2019
🏳 - 2022 - IVF.
START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
Pobranych 19, 15 prawidłowych.
6 - do zapłodnienia.
2 ❄❄
24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
27.05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo - II
5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙
Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo
Zostań z Nami 🙏🙏🙏
-
Lilou wrote:Mam nadzieję że u mnie ta lekarka też dobrze podziała!
Cieszę się że czułaś się zaopiekowana🥰
U mnie pojawiają się kolejne wyniki. Dhaes nadal wysokie ok 600 (ale ostatnio było 800), shgb za niskie, Prolaktyna i testosteron za wysoko. Stosunek lh do fsh 1,5 (ostatnio było 2), ale... 17 oh progesteron w normie! Więc to daje mi nadzieję... to chyba wyklucza najgorsze choroby związane z nadnerczami. Tsh też skoczyło do 3,40. Czekam jeszcze na androstendion. Nie czytam, nie diagnozuję się za pomocą dr google...
11 grudnia wizyta u endo u której była Milka - mam nadzieję że wszystko się wyjaśni.
Frelcia, dobrze że z Rysiem wszystko w porządku!
Milka grunt to mieć lekarza któremu umiesz zaufać a on się Tobą zaopiekuje , będzie dobrze ✊✊🍀Milka85 lubi tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie