X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 🌫️ W listopadzie szare mgły😶‍🌫️🍂🍁, w lipcu dzidzię rodzisz Ty!👶🏼
Odpowiedz

🌫️ W listopadzie szare mgły😶‍🌫️🍂🍁, w lipcu dzidzię rodzisz Ty!👶🏼

Oceń ten wątek:
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 16 listopada, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara, psycholog na pewno to dobry pomysł.
    My w tym roku święta też mamy zamiar spędzić tylko we dwoje z TV. Moja siostra jest w ciąży, udało jej się za pierwszym razem. Ciężko to znoszę, oczywiście nie życzyłam jej źle, ale mam taki żal wewnętrzny, że dlaczego ja dostałam takie ch***we geny. Skrajnie niskie AMH, endometrioza...

clara lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
    Stan zapalany endometrium
    ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp

🧒
    ❌ Morfologia (2%)
    ✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆01.08.2025
    - Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
    - ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

A ch*j z tym wszystkim!
  • Liora Znajoma

Wysłany: 16 listopada, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara jeżeli sobie nie radzisz to psycholog jak najbardziej... a co do tego zdrowego stylu życia vs starania to ja nigdy tego nie zrozumiem... Znam takie rodziny gdzie alkohol, papierosy to jest standard, zero aktywności fizycznej czy tej głupiej witaminy a dziecko raz i jest... A my robimy wszystko żeby być jak najlepiej przygotowanym do bycia rodzicem a ciąży jak nie było tak nie ma... 😓

O pierwsze staraliśmy się 5 lat... Teraz 2 lata co prawda na samych suplach i bez kalendarza ale dalej nic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada, 17:42

clara lubi tę wiadomość

• staram_sie_ Debiutantka

Wysłany: 16 listopada, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Bajeczko ja bym pewnie na Twoim miejscu jutro zatestowała - i trzymam kciuki za II

@Clara przy staraniach nie chodziłam ale chodziłam po leczeniu raka - i tak jak kiedyś mi się wydawało, że te wszystkie psychologiczne gadki są bez sensu tak teraz uważam, że każdy powinien kilka razy mieć spotkanie z psychologiem <3 Tylko jedna ważna rzecz - czasami psychologa trzeba trochę poszukać - bo trzeba "trafić" na dobrego dla siebie.

clara lubi tę wiadomość

• Loraa Autorytet

Wysłany: 16 listopada, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liora wrote:
    Clara jeżeli sobie nie radzisz to psycholog jak najbardziej... a co do tego zdrowego stylu życia vs starania to ja nigdy tego nie zrozumiem... Znam takie rodziny gdzie alkohol, papierosy to jest standard, zero aktywności fizycznej czy tej głupiej witaminy a dziecko raz i jest... A my robimy wszystko żeby być jak najlepiej przygotowanym do bycia rodzicem a ciąży jak nie było tak nie ma... 😓

O pierwsze staraliśmy się 5 lat... Teraz 2 lata co prawda na samych suplach i bez kalendarza ale dalej nic...
    Mi się wydaje, że to kwestia genetyki. U tych osób procesy dotyczące rozrodu po prostu lepiej działają.
    Mają lepsze nasienie i lepsze komórki jajowe.
    Większość z nas zmaga się z różnymi dolegliwościami, które wpływają na płodność.
    Chociaż znam osoby, z różnymi chorobami i też nie mają problemów z zajściem w ciążę.

Kilka lat temu oglądałam jakiś brytyjski program, gdzie naukowcy oceniali nasienie różnych facetów. Było kilka grup facetów, w zależności od wieku, stylu życia, itp.
    Pamiętam, że był jeden facet, który miał coś około 40 lat, dużo improwizował, nie zbyt dobrze się odżywiał, do tego używki, a wyniki miał w miarę dobre. Dużo lepsze od młodszego chłopaka, który o siebie dbał. Wniosek w tym programie postawiony był jeden: dużo zależy od genów.

clara lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
    Stan zapalany endometrium
    ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp

🧒
    ❌ Morfologia (2%)
    ✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆01.08.2025
    - Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
    - ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

A ch*j z tym wszystkim!
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 16 listopada, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, dziekuje Wam ze o mnie myślicie 🍀 co prawda dzis telefon chwytałam do ręki nie raz, ale tylko po to by cykać foteczki tych oszałamiajacych widoczków 🤭

Lecieliśmy bezposrednio, z Katowic @Piret, bo to wycieczka kupiona z Itaki ;) ale spokojnie, zwiedzamy sami jak prawdziwi wędrownicy, po prostu tak sie najlepiej cenowo kalkulowało🤭 mamy hotel dla starych Anglików, srednia wieku to jakies 120 lat, ale jest czyściutko, mamy śniadanka i wygodne łóżka co jest dla nas najważniejsze:))

@bajeczkooo, objawy obiecujące, moze jutro zrobisz jeszcze jeden test? Choc ja sama nie zliczę ile razy niepłodna głowa sprowadziła mnie na manowce, mam ndzieje ze u Ciebie bedzie inaczej.... nie jest jeszcze za późno na to! ✊️🤞🍀 a co do slow tesciowej no to coz, slow brak. Nic jej nie usprawiedliwia, bo choc moze sie wydawać ze jesli ktos nie ma danego problemu to nawet nie wie z czym my się mierzymy- to hello, odrobina delikatności I taktu to cos co powinno charakteryzujące każdego dorosłego, wychowanego człowieka...

Co do pomocy psychologa, kochane, jesli przechodzi wam to przez myśl... to znaczy ze faktycznie tego potrzebujecie. W programie IVF psycholog przysługuje parom bezpłatnie, ale jesli trzeba- nie warto i nie powinno sie czekac! W koncu te istotki ktore niebawem wierzę ze zamieszkają w naszych brzuszkach potrzebują zdrowych i stabilnych opiekunów, prawda? 💕

@Vergeet, nie stalkowalam Cie i Twojego awatara, samo sie wydało kiedy wyskoczyl mi Twoj lajk w powiadomieniach ;)) 😎

Uściski i słońca moc! 🌴🪴🌳🌺☀️🌤🌫⛰️🏞
    00e57addf66e1.jpghttps://zapodaj.net/plik-uQSUMNvU6E

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada, 20:28

Biochemiczka, clara, brilka, Bajka92, aszin, Loraa, Piret, Jaszczureczka, Sylaada, Lisik, Motylek93, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

⏳️01.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
    🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy

IVF 🙏
    💉10.2025: 7❄️
    💊Diphereline...🤞⌛️

"Zes*am się, a nie dam się."
  • brilka Autorytet

Wysłany: 16 listopada, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko, piękne widoki, odpoczywaj! 🥰

PaulinKA lubi tę wiadomość

Starania od 04/24

niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, adenomioza, oligospermia

08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
    immunosupresja 💊
    10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2
    2 cykle diphereline ⏳
  • Sylaada Autorytet

Wysłany: 16 listopada, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    clara wrote:
    @Bajka, zdrówka, może to jednak cud w tym cyklu🍀

Rozumiem cię, bo psycha moja też jest w rozsypce, ale jako tako, odkąd mamy w planach IVF.
    Z każdym nieudanym cyklem z pomocą kliniki coraz gorzej, bo nadzieje większe. Kilka ostatnich miesięcy było tak źle, że czasem po prostu płakałam cały dzień i nie mogłam się uspokoić.

Raz nie byłam w stanie wyjść z domu na zakupy, bo pod klatką bawiły się dzieci i dostałam ataku płaczu.

W sklepach też łapię doła, gdy widzę, jakim syfem się ludzie żywią i mają dzieci. A my od marca zdrowa dieta, masę wyrzeczeń, suplementów, czytam składy wszystkiego, zero alkoholu, używek i dalej nic.

Przyjaciółka jest w drugiej ciąży, a zaczęli starania po nas. Nie byłam psychicznie w stanie iść na jej baby shower.

W tamtym roku olaliśmy rodzinne święta i zrobiliśmy wigilię we dwoje na kanapie z Netflixem, bo dostałam okres i nie byłam w stanie wyjść do rodziny.

Bywały dni, że nie widziałam sensu życia ani przyszłości.

Obserwuję, co się ze mną dzieje, i jak znów będzie tak źle, to pewnie pójdę wreszcie do psychologa, bo czasem nie daję sobie rady sama ze sobą i mąż też cierpi przez to. Może to też droga dla Ciebie?

@Dziewczyny, chodziła któraś z was do psychologa podczas starań, pomogło wam to?

@clara Ja chodzę co tydzień i mi to bardzo pomaga. Przerobiłam kilku psychologów, z powodu różnych trudności. Obecnie całe szczęście współpracuje z psycholog, która specjalizuje się w temacie przedłużających się starań :) Warto po takie wsparcie sięgać. I zanim przeczytałam wiadomości @PaulinKA miałam tą samą myśl - jeżeli o tym myślimy to pewnie tego potrzebujemy 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada, 22:06

PaulinKA, clara lubią tę wiadomość

♀️ 90' ♂️ 90'
    Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
    1 IUI 30.06.25 ❌ 2IUI 26.08.25 ❌
    Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
    IVF, stymulacja start 10.11.25 💉Gonal, Mensinorm i Letrozole

Badania 09.25
    B12 721,0
    Kwas foliowy 10,6
    Prolaktyna 21,70
    D3 32,9
    Ferrytyna 55,3/ Żelazo 144,0

Cukrzyca typu mody 2
    USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - diagnoza łagodny stan endometriozy
    USG piersi 🆗 🗓️07.25
    TSH 0,6 🗓️07.25 - ➡️ 0,3070 🗓️ 09.25
    AMH 2,190 🗓️05.25 ➡️ 2,040 🗓️09.25 ➡️ 1,720 🗓️10.25
    Drożność jajowodów 🆗 04.25
    Cykle naturalne 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Ovarin + Kwas foliowy 400, Endomesin, Endoover, Ubichinol,
    💊 Leki:
    Euthyrox N50
    🎩 badania nasienia 🆗
  • Sylaada Autorytet

Wysłany: 16 listopada, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @PaulinKA piękne zdjęcia. Emerycki hotel nie brzmi źle. Wydaje się gwarantować spokój 😊 Wiele dobrego słyszałam o Maderze poza nieziemską przyrodą i widokami mają tam podobno ciekawe podejście do lądowania 🤪 Jak było?

@Bajka myślę o Tobie. To w ogóle trudny czas, gdzie jak zrozumiałam słowa teściowej zbiegają się przy drugiej fazie cyklu, gdzie z jednej strony wzrasta w nas nadzieja a z drugiej ...
    To zwątpienie, bo przecież tyle miesięcy rozczarowań za nami. Dużo siły dla Ciebie i Męża. Wierzę, że nie ważne co, razem dacie radę. Niepłodność i wszystko co dzieje się wokół to duże wyzwanie dla par. Nie wiem czy to jest coś z czym da się pogodzić, ale masz tu nas i nasze kciuki 🫂 Jak będą dwie kreski będziemy świętować a jak będzie biało to będziemy mocno przytulać 🫂

Jutro 12:40 mam drugi podgląd kurniczka. 8 dzień stymulacji. Mam nadzieję, że się dzielnie trzymają wszystkie moje 10 plus 🐥 i nic tam nie wybuchło 😊. Stymulacja to dla mnie bardzo ciekawe doświadczenie. O ile dziś przy dłuższym spacerze czułam lewy jajnik, to poza tym - nie zapeszając - jest naprawdę dobrze. Zastrzyków porobiło się troszkę więcej. Wczoraj i dziś po 4. Miałam obok, całe szczęście mojego prywatnego "pielęgniarza" Bardzo mi pomógł narzeczony co mocno, słownie podkreślałam, że doceniam, aby wiedział jak jest to dla mnie ważne, że byliśmy w tym razem. Na początku wszystko robiłam sama, ale teraz super, że do mnie dołączył. Zastrzyki robię samodzielnie, ale część z nich, te które są bardziej złożone trzeba przelewać, mieszać - On je szykował.

Bardzo się cieszę, że piszecie o psychologu w ramach IVF. Dobrze tu czytać o rzeczach być może oczywistych, bo nam nikt tego nie powiedział 🤷‍♀️ Jutro przy okazji wizyty o to zapytam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada, 22:29

clara lubi tę wiadomość

♀️ 90' ♂️ 90'
    Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
    1 IUI 30.06.25 ❌ 2IUI 26.08.25 ❌
    Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
    IVF, stymulacja start 10.11.25 💉Gonal, Mensinorm i Letrozole

Badania 09.25
    B12 721,0
    Kwas foliowy 10,6
    Prolaktyna 21,70
    D3 32,9
    Ferrytyna 55,3/ Żelazo 144,0

Cukrzyca typu mody 2
    USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - diagnoza łagodny stan endometriozy
    USG piersi 🆗 🗓️07.25
    TSH 0,6 🗓️07.25 - ➡️ 0,3070 🗓️ 09.25
    AMH 2,190 🗓️05.25 ➡️ 2,040 🗓️09.25 ➡️ 1,720 🗓️10.25
    Drożność jajowodów 🆗 04.25
    Cykle naturalne 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Ovarin + Kwas foliowy 400, Endomesin, Endoover, Ubichinol,
    💊 Leki:
    Euthyrox N50
    🎩 badania nasienia 🆗
‹‹ 26 27 28 29 30
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ