🌫️ W listopadzie szare mgły😶🌫️🍂🍁, w lipcu dzidzię rodzisz Ty!👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Hopex, ciesze sie, ze juz tak niewiele czasu dzieli was od powrotu do domu, będziecie mieć cudowny prezent świąteczny 💖🥹 Ale tak jak Paulinka pisze, mam nadzieję że nas już tu nie będzie jak wrócisz po rodzeństwo 🤪
Hopex2, Vergeet, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, oligospermia
08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
immunosupresja 💊
10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2 -
Hopex dużo zdrówka dla Was

Biochemiczka życzę szybkiego pogonienia wirusa
A jutro mijają 4 lata od mojego szczęśliwego testowania...
Tyle lat walki i kiedy już bardziej bałam się tych dwóch kresek niż z nich cieszyłam to one okazały się cudem...
Dla takich chwil warto było przejść to wszystko...
"Mamo chodź, narysowałem cię" 🥹🥹

Piękna jestem co ? 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada, 20:17
Sylaada, Piret, Zielone.Słońce, M93, BuBu90, Hopex2, Biochemiczka, Nina_02, Lisik lubią tę wiadomość
-
Bardzo mi miło dziewczyny za te ciepłe słowa 🥹🥰 dołączenie do tego wątku to była bardzo dobra decyzja ❤️ czuję się z Wami tak bezpieczniej, pomimo tych moich kłód pod nogami.
Julia nooo kropek się rozkręca pomalutku, chociaż doskonale wiemy że te objawy nie są żadnym wyznacznikiem, może być ich prawie wcale, najważniejsze byle kropkowi było ciepło i wygodnie u mamusi 💕
No i kciuki za Wasze pierwsze wizyty Julia, Motylku 🤞🤞
Ej laski… namówiłyście mnie hehe 😃 bo plany są, choć po tych moich perypetiach boję się głośno mówić.
I w sumie Paulinka to wątek w oczekiwaniu na testowanie więc ja yyyyy cały czas oczekuję przecież, kurcze ale ciągle coś 😆😂 w tym miesiącu chciałam tak trochę z ukrycia tak cichaczem, sama nie wiem czy wtedy czułabym się bardziej komfortowo, ale zmotywowałyście mnie więc ujawnię swoje niecne plany 🤓
Paulinko możesz mnie wpisać na monitoring 12.11 oraz testowanie 21.11 niech te odwrócone daty będą życzliwe, choć po monitoringu może się minimalnie ta data zmienić 🙈
Ps. Wiolala no piękna jesteś 🤭 top model 😁👍
Edit. Wam też ciągle wyświetla się ta reklama z pomarańczowym pingwinem?! No jak mnie to wkurza ! 😤Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada, 21:00
Sylaada, Wiolala lubią tę wiadomość
👩🏼 35 🧔🏻♂️ 37
cp 💔
2x cb 💔
💊 wit. B12, B6, C, wit. D3, kwas foliowy, P5P, magnez
W trakcie diagnostyki
✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉
❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III;
Fragmentacja DNA 6% ✔️
❌ 6-9.25 r. walka z e.coli
Czy to słońce jest gdzieś za rogiem? 🍀 -
Piret, tak.. ja juz nie mam siły do tych reklam. Odechciewa sie cokolwiek klikać..
Vergeet lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ja też mam nadzieję, że Was tu nie będzie, ale no będzie to za 2/3 lata, więc może i Wy wrócicie to 2 Bobaska! ❤️
Ann35, Vergeet lubią tę wiadomość
👩27👨29 kitku 🐈 2022
Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
Całkowita ilość: 370 mln
Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.
Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
AMH: 6,63
Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
HSG ✅
MUCHa✅
Wirusy✅
Ana3 miano 1:160
Marzec 2025
9 dpo- pozytywny test, beta 18,6; prog 48❤️
11 dpo-beta 78,9, prog 60❤️
13 dpo-beta: 223 🥰 prog 89❤️
15 dpo-beta: 479 🥹
04.04 pierwsze USG 🍀🫶🏻 2 Kropusie na pokładzie 🥹😘✊
18.04 wizyta serduszkowa 🥰❤️ Jeden Kropuś 6+6 ( serduszko crl 0,9 cm) Drugi Kropuś zatrzymany 6+1 💔
23.08.2025 urodził się Szymuś 25+3 950 g 39 cm Walcz Misiu 🙏❤️ -
Witajcie kochane w listopadzie 🍂
Ja malutko się udzielam po pierwsze przez to, że mam teraz bardzo dużo pracy, w pracy nic nie mogę czytać a rano czy po powrocie są inne obowiązki i ciężko mi wcisnąć gdzieś nadrabianie forum- a później spędzam tu dwie godziny żeby nadrobić kilka dni i bez sensu jest odgrzewać tyle kotletów 🤣🙈
Ale drugi powód jest taki, że samopoczucie jest beznadziejne. Dość, że ciągnie mi się niemiłosiernie do tej histeroskopii, do tego w listopadzie miałam mieć już bobasa w ramionach to jeszcze, tak jak napisała Lora, środki w naszej klinice się wyczerpały i dobiło mnie to do końca. Ja nie jestem nawet jeszcze zakwalifikowana więc nie wiem co ze mną teraz… no ale sądzę że w najlepszym wypadku zaczniemy w styczniu, później PGTa, i tak to się wszystko rozciąga że i na kolejny listopad nawet mogę tego dziecka nie mieć. Ah szlag by to.
Ale whatever Paulinko nie pogratulowałam ci jeszcze przepięknych wyników hodowli! Zapracowałaś sobie na to tymi miesiącami szukania, suplementowania, diety itp 🔥🔥 i dziękujemy za opiekę przez te miesiące na wątkach, jesteś cudowna 🩷🩷🩷
Kałamarniczko 🦑ciesze się też z twojego powrotu 🥹🩷
Molcia jeśli tu jesteś to gratuluję bobasków, piękne imiona 🩷
M93 również gratulacje!!! 🥹 w stopce widze jak pięknie daty się skomponowały, niesamowite 🩷
Lisik przykro mi że tak rozpoczęłaś miesiąc 🫂 dobrze że prawdopodobnie będziesz miała jeszcze jedną szansę żeby karty się odwróciły w tym miesiącu 🩷
Julia i Motylek wyczekuje na piękne USG już za chwilkę 🥹🩷
Za pozostałe dziewczyny trzymam kciuki mocno w tym listopadzie, niech jednak przyniesie trochę słońca ☀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada, 23:17
M93, kałamarnica 11, Piret, PaulinKA, Motylek93, Ann35, Sylaada, Wiolala, ENDOGIRL+PCOS, Lisik lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️29🙎🏼♂️29 🐶
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23 - teraz już 🌈
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 6tc poronienie samoistne
3.08.25 ⏸️- 💔 ciąża biochemiczna
👩🏼🦱
✅ AMH
❌lekka IO- glucophage 1500
❌hashimoto- Letrox 25/50
❌ PAI-1 - 4G/5G heterozygota
❌ KIR AA
✅ trombofilia brak ✅onkopakiet
✅własne owulacje ✅homocysteina ✅białko C,S
📆W planie: kariotypy, zespół antyfosfolipidowy
listopad: histeroskopia, kwalifikacja IVF
marzec: pełna diagnostyka hormonalna w szpitalu
🧔🏽♂️
❌ morfologia 4% ➡️ 0% ➡️2%
❌ chromatyna DNA 30,85
✅ ruchliwość a+b
✅ duża ilość ✅test MAR ✅onkopakiet
📆W planie: kariotypy -
Cześć dziewczyny, przyszłam zostawić dużo wiruskow 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Bardzo Wam kibicuję! 🥳
Też bym chciała powiedzieć, że wrócę na ten wątek potestowac... w sumie mogę powiedzieć, że wrócę, ale już tylko pokibicować.
Nie przestajcie wierzyć. Każda z Was zobaczy swoją wyczekiwaną, wcześnie wyłapaną , kila dni po owulacji, bladziutką kreskę, rosnące bety, a potem brzuszek. Tylko niektóre z nas muszą niestety poczekać trochę dłużej 🤞🤞🤞
kałamarnica 11, Piret, Ann35, Slava, Vergeet, Julia24, Wiolala, Hania2010, Lisik lubią tę wiadomość
-
Polecam korzystać z przeglądarki Brave. Nie ma żadnych reklam 😀
Piret lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp
🧒
❌ Morfologia (2%)
✅ Kariotyp, Koncentracja
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
- Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
- ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
⏳CD138
A ch*j z tym wszystkim! -
Witam się i ja z Wami w tym listopadowym wątku 🍂 dołączam do drużyny IVF chociaż u mnie nie wiadomo jak się to wszystko ułoży. 📆 24.11.2025 możesz mi wpisać PaulinKO wizytę startową. Mam wrażenie że zaczynam od początku i to mnie jakoś dobija. Do tego 🐒 nie przychodzi, a od tygodnia boli mnie brzuch i przechodzi i tak co chwilę. Mam nadzieję, że to nie wina aktywnej torbieli 🥺Generalnie widzę same czarne scenariusze obecnie. Ale jak mówiłam wyjechałam na tydzień, grzeje dupke w Omanie i mam nadzieję że to słońce dobrze wpłynie na poziom serotoniny.👩🏻 38lat 👦🩵2011
AMH 0,72
💊QTEN, kwas foliowy, witamina D, Nac , curcumina, Omega-3, witamina k2, resweratrol, magnez +B6, Sanbrobi barier
👨🏻39lat
Azoospermia. Zabieg-M-tese.
👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
czerwiec 2025- zmiana kliniki
I IVF
23.08.2025 punkcja: 12 pobranych, 6 dojrzałych,1 zapłodniona
28.08.2025 świeży transfer 4.2.3 🍀
6dpt⏸ beta 21
8dpt beta 71
11dpt beta 200 prog. 53,35
13 dpt beta 416 prog. 52,72
18 dpt beta 2646
27dpt beta 25 904 prog.81,80
35dpt (7+5) 💔 -
Vergeet, wiem że to mało pocieszające ale na szczęście w listopadzie masz histeroskopię, grudzień zleci szybko i za chwilę będzie nowy rok, nowa pula środków. Te ostatnie dwa miesiące możesz wykorzystać na suplementację, żeby powtórzyć sukces Paulinki 😉
Starania od 04/24
niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, oligospermia
immunosupresja 💊
Brilka dokładnie tak to sobie tłumaczę, staram się suplementować, zrobić jeszcze jakieś badania żeby być jak najlepiej przygotowanym. Natomiast wizja kolejnych TAKICH Świąt jest przybijająca, termin straconej ciąży też był na listopad więc jakoś tak wszystko po troszku wbija szpileczki i przykłada się do złego samopoczucia. No ale nie ja jedna tutaj to przechodzę więc przynajmniej jesteśmy w tym razem🩷🥹🙎🏼♀️29🙎🏼♂️29 🐶
👰🏼🤵🏼2023
👩🏼🦱
✅ AMH
❌hashimoto- Letrox 25/50
❌ KIR AA
🧔🏽♂️
❌ chromatyna DNA 30,85
✅ ruchliwość a+b
Tak bardzo Cię rozumiem i przytulam 🫂 ja też niby wiem , że teraz jest czas na suplementację na ogarnięcie głowy itp i ok tak jest, ale myśl że miałam być w innym miejscu, że miałam czekać na swoje upragnione majowe dziecko jest nieodłączna. Ale mocno wierzę, że po prostu każda droga do szczęścia jest inna i kiedy już będziemy mogły się cieszyć zdrową ciążą to przykre myśli miną ❤️Vergeet wrote:Brilka dokładnie tak to sobie tłumaczę, staram się suplementować, zrobić jeszcze jakieś badania żeby być jak najlepiej przygotowanym. Natomiast wizja kolejnych TAKICH Świąt jest przybijająca, termin straconej ciąży też był na listopad więc jakoś tak wszystko po troszku wbija szpileczki i przykłada się do złego samopoczucia. No ale nie ja jedna tutaj to przechodzę więc przynajmniej jesteśmy w tym razem🩷🥹
👩🏻 38lat 👦🩵2011
AMH 0,72
💊QTEN, kwas foliowy, witamina D, Nac , curcumina, Omega-3, witamina k2, resweratrol, magnez +B6, Sanbrobi barier
👨🏻39lat
Azoospermia. Zabieg-M-tese.
👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
czerwiec 2025- zmiana kliniki
I IVF
23.08.2025 punkcja: 12 pobranych, 6 dojrzałych,1 zapłodniona
28.08.2025 świeży transfer 4.2.3 🍀
6dpt⏸ beta 21
8dpt beta 71
11dpt beta 200 prog. 53,35
13 dpt beta 416 prog. 52,72
18 dpt beta 2646
27dpt beta 25 904 prog.81,80
35dpt (7+5) 💔 -
Mnie też przygniotła ta informacja, według moich wyliczeń, w optymistyczniej wersji transfer najwcześniej w lutym 😞 Moja siostra rodzi w maju, ja wtedy mogę nie być dalej w ciąży 😞Vergeet wrote:Brilka dokładnie tak to sobie tłumaczę, staram się suplementować, zrobić jeszcze jakieś badania żeby być jak najlepiej przygotowanym. Natomiast wizja kolejnych TAKICH Świąt jest przybijająca, termin straconej ciąży też był na listopad więc jakoś tak wszystko po troszku wbija szpileczki i przykłada się do złego samopoczucia. No ale nie ja jedna tutaj to przechodzę więc przynajmniej jesteśmy w tym razem🩷🥹
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
🧒
❌ Morfologia (2%)
✅ Kariotyp, Koncentracja
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
⏳CD138
Wyobraźnia, Lora jestem z wami dziewczyny w tym dołku, rozumiem doskonale wasze emocje. Moja przyjaciółka (która gdy ja zaczęłam starania nawet nie myślała o drugim dziecku i nie chciała słyszeć) też rodzi w grudniu. Także no już jej na pewno nie „dogonię”- miałam być chociaż w ciąży żeby łatwiej to znieść 🙈
W zeszłym roku tutaj na forum mówiłyśmy sobie piękne rzeczy o tym, że w kolejne święta już na pewno będziemy conajmniej w ciąży. No i tak końcówka roku jest czasem przemyśleń, a jak spłynęły jeszcze złe wieści o wstrzymaniu refundowania to nic dziwnego, że wpadłyśmy w dołek. Też miałam nadzieję że chociaż w grudniu stymulacje zrobię, a tak to jeśli w ogóle srodki będą od stycznia to transfer może w marcu? Daleko się wydaje bardzo…
Trzymajcie się kochane w tym wszystkim, trzymam kciuki żebyśmy mogły szybko ruszyć z kopyta i żebyśmy się jakoś wyciągnęły z tego dołka 🩷
A ty wyobraźnia grzej dupke na wakacjach i mam nadzieję, że doda ci to sił 🩷Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada, 11:14
Wyobraźnia87, Ann35 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️29🙎🏼♂️29 🐶
👰🏼🤵🏼2023
👩🏼🦱
✅ AMH
❌hashimoto- Letrox 25/50
❌ KIR AA
🧔🏽♂️
❌ chromatyna DNA 30,85
✅ ruchliwość a+b
Eh ciążę wokół są dobijające... Wiem o czym mówicie. Ja byłam zaorana psychicznie do tego stopnia, że jak dowiedziałam się o ciąży mojej jakieś 6 lat młodszej kuzynki nie powiedziałam mężowi ani słowa. Jej nie pogratulowałam i unikałam kontaktu... Teraz nie wiem co mną kierowało ale akurat jej ciąża dobiła mnie bardzo. Może dlatego, że dziecko urodziło się 10 miesięcy po ich ślubie... A ja wtedy przez 4 lata kompletnie nic...
-
Dziewczyny, jestem po ostatniej becie dla kliniki i chyba czas uwierzyć 🥹❤️. Beta 845 😭. Cudowny wzrost. W piątek było 182, więc spodziewałam się wyniku 500-600. Teraz czekam na telefon od lekarza i termin usg 🥹❤️.
@Hopex tyle strachu było, a tak to wszystko się dobrze kończy 🥹. Cieszę się ogromnie, że z Szymkiem coraz lepiej. I jaka piękna waga!! Cudownie, że święta spędzicie w domku 😘. Mam nadzieję, że moja ciąża (jak dziwnie to brzmi dalej 😅) przebiegnie dobrze to może faktycznie za dwa lata spotkamy się ponownie na testowaniu 🤭.
@Lora @Vergreet przeżywam z Wami te odwleczenie Waszych procedur... To takie okropnie przykre 🥺. Tyle czekamy w kółko, a jak przyczyny są nie medyczne to boli podwójnie. Mam nadzieję, że wedle tego, co gdzieś czytałam środki (i to zwiększone o 600k) wrócą początkiem stycznia. Dobrze, że jednak nie pozostaniecie bezczynne (histero, wyleczenie stanu zapalnego). Jestem z Wami całym serduszkiem! 😘😘 Ściskam 🫂🫂
@Piret fajnie, że wyszłaś z ukrycia z testowaniem! 😁 Będziemy kibicować 🙌
@Wyobraznia kochana ja tu czekam na info od Ciebie i działania! 💕 Będziemy Cię wspierać na każdym kroku 😘😘. A teraz grzej tą dupkę i nabieraj energii! 😁
Minia000, Vergeet, pelnawiary, brilka, Kingus 1, Loraa, Piret, Biochemiczka, Zielone.Słońce, AnMiPe, Jaszczureczka, Migotka96, Aaagaa, Wiolala, Ann35, ENDOGIRL+PCOS, Motylek93, a_aandzela, Lisik, Sylaada lubią tę wiadomość
03-04.25 2× IUI ❌️
🧬 IVF: 07.25 Punkcja: 5🥚-> 3MII-> PICSI -> ❄️4.1.1, ❄️3.1.1., ❄️5.2.1
⏩️ 20.10.25 FET na cyklu naturalnym ❄️4.1.1 (Prolutex, Prograf, Acard, Accofill, Hydroxychloroquine, Encorton, Cyclogest, Besins, Duphaston, Scopolan, Spasmolina)
⏸️ 5dpt 4.66, 7dpt 26.50, 9dpt 72.95, 11dpt 182, 14dpt 845, 17dpt 3497
🔜 07.11 USG 🙏
💃 '95:
⚠️ Endometrioza III st., adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy, prawy jajowód niesprawny
❌ Brak KIR implantacyjnych, cytokiny 🚨, ANA +
➖️ IO
✔️ Cykle reg., owulacja, hormony • jajowody drożne • wymaz MUCHa • brak pasożytów i HB
✔️ AMH 2,3→2,8 • kariotypy • histeroskopia + biopsja CD56 i CD138 • BMI w normie
🕴️ '90:
➖️ Seminogram w dolnej granicy normy (morfologia 2-4%, słaba ruchliwość)
➖️ HBA 77%, Fragmentacja DNA 18%
✔️ Kariotypy, usg, podstawowe hormony -
Jeszcze przed chwilą dowiedziałam się, że siostra mojej koleżanki z pracy jest w drugiej ciąży. Jak to jej mąż określił: drugi strzał za pierwszym razem.
Boli, bo wiem jak wygląda i jak odżywia się jej siostra.
Aż się popłakałam w pracy, jak zaczęły takie żarty o poczęciu przy mnie👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
🧒
❌ Morfologia (2%)
✅ Kariotyp, Koncentracja
💉IVF
I procedura ❌
II procedura 🙏
📆01.08.2025
⏳CD138
Och Loraa 🫂🫂🫂🫂 Wydawało mi się, że u ciebie w pracy koleżanki wiedzą, że jesteś w trakcie procedury, to okrutne, że pozwalają sobie na takie komentarze w twojej obecności.
Starania od 04/24
immunosupresja 💊
Hej dziewczyny muszę się pochwalić bo jestem wreszcie zadowolona. Napisałam email do pani doktor MP mikrobiom macicy wynik prawidłowy, odebrałam wynik cytologii wynik prawidłowy kurczę chyba będę mogła ruszać z tym wszystkim. Teraz jeszcze visanne przez 2 tygodnie i pod koniec miesiąca wizyta w klinice i prawdopodobnie chyba będziemy działać z transferem.
pelnawiary, Loraa, Julia24, PaulinKA, Piret, brilka, Slava, kałamarnica 11, Jaszczureczka, Migotka96, Vergeet, Księgowa, Wiolala, Motylek93, Lisik, Sylaada lubią tę wiadomość