🌫️ W listopadzie szare mgły😶🌫️🍂🍁, w lipcu dzidzię rodzisz Ty!👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
@biochemiczko, chyba cos w tym tytule sie rozjebawszy

https://zapodaj.net/plik-dFJ0bkD4Nu
To chyba Oli propozycje, a ze ja bardzo chce zagłosować na jej tytul, to czekam na poprawkę 😆😅🥰😍⏳️01.2024
🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy
IVF 🙏
💉10.2025: 7❄️
💊Diphereline...🤞⌛️
"Zes*am się, a nie dam się." -
Clara to było prawie rok temu jak mi tak się zmieniło to tsh. Znaczy ono było 5,4--> 3,5 --> 0,9--> 3,5 więc ja tu reguły nie widzę. I nie kojarzę żeby coś dużego nastąpiło. Ten wynik 0,9 był w sumie od razu po urlopie 😄 i nie, nie brałam wtedy euthyroxu. Dopiero od października biorę.clara wrote:Lisik, a co się zmieniło, że Ci skoczyło TSH z 0,9 na 3,5? Przy 3,5 też brałaś Euthyrox na zbicie?
Ja zaczęłam starania z TSH 2,5, reszta w normie. I się wahałam w międzyczasie 0,2 do 5 przy różnych dawkach Euthyroxu, ciągle jest niestabilnie. Ale myślę, że po prostu jakieś suple i dodatkowe leki wchodzą w interakcje, więc teraz wszystko odsuwam kilka godzin po Euthyroxie w miarę możliwości. Duphaston ponoć zaburza wchłanianie lewotyroksyny, więc też staram się robić odstęp. No chyba że lekarz przepisuje 3x dziennie, to wtedy się nie da
No i Euthyrox godzinę przed jedzeniem, a nie pół, bo inaczej na mnie nie działa.
A ja biorę euthyrox tak 5-6 rano a śniadanie po 8 i inne leki wtedy więc robię spory odstęp 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada, 21:50
clara lubi tę wiadomość
20 cs
👫27
- Histeroskopia --> stan zapalny --> antybiotyk przez 3 cykle ✅
- Leczenie u Naprotechnologa
- Kwalifikacja do Rządowego Programu ochrony zdrowia prokreacyjnego
- HSG ✅
Endometrioza mała, głęboka
ANA1 dodatnie ❌ (Sulfazalazyna)
AMH 3,7
TSH 0,916 --> 3,5 ❌---> 3,5 (nadal)----> 9,6 (po lipiodolu)❌
FT4 1,27
Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)--> 22,8(wiecej Dostinexu)---> 12,6 ✅
Żelazo 89,8 --> 68
Ferrytyna 21,73 --> 40 (Feroplex, teraz Bioradix)---> 103
19.09.25--> Lipiodol prywatnie
Grudzień? '25--> MRI oznaczenie ognisk endometriozy
On : Morfologia 10% -->6%, Prena Care dla mężczyzn, Olej z czarnuszki
kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), wit. D, wit C, melatonina, NAC, magnez +B6,Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka, cholina, encorton, euthyrox -
@paulinka już poprawione 😘😉34👩🏽35👨🏼
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 8tc 💔
Ona
❗️ cross-match 36,6%
⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy, cd56, cd138
✅ B12, D3, TSH, ft4, żelazo, ferrytyna, homocysteina, kwas foliowy
💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
On
✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA -