X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 🌫️ W listopadzie szare mgły😶‍🌫️🍂🍁, w lipcu dzidzię rodzisz Ty!👶🏼
Odpowiedz

🌫️ W listopadzie szare mgły😶‍🌫️🍂🍁, w lipcu dzidzię rodzisz Ty!👶🏼

Oceń ten wątek:
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 25 listopada, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @biochemiczko, chyba cos w tym tytule sie rozjebawszy ;)

b141793dd6227.jpghttps://zapodaj.net/plik-dFJ0bkD4Nu

To chyba Oli propozycje, a ze ja bardzo chce zagłosować na jej tytul, to czekam na poprawkę 😆😅🥰😍

⏳️01.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
    🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy

IVF 🙏
    💉10.2025: 7❄️
    💊Diphereline...🤞⌛️

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 25 listopada, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    clara wrote:
    Lisik, a co się zmieniło, że Ci skoczyło TSH z 0,9 na 3,5? Przy 3,5 też brałaś Euthyrox na zbicie?

Ja zaczęłam starania z TSH 2,5, reszta w normie. I się wahałam w międzyczasie 0,2 do 5 przy różnych dawkach Euthyroxu, ciągle jest niestabilnie. Ale myślę, że po prostu jakieś suple i dodatkowe leki wchodzą w interakcje, więc teraz wszystko odsuwam kilka godzin po Euthyroxie w miarę możliwości. Duphaston ponoć zaburza wchłanianie lewotyroksyny, więc też staram się robić odstęp. No chyba że lekarz przepisuje 3x dziennie, to wtedy się nie da :D No i Euthyrox godzinę przed jedzeniem, a nie pół, bo inaczej na mnie nie działa.
    Clara to było prawie rok temu jak mi tak się zmieniło to tsh. Znaczy ono było 5,4--> 3,5 --> 0,9--> 3,5 więc ja tu reguły nie widzę. I nie kojarzę żeby coś dużego nastąpiło. Ten wynik 0,9 był w sumie od razu po urlopie 😄 i nie, nie brałam wtedy euthyroxu. Dopiero od października biorę.
    A ja biorę euthyrox tak 5-6 rano a śniadanie po 8 i inne leki wtedy więc robię spory odstęp 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada, 21:50

clara lubi tę wiadomość

20 cs
    👫27
    - Histeroskopia --> stan zapalny --> antybiotyk przez 3 cykle ✅
    - Leczenie u Naprotechnologa
    - Kwalifikacja do Rządowego Programu ochrony zdrowia prokreacyjnego
    - HSG ✅
    Endometrioza mała, głęboka
    ANA1 dodatnie ❌ (Sulfazalazyna)
    AMH 3,7
    TSH 0,916 --> 3,5 ❌---> 3,5 (nadal)----> 9,6 (po lipiodolu)❌
    FT4 1,27
    Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)--> 22,8(wiecej Dostinexu)---> 12,6 ✅
    Żelazo 89,8 --> 68
    Ferrytyna 21,73 --> 40 (Feroplex, teraz Bioradix)---> 103

19.09.25--> Lipiodol prywatnie
    Grudzień? '25--> MRI oznaczenie ognisk endometriozy

On : Morfologia 10% -->6%, Prena Care dla mężczyzn, Olej z czarnuszki

kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), wit. D, wit C, melatonina, NAC, magnez +B6,Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka, cholina, encorton, euthyrox
  • Biochemiczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @paulinka już poprawione 😘😉

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️ cross-match 36,6%
    ⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy, cd56, cd138
    ✅ B12, D3, TSH, ft4, żelazo, ferrytyna, homocysteina, kwas foliowy
    💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
    On
    ✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
    ❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA
  • aszin Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet, to daj znać, jak będziecie korzystać z diagnostyki to podeślę 😘

Starania od 2023r.
    03.24r. 💔💔

♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
    ♂ Oligoteratozoospermia

IVF:
    • 11.25r. → kwalifikacja
    • 01.26r. → start stymulacji
‹‹ 46 47 48 49 50
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ