X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W lutym Vergeet szczęście dała, oby w marcu też się wykazała 😂😂😂
Odpowiedz

W lutym Vergeet szczęście dała, oby w marcu też się wykazała 😂😂😂

Oceń ten wątek:
  • Alicjasss Autorytet

Wysłany: 9 marca, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana29 wrote:
    Czytałam, że może wcale nie być lepiej bo zaparcia w ciazy to wina progesteronu.
    Dla mnie to jest horror bo mocno boli mnie brzuch jak przez kilka dni nie mogę się załatwić 😔 no i brzuch mam wielki jakbym już była na półmetku a nie na początku tej pięknej drogi.

No ale nic to. Trzeba to przetrwać dla kropka.
    Mam 3 butelki tego soku z kapusty , a wystarczyła tylko szklanka i kawa z jabłkiem więc wystarczy mi na tydzień 🙈🥲

Tak tak jest to normalne w ciąży niestety. Moja siostra też miała przez to hemoroidy przy końcówce ciąży, masakra co się namęczyła 😔

Ogólnie kawa z owocami to kombo. Pamiętam jak kiedyś czereśnie popijałam kawą, źle to się skończyło 🤭

• SolAngelica Autorytet

Wysłany: 9 marca, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła ja też widzę :)
    Czekam na powtórkę

Ana możesz kupić lactulose jest bezpieczna w ciąży a działa na zasadzie zmniejszenia wchłaniania wody w jelitach. Trzeba tylko więcej pić.

Ja w piątek miałam wizytę mała ma 255 g❤️❤️❤️
    Wszystko jest w porządku. Mam tylko posiew z moczu z robić bo miałam nieładne wyniki moczu. Chco to bez sensu chyba bo jestem na antybiotyku i tak.
    A i Aczynam czuć leciutkie kopniaczki

Minia000, Julia24, Vergeet, Babsi, Nowa2024, Aksandra, Ana29, a_aandzela, Molahonkeey, Alicjasss, kałamarnica 11, M93, Migotka96 lubią tę wiadomość

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21
    22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym

26.05 USG z widocznym serduszkiem ;)

Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.

24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo

25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo

27.11.2024 13 dpo beta 84.68
    Próg 12.66

29.11.2024 15 dpo
    Beta 191.7
    Próg 17.8

preg.png
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 9 marca, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia000 wrote:
    A jeden pecherzyk na lametcie to mało? Ja zawsze miałam jeden i myślałam że to super wynik🤣🤣🤣

Kochane moje, życzę Wam tyle słońca w duszy ile właśnie oświeca mnie na moim tarasie 😀
    Stresu przed jutrem jeszcze dużego nie mam, pewnie jutro mnie wezmie.

Patrzę na loty do Bangkoku na październik, lecieć nie lecieć? Będę w tej ciąży w końcu czy nie? 😀
    Mój wewnetrzny podroznik nie może wytrzymać tyle bez zakupu nowych biletów. Chociaż przecież za kilkanaście dni wylatuje na kanary

Mi się marzą bliźniaki, więc chciałabym pomóc trochę naturze 🤣🤣.

Co do Bangkoku... To nas też nosi, ale się wstrzymujemy... Tzn nie całkiem z podróżami, ale z takimi z kotami dłuższymi niż 5h. Jednak nie wiadomo, co będzie za tyle miesięcy 🤷🏻‍♀️. No ale to indywidualna kwestia.
    Tak na 2-4 miesiące do przodu się nieraz też trafiają i na takie bym się może skusiła 😍, ale do października to już możesz być na końcówce ciąży 🤷🏻‍♀️.

@Hopex a podał Wam lekarz do kiedy możecie ❤️? My potencjalnie też możemy mieć w środę, a powiedział, że do poniedziałku wieczora możemy działać, jeśli będziemy mieli ochotę 🤗.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca, 12:49

💃'95🕴️'90
    2 IUI ❌️

Plan:
    🔜 07.25 Stymulacja IVF
    ➡️ 3 miesiące Dipherline i leczenia rozjechanych cytokin
    ➡️ 11/12.25 Pierwszy transfer?

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny
    ➖ IO, BMI 22,9 📉
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
    ✔️ histerkoskopia z biopsją endometrium CD56 i Cd138 OK, białko C i S ok, ANA ok

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Natt Autorytet

Wysłany: 9 marca, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana29 wrote:
    Ej laski , kropek będzie mnie nienawidził 😅
    robię mu takie combo. Od kilku dni nie mogę zrobić 💩🙈
    Nic na mnie nie działa śliwki, woda, kefir, ostre przyprawy no nic.. Więc dzis od rana wyciągnęłam większe działo- wypilam szklankę soku z kiszonej kapusty na pusty żołądek, na to wypilam mocna kawę zagryzając jabłkiem i dopiero się udało. Boże co to jest za katorga 🤕
    Teraz parze siemie lniane i będę pic to regularnie
    Zobaczymy czy to zda egzamin.

Na ciążowe zaparcia podobno pomaga kiwi :D

Ana29 lubi tę wiadomość

6 miesięcy starań o córeczke 🩷
    Córka z 2023: Wielowadzie. Między innymi: obustronne stopy końsko-szpotawe, hipotrofia, niska masa ciała, zaćma oka lewego.
    W trakcie badań genetycznych.

Kwiecień 2024 Starania o rodzeństwo 🤱
    Czerwiec 2024 ciąża biochemiczna

AMH 3,95
    Hormony ✅
    Nasienie ✅
    Owulację ✅
    Endometrioza głęboko naciekająca, zrost jajnika lewego z macicą.

Od Marca 2025 pod opieką poradni leczenia Niepłodności w Instytucie Zdrowia Kobiet w Warszawie.
  • Hopex2 Autorytet

Wysłany: 9 marca, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty Julia jak się czujesz na Lamettcie?

👩27👨29 kitku 🐈 2022
    Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
    Całkowita ilość: 370 mln

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
    AMH: 6,63
    Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
    Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
    HSG ✅
    MUCHa✅
    Wirusy✅
    Ana3 miano 1:160

Marzec:
    9 dpo- pozytywny test, beta 18,6; prog 48❤️
    11 dpo-beta 78,9, prog 60❤️
    13 dpo-beta: 223 🥰 prog 89❤️
    15 dpo-beta: 479 🥹
    04.04 pierwsze USG 🍀🫶🏻 2 Kropusie na pokładzie 🥹😘✊
    18.04 wizyta serduszkowa 🥰❤️ Jeden Kropuś 6+6 ( serduszko crl 0,9 cm) Drugi Kropuś zatrzymany 6+1 💔
    preg.png
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 9 marca, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mola widzę!! Widzę cień ! I czekam jutro na kolejny test.

@Tarisal co u Ciebie?

Ja wracam z odrobiną lepszej energii. Dużo ostatnio czuję bezsilnosci i jestem jak ten ludzik w grach komputerowych, probujacy wejsc w ścianę.
    Na ten moment plan mam taki:
    *16 kwietnia robię powtorke badania AMH, plus cały pakiet kobieta 40+, mój facet też wszystkie ogólne.
    *w czwartek 17.04 umówić się w Katowicach do kliniki i mieć już w ręce chociaż te podstawowe badania. Tam na miejscu już nasienie itd. (Nie wiem jak długi trzeba czekać na wizytę)
    *Rozważamy czy wrócić do Polski, bo tu nie ma w ogóle mieszkań i utknęliśmy w tym , w którym ciągle wychodzi pleśń.
    Pod koniec miesiąca daje wypowiedzenie z pracy.

Plan jest, ale dalej w środku siedzi ten strach. Chciałabym umieć odpuścić trochę na jakiś czas i niech się dzieje wola nieba.... tylko jak to zrobić.
    Już płakać dluzej nie mogę, bo opuchlizna mi z oczu nawet nie schodzi.

Julia24, Molahonkeey, Nowa2024 lubią tę wiadomość

👨‍🦲49 👱‍♀️ 43 🐶🐱

28.07.2024 ⏸️
    28.07.2024 jest serduszko
    26.09.2024 12+4 💔
    17.03.2025 CB
    09.04.2025 -⏸️
    16.04.2025 USG piersi 👍
    18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 100
    💊
    30.04.2025 - jest ❤️

Mamy 💙

preg.png
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 9 marca, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia! Przypomniałaś mi z tymi bliźniakami! Ostatnio wracając z pracy po raz trzeci widziałam tą samą babeczkę z wózkiem bliźniaczym i za każdym razem kiedy ją widzę to myślę o was wszystkich, które marzą o bliźniakach 😍

Hopex2, PaulinKA, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość

🙎‍♀️30 👨29
    🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ CP
    2024 2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
    4 dpt ⏸️
    5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
    7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
    9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
    12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
    22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️, CRL 0,23 cm 🥹
    29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
    7.05. dwa bobasy ♥️♥️ 2,22 cm i 2,19 cm
    NIFTY pro, czekamy na zdrowych chłopców 🩵🩵
    preg.png
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 9 marca, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Hopex nie wiem, czy widziałaś wyżej, bo chyba edytowałam wiadomość po Twoim pytaniu... Nam lekarz powiedział, że możemy działać naturalnie do poniedziałku wieczór, a też potencjalnie jakaś możliwość jest na IUI w środę, chociaż bardziej nastawiam się na czwartek- sobota.
    Ja się czuję ok na stymulacji ☺️. Jedynie głowa bolała drugiego dnia mocno.
    Babsi wrote:
    @Mola widzę!! Widzę cień ! I czekam jutro na kolejny test.

@Tarisal co u Ciebie?

Ja wracam z odrobiną lepszej energii. Dużo ostatnio czuję bezsilnosci i jestem jak ten ludzik w grach komputerowych, probujacy wejsc w ścianę.
    Na ten moment plan mam taki:
    *16 kwietnia robię powtorke badania AMH, plus cały pakiet kobieta 40+, mój facet też wszystkie ogólne.
    *w czwartek 17.04 umówić się w Katowicach do kliniki i mieć już w ręce chociaż te podstawowe badania. Tam na miejscu już nasienie itd. (Nie wiem jak długi trzeba czekać na wizytę)
    *Rozważamy czy wrócić do Polski, bo tu nie ma w ogóle mieszkań i utknęliśmy w tym , w którym ciągle wychodzi pleśń.
    Pod koniec miesiąca daje wypowiedzenie z pracy.

Plan jest, ale dalej w środku siedzi ten strach. Chciałabym umieć odpuścić trochę na jakiś czas i niech się dzieje wola nieba.... tylko jak to zrobić.
    Już płakać dluzej nie mogę, bo opuchlizna mi z oczu nawet nie schodzi.

Lubię za to, że bierzesz sprawy w swoje ręce! ❤️
    Umów się wcześniej koniecznie. Nieraz na te pierwsze wizyty się dłużej czekać, ale nie zawsze. Plus na badania nasienia też trzeba się umawiać.

O tej pleśni to już któryś raz pada- w szoku jestem, że to jest tak powszechny problem. Mówisz, że rozważacie powrót, a już zrezygnowałaś z pracy? Chodzi o to, że w przedszkolu dużo chorób? Czy jednak już jesteście bardzo blisko ten ostatecznej decyzji o powrocie do PL? ☺️

Edit: nie obwiniaj się, że nie umiesz odpuścić. Żadna z nas nie umie. Jak można jak nam tak zależy? Chyba dopiero, jak już trzeba się pogodzić, że się nie uda. Gdy walka trwa to nie ma opcji 🤷🏻‍♀️.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca, 13:55

Hopex2 lubi tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    2 IUI ❌️

Plan:
    🔜 07.25 Stymulacja IVF

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny
    ➖ IO, BMI 22,9 📉
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
    ✔️ histerkoskopia z biopsją endometrium CD56 i Cd138 OK, białko C i S ok, ANA ok

• Ana29 Autorytet

Wysłany: 9 marca, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjasss wrote:
    Tak tak jest to normalne w ciąży niestety. Moja siostra też miała przez to hemoroidy przy końcówce ciąży, masakra co się namęczyła 😔

Ogólnie kawa z owocami to kombo. Pamiętam jak kiedyś czereśnie popijałam kawą, źle to się skończyło 🤭
    No póki co to jedyny skuteczny sposób, a bardzo nie chciałabym nabawić się hemoroidów 🥺

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70
    04/03 beta 3404 progesteron 25.40

Zostań ze mną kropeczko 🍀

23/06/25- 431 gram miłości 🩵 (20+5)
    30/06/25-435 gram miłości 🩵 (21+5) ❗️szyjka macicy 3 cm.
    preg.png
  • Hopex2 Autorytet

Wysłany: 9 marca, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już dzisiaj kończymy działania 🙈 kurde naoglądałam się wykresów ciążowych po IUI 🫢

Babsi najważniejsze, że macie plan. Z tą przeprowadzką super pomysł. Wspominałaś chyba, że Twój mąż ma tam dobrą pracę i to Was trzyma? Tutaj może będzie zarabiał mniej, ale będziecie żyli w zdrowych warunkach i dobrze to zadziała na Waszą płodność. Będziecie również mieli łatwy dostęp do klinki. Pewnie, jakby się udało z Dzidziulkiem to i tak zmienialibyście mieszkanie. Trzymam kciuki, żeby się poukładało 🫶🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca, 14:05

👩27👨29 kitku 🐈 2022
    Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
    Całkowita ilość: 370 mln

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
    AMH: 6,63
    Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
    Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
    HSG ✅
    MUCHa✅
    Wirusy✅
    Ana3 miano 1:160

Marzec:
    9 dpo- pozytywny test, beta 18,6; prog 48❤️
    11 dpo-beta 78,9, prog 60❤️
    13 dpo-beta: 223 🥰 prog 89❤️
    15 dpo-beta: 479 🥹
    04.04 pierwsze USG 🍀🫶🏻 2 Kropusie na pokładzie 🥹😘✊
    18.04 wizyta serduszkowa 🥰❤️ Jeden Kropuś 6+6 ( serduszko crl 0,9 cm) Drugi Kropuś zatrzymany 6+1 💔
    preg.png
  • Alicjasss Autorytet

Wysłany: 9 marca, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi : oby wszystko poszło po twojej myśli 😘
    Potrzebujecie zmienić mieszkanie. Najmniejsza pleśń jest okropnie szkodliwa dla zdrowia.
    Wpływa ona na was i w przyszłości na dzidzię też i byście tak czy siak musieli zmienić mieszkanie. A to też nie będzie łatwo już z brzuszkiem..
    Chyba to Ty pisałaś że tam są okropnie drogie mieszkania a w Polsce remontujecie coś swojego?
    Może spróbujcie tu zamieszkać?
    Nie sama praca męża jest najważniejsza. Ty nie jesteś szczęśliwa. Ani osobiście ani w pracy.
    Może Polska przyniesie Ci to szczęście. Fajna praca, klinika na miejscu i raz dwa ciąża 🍀🤞🏻❤️ Zdrowe warunki mieszkaniowe.
    Jak wam nie będzie odpowiadać to zawsze można wrócić. Stres też należy zredukować do minimum ☺️
    Życzę Ci abyś była szczęśliwa i fajnie sobie ułożyła plany, a one niech się spełniają 😘😘😘

Vergeet lubi tę wiadomość

• M93 Autorytet

Wysłany: 9 marca, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzę tu ostatkami sił bo jestem tak chora, że nie pytajcie i tu patrze, że Mola w ciąży!!!!!!! Ja Cię kręcę!!!! Czyli naprawdę zaraz sobie zrobimy wspólny wątek ciążowy 😎

Ana ja też mam z tym problemy… wieczorem to mi tak wywala bebzon, że z córką to miałam taki w 5 miesiącu…

Vergeet, Molahonkeey, Ana29 lubią tę wiadomość

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(15cs)
    CZEKAMY NA DZIEWCZYNKĘ 😋

preg.png

PCOS.
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 9 marca, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia - wczoraj jak robiłam śniadanie to znów wyskoczyły z jajka dwa żółtka hahah :D muszę powiedzieć dostawcy, że ma bardzo płodne kury! Oby u Ciebie dwa pęcherzyki tam dojrzewały i czekały ja IUI 😍 Ja ciągle myślę, że u Any tak będzie, że rosną dwa kropeczki 😘

Kurczę, Ana w takich sytuacjach człowiek sobie uświadamia, że 💩 jest taka ważna! Lactuloza to dobry pomysł :) trzymam kciuki, że będzie już szło "gładko" 🙈

Ja chodzę dziś jak burza z piorunami powiem Wam. Mój Mąż biedny jest dziś. Zrobiliśmy sobie dłuuuugi spacer, a teraz zjedliśmy obiad i siedzimy w knajpce na mieście. Ale ciągle mnie wszystko wnerwia :P

Julia24, Nowa2024 lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC

• ANA 1:100 ❌
    • MTHFR heterozygota
    • KIR haplotyp Bx✅
    • crossmatch 37.8% ❌

👨'87
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man
    • HLAC 06, 15 - C2 ✅

🐱 '18 Kitku

• starania od: 08.2023r.
    • monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
    • Lametta 4x owulacja ✅ ciąża ❌
    • HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    • od 05.25r. Invimed Kato - dr P.S.👩‍⚕

PLAN:
    - indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊

✨I (don't) know (if) it's worth it.✨
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 9 marca, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi - moja psychoterapeutka mówi, że zmiany zawsze są dobre, bo dają szansę na rozwój. I ja się z tym zgadzam w 100%. Zawsze się boimy, bo to nieznane. Ale jeśli nie spróbujemy - ciągle tkwimy w starym, które szczęścia nie daje. Także go girl! Po marzenia.😘

Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC

• ANA 1:100 ❌
    • MTHFR heterozygota
    • KIR haplotyp Bx✅
    • crossmatch 37.8% ❌

👨'87
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man
    • HLAC 06, 15 - C2 ✅

🐱 '18 Kitku

• starania od: 08.2023r.
    • monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
    • Lametta 4x owulacja ✅ ciąża ❌
    • HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    • od 05.25r. Invimed Kato - dr P.S.👩‍⚕

PLAN:
    - indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊

✨I (don't) know (if) it's worth it.✨
  • Slava Autorytet

Wysłany: 9 marca, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi bardzo bym chciała Ciebie utulić 🫂
    Trzymam kciuki za wypowiedzenie, jeżeli masz w miarę ok kontakt z przełożonymi to jak poprosisz o zwolnienie to będzie Ci ALG przysługiwać? Czasami też takie uwolnienie się z toksycznego środowiska pomaga uwolnić i głowę i pomysły na dalszą karierę.
    Co do przeprowadzki to może nie Polska a Berlin? 😎 Do Polski blisko i w sumie jedną nogą tu drugą tu 🙂 Jak się DB dogada z ekologami to może w 2080 roku skończą szybką kolej do Szczecina i w 50min się dojedzie 😅 trochę Ci się nie dziwię, Monachium ma hermetyczne środowisko, robiłam tam dwa projekty i dziękuję bardzo, ludzie są sztywni i ogólnie brak swobody. A co do kliniki to w DE masz 50% refundacji IUI czy IVF i to wychodzi okej bardzo cenowo. Seminogram, badania hormonów czy wizyty są w 100% refundowane. Też jeżeli czujesz że Cię leczenie niepłodności przytłacza to w Niemczech jest dużo spokojniej w klinikach pod takim względem że nie naciskają na wiele badań i leków jak w Polsce. Może to dla Ciebie będzie właśnie lepsze podejście. W Polsce nastawienie jest na wynik i zapłodnienie w Niemczech jednak najważniejszy w procedurach jest dobrostan kobiety. Nie dostaniesz nic ponad to co niezbędne i konieczne.

Alicjasss - miałam USG ale tak jak Siesiepy pisała przy takiej becie nie zobaczą nic ani w macicy a już tym bardziej w jajowodzie. Chyba mi z 10 minut gmerała położna, w lewo w prawo, kazała mi się obracać, nic nie widziała.

Misiula piękna wiadomość 😍 rośnijcie zdrowo ❤️

Nowa2024 to zaraz transfer 🤞 czy to te białe spodnie pomogły czy naleweczka? 😅

Aksandra bardzo Ci współczuję i życzę żebyś się tam dzielnie trzymała. I dla mamy zdrowia i łagodnego leczenia. Najważniejsze, że nie ma przerzutów i że są dobre rokowania. Zaraz Twoja mama się będzie cieszyć wnukami i świętować z Tobą udany transfer, a potem kolejny udany transfer, a potem kolejny 😅 a potem będzie musiała się zajmować domowym przedszkolem 😅

Kałamarnica… ja też myślałam że DZIAŁALIŚCIE na balkonie 🤣🤣 A teraz czas Zamiokulkasików moje też puściły 🌱

MOLA TAM JEST KRECHA !!! ❤️🥳 niech ciemnieje ❤️ mnie easy home nie oszukały także 🤞🤞🤞 Podpowiem jak diabeł najgorszy, zrób owulaka, jak wyłapie to coś jest na rzeczy 🤞👹

Minia000 ja też mam takie dylemat, czuję się uwięziona przez te starania. Może zaproponuje wczasy last minute z biura podróży? Ja wiem, że jak się lata na własną rękę to takie coś brzmi jak koszmar a nie odpoczynek ale lepiej to jak siedzieć na tyłku.

Hopex kciuki za monitoring 🤞

Julia24 Trzymam kciuki za te Twoje jajeczka, niech rosną i produkują bliźniaki 🤞A ból głowy na letrozolu to taki standardzik niestety :/

Aksandra, Hopex2, Julia24, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość

Ona 35l:
    ❌AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero,Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
    ❌Crohn, nietolerancja histaminy, AZS,
    ❌ ❌ ❌ allo mlr 0%, rozjechane cytokiny - IG 142, TNF 4189, IL10 217
    Crossmatch 18,9
    ✅ brak innych mutacji, test IMK ok, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, białko S i C, ANA i LA ujemne, biocenoza I, MUCHA, HSG, cd56 ok, cd138do 4kom. przeleczone (metronidazol), cytokiny IL 2,4,5
    On 35l:
    ❌słaba ruchliwość
    ✅morfo, kariotyp prawidłowy, posiew, HBA, SCD, HLAC C1C1*07

Starania od 04.2024, 2xCB
    27.02.25 ⏸️ (po IUI)
    28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
    06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
    26.03 💔 poronienie samoistne
    05-06 IVF (PL) 7🫧 7MII 7🍀 4🐻‍❄️, po PGTa 1 zdrowy 🐻‍❄️
    ⏳Immunologia plan działania
    „A do dupy!”
  • Insane Autorytet

Wysłany: 9 marca, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Mola, sikałaś już drugi raz? 😁 Dawaj, najwyżej wieczorem sikniesz trzeci 😁

kałamarnica 11, M93, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość

40 tc 💔
    ________
    Walczymy o naszą tęczę 🌈
    AMH 6,05
    📅25.01 start stymulacji do in vitro
    💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
    📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
    19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
    21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
    28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
    11.03 mamy serduszko 🥹

preg.png
  • Slava Autorytet

Wysłany: 9 marca, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za tyle życzeń i ciepłych słów dziewczyny, bez Was bym oszalała totalnie. U mnie bez zmian, boli trochę po boku trochę podbrzusze, krwawię na czerwono ciągle ale płynem tak bez skrzepów. Lekarka i położna wczoraj były cudowne, jak się popłakałam to dały mi chusteczki i powiedziały, że „nie musisz być silna”. Że mam iść do domu, zrobić coś dla siebie albo zostać na oddziale jak to mi przyniesie spokój, powiedziały że mogę zadecydować. Wiadomo, poszłam do domu ale mam kartkę z przepustki, że mogę wrócić jak coś tylko mi będzie. Ogólnie w trakcie jak ryczałam, wyszło w rozmowie czym się zajmuje, lekarka powiedziała, że kogoś takiego potrzebuje i ja zwrot o 180 stopni i przemiana w rekina biznesu, wyjęłam wizytówkę i w 60 sekund zrobiłam elevator pitch mojego biznesiku 🤣🤣🤣
    Wczoraj musiałam oddać mocz do badania i akurat nie miałam czym i musiałam się opić wody, a mój mąż wpadł na pomysł i mi puszczał na telefonie filmiki wodospadów, robił psi psi psi na cały głos w poczekalni, to było przeurocze i nie muszę Wam mówić jak ludzie się na nas patrzyli 😅
    Jutro mam z rana iść do kliniki na betę, a o 10:45 mam wizytę u mojej zwykłej ginekolog. Nie byłam od października więc się tam naopowiadam 😅
    Ogólnie mam taki okropny charakter, że jak mi czegoś nie wolno to ja to chce x10 więc teraz jeżeli mam ciążę w jajowodzie to będę chciała operację z usunięciem tej mendy, nie chcę takiego jajowodu, naczytałam się o korzyściach i nie chcę znowu powtórki z rozrywki i w przyszłości strachu przed staraniami. W Niemczech to też preferowane podejście lekarzy także raczej nie będę musiala się prosić. Jeżeli to jest zwykła ciąża tylko poronienie to idę w jedno IVF i jak to nie pójdzie to AZ. W ciążę mogę zajść ale ja tracę ciągle więc coś nie tak z komórkami albo plemnikami. Przebadam immuno bo to i do AZ się przyda ale sory ja się nie chce starać o dziecko tylko je mieć 🤷🏻‍♀️😅

Ona 35l:
    ❌AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero,Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
    ❌Crohn, nietolerancja histaminy, AZS,
    ❌ ❌ ❌ allo mlr 0%, rozjechane cytokiny - IG 142, TNF 4189, IL10 217
    Crossmatch 18,9
    ✅ brak innych mutacji, test IMK ok, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, białko S i C, ANA i LA ujemne, biocenoza I, MUCHA, HSG, cd56 ok, cd138do 4kom. przeleczone (metronidazol), cytokiny IL 2,4,5
    On 35l:
    ❌słaba ruchliwość
    ✅morfo, kariotyp prawidłowy, posiew, HBA, SCD, HLAC C1C1*07

Starania od 04.2024, 2xCB
    27.02.25 ⏸️ (po IUI)
    28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
    06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
    26.03 💔 poronienie samoistne
    05-06 IVF (PL) 7🫧 7MII 7🍀 4🐻‍❄️, po PGTa 1 zdrowy 🐻‍❄️
    ⏳Immunologia plan działania
    „A do dupy!”
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 9 marca, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20.03 mam wizytę u doktorka 😉 to będzie 13 dc, myślałam, że trochę szybciej do niego pojadę

PaulinKA, M93, Ana29 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️30 👨29
    🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ CP
    2024 2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
    4 dpt ⏸️
    5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
    7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
    9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
    12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
    22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️, CRL 0,23 cm 🥹
    29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
    7.05. dwa bobasy ♥️♥️ 2,22 cm i 2,19 cm
    NIFTY pro, czekamy na zdrowych chłopców 🩵🩵
    preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 9 marca, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello kobietki! Wracamy z górek, ja jako pasażer więc postarałam się wszystko nadrobić ale już połowy zapomniałam co chciałam napisać więc wybaczcie 🤣 zapobiegawczo żeby nikogo nie pominąć wysyłam zbiorczo całusy kciukasy przytulasy i wszystko co potrzebujecie 😊❤️🫶🫂
    @Nowa a to może zapytaj doktorka że czemu tak późno 🤣 choć on pewnie sam najlepiej wie co robi i ma na Ciebie sprytny plan 😍
    @Slava cieszę się że trafiłaś na dobrych ludzi w tej przykrej sytuacji, zawsze to troszkę lżej na serduszku :( a może badania immuno będą u Ciebie kluczowe i wniosą coś do diagnostyki i zaraz będziesz mogła tulić swoje szczęście? Tego Ci życzę po tych wszystkich przeżyciach...
    @hopex2, Julia, a czemu nie można seksu przed IUI? Żeby pecherzyk nie pękł za wcześnie czy jaki jest tego cel? Doksztalcie mnie proszę 🥰
    @Julia oby tam rosły dwa piękne jajka 😍 wiem że bardzo tego chcesz, należy Ci się 🥰
    Oj też bym chciała i w ogóle jak myślę o swoim bobo to bardzo często układam scenariusz że jest ich dwójka 😄
    @Ana, jeju jakie mikstury musisz stosowac! Wyrazy współczucia choć... wait w sumie to Niby współczuję ale trochę zazdroszczę nawet tych zaparć 🤣 wiem że Ty też niedawno czekałaś na te wszystkie ciążowe dolegliwości 🥰🥰
    @Molahonkeey ja tam radzę Ci poczekać z testem do jutra więc zupełnie odwrotnie niż Insane , no ale ja nie jestem dobra we wczesne testowanie 🤣
    @Babsi, dziewczyny tyle Ci mądrych rzeczy już doradziły że ja po prostu wysyłam całuska i wierzę że uda wam się pokierować wasza przyszłością w taki sposób że obojgu przyniesie Wam to spokój... 🥰

Edit- no i foteczka dla chętnych, choć większość szliśmy jednak lasem albo jakimś wielkim lodem także trasa była średnio widokowa 😄

e30477b035858.jpghttps://zapodaj.net/plik-D0hiruBtJ1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca, 16:33

Julia24, Slava, a_aandzela, Vergeet, Aksandra, Molahonkeey, Nowa2024, Aga.f lubią tę wiadomość

21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
    ❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 9 marca, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Slava cieszę się, że jesteś pod dobrą opieką!!!! ❤️🫂 Wspieram Cię całym serduszkiem! 😘
    Te usunięcie jajowody wydaje mi się już skrajną decyzją 🫣, ale jeśli tak czujesz to wiadomo. Na razie jednak nie wiemy, czy to jest CP. I mam nadzieję, że jutro rozjaśni się już sytuacja.

@PaulinKA trzeba się wstrzymywać z ❤️, żeby jakość i ilość nasienia się zgadzała 🤗. Gdyby np. klinika posiadała zamrożone nasienia partnera to moglibyście szaleć ile wlezie 🤭, a tak trzeba się trochę wstrzymać.

PaulinKA, Slava lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    2 IUI ❌️

Plan:
    🔜 07.25 Stymulacja IVF

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ➖ IO, BMI 22,9 📉
    ➖ Dominacja estrogenowa

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ