W lutym Vergeet szczęście dała, oby w marcu też się wykazała 😂😂😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana29 wrote:Czytałam, że może wcale nie być lepiej bo zaparcia w ciazy to wina progesteronu.
Dla mnie to jest horror bo mocno boli mnie brzuch jak przez kilka dni nie mogę się załatwić 😔 no i brzuch mam wielki jakbym już była na półmetku a nie na początku tej pięknej drogi.
No ale nic to. Trzeba to przetrwać dla kropka.
Mam 3 butelki tego soku z kapusty , a wystarczyła tylko szklanka i kawa z jabłkiem więc wystarczy mi na tydzień 🙈🥲
Tak tak jest to normalne w ciąży niestety. Moja siostra też miała przez to hemoroidy przy końcówce ciąży, masakra co się namęczyła 😔
Ogólnie kawa z owocami to kombo. Pamiętam jak kiedyś czereśnie popijałam kawą, źle to się skończyło 🤭 -
Miła ja też widzę

Czekam na powtórkę
Ana możesz kupić lactulose jest bezpieczna w ciąży a działa na zasadzie zmniejszenia wchłaniania wody w jelitach. Trzeba tylko więcej pić.
Ja w piątek miałam wizytę mała ma 255 g❤️❤️❤️
Wszystko jest w porządku. Mam tylko posiew z moczu z robić bo miałam nieładne wyniki moczu. Chco to bez sensu chyba bo jestem na antybiotyku i tak.
A i Aczynam czuć leciutkie kopniaczki
Minia000, Julia24, Vergeet, Babsi, Nowa2024, Aksandra, Ana29, a_aandzela, Molahonkeey, Alicjasss, kałamarnica 11, M93, Migotka96 lubią tę wiadomość
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8

-
Minia000 wrote:A jeden pecherzyk na lametcie to mało? Ja zawsze miałam jeden i myślałam że to super wynik🤣🤣🤣
Kochane moje, życzę Wam tyle słońca w duszy ile właśnie oświeca mnie na moim tarasie 😀
Stresu przed jutrem jeszcze dużego nie mam, pewnie jutro mnie wezmie.
Patrzę na loty do Bangkoku na październik, lecieć nie lecieć? Będę w tej ciąży w końcu czy nie? 😀
Mój wewnetrzny podroznik nie może wytrzymać tyle bez zakupu nowych biletów. Chociaż przecież za kilkanaście dni wylatuje na kanary
Mi się marzą bliźniaki, więc chciałabym pomóc trochę naturze 🤣🤣.
Co do Bangkoku... To nas też nosi, ale się wstrzymujemy... Tzn nie całkiem z podróżami, ale z takimi z kotami dłuższymi niż 5h. Jednak nie wiadomo, co będzie za tyle miesięcy 🤷🏻♀️. No ale to indywidualna kwestia.
Tak na 2-4 miesiące do przodu się nieraz też trafiają i na takie bym się może skusiła 😍, ale do października to już możesz być na końcówce ciąży 🤷🏻♀️.
@Hopex a podał Wam lekarz do kiedy możecie ❤️? My potencjalnie też możemy mieć w środę, a powiedział, że do poniedziałku wieczora możemy działać, jeśli będziemy mieli ochotę 🤗.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2025, 12:49
03-04.25 2× IUI ❌️
🧬 IVF: 07.25 Punkcja: 5🥚-> 3MII-> PICSI -> ❄️4.1.1, ❄️3.1.1., ❄️5.2.1
⏩️ 20.10.25 FET ❄️4.1.1 (Prolutex, Prograf, Acard, Accofill, Encorton, Cyclogest, Besins, Duphaston, Scopolan, Spasmolina)
⏸️ 5dpt 4.66, 7dpt 26.50, 9dpt 72.95, 11dpt 182, 14dpt 845, 17dpt 3497, 21dpt 14763
💓 25dpt CRL 2,2mm, 171 u./min
12.12 FeliaTest (NIPT) ✅️
29.12 I Prenatalne ✅️
💃 '95:
⚠️ Endometrioza III st., adenomioza
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy, prawy jajowód niesprawny
❌ Brak KIR, cytokiny 🚨, ANA +
➖️ IO
✔️ Hormony • jajowody drożne • MUCHa • brak pasożytów i HB
✔️ AMH 2,8 • kariotypy • histero + CD56 i CD138
🕴️ '90:
➖️ Morfologia 2-4%, słaba ruchliwość, HBA 77%, Fragmentacja DNA 18%
✔️ Kariotypy, usg, hormony

-
Ana29 wrote:Ej laski , kropek będzie mnie nienawidził 😅
robię mu takie combo. Od kilku dni nie mogę zrobić 💩🙈
Nic na mnie nie działa śliwki, woda, kefir, ostre przyprawy no nic.. Więc dzis od rana wyciągnęłam większe działo- wypilam szklankę soku z kiszonej kapusty na pusty żołądek, na to wypilam mocna kawę zagryzając jabłkiem i dopiero się udało. Boże co to jest za katorga 🤕
Teraz parze siemie lniane i będę pic to regularnie
Zobaczymy czy to zda egzamin.
Na ciążowe zaparcia podobno pomaga kiwi
Ana29 lubi tę wiadomość
6 miesięcy starań o córeczke 🩷
Córka z 2023: Wielowadzie. Między innymi: obustronne stopy końsko-szpotawe, hipotrofia, niska masa ciała, zaćma oka lewego.
W trakcie badań genetycznych.
Kwiecień 2024 Starania o rodzeństwo 🤱
Czerwiec 2024 ciąża biochemiczna
AMH 3,95
Hormony ✅
Nasienie ✅
Owulację ✅
Endometrioza głęboko naciekająca, zrost jajnika lewego z macicą.
Od Marca 2025 pod opieką poradni leczenia Niepłodności w Instytucie Zdrowia Kobiet w Warszawie. -
A Ty Julia jak się czujesz na Lamettcie?👩27👨29 kitku 🐈 2022
Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
Całkowita ilość: 370 mln
Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.
Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
AMH: 6,63
Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
HSG ✅
MUCHa✅
Wirusy✅
Ana3 miano 1:160
Marzec 2025
9 dpo- pozytywny test, beta 18,6; prog 48❤️
11 dpo-beta 78,9, prog 60❤️
13 dpo-beta: 223 🥰 prog 89❤️
15 dpo-beta: 479 🥹
04.04 pierwsze USG 🍀🫶🏻 2 Kropusie na pokładzie 🥹😘✊
18.04 wizyta serduszkowa 🥰❤️ Jeden Kropuś 6+6 ( serduszko crl 0,9 cm) Drugi Kropuś zatrzymany 6+1 💔
23.08.2025 urodził się Szymuś 25+3 950 g 39 cm Walcz Misiu 🙏❤️ -
@Mola widzę!! Widzę cień ! I czekam jutro na kolejny test.
@Tarisal co u Ciebie?
Ja wracam z odrobiną lepszej energii. Dużo ostatnio czuję bezsilnosci i jestem jak ten ludzik w grach komputerowych, probujacy wejsc w ścianę.
Na ten moment plan mam taki:
*16 kwietnia robię powtorke badania AMH, plus cały pakiet kobieta 40+, mój facet też wszystkie ogólne.
*w czwartek 17.04 umówić się w Katowicach do kliniki i mieć już w ręce chociaż te podstawowe badania. Tam na miejscu już nasienie itd. (Nie wiem jak długi trzeba czekać na wizytę)
*Rozważamy czy wrócić do Polski, bo tu nie ma w ogóle mieszkań i utknęliśmy w tym , w którym ciągle wychodzi pleśń.
Pod koniec miesiąca daje wypowiedzenie z pracy.
Plan jest, ale dalej w środku siedzi ten strach. Chciałabym umieć odpuścić trochę na jakiś czas i niech się dzieje wola nieba.... tylko jak to zrobić.
Już płakać dluzej nie mogę, bo opuchlizna mi z oczu nawet nie schodzi.
Julia24, Molahonkeey, Nowa2024 lubią tę wiadomość
👨🦲49 👱♀️ 44 🐶🐱
28.07.2024 ⏸️
28.07.2024 jest serduszko
26.09.2024 12+4 💔
17.03.2025 CB
09.04.2025 -⏸️
16.04.2025 USG piersi 👍
18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 100
💊
30.04.2025 - jest ❤️
Będzie chłopczyk 💙
Leon urodził się 20.12.2025 roku -
Julia! Przypomniałaś mi z tymi bliźniakami! Ostatnio wracając z pracy po raz trzeci widziałam tą samą babeczkę z wózkiem bliźniaczym i za każdym razem kiedy ją widzę to myślę o was wszystkich, które marzą o bliźniakach 😍
Hopex2, PaulinKA, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
1xCP 💔⏸️
2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
Mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
1. FET+EG 5AA ✅🥹🍀🤞
Dwa bobasy na pokładzie ♥️♥️
NIFTY pro-zdrowi chłopcy 🩵🩵
30+2 chłopcy są z nami na świecie 😍
1930g 45 cm i 1900g 44 cm naszych kochanych Misiów 🐻🐻 -
@Hopex nie wiem, czy widziałaś wyżej, bo chyba edytowałam wiadomość po Twoim pytaniu... Nam lekarz powiedział, że możemy działać naturalnie do poniedziałku wieczór, a też potencjalnie jakaś możliwość jest na IUI w środę, chociaż bardziej nastawiam się na czwartek- sobota.
Ja się czuję ok na stymulacji ☺️. Jedynie głowa bolała drugiego dnia mocno.
Babsi wrote:@Mola widzę!! Widzę cień ! I czekam jutro na kolejny test.
@Tarisal co u Ciebie?
Ja wracam z odrobiną lepszej energii. Dużo ostatnio czuję bezsilnosci i jestem jak ten ludzik w grach komputerowych, probujacy wejsc w ścianę.
Na ten moment plan mam taki:
*16 kwietnia robię powtorke badania AMH, plus cały pakiet kobieta 40+, mój facet też wszystkie ogólne.
*w czwartek 17.04 umówić się w Katowicach do kliniki i mieć już w ręce chociaż te podstawowe badania. Tam na miejscu już nasienie itd. (Nie wiem jak długi trzeba czekać na wizytę)
*Rozważamy czy wrócić do Polski, bo tu nie ma w ogóle mieszkań i utknęliśmy w tym , w którym ciągle wychodzi pleśń.
Pod koniec miesiąca daje wypowiedzenie z pracy.
Plan jest, ale dalej w środku siedzi ten strach. Chciałabym umieć odpuścić trochę na jakiś czas i niech się dzieje wola nieba.... tylko jak to zrobić.
Już płakać dluzej nie mogę, bo opuchlizna mi z oczu nawet nie schodzi.
Lubię za to, że bierzesz sprawy w swoje ręce! ❤️
Umów się wcześniej koniecznie. Nieraz na te pierwsze wizyty się dłużej czekać, ale nie zawsze. Plus na badania nasienia też trzeba się umawiać.
O tej pleśni to już któryś raz pada- w szoku jestem, że to jest tak powszechny problem. Mówisz, że rozważacie powrót, a już zrezygnowałaś z pracy? Chodzi o to, że w przedszkolu dużo chorób? Czy jednak już jesteście bardzo blisko ten ostatecznej decyzji o powrocie do PL? ☺️
Edit: nie obwiniaj się, że nie umiesz odpuścić. Żadna z nas nie umie. Jak można jak nam tak zależy? Chyba dopiero, jak już trzeba się pogodzić, że się nie uda. Gdy walka trwa to nie ma opcji 🤷🏻♀️.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2025, 13:55
Hopex2 lubi tę wiadomość
03-04.25 2× IUI ❌️
⏩️ 20.10.25 FET ❄️4.1.1 (Prolutex, Prograf, Acard, Accofill, Encorton, Cyclogest, Besins, Duphaston, Scopolan, Spasmolina)
⏸️ 5dpt 4.66, 7dpt 26.50, 9dpt 72.95, 11dpt 182, 14dpt 845, 17dpt 3497, 21dpt 14763
29.12 I Prenatalne ✅️
💃 '95:
➖️ IO
🕴️ '90:
✔️ Kariotypy, usg, hormony

-
No póki co to jedyny skuteczny sposób, a bardzo nie chciałabym nabawić się hemoroidów 🥺Alicjasss wrote:Tak tak jest to normalne w ciąży niestety. Moja siostra też miała przez to hemoroidy przy końcówce ciąży, masakra co się namęczyła 😔
Ogólnie kawa z owocami to kombo. Pamiętam jak kiedyś czereśnie popijałam kawą, źle to się skończyło 🤭 -
My już dzisiaj kończymy działania 🙈 kurde naoglądałam się wykresów ciążowych po IUI 🫢
Babsi najważniejsze, że macie plan. Z tą przeprowadzką super pomysł. Wspominałaś chyba, że Twój mąż ma tam dobrą pracę i to Was trzyma? Tutaj może będzie zarabiał mniej, ale będziecie żyli w zdrowych warunkach i dobrze to zadziała na Waszą płodność. Będziecie również mieli łatwy dostęp do klinki. Pewnie, jakby się udało z Dzidziulkiem to i tak zmienialibyście mieszkanie. Trzymam kciuki, żeby się poukładało 🫶🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2025, 14:05
👩27👨29 kitku 🐈 2022
Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
Całkowita ilość: 370 mln
Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.
Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
AMH: 6,63
Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
HSG ✅
MUCHa✅
Wirusy✅
Ana3 miano 1:160
Marzec 2025
9 dpo- pozytywny test, beta 18,6; prog 48❤️
11 dpo-beta 78,9, prog 60❤️
13 dpo-beta: 223 🥰 prog 89❤️
15 dpo-beta: 479 🥹
04.04 pierwsze USG 🍀🫶🏻 2 Kropusie na pokładzie 🥹😘✊
18.04 wizyta serduszkowa 🥰❤️ Jeden Kropuś 6+6 ( serduszko crl 0,9 cm) Drugi Kropuś zatrzymany 6+1 💔
23.08.2025 urodził się Szymuś 25+3 950 g 39 cm Walcz Misiu 🙏❤️ -
Babsi : oby wszystko poszło po twojej myśli 😘
Potrzebujecie zmienić mieszkanie. Najmniejsza pleśń jest okropnie szkodliwa dla zdrowia.
Wpływa ona na was i w przyszłości na dzidzię też i byście tak czy siak musieli zmienić mieszkanie. A to też nie będzie łatwo już z brzuszkiem..
Chyba to Ty pisałaś że tam są okropnie drogie mieszkania a w Polsce remontujecie coś swojego?
Może spróbujcie tu zamieszkać?
Nie sama praca męża jest najważniejsza. Ty nie jesteś szczęśliwa. Ani osobiście ani w pracy.
Może Polska przyniesie Ci to szczęście. Fajna praca, klinika na miejscu i raz dwa ciąża 🍀🤞🏻❤️ Zdrowe warunki mieszkaniowe.
Jak wam nie będzie odpowiadać to zawsze można wrócić. Stres też należy zredukować do minimum ☺️
Życzę Ci abyś była szczęśliwa i fajnie sobie ułożyła plany, a one niech się spełniają 😘😘😘
Vergeet lubi tę wiadomość
-
Wchodzę tu ostatkami sił bo jestem tak chora, że nie pytajcie i tu patrze, że Mola w ciąży!!!!!!! Ja Cię kręcę!!!! Czyli naprawdę zaraz sobie zrobimy wspólny wątek ciążowy 😎
Ana ja też mam z tym problemy… wieczorem to mi tak wywala bebzon, że z córką to miałam taki w 5 miesiącu…
Vergeet, Molahonkeey, Ana29 lubią tę wiadomość
-
Julia - wczoraj jak robiłam śniadanie to znów wyskoczyły z jajka dwa żółtka hahah
muszę powiedzieć dostawcy, że ma bardzo płodne kury! Oby u Ciebie dwa pęcherzyki tam dojrzewały i czekały ja IUI 😍 Ja ciągle myślę, że u Any tak będzie, że rosną dwa kropeczki 😘
Kurczę, Ana w takich sytuacjach człowiek sobie uświadamia, że 💩 jest taka ważna! Lactuloza to dobry pomysł
trzymam kciuki, że będzie już szło "gładko" 🙈
Ja chodzę dziś jak burza z piorunami powiem Wam. Mój Mąż biedny jest dziś. Zrobiliśmy sobie dłuuuugi spacer, a teraz zjedliśmy obiad i siedzimy w knajpce na mieście. Ale ciągle mnie wszystko wnerwia
Julia24, Nowa2024 lubią tę wiadomość
👱♀️34l.❤️👨38l.
🐱 6l.
starania od 08.23r.
PCOS, cykle bezowulacyjne, pokrzywka, KIR Bx, crossmatch 37.8% ❌ -> 31.9% ❌
• AMH 3,4 ✅
• parametry nasienia: prawidłowe ✅
• kariotypy ✅
• HSG (01.25r.) - jajowody drożne ✅
• immunosupresja: Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil - 3 x cykle ❌brak ciąży
10.25 histeroskopia ✅
01.26 immunosupresja + IUI ❌
PLAN:
02/03.26r. IVF 🔜
✨I (don't) know (if) it's worth it, but I won't stop.✨ -
Babsi - moja psychoterapeutka mówi, że zmiany zawsze są dobre, bo dają szansę na rozwój. I ja się z tym zgadzam w 100%. Zawsze się boimy, bo to nieznane. Ale jeśli nie spróbujemy - ciągle tkwimy w starym, które szczęścia nie daje. Także go girl! Po marzenia.😘
Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👱♀️34l.❤️👨38l.
🐱 6l.
starania od 08.23r.
PCOS, cykle bezowulacyjne, pokrzywka, KIR Bx, crossmatch 37.8% ❌ -> 31.9% ❌
• AMH 3,4 ✅
• parametry nasienia: prawidłowe ✅
• kariotypy ✅
• HSG (01.25r.) - jajowody drożne ✅
• immunosupresja: Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil - 3 x cykle ❌brak ciąży
10.25 histeroskopia ✅
01.26 immunosupresja + IUI ❌
PLAN:
02/03.26r. IVF 🔜
✨I (don't) know (if) it's worth it, but I won't stop.✨ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
20.03 mam wizytę u doktorka 😉 to będzie 13 dc, myślałam, że trochę szybciej do niego pojadę
PaulinKA, M93, Ana29 lubią tę wiadomość
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
1xCP 💔⏸️
2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
Mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
1. FET+EG 5AA ✅🥹🍀🤞
Dwa bobasy na pokładzie ♥️♥️
NIFTY pro-zdrowi chłopcy 🩵🩵
30+2 chłopcy są z nami na świecie 😍
1930g 45 cm i 1900g 44 cm naszych kochanych Misiów 🐻🐻 -
Hello kobietki! Wracamy z górek, ja jako pasażer więc postarałam się wszystko nadrobić ale już połowy zapomniałam co chciałam napisać więc wybaczcie 🤣 zapobiegawczo żeby nikogo nie pominąć wysyłam zbiorczo całusy kciukasy przytulasy i wszystko co potrzebujecie 😊❤️🫶🫂
@Nowa a to może zapytaj doktorka że czemu tak późno 🤣 choć on pewnie sam najlepiej wie co robi i ma na Ciebie sprytny plan 😍
@Slava cieszę się że trafiłaś na dobrych ludzi w tej przykrej sytuacji, zawsze to troszkę lżej na serduszku
a może badania immuno będą u Ciebie kluczowe i wniosą coś do diagnostyki i zaraz będziesz mogła tulić swoje szczęście? Tego Ci życzę po tych wszystkich przeżyciach...
@hopex2, Julia, a czemu nie można seksu przed IUI? Żeby pecherzyk nie pękł za wcześnie czy jaki jest tego cel? Doksztalcie mnie proszę 🥰
@Julia oby tam rosły dwa piękne jajka 😍 wiem że bardzo tego chcesz, należy Ci się 🥰
Oj też bym chciała i w ogóle jak myślę o swoim bobo to bardzo często układam scenariusz że jest ich dwójka 😄
@Ana, jeju jakie mikstury musisz stosowac! Wyrazy współczucia choć... wait w sumie to Niby współczuję ale trochę zazdroszczę nawet tych zaparć 🤣 wiem że Ty też niedawno czekałaś na te wszystkie ciążowe dolegliwości 🥰🥰
@Molahonkeey ja tam radzę Ci poczekać z testem do jutra więc zupełnie odwrotnie niż Insane , no ale ja nie jestem dobra we wczesne testowanie 🤣
@Babsi, dziewczyny tyle Ci mądrych rzeczy już doradziły że ja po prostu wysyłam całuska i wierzę że uda wam się pokierować wasza przyszłością w taki sposób że obojgu przyniesie Wam to spokój... 🥰
Edit- no i foteczka dla chętnych, choć większość szliśmy jednak lasem albo jakimś wielkim lodem także trasa była średnio widokowa 😄
https://zapodaj.net/plik-D0hiruBtJ1
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2025, 16:33
Julia24, nick nieaktualny, a_aandzela, Vergeet, Aksandra, Molahonkeey, Nowa2024, Aga.f lubią tę wiadomość
⏳️1.2024
🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, SDF-15%,
IVF 🙏
💉7❄️, Diphereline x2
🍀FET➡️ Cyclogest, Prolutex, Bensis, Accofil, Neoparin, Smoflipid, Acard🙏
6dpt- ⏸️
🔜🙏🍀✊️

"Zes*am się, a nie dam się." -
@Slava cieszę się, że jesteś pod dobrą opieką!!!! ❤️🫂 Wspieram Cię całym serduszkiem! 😘
Te usunięcie jajowody wydaje mi się już skrajną decyzją 🫣, ale jeśli tak czujesz to wiadomo. Na razie jednak nie wiemy, czy to jest CP. I mam nadzieję, że jutro rozjaśni się już sytuacja.
@PaulinKA trzeba się wstrzymywać z ❤️, żeby jakość i ilość nasienia się zgadzała 🤗. Gdyby np. klinika posiadała zamrożone nasienia partnera to moglibyście szaleć ile wlezie 🤭, a tak trzeba się trochę wstrzymać.
PaulinKA, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
03-04.25 2× IUI ❌️
29.12 I Prenatalne ✅️
💃 '95:
➖️ IO
🕴️ '90: