W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Siesiepy co badasz? Dostałaś jakieś zalecenia czy coś na własną rękę?Starania od 04/24
03/25 cb? (13 cs)
15 cs ✨
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium
⏳cross match, badanie na trombofilię
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
❌ podwyższony stres oksydacyjny
05/25 - udrażnianie kanału szyjki macicy, leczenie stanu zapalnego endometrium, IUI ✨🍀🙏🏻
30/05 - konsultacja immunologiczna -
Jeszcze się tak zastanawiam, bo ja teraz się badam, a mój mąż dostał zalecenia do androloga i USG. Nie miał jakiś złych badań nasienia, ale czy aby zmaksymalizować szanse powodzenia IVF on powonien coś jeszcze zbadać, oprócz HLA-C, jeśli mi wyjdą źle KIRy?👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
9 cs 😿
⏸️ 0 razy
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji IVF
📆14.05.2025 - podgląd - 5 🥚🥚🥚🥚🥚
📆19.05.2025 - kolejny podgląd
🤞#rodzew2026 🍀 -
Loraa wrote:Jeszcze się tak zastanawiam, bo ja teraz się badam, a mój mąż dostał zalecenia do androloga i USG. Nie miał jakiś złych badań nasienia, ale czy aby zmaksymalizować szanse powodzenia IVF on powonien coś jeszcze zbadać, oprócz HLA-C, jeśli mi wyjdą źle KIRy?
Jeśli chcesz zrobić kariotypy, to warto obojeLoraa, pelnawiary lubią tę wiadomość
♀️91'♂️ 89'
AMH (11.2023)= 3,14
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1C1, on C2C2, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%🚨
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy, histeroskopia z biopsją -wyleczony stan zapalny endo✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
suple: Wit D3, Wit B12, metylowana forma kwasu foliowego, Mg, kwasy omega3, probiotyk
IVF - 17🥚(❄️ 6 oocytów,❄️ 5 zarodków -1 zdegenerował przy rozmrożeniu), nieprzebadane zarodki
Procedura I 10.2024 - 04.2025 FET 5dniowych blastek (AA, AB):
1., 2. transfer, cykle naturalne 8dpt 💔;
3. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno (Smoflipid, Encorton, Accofil, Hydroxychloroquine) - pierwsza CB 12dpt bHCG= 74,9 💔
4. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno - 7dpt bHCG= 8,64, 9dpt=3,49 💔 -
Czy często są te promocje na tym test DNA, czy jednak warto teraz korzystać z okazji? 🤔💃'95🕴️'90
Starania od 04/2024.
2 IUI ✖️
Plan:
06/05 Histeroskopia + biopsja
+ w międzyczasie KIR
07/25 IVF: Stymulacja i punkcja
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
➖ IO, BMI 23,6 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
@PaulinKA @Julia trzymam kciuki za Wasze histeroskopie 🍀✊🏼
Ja jutro jadę rano oddać krew do PAPPA, ale od dwóch dni w nocy dreszcze i poty, a w ciągu dnia ból głowy, do tego zapomniałam zażyć wczoraj na noc Xonvea i dziś cierpię 🤢😞.. nie wiem czy ja to kiedykolwiek odstawię…PaulinKA lubi tę wiadomość
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
💊 •PregnaStart •Omega 3-6-9 •Magne B6 Forte •LaciBios
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨ 13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
⏳11.06
-
Kochane miałam trochę „wolnego” od forum i właśnie nadrabiam dwa dni także moje odpowiedzi będą trochę z opóźnieniem 😂 ale mimo wszystko się odniosę 😀
@PaulinKA @Siesiepy dołączam się do drużyny kreconowłosych, które były tam w bardzo zaawansowanej pielęgnacji i skończyły na dość minimalistycznej 😀 aczkolwiek taka właśnie mnie zadowala, poziom skrętu mam taki jaki mi się podoba, nie poświęcam temu więcej czasu niż potrzeba więc uważam, że wcale nie jest to konieczne 😀
@Hopex2 dziękuję że pytasz 🩷 czuję się dobrze, nawet wróciłam do biegania, bardzo tęskniłam! Nie przedłużam zwolnienia, a co do przeprowadzki to powoli zaczęliśmy pakować różne rzeczy
@Loraa zgadzam się z @Migotka mi się wydaje, że ludzie nie wiedzą jak się zachować po prostu w takiej sytuacji jeśli tego nie doświadczyli.
@Paulinka dziękuję, że pytasz 🩷 myślałam że przestałam już krwawić ale będąc w piątek na grillu u znajomych dostałam bólu brzucha i znów wielkiego krwawienia 🙈 no a dziś już tylko jakieś takie brązowe sprawy. Także wciąż coś tam jest. Co do kontroli- to po kolejnej miesiączce.
PS jezusienku jakie pięknie widoki!! Bardzo tęsknię za górami 🩷🤩
@brilka trzymam kciuki za wasz maraton 🔥🤞🏼
PaulinKA ty już w szpitalu! Trzymam kciuki za jak najbardziej przyjemny (jeśli się w ogóle da tak nazwać) pobyt 🩷🤞🏼
Loraa jak patrzę podsumowanie kosztów jakie wysłałaś na screenie z diagnostyki to radzę ci iść do lekarza rodzinnego bo np lipidogram powinnaś dostać na NFZ, a może i coś więcej. I tak jak PaulinKA pisze- wejdź na ALAB bo tam mają często zniżki na te drogie badania. Sama będę się czaić na kariotypy i może Kiry (edit widzę że już kupiłaś). Zgadzam się też z brilka, że lepiej tak kosztowne badania robić jednak po konsultacji z lekarzem. Rozumiem cię bo po poronieniu też mnie kusi ale ufam lekarzowi, a on póki co nie kazał nic z tego robić, jeśli zleci w dalszej diagnostyce to zrobie bo tak to chyba szkoda pieniędzy, jeśli okaże się że lekarz chce obrać inny kierunek.
Mola trzymaj się w tych twoich nieprzyjemnych dolegliwościach, oby szybko odpuściły 🩷 i nie wierzę, że już robisz PAPPA 😱🤯
Edit. kochane po poronieniach albo ogólnie po bardziej skomplikowanych badaniach- myślicie że warto robić na własną rękę jednak kariotypy, kiry, trombofilię itp czy czekać na wizytę u lekarza? Póki co zlecił badania które mam wypisane w stopce i po kolejnym okresie je zrobię i umawiam się na wizytę i dopiero wtedy mogę podpytać. Ale może warto jednak coś już zrobić i wtedy skonsultować? Mam budyń w głowie od tego wszystkiego póki co 🙈🤯Molahonkeey lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50 + suplementacja.
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.
📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
📆plan na badania:
🙎🏼♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
🙎🏼♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen
📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus -
Molahonkeey wrote:@PaulinKA @Julia trzymam kciuki za Wasze histeroskopie 🍀✊🏼
Ja jutro jadę rano oddać krew do PAPPA, ale od dwóch dni w nocy dreszcze i poty, a w ciągu dnia ból głowy, do tego zapomniałam zażyć wczoraj na noc Xonvea i dziś cierpię 🤢😞.. nie wiem czy ja to kiedykolwiek odstawię…
Molus, polubiłam za Twoje kciuki, nie za rzyganko!
Wysyłam Ci paczkę, mdlosci odganiaczkę! Mam nadzieję że przyjdzie szybko i ulży Ci w cierpieniach 📦📦
Bobusie niezłą imprezę tam sobie urządzają, że aż tak cierpisz... a co tam miłego u Ciebie, jak sprawa z mieszkaniem? Może odciągniemy Twoje myśli od dupiastego samopoczucia 😇😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja, 16:35
Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 18 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
✅ histeroskopia, wycięto polipy
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
05.2025 Oczekiwanie na wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
07.2025- kontrolne badanie pasożytów
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
⏰️ 09/10.2025 - klinika -
Vergeet, ja bym zrobiła na twoim miejscu kiry i badanie na trombofilię, szczególnie po tym co dzisiaj aszin pisała. Bo to badania, które mogą ci dać odpowiedź, na pewno bardziej niż poziomy hormonów czy witamin. Na kariotypy polowałabym ze zniżką 50% i wtedy bym kupiła, tak dla spokoju. Czasami nie warto czekać na zalecenia lekarskie, o czym sama się przekonałam, w końcu i kiry i histeroskopię z biopsją wymyśliłam sobie sama a oba coś znalazły 🤷🏻♀️
pelnawiary, kałamarnica 11, Vergeet, Jaszczureczka, Slava lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 cb? (13 cs)
15 cs ✨
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
05/25 - udrażnianie kanału szyjki macicy, leczenie stanu zapalnego endometrium, IUI ✨🍀🙏🏻
Vergeet wrote:Kochane miałam trochę „wolnego” od forum i właśnie nadrabiam dwa dni także moje odpowiedzi będą trochę z opóźnieniem 😂 ale mimo wszystko się odniosę 😀
@PaulinKA @Siesiepy dołączam się do drużyny kreconowłosych, które były tam w bardzo zaawansowanej pielęgnacji i skończyły na dość minimalistycznej 😀 aczkolwiek taka właśnie mnie zadowala, poziom skrętu mam taki jaki mi się podoba, nie poświęcam temu więcej czasu niż potrzeba więc uważam, że wcale nie jest to konieczne 😀
@Hopex2 dziękuję że pytasz 🩷 czuję się dobrze, nawet wróciłam do biegania, bardzo tęskniłam! Nie przedłużam zwolnienia, a co do przeprowadzki to powoli zaczęliśmy pakować różne rzeczy
@Loraa zgadzam się z @Migotka mi się wydaje, że ludzie nie wiedzą jak się zachować po prostu w takiej sytuacji jeśli tego nie doświadczyli.
@Paulinka dziękuję, że pytasz 🩷 myślałam że przestałam już krwawić ale będąc w piątek na grillu u znajomych dostałam bólu brzucha i znów wielkiego krwawienia 🙈 no a dziś już tylko jakieś takie brązowe sprawy. Także wciąż coś tam jest. Co do kontroli- to po kolejnej miesiączce.
PS jezusienku jakie pięknie widoki!! Bardzo tęsknię za górami 🩷🤩
@brilka trzymam kciuki za wasz maraton 🔥🤞🏼
PaulinKA ty już w szpitalu! Trzymam kciuki za jak najbardziej przyjemny (jeśli się w ogóle da tak nazwać) pobyt 🩷🤞🏼
Loraa jak patrzę podsumowanie kosztów jakie wysłałaś na screenie z diagnostyki to radzę ci iść do lekarza rodzinnego bo np lipidogram powinnaś dostać na NFZ, a może i coś więcej. I tak jak PaulinKA pisze- wejdź na ALAB bo tam mają często zniżki na te drogie badania. Sama będę się czaić na kariotypy i może Kiry (edit widzę że już kupiłaś). Zgadzam się też z brilka, że lepiej tak kosztowne badania robić jednak po konsultacji z lekarzem. Rozumiem cię bo po poronieniu też mnie kusi ale ufam lekarzowi, a on póki co nie kazał nic z tego robić, jeśli zleci w dalszej diagnostyce to zrobie bo tak to chyba szkoda pieniędzy, jeśli okaże się że lekarz chce obrać inny kierunek.
Mola trzymaj się w tych twoich nieprzyjemnych dolegliwościach, oby szybko odpuściły 🩷 i nie wierzę, że już robisz PAPPA 😱🤯
Edit. kochane po poronieniach albo ogólnie po bardziej skomplikowanych badaniach- myślicie że warto robić na własną rękę jednak kariotypy, kiry, trombofilię itp czy czekać na wizytę u lekarza? Póki co zlecił badania które mam wypisane w stopce i po kolejnym okresie je zrobię i umawiam się na wizytę i dopiero wtedy mogę podpytać. Ale może warto jednak coś już zrobić i wtedy skonsultować? Mam budyń w głowie od tego wszystkiego póki co 🙈🤯
Vergeet,a nie zlecił Wam KIR i kariotypów?
Aaa już widzę stopke …hmm…w sumie nie ma nic pod kątem immuno,ja bym chyba machnęła te 3 na wlasna rękę jak jest promka,albo będziesz spokojniejsza że wszystko gra albo będziesz krok do przodu w diagnostyce😘
Masz tarczycę,gosp cukrowa czy metale ciężkie za to duży plus ale w mojej opinii to takie podstawy, nie za wiele tego patrząc na Waszą historię strat❤️🩹
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja, 16:59
brilka lubi tę wiadomość
starania naturalne od 09.2024,
po pół roku ze wzg.na wiek decyzja o inf
👩
bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
AMH - 1,39 ✅
LH - 4,8 ✅
FSH - 5,2 ✅
👱♂️
ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅
*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy✅
start ICSI:
-22.03.2025 -p.krotki🍀
niestety bez powodzenia
- 10.04.2025 zmiana kliniki
- 22.04.2025 p. długi🍀
*oboje l.40➡️PGT-A -
IwonaQ wrote:Hejka! 😋
Co do Waszych histero dziewczyny - kurde, oni w tych szpitalach na NFZ mają czas na wszystko co? 😅 PaukinKa ma wyjazd na dwie nocki, a Julia pół dzionka i po sprawie... Tak samo miałam z drożnością, ja byłam przyjęta na oddział (najpierw musiałam odczekać w ciemnej poczekalni 4 godziny....), dostałam normalnie opaskę na rękę i miałam wneflon, a szwagierka kilka dni później prywatnie wyszła po hsg z gabinetu po 30 minutach jakby to było np. pobieranie krwi 😅 a potem mamy taką sytuację w szpitalach że czeka się na zabiegi po kilka lat...
Tak czy inaczej trzymam kciuki Dziewczynki! 🤞
A jeśli chodzi o inhibine-b, bo została wywołana do tablicy - ja nie robiłam jeszcze i pewnie zrobię przy okazji tych innych badań na ew. IO - ale teraz doczytałam że facet też dobrze by zbadał, wy waszych wysyłałyście by zbadali?
Moj nie robił inhibiny🙂starania naturalne od 09.2024,
👩
AMH - 1,39 ✅
LH - 4,8 ✅
FSH - 5,2 ✅
👱♂️
start ICSI:
-22.03.2025 -p.krotki🍀
niestety bez powodzenia
- 22.04.2025 p. długi🍀
*oboje l.40➡️PGT-A -
Julia24 wrote:Czy często są te promocje na tym test DNA, czy jednak warto teraz korzystać z okazji? 🤔
Julia24 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 cb? (13 cs)
15 cs ✨
brilka wrote:Ręki sobie nie dam za to uciąć, ale wydaje mi się że za każdym razem jak wchodzę na stronkę testdna to widzę jakieś promki. Więc raczej nie jest to szczególna okazja. Na początku kwietnia też chyba mieli 17% zniżki.
Dzięki 🤗
To się wstrzymam. Jutro idę powtórzyć te nieszczęsne KIRy 🤦.💃'95🕴️'90
Starania od 04/2024.
2 IUI ✖️
Plan:
06/05 Histeroskopia + biopsja
+ w międzyczasie KIR
07/25 IVF: Stymulacja i punkcja
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
➖ IO, BMI 23,6 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
brilka wrote:Vergeet, ja bym zrobiła na twoim miejscu kiry i badanie na trombofilię, szczególnie po tym co dzisiaj aszin pisała. Bo to badania, które mogą ci dać odpowiedź, na pewno bardziej niż poziomy hormonów czy witamin. Na kariotypy polowałabym ze zniżką 50% i wtedy bym kupiła, tak dla spokoju. Czasami nie warto czekać na zalecenia lekarskie, o czym sama się przekonałam, w końcu i kiry i histeroskopię z biopsją wymyśliłam sobie sama a oba coś znalazły 🤷🏻♀️
Masz racje,zgadzam się w 100%❤️
Niestety gdyby nie to,że szukamy i badamy na własną rękę to wiele z nas byłoby jeszcze w czarnym lesie z diagnostyką a czas leci🤨starania naturalne od 09.2024,
👩
AMH - 1,39 ✅
LH - 4,8 ✅
FSH - 5,2 ✅
👱♂️
start ICSI:
-22.03.2025 -p.krotki🍀
niestety bez powodzenia
- 22.04.2025 p. długi🍀
*oboje l.40➡️PGT-A -
Zamówiłam to badanie na trombofilię, w środę idziemy robić crossmatch, przy okazji monitoringu zrobię powtórkę wymazów i kończę z badaniami na jakiś czas, kolejne tylko z zalecenia dr Jarosz bo inaczej zbankrutuję zanim wbijemy łopatę w ziemię pod dom a przed nami jeszcze iui. 🫠
aszin, Aksandra, kałamarnica 11, Julia24 lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 cb? (13 cs)
15 cs ✨
brilka wrote:Vergeet, ja bym zrobiła na twoim miejscu kiry i badanie na trombofilię, szczególnie po tym co dzisiaj aszin pisała. Bo to badania, które mogą ci dać odpowiedź, na pewno bardziej niż poziomy hormonów czy witamin. Na kariotypy polowałabym ze zniżką 50% i wtedy bym kupiła, tak dla spokoju. Czasami nie warto czekać na zalecenia lekarskie, o czym sama się przekonałam, w końcu i kiry i histeroskopię z biopsją wymyśliłam sobie sama a oba coś znalazły 🤷🏻♀️
Vergeet, podpisuje się rękami i nogami pod postem Brilki. Jak zaczęłam diagnozować się na własną rękę, po przewertowaniu m.in. tego forum i wielu artykułów, znacząco przyspieszyłam odnalezienie przyczyn i leczenie immunologiczne. Ale to wszystko zależy od indywidualnych kwestii, ile para daje sobie czasu, jakie są fundusze, jaki jest poziom zaufania do lekarza. Trzeba to wyważyć, wiadomo.brilka, pelnawiary, Loraa, IwonaQ, Slava lubią tę wiadomość
♀️91'♂️ 89'
AMH (11.2023)= 3,14
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1C1, on C2C2, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%🚨
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy, histeroskopia z biopsją -wyleczony stan zapalny endo✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
suple: Wit D3, Wit B12, metylowana forma kwasu foliowego, Mg, kwasy omega3, probiotyk
IVF - 17🥚(❄️ 6 oocytów,❄️ 5 zarodków -1 zdegenerował przy rozmrożeniu), nieprzebadane zarodki
Procedura I 10.2024 - 04.2025 FET 5dniowych blastek (AA, AB):
1., 2. transfer, cykle naturalne 8dpt 💔;
3. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno (Smoflipid, Encorton, Accofil, Hydroxychloroquine) - pierwsza CB 12dpt bHCG= 74,9 💔
4. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno - 7dpt bHCG= 8,64, 9dpt=3,49 💔 -
Vergeetku, myślę tak jak Brilka, że warto u Ciebie zrobić na własną rękę badania w kierunku trombofilii i immunologiczne KIR HLAc i crossmatch. To może dużo wnieść u Ciebie. Kiedy masz wizytę, przypomnij? Ściskam 😘
Dziewczyny... właśnie wróciliśmy z miasta. Jak się wypogodziło poszliśmy sobie piechotą na spacer do centrum Kato (od nas z domq to 2.5 km) i poszliśmy do takiej przyjemnej greckiej knajpki zjeść. (Mola, Ty pewnie będziesz kojarzyć Meraki obok Rialto 🥰). Zaraz po tym jak weszliśmy i złożyliśmy zamówienie kuchnia ogłosiła brak możliwości składania kolejnych zamówień z uwagi na braki produktówZ tego powodu knajpa z minuty na minutę pustoszała, bo obecni goście kończyli posiedzenie i wychodzili, a nowi nie wchodzili, bo i tak niemogliby zjeść. W efekcie zostaliśmy tam SAMI xD a pani kelnerka oznajmiła, że z uwagi na długi czas oczekiwania na zamówienie desery mamy gratis 🫠🫠było wspaniale
Tak więc mocno obżarci i opici wróciliśmy powolnym krokiem do domu a mój brzuch naprawdę wygląda jak ciążowy teraz.
Anyway... goryla jak nie było tak nie ma. 😐
Jeśli nie przyjdzie do jutra to znowu seks, siłka i białe gacie do pracy! 😣 ale 13.05 mam pierwszy monitoring, jak się będzie przeciągać to nie będzie miała sensu ta wizyta, bo będzie za wcześnie.brilka, Molahonkeey, Slava lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
15 cs o pierwsze 👶
Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
04/05.25 naturalny cykl - torbiel krwotoczna🩸
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J 💊
- 21.05 pierwsza wizyta w klinice 👩⚕
✨I know it's worth it. ✨ -
@kalamarniczka, jeszcze kąpiel! I termoforek na brzuch, i ewentualnie czerwone winko 😃
Super że mieliście miły czas, to zawsze takie oderwanie od tych staraczkowych tematów.... 🥰 a spacerek też powinien wspomóc przyjście okresu 😃
Jeju ja wczoraj za dnia podgadywałam mężowi że jak wrócimy do domu to ostatni seks bo potem abstynencja, podgrzewałam atmosfere, po czym padłam o 21 spać umęczona tymi górami 🤣 biedny on 😅
kałamarnica 11, Vergeet, Slava lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 18 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
✅ histeroskopia, wycięto polipy
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
05.2025 Oczekiwanie na wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
07.2025- kontrolne badanie pasożytów
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
⏰️ 09/10.2025 - klinika -
Kałamarnica, my się podobnie objedliśmy w greckiej knajpie w Krakowie! Czułam, że się toczę zamiast chodzić 🤣 Ale mieliście farta, że udało wam się złożyć zamówienie przed zamknięciem kuchni i jeszcze dostaliście darmowy deserek! 😁
kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 cb? (13 cs)
15 cs ✨
Paulinka hahah znam to dobrze, też czasem niechcący robię takie akcje, zwykle wtedy rano już się nie wywinę 😁
Jak tam mija Ci czas? 🥸
Edit: Brilka ooo widzisz, czyli też lubicie greckie klimatytak, fajnie wyszło. A to takie wyjście "z dupy", nieplanowane zupełnie. Czasem tak najlepiej 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja, 18:12
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
15 cs o pierwsze 👶
Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
04/05.25 naturalny cykl - torbiel krwotoczna🩸
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J 💊
- 21.05 pierwsza wizyta w klinice 👩⚕
✨I know it's worth it. ✨ -
Paulinka trzymam kciuki za owocny i spokojny pobyt w szpitalu 😍👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
27.02.2025 - beta 78.07 U/,prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
1.03.2025 beta 185 U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
6.03.2025 beta 2071 U/I rośnij kropeczko 🥰
12.03.2025 - mamy serduszko ❣️i 3,1mm człowieczka 🥰 rośnij kropeczko 🥰
2.04 2.9cm człowieczka i serduszko 150/min 😍 rośnij kropeczko!
23.04 6.26cm człowieczka 😍 rośniemy! Wszystko wygląda dobrze ❣️
28.04 prenatalne 🩷💙 niskie ryzyka ,wszystko ok