W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Julia24 wrote:No i kolejny raz widzimy, że dobrze jednak robić trochę diagnostyki na własną rękę...
Czy w tym cyklu też lekarz nie zakłada opcji świeżego transferu?kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾KIR AA
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. IMSI:
12.05 start stymulacji -
Pelasia30 wrote:Siesiepy, bardzo mi przykro i płacz ile się da, będzie lżej 🫂 widzę, że plan działania już masz, dziewczyny też już dużo napisały i zgadzam się z nimi, na ten moment to przykra wiadomość, ale może właśnie to jest głównym problemem i już pójdzie wszystko w dobrym kierunku? Tego Ci życzę i trzymam mocne kciuki! 🍀❤️
Mola, cudowne wieści 🥰 to teraz czekamy na kolejną wizytę i może już poznamy płeć drugiego misia 🥳
Vergeet, super, że udało się ogarnąć skierowanie bo koszta tych wszystkich badań to jakaś masakra 🫣 ja póki co to prywatnie bo nie chce mi się chodzić do swojej przychodni i się ściskać z tymi wszystkimi ludźmi, ale mój portfel już zaczyna płakać 🫣😆
Ja już otrzymałam wyniki, jutro dostanę zjebke pewnie od Endo, że odstawiłam lek na prolaktynę, ale tak mi spadła bo poprzedni gin zlecił bardzo wysoka dawkę, że miałam poniżej normy... Kazała mi brać pół tabletki co dwa tygodnie, a potem moja obecna ginka, żebym odstawiła narazie lek. Pewnie do niego wrócę.
Prolaktyna 25,64 (5,18-26,53)
I chyba mogę wykluczyć naprawdę PCOS, dołożyłam jeszcze te dwa badania, żeby sprawdzić i wydaje mi się, że jest dobrze?
DHEA - S 184,20 (98,11-511,7)
Stosunek LH do FSH 0,87
Także może te moje AMH nie takie złe 🤭Pelasia30 lubi tę wiadomość
♀️29
◾KIR AA
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF
1. IMSI:
2. IMSI:
12.05 start stymulacji -
siesiepy wrote:Kochana teraz ja go nie zakładam. 🤣 Nie wrzucę w swoją macicę żadnego zarodka bez accofilu już.
No o to mi chodziło, czy da radę ogarnąć Jarosz przed, żeby rozważać świeży jeszcze, czy już z góry założone jest, że na świeżym nie robicie 😊💃'95🕴️'90
Starania od 04/2024.
2 IUI ✖️
Plan:
06/05 Histeroskopia + biopsja
+ w międzyczasie KIR
07/25 IVF: Stymulacja i punkcja
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
➖ IO, BMI 23,6 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Brilko, Julia napisała tak pięknie, że nic dodać, nic ująć. Jest mi bardzo przykro, że dowiadujesz się o kolejnych przeszkodach do iui. My z mężem przez ostatni rok odmówiliśmy sobie wszystkich większych wyjazdów i uważam z perspektywy czasu, że to był błąd. Nie mieliśmy możliwości zregenerowania się, odwrócenia uwagi od starań, tkwiliśmy w obłędzie stymulacji, monitoringów, wizyt, badań, transferów. Wiadomo, to wymaga jakiejś dyspozycyjności, ale bez przesady..tak dzisiaj myślę. Zawsze można w tym znaleźć jakąś furtkę i zaczerpnąć powietrza. Brileczko, wierzę że sama wiesz czego teraz najbardziej Ci potrzeba. 🩷 przytulam Cię i przekazuje siły
Vergeet, PaulinKA, brilka lubią tę wiadomość
♀️91'♂️ 89'
AMH (11.2023)= 3,14
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1C1, on C2C2, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%🚨
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy, histeroskopia z biopsją -wyleczony stan zapalny endo✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
suple: Wit D3, Wit B12, metylowana forma kwasu foliowego, Mg, kwasy omega3, probiotyk
IVF - 17🥚(❄️ 6 oocytów,❄️ 5 zarodków -1 zdegenerował przy rozmrożeniu), nieprzebadane zarodki
Procedura I 10.2024 - 04.2025 FET 5dniowych blastek (AA, AB):
1., 2. transfer, cykle naturalne 8dpt 💔;
3. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno (Smoflipid, Encorton, Accofil, Hydroxychloroquine) - pierwsza CB 12dpt bHCG= 74,9 💔
4. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno - 7dpt bHCG= 8,64, 9dpt=3,49 💔 -
Siesiepku kochany, Ty jesteś taka konkret babeczka, jak ja Cię lubię. Zawsze tak wprost napiszesz i w sedno. Płacz sobie ile tam chcesz nad tym Twoim kolejnym kasztankiem, ale ja myślę, że to jest ogromny krok u Ciebie, naprawdę, te Twoje KIRy. Bo są metody i można z tym walczyć, jak już wiemy. Jestem przekonana, że dr J już nie takie przypadki wyprowadziła i doprowadziła do implantacji (jak to brzmi xD) i teraz na spokojnie ruszysz dalej z tematem. Przytulam Cię najmocniej! 💕
A czy mogę Cię spytać skąd jest Twój nick? Jak nie chcesz to oczywiście nie odpowiadaj. Po prostu jestem ciekawska
Pelasiu - eleganckie masz wyniki. Co do prolaktyny - ona nie powinna być pobierana na czczo, ale po śniadanku, ok 10:00. W szpitalu tak mi pobierali i była git, a jak na czczo se pobrałam kiedyś to miałam wywaloną w kosmos. 😉
Vergeet - ok, to spoko, że ginekolog a nie rodzinny, bo miałam pisać, że rodzinny nie może na NFZ wypisać skierowania na AMH i jeśli nawet wypisał to i tak trzeba za nie zapłacić. Ale jak ginekolog to super!
Z tymi D dimerami i badaniami na trombofilie to jest tak, że
- wysokie D dimery mówią o wykrzepianiu wewnątrznaczyniowym, które już się dokonało/dokonuje czyli jest bezpośrednim ryzykiem dla zdrowia i życia. Myślę, że dr Struś chce zbadać je u Ciebie tak przesiewowo, wyrywkowo, żeby zobaczyć czy się coś takiego nie dzieje.
- natomiast badania genetyczne w kierunku trombofilii - dadzą szerokie info, czy masz genetycznie zwiększone ryzyko wystąpienia tego wykrzepiania (a co za tym idzie wzrostu Ddimerów) przy zastosowaniu leków np hormonalnych, bo one to ryzyko zwiększają i przy ewentualnej ciąży
Warto zrobić tą genetykę. Raz zrobisz i masz wiedzę na życie. Nawet kiedyś przy antykoncepcji hormonalnej to się przyda, czy przy długich lotach samolotem, czy masz ryzyko czy nie. Przydatna wiedza. Więc skoro już i tak robisz diagnostykę, to walnij se tę trombofilię.
Aa jeśli będziesz robić D dimery to nie rób w punkcie pobrań, z którego gdzieś jadą, bo wyniki zawsze wtedy wychodzą zawyżone. Najlepiej w szpitalu albo laboratorium, gdzie zrobią na miejscu. Ale naprodukowałam
Brilko - kochana ☹️ tak mi smutno jest, że znowu nie poszło po Twojej myśli. Chciałabym móc ulżyć Ci w tym trudnym czasie. Wiem, że masz poczucie beznadziei i tkwienia w miejscu. Ale w miejscu nie tkwisz, bo calutki czas powoli idziesz do przodu. Co do wakacji, to NIE REZYGNUJ! Co myślisz o tym aby w ogóle przerwać starania na ten miesiąc i po prostu wyjechać? Oderwać głowę. Ja wiem, że to brzmi beznadziejnie, bo przecież znowu będziesz miała poczucie przestoju. Ale powiem Ci, że jak teraz mi dr Jarosz zaleciła immunosupresję i mam ją brać 45 dni i w tym czasie się nie będę starać, to ja już się przyzwyczaiłam do tej myśli, że na wakacje do Gruzji lecę bez starań. Lecę chodzić po górach, szaleć, imprezować, jeść, pić i w ogóle wszystko robić. Moja głowa potrzebuje na maxa tego luzu. Może Twoja po prostu też? Przepraszam, jeśli patrzę na Ciebie przez pryzmat siebie za bardzo i zupełnie nie widzisz w takim podejściu sensu. Ale czytam Twoje posty i przyszło mi na myśl, że może potrzebna Wam jest przerwa przerwa. Żeby odżyć trochę. Tulę Cię kochana najmocniej jak umiem. 😘😘😘 i nie przepraszaj, że smęcisz. To normalne. Po to jesteśmy. Niech któraś co nigdy nie smęciła rzuci kamieniem.
Ja dziewczynki byłam na siłce, czuję się wspaniale. Właśnie leżę, piję herbatkę i zaraz włączamy kolejny odcinek z Archiwum X. Mam coś takiego, że kino lat 80 i 90 mnie uspokaja. Mam teorię, że to dlatego, że się urodziłam na przełomie tych lat.Sakaaira, Vergeet, PaulinKA, brilka, siesiepy, Nowa2024, Pelasia30, aszin lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
15 cs o pierwsze 👶
Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
04/05.25 naturalny cykl - torbiel krwotoczna🩸
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J 💊
- 21.05 pierwsza wizyta w klinice 👩⚕
✨I know it's worth it. ✨ -
Brilka kochana przede wszystkim zgadzam się z Olą, nie ma sensu sobie odmawiać wakacji i wypoczynku bo w końcu to wszystko się dojedzie i będziesz musiała jakoś odpocząć, a organizm sam będzie sie domagał i jeszcze rozłoży cię jakieś choróbsko czy coś. Domyślam się, że może nie będzie to 100% relaks bo te myśli beda ciągle gdzieś krążyć ale jednak będziecie mieli mocno wyładowane dni atrakcjami i wypoczynkiem, to nie może nie pomóc! Odpocznie głową i ciało jak się oderwie od rzeczywistości choć na chwilę więc nie odmawiaj sobie 🩷
A po drugie to wiele z nas tutaj stopuje z różnych powodów, ja czuję sie jakbym była w zawieszeniu od grudnia praktycznie… bo Biochem, poronienie, no i niby cały czas coś się działo ale jednak straciłam ten czas i nie mogłam nic zrobić. Po prostu ja, Julia, Paulinka czy inne stopujące z różnych przyczyn dziewczyny nie mówią o tym tak dużo, a dziewczyn które mają ciągle jakieś wizyty jest o wiele więcej więc może się tak wydawać ale naprawdę nie jesteś sama! I żal się ile wlezie jeśli to przyniesie ci ulge, sama wielokrotnie byłam sobie wdzięczna że jednak się tutaj wyżaliłam i dostałam tyle wsparcia od cudownych kobiet 🩷PaulinKA, brilka, siesiepy, Sakaaira, Slava, aszin lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50 + suplementacja.
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.
📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
📆plan na badania:
🙎🏼♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
🙎🏼♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen
📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus -
@Brilko, wiesz, nie zgodzę się trochę z tym że przestoje innych dziewczyn są po coś, a Twój - bez sensu 😐
Myślę, że wszystkie jedziemy na podobnych, kolebących się wózkach...
kałamarnica i jej niedawna torbiel krwotoczna, Ania i jej hiperstymulacja po lamettcie, ja i najpierw cysta a potem jakieś głupie pasożyty... aszin... nie mówię nawet o Vergeet która czeka na okres, który nie wiadomo kiedy przyjdzie i Slavie, która rozpoczęła stymulację do IVF i zaraz potem dowiedziala się o ciąży gdzie już prawie od początku było podejrzenie, że nie rozwija się ona prawidłowo.... każda ta sytuacja wydaje się tak samo niepotrzebna i nie wnosząca nie do diagnostyki i procesu starań.
Każdy przestój jest po coś i każdy zbliża nas do celu- bez względu jaki nieefektywny się wydaje. Jakby nie bylo- jesteśmy cykl bliżej....
A co do jajowodu, no to nie mogę nie wspomnieć o Kaliope która prawdopodobnie nosi bobasa, który wykluł się z niedroznej strony!
Oczywiście że dystans od forum bywa dobry i potrzebny, ale jeśli potrzebujesz otulenia- to my tu po to jesteśmy! Możesz smecic ile wlezie 💛
I Ola, zeswoim trudnym doswiadczeniem i cennym spojrzeniem na podporzadkowanie życia staraniom...
ehhh, to jest maraton, nie sprint Kochana.
Oczywiście że zależy nam by jak najszybciej wykorzystać szanse na ciaze, totalnie to rozumiem, już kalkulując kiedy wrócę do starań, ale- uważam że zasoby trzeba racjonowac i nie zapominać o sobie, o was w tym wszystkim....Vergeet, brilka, kałamarnica 11, Sakaaira, Slava, aszin, Molahonkeey lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 18 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
✅ histeroskopia, wycięto polipy
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
05.2025 Oczekiwanie na wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
07.2025- kontrolne badanie pasożytów
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
⏰️ 09/10.2025 - klinika -
Kałamarniczko - pięknie wytłumaczyłaś D-dimery vs trombofilię 🤩🤩🤩
Co do Archiwum X to nabawiłam się takiej fobii jako dziecko, że jak słyszę muzykę z czołówki to muszę zatykać uszy jak mała dziewczynka. Mam ciary po prostu. I ostatni raz jak byłam u dentystki leciała w radiu melodia z tego serialu i nie mogłam nic zrobić..ani uciec ani zakryć uszu, tylko siedziałam z otwartą buzią. I desensytyzacja nie pomogła 😁 boje się jeszcze bardziejWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 06:14
Vergeet, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
♀️91'♂️ 89'
AMH (11.2023)= 3,14
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1C1, on C2C2, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%🚨
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy, histeroskopia z biopsją -wyleczony stan zapalny endo✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
suple: Wit D3, Wit B12, metylowana forma kwasu foliowego, Mg, kwasy omega3, probiotyk
IVF - 17🥚(❄️ 6 oocytów,❄️ 5 zarodków -1 zdegenerował przy rozmrożeniu), nieprzebadane zarodki
Procedura I 10.2024 - 04.2025 FET 5dniowych blastek (AA, AB):
1., 2. transfer, cykle naturalne 8dpt 💔;
3. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno (Smoflipid, Encorton, Accofil, Hydroxychloroquine) - pierwsza CB 12dpt bHCG= 74,9 💔
4. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno - 7dpt bHCG= 8,64, 9dpt=3,49 💔 -
@kalamarnica, Vergeet czy my napisalysmy to samo tylko innymi słowami?
Po takiej argumentacji Brilka wykupi zaraz bilet do Stanów, tak ją zachecilysmy 🤭
@kałamarnica, ja razem z Tobą jestem taki zadowolony team- bez staran. No po prostu mi się nie chce wracać do tego bagienka 🫠
ale już nie chciałam rekomendowac brilce tej przerwy, choć mi samej- czuje ze dala ona dużo luzu i dystansu do procesu....
(przypomnijcie mi to za miesiąc, 7dpo jak będę ściskać piersi by sprawdzić czy bolą 😅)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 22:16
Vergeet, kałamarnica 11, aszin lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 18 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
✅ histeroskopia, wycięto polipy
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
05.2025 Oczekiwanie na wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
07.2025- kontrolne badanie pasożytów
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
⏰️ 09/10.2025 - klinika -
Kałamarnico jesteś wspaniała, tak to pięknie opisałaś z tą trombofilią, że nawet czat gpt ci nie dorówna! 🤩 przekonałaś mnie, zrobię tą trombofilie od razu żeby już coś mieć, no i wszystkie badania robię w sprawdzonej diagnostyce przyszpitalnej lub drugiej, która jest główną siedzibą diagnostyki w Krakowie więc mają laboratorium piętro wyżej. Także na pewno wyniki nie będą oszukane
dziękuję za cenne rady!
Co do siłki to totalnie rozumiem, ja wróciłam do biegania i już tak od dwóch tygodni sobie śmigam i za każdym razem jak wracam to czuję się tak szczęśliwa i doładowana! Teraz widzę jak bardzo mi brakowało ruchu 😀PaulinKA, Julia24, kałamarnica 11, Slava lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Badania💉
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.
📆plan na badania:
🙎🏼♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
🙎🏼♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen
PaulinKA wrote:@kalamarnica, Vergeet czy my napisalysmy to samo tylko innymi słowami?
Po takiej argumentacji Brilka wykupi zaraz bilet do Stanów, tak ją zachecilysmy 🤭
@kałamarnica, ja razem z Tobą jestem taki zadowolony team- bez staran. No po prostu mi się nie chce wracać wracać tego bagienka 🫠
ale już nie chciałam rekomendowac brilce tej przerwy, choć mi samej- czuje ze dala ona dużo luzu i dystansu do procesu....
(przypomnijcie mi to za miesiąc, 7dpo jak będę ściskać piersi by sprawdzić czy bolą 😅)i też sobie wmawiam że będę testować dopiero jak się miesiączka będzie spóźniać… ta jasne 😂
PaulinKA, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Badania💉
📆plan na badania:
Dziewczyny, co do wakacji to prawda jest taka, że nie odpocznę, bo po prostu w mojej głowie będzie strach, że tracimy okazję owulacji z dobrej strony, że jak będziemy chcieli podejść w lipcu to się okaże że jest po złej stronie i przede wszystkim bardzo mnie dobija, że mielibyśmy podejść do pierwszej iui dopiero w lipcu, po 4 miesiącach od pierwszej wizyty w klinice. Bardzo chciałam spróbować w tym miesiącu podejść do iui, niezależnie jaki miałaby skutek, ale po prostu spróbować tej szansy, a potem pojechać spokojnie na wakacje. Wizja, że mamy czekać do lipca mnie naprawdę dobija. 🥺
Dziękuję wam za tyle ciepłych słów. Macie rację Vergeet i Paulinko, że stopuje nas więcej i każda bez sensu. W tym żalu, o tym wszystkim zapomniałam i teraz mi głupio. Jesteście wszystkie kochane i bardzo mnie wzrusza wasze wsparcie, chciałabym was wszystkie utulić 💖Vergeet, PaulinKA, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 cb?
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium
⏳cross match
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
❌ podwyższony stres oksydacyjny
30/05 - konsultacja immunologiczna -
brilka wrote:Dziewczyny, co do wakacji to prawda jest taka, że nie odpocznę, bo po prostu w mojej głowie będzie strach, że tracimy okazję owulacji z dobrej strony, że jak będziemy chcieli podejść w lipcu to się okaże że jest po złej stronie i przede wszystkim bardzo mnie dobija, że mielibyśmy podejść do pierwszej iui dopiero w lipcu, po 4 miesiącach od pierwszej wizyty w klinice. Bardzo chciałam spróbować w tym miesiącu podejść do iui, niezależnie jaki miałaby skutek, ale po prostu spróbować tej szansy, a potem pojechać spokojnie na wakacje. Wizja, że mamy czekać do lipca mnie naprawdę dobija. 🥺
Dziękuję wam za tyle ciepłych słów. Macie rację Vergeet i Paulinko, że stopuje nas więcej i każda bez sensu. W tym żalu, o tym wszystkim zapomniałam i teraz mi głupio. Jesteście wszystkie kochane i bardzo mnie wzrusza wasze wsparcie, chciałabym was wszystkie utulić 💖
A jest szansa żeby te wakacje jakoś „dopasować” do tego wszystkiego? Zmienić ich termin ale nie na jakiś bardzo odległy tylko w miarę bezpośrednio po iui?🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Badania💉
📆plan na badania:
Brilka wcale nie smędzisz, po prostu to wszystko Cię dojeżdża. Co do wakacji to ostatnio zrobiłaś bardzo dużo, wiem, że wyniki nie były do końca takie jakbyś oczekiwała, ale jakby nie patrzeć to dużo posunełaś się do przodu. Ja wiem, że szkoda nam każdego cyklu, ale to też jest po coś.Może faktycznie dobrym pomysłem jest chwilowa przerwa od starań, odpoczynek, wakacje.
Slava powodzenia ze stymulacją 🍀 Ech rozumiem to z klinką, też mam wrażenie, że w mojej jest jeden wielki chaos i masówka.
Możliwe, że będę mieć punkcję w środę, co powinnam ze sobą zabrać? Cały mój nastrój prysł jak dziś na wątku IVF przeczytałam, że dziewczyna, która ma takie AMH jak jak ja, nie uzyskała żadnej komórki po punkcji. Pęcherzyki były niedojrzałe 😞
I tak uważam, że najbardziej narzekająca osobą na forum jestem ja 😂
Slava lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
9 cs 😿
⏸️ 0 razy
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji IVF
📆14.05.2025 - podgląd - 5 🥚🥚🥚🥚🥚
📆19.05.2025 - kolejny podgląd
🤞#rodzew2026 🍀 -
Vergeet, nie ma niestety takiej opcji, nie mogę już poprzesuwać urlopu w pracy, mogę albo jechać albo go odwołać albo skrócić. A skrócenie też nie wchodzi w grę, bo musielibyśmy skrócić o tyle że bez sensu w ogóle jechać tyle km na tak krotko. 🙄
Minia000 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 cb?
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium
⏳cross match
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
❌ podwyższony stres oksydacyjny
30/05 - konsultacja immunologiczna -
Łiiii Vergeetku cieszę się że pomogłam 💕
Aksandro, co do Archiwum X - mój mąż ma podobnie. Tzn nie boi się muzyki, ale boi się tej rozmazanej twarzy, która pojawia się w czołówcezawsze odwraca wzrok hah
Brilko, ale Ty masz jeszcze na koniec maja immunologa? Może to IUI będzie miało właśnie więcej sensu, jak jeszcze dostaniesz zalecenia od dr J. Wiem, że Ci źle, że się odwlekło, ale szukam plusów i je widzę.
Dobranoc kochane moje perełki. Śpijcie dobrze. 😘
Edit: Paulinko, dziękuję, że zawsze tak tutaj nas podnosisz na duchu 😘😘😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 23:29
Vergeet, PaulinKA lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
15 cs o pierwsze 👶
Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
04/05.25 naturalny cykl - torbiel krwotoczna🩸
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J 💊
- 21.05 pierwsza wizyta w klinice 👩⚕
✨I know it's worth it. ✨ -
Julia24 wrote:No o to mi chodziło, czy da radę ogarnąć Jarosz przed, żeby rozważać świeży jeszcze, czy już z góry założone jest, że na świeżym nie robicie 😊walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾KIR AA
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF
1. IMSI:
2. IMSI:
12.05 start stymulacji -
Siesiepy kiedy jakiś podgląd? 😜
Ja mam jutro wizytę, bo chce zobaczyć czy s porządku jest po tej ilości... I liczę że sie czegoś dowiem z mojej hodowli....a to już będzie 3 doba 🙏🙏🙏27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
[/url]
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️
23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA
25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
06.07.24- 7+2 💔
_ _ _ _
05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔
30.04.2025 - 3️⃣IVF
12.05 💉=> 24🥚=>🫧20
13.05 =>🫧18
15.05 =>🫧18
🔜18.05 - 🙏
❓️❔️❓️❔️❓️❔️
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
Krysiu w poniedziałek. 🧐 Czekam na wieści od ciebie kochana.
Kałamarnica, kiedyś w gazetkach typu "chwila dla ciebie" pełnych historyjek rzekomo pisanych samym życiem, które czytałam sobie z mamą (miałam wtedy jakieś 11-12 lat 😅), była historia o dziecku, które na skarpety mówiło "siesiepy". I jakoś tak sobie przywłaszczyłam. 🤡
Brillka z doświadczenia mojego faceta, który również nie chciał jeździć na żadne wakacje ani nic, bo "męczy go psychicznie to, że nic w tym czasie nie robi na budowie i nie lubi siedzieć bezczynnie, bo głową daje mu do wiwatu" powiem ci tylko, że tak nie było. A jeździliśmy tylko do rodziny. Zapominał się, głową odpoczywała, psychika regenerowała. I teraz może ci się tak wydawać że będziesz miała chomika w głowie, który biega w kołowrotku. Oczywiście, ja cię nie zapewnie że nie będziesz go miała. Ale na bazie doświadczeń starego wiem, jak bardzo mu takie odpoczynki pomagały, chociaż wzbraniał się przed nimi rękami i nogami. Przemyśl sprawę na spokojnie. Zadbaj o siebie samą w tej nieustannej pogoni za marzeniem.Vergeet, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
♀️29
◾KIR AA
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF
1. IMSI:
2. IMSI:
12.05 start stymulacji -
Kochane,zasnęłam wczoraj o 20.30 i teraz czytam co mnie ominęło,a tu…ale tu padło mądrych słów🥰😊
Ja to mam szczęście do ludzi w moim życiu,zaliczam
Was do tego grona.Jestescie mądre,dojrzałe,czułe,opiekuńcze i takie kochane,że aż mi brakuje słów🤗
Zapiszę sobie te wpisy bo mi też przydaje się od czasu do czasu kop motywacyjny🙂
Zgadzam się z Julią,że jednak warto co nieco badać na własną rękę.Szkoda zarodków.Z tego samego założenia wyszłam i większość zrobiliśmy zanim rozpoczęliśmy in vitro,na pewno przed transferem chce jeszcze zrobić komórki NK i trombofilie.
Kochane,nie napiszę nic mądrzejszego niż już padło,lepiej znać wroga.
Każda informacja,szczególnie gorsza przybliża nas do celu bo mamy wiedzę i możemy zareagować💪
KIR to tylko część immunologii a nie wyrok, i z takim wynikiem babki zachodzą i jest dobrze,teoretycznie jeśli zarodek jest zdrowy i nie ma innych problemów immuno,cytokin,NK lub większego ryzyka w związku z C2/C2 partnera itp,to powinien sobie poradzić-tak mówi mój profesorek-ale ja oczywiście wiem lepiej😉😉😉 i myślę tak jak Wy,że skoro można wspomóc organizm i włączyć jakiś lek to warto to zrobić.Zabezpieczyć ten obszar na tyle,na ile to możliwe.
Brilka,wiem ze nic,co przeczytasz nie zmieni sytuacji,ale jestesmy tu.
Jak potrzebujesz smęć do oporu,będziemy przy Tobie tak,jak potrzebujesz❤️
Nie wiem co bym zrobiła z wakacjami…może zamiast dłuższego kilka krótszych wypadów?
Na chwilę oderwiesz głowę a nie będziesz miała poczucia,że tracicie czas…taki kompromis.
U mnie to pomaga.Dopoki nie dobrniemy szczęśliwie do końca,a trochę nas jeszcze czeka bo badamy zarodki, to nie potrafię się wyłączyć praktycznie wcale ale żeby do końca nie zwariować to ratujemy się krótszymi,3/4 dniowymi wyjazdami🙂
Slava, Vergeet, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
starania naturalne od 09.2024,
po pół roku ze wzg.na wiek decyzja o inf
👩
bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
AMH - 1,39 ✅
LH - 4,8 ✅
FSH - 5,2 ✅
👱♂️
ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅
*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy✅