W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Zrobiłam test, chciałam zobaczyć jak wypłukuje się zastrzyk i już mogę wam zaspoilerować co będzie widać w sobotę 😛⚪️ Nie piszcie, że jeszcze wcześnie 😉
Cała nadzieja w tym, że dostanę okres 14 dni po owulacji a nie w 29 dc, wtedy dzięki wcześniejszej owulce wszystko się przesunie i będziemy mogli podejść do iui i jechać na wakacje. Afirmuje 🐒 w poniedziałek 🙏🏻Vergeet, Lisik lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 cb?
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium
⏳cross match
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
❌ podwyższony stres oksydacyjny
30/05 - konsultacja immunologiczna -
Dziękuję za wszystko co napisałyście ☺️
Pelnawiary jak się czujesz odgórnie na stymulacji? 🤗
Mola cudne wieści, najważniejsze że się misie gumisie Molaki małe pięknie rozwijają ❤️
Paulinka masz dar do podnoszenia na duchu i pisania takich rzeczy, że człowiekowi łezka w oku staje ❤️ Jak tam Twoje samopoczucie?
Julia no nie no, NA BANK to było przez ten kawałek tortu 😅 Współczuję odświeżania stronki alabupisz od razu jak Ci te Kiry dadzą!
Vergeet cieszę się że mogłaś już w końcu wrócić do biegania i możesz sobie oczyszczać głowę w ten sposób ❤️ no i petarda, że te wszystkie wyniki dostałaś na skierowaniu!! Doktorek na medal się spisał.
Brilka strasznie Ci współczuję sytuacji. Będę głosem w druga stronę i powiem Ci że jak masz i tak nie cieszyć się z wakacji to może lepiej przełożyć, absolutnie nie odwoływać ale właśnie przełożyć. Ogólnie to zachodzę w głowę dlaczego przy niedrożnym jajowodzie i niedrożnej szyjce nie chcą Ci od razu IvF robić. I tak będziesz mieć udrażnianą szyjkę i tak więc co za różnica czy do IUI czy do transferu. Rozumiem Twoje rozgoryczenie, bo to jest takie poczucie beznadziei i bezradności, że człowiek ma ochotę rzucić wszystko w cholerę. Na pocieszenie powiem, że w tym roku miałam tylko jeden cykl owulacyjny, więc znam Twoje emocje 😅
Lisik gadaj do siebie na głos ile wlezie niech wszechświat się weźmie do roboty, bo się opierdziela ostatnio niemiłosiernie 😅🤞
Pelasia piękne DHEAS, a tak się stresowałaś na szczęście bez sensu ❤️Kaliope, Jaszczureczka, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero, brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, białko S i C ok, ANA i LA ujemne, UreaParvum doksycyklina 10dni po 1x200
On 34l: morfo ok, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy, posiew ok
Starania od 04.2024, 2xCB
27.02.25 ⏸️
28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
26.03 💔 poronienie samoistne
Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
⏳HLAC, biocenoza & cytologia, UreaParvum wymaz kontrolny, cross match, allo mr, IMK, ocena NK
🔜 IVF (PL)
-absent in body- -
Ja dzisiaj rano już się trochę uspokoiłam, ogarnęłam sobie w głowie co muszę zrobić i póki co będę czekać na koniec primolutu i estradiolu do niedzieli i potem oczekiwanie na okres, żeby ruszyć z zastrzykami.
Do doktorka zrobiłam excela i tak sobie popatrzyłam, na moje wyniki od mają, bo miałam badania hormonów co miesiąc, że miałam może z 5 cykli z prawdziwa owulacją…
Jeżeli wezmę pod uwagę lufy które wyszły na USG plus to, że prog był tylko w okolicach 5-8, albo pierwszego IUI w tej oszukańczej klinice która mi potem nie chciała wydać dokumentów gdzie mi raz podali OVI przy estradiolu 107 i LH 9… potem miałam zakaz starań, bo 3 pęcherzyki co teraz już wiem, że jest absurdem to wychodzi, że było z 5-6 tych owulek.
Także miałam czuja od początku, że dla mnie IVF tylko. I wniosek mam taki, że ufam tylko samej sobie, dwa ostatnie cykle bym oszczędziła lufowe i zbijanie torbieli grudzień-styczeń i teraz kwiecień-maj jakbym wbrew zaleceniom wzięła OVI i może bym była w ciąży starając się też o cyklu „zakazanym” bo prog po owulacji był piękny i może jakbym komercyjnie podeszła do IVF w zeszłym roku to też już bym była w ciąży albo nawet mamą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 08:07
Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero, brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, białko S i C ok, ANA i LA ujemne, UreaParvum doksycyklina 10dni po 1x200
27.02.25 ⏸️
⏳HLAC, biocenoza & cytologia, UreaParvum wymaz kontrolny, cross match, allo mr, IMK, ocena NK
🔜 IVF (PL)
-absent in body- -
@Brilka dziewczyny już napisały wiele mądrych rzeczy, jednak może rozważ zmianę miejsca wakacji zamiast je odwołać? Gdzieś bliżej, gdzie będziecie mogli jechać na krócej. Być może będziesz i tak myślała ciągle o tym, a być może chociaż na chwilę zapomnisz i odpoczniesz. Oczywiście zrobisz jak uważasz, ale myślę, że w tej sytuacji to jest wyjście pomiędzy. Czyli IUI się odbędzie, a Wy chociaż na kilka dni wyjedziecie.
@Lisik to jest prawidłowe podejście! Niech świat wie. Ja właśnie w tym cyklu po raz pierwszy od początku starań delikatnie snuję plany o wymarzonej przyszłości, o tym, że teraz się uda. I jest mi teraz z tym bardzo dobrze.
Dziewczyny piszecie tutaj takie wspaniałe rzeczy, tak miło mi się to czyta 😊. Ja dzisiaj mam monitoring w związku z planowaną IUI i mam nadzieję, że wszystko będzie okej i jak najszybciej się odbędzie.pelnawiary, PaulinKA, Julia24 lubią tę wiadomość
'99 & '89
Starania od 09/2023
Ona:
07.24 - niedoczynność tarczycy, letrox -> obecnie TSH 0,65 ✅
03.25 - ovitrelle + luteina ❌
04.25 - sono HSG, jajowody drożne ✅
05.25 - IUI ? -
brilka wrote:Zrobiłam test, chciałam zobaczyć jak wypłukuje się zastrzyk i już mogę wam zaspoilerować co będzie widać w sobotę 😛⚪️ Nie piszcie, że jeszcze wcześnie 😉
Cała nadzieja w tym, że dostanę okres 14 dni po owulacji a nie w 29 dc, wtedy dzięki wcześniejszej owulce wszystko się przesunie i będziemy mogli podejść do iui i jechać na wakacje. Afirmuje 🐒 w poniedziałek 🙏🏻
Brilka życzę Ci żeby się spełnił scenariusz, który jest dla Ciebie najlepszy!🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja
16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀 -
Dziewczyny to ja tak z drugiej strony, trochę mi głupio, że piszę o pozytywnych wynikach w momencie kiedy Wy borykacie się z trudnymi sytuacjami 🥺 a i tak dostaje od Was wiadomości, że wszystko super itp 🥹 jesteście wspaniałe!
Brilko, Slava jesteście mega silne i dzielne. Dziewczyny już dużo tutaj napisały i podpisuje się pod tym całą sobą! Tyle pięknych słów i wsparcia to ja nigdzie nie widziałam.
Brilko, afirmuje razem z Tobą ❤️
Vergeet lubi tę wiadomość
👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸Badanie nasienia ✅
🔸AMH 7,17
🔸Powrót owulacji 11.2024
✨6cs
🔸Cykle długie 34-40dni
🔸Późne owulacje 20-25dc
02.25 cb? 💔
02.25 Prolaktyna 1,12 (poniżej normy) dostinex - odstawienie
03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)
05.05 badanie HSG
Suplementy: Fertistim, omega 3, witamina D, witamina C, cynk -
Sakaaira, powodzenia życzę i czekamy na dobre wieści 🍀
Sakaaira lubi tę wiadomość
👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸Badanie nasienia ✅
🔸AMH 7,17
🔸Powrót owulacji 11.2024
✨6cs
🔸Cykle długie 34-40dni
🔸Późne owulacje 20-25dc
02.25 cb? 💔
02.25 Prolaktyna 1,12 (poniżej normy) dostinex - odstawienie
03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)
05.05 badanie HSG
Suplementy: Fertistim, omega 3, witamina D, witamina C, cynk -
Slava wrote:Dziękuję za wszystko co napisałyście ☺️
Pelnawiary jak się czujesz odgórnie na stymulacji? 🤗
Mola cudne wieści, najważniejsze że się misie gumisie Molaki małe pięknie rozwijają ❤️
Paulinka masz dar do podnoszenia na duchu i pisania takich rzeczy, że człowiekowi łezka w oku staje ❤️ Jak tam Twoje samopoczucie?
Julia no nie no, NA BANK to było przez ten kawałek tortu 😅 Współczuję odświeżania stronki alabupisz od razu jak Ci te Kiry dadzą!
Vergeet cieszę się że mogłaś już w końcu wrócić do biegania i możesz sobie oczyszczać głowę w ten sposób ❤️ no i petarda, że te wszystkie wyniki dostałaś na skierowaniu!! Doktorek na medal się spisał.
Brilka strasznie Ci współczuję sytuacji. Będę głosem w druga stronę i powiem Ci że jak masz i tak nie cieszyć się z wakacji to może lepiej przełożyć, absolutnie nie odwoływać ale właśnie przełożyć. Ogólnie to zachodzę w głowę dlaczego przy niedrożnym jajowodzie i niedrożnej szyjce nie chcą Ci od razu IvF robić. I tak będziesz mieć udrażnianą szyjkę i tak więc co za różnica czy do IUI czy do transferu. Rozumiem Twoje rozgoryczenie, bo to jest takie poczucie beznadziei i bezradności, że człowiek ma ochotę rzucić wszystko w cholerę. Na pocieszenie powiem, że w tym roku miałam tylko jeden cykl owulacyjny, więc znam Twoje emocje 😅
Lisik gadaj do siebie na głos ile wlezie niech wszechświat się weźmie do roboty, bo się opierdziela ostatnio niemiłosiernie 😅🤞
Pelasia piękne DHEAS, a tak się stresowałaś na szczęście bez sensu ❤️
Dziękuję,że pytasz😘
Czuje się bardzo dobrze,bardzo dobrze znoszę stymulację,właściwie to nie mam żadnych dolegliwości.Jedyne co to ubrania zrobiły się trochę ciaśniejsze,nie mam wagi ale przypuszczam,że mam 5 kg na plusie.Niemniej to pikuś przy wszystkim,co może pójść nie tak więc na razie w ogóle się tym nie martwię🙂
Jutro punkcja i już zaczynam myśleć co jeśli…jeśli ani jedna się nie zapłodni…
Mam nadzieję,że uzyskamy chociaż jeden zdrowy zarodek i będziemy mogli podejść do transferu.
Zgadzam się co do zawierzenia swojej intuicji,też najbardzej ufam sobie.Oczywiscie słucham lekarzy ale odkąd tylko zdecydowaliśmy się na dziecko to bardzo dużo czytam,dowiaduje się,badam i sprawdzam na własną rękę.Moze to nadmierna potrzeba kontroli ale wole dmuchać na zimne.Po 40 t-ce nie mamy dużo czasu i nie będziemy mieć niewiadomo ile zarodków więc co mogę to sprawdzam.
Bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie🍀🤞💚żeby cały proces był jak najmniej dotkliwy i potoczył się jak najbardziej szczęśliwie😘Slava lubi tę wiadomość
starania naturalne od 09.2024,
po pół roku ze wzg.na wiek decyzja o inf
👩
bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
AMH - 1,39 ✅
LH - 4,8 ✅
FSH - 5,2 ✅
👱♂️
ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅
*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy✅
start ICSI:
-22.03.2025 -p.krotki🍀
niestety bez powodzenia
- 10.04.2025 zmiana kliniki
- 22.04.2025 p. długi🍀
*oboje l.40➡️PGT-A -
@Brilko, to ja trzymam kciuki za to czego potrzebujesz- czy tam II czy @ czy co tam jest Ci teraz potrzebne
Kochana a czy Ty w końcu planujesz wizytę u dr S. w Gamecie?? czy coś pokręciłam? Bo podobnie jak Slava nie mogę pojąć, że nie wysyłają Cię na IVF tylko chcą męćzyć IUI, ehh
@Sakaaira, kciuki za monitoring! IUI to wielki krok do przoduniech będzie ostatnim potrzebnym w drodze do celu!!
@Slava, nie wyrzucaj sobie co byś zrobiła, gdybyś wtedy wiedziała, to co wiesz dziś... Działałaś w zgodzie ze sobą i w dobrej wierze- to było najlepsze co wtedy mogłaś sobie dać. IVF nie jest leczeniem pierwszego wyboru, więc jasna sprawa że chciałaś dać szansę swojemu ciału na naturalne poczęcie. Wierzę, że na każdą z nas czeka bobas, który musi się począć w jakimś nieznanym nam, konkretnym momencie- by mógł byś tym właśnie wymarzonym, najwspanialszym dzieciaczkiem. Także- nie mogło być inaczej, niż się aktualnie dzieje!!
@Lisiku, pewnie, trzeba mówić do Świata o tym czego pragniemy! Bardzo w to wierzę
A u mnie... eh, złożyłam CV na rekrutację wewnętrzną. Wczoraj miałam wstepnego calla z babką z HR. Juz abstrachując od 'ryzyka' ciąży- mega się stresuję bo rekrutacja jest do zespołu międzynarowowego. Ja pracuję typowo lokalnie, w 80-90% po polsku.
Mój ang jest - no komunikatywny, raczej nie wybitny. Pisze maile, wyniki, analizy są po ang, czasem mam jakis call , ale wiecie, - lider z inngo kraju, to już grubsza rzecz... no i pewnie pójde na tą rozmowę techniczną, moze wspomnę, że nie jest to dla mnie jezyk ktorego uzywam na codzień, pewnie nic z tego nie wyjdzie, ale zastanawiam sie po co mi to byłoChyba po prostu czuję ze za dlugo stoję w miejscu, ze trzeba coś robić w tym zyciu... no i wiadomo, hajs, przy kredycie, planach budowy to tez wazny aspekt, nie ma co.
Czy któraś z Wam weszla na gleboką wodę z pracą w innym języku, na początku bylo ciezko, nie do konca rozumiala polecenia a jakos to poszlo?ja najbardziej sie wlasnie boje, ze czegos nie zrozumiem co mi zlecono
[ja jestem czlowiekiem przejmującym się, który patrzyl wczoraj ile się jedzie autem do siedziby lidera, bo czasem mogą byc delegacje, a ja nie prowadzę auta w dalekie trasy xDD- choc byłam na 15 minutowej rozmowie z HR i nie wiem czy dostanę zaproszenie na techniczną]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 09:26
Slava, Sakaaira, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 18 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
✅ histeroskopia, wycięto polipy
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
05.2025 Oczekiwanie na wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
07.2025- kontrolne badanie pasożytów
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
⏰️ 09/10.2025 - klinika -
Hej
Siesiepy właśnie sobie wyobraziłam takiego małego gagatka, co biega ze skarpetami w ręku i powtarza 'siesiepy' 😁🥹
Kinguś - Ty masz dzisiaj wizytę u ginekologa-endokrynologa? O której? Powodzonka 🌿😘
Sakaaira - za Ciebie też dzisiaj mocne kciuki 😊 o której monitoring?
Brilko no to niech okres przychodzi jak należy, żeby się Wam wszystko spięło z terminami! 😌❤
Miłego dnia dziewczynki 🥰
Ja dziś poranek spędzam w domu, do pracy na 12:00. Jak skończę śniadanie to zacznę segregować wyniki badań. Slava - dzięki za pomysł z Excelem!PaulinKA, Slava, siesiepy lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
15 cs o pierwsze 👶
Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
04/05.25 naturalny cykl - torbiel krwotoczna🩸
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J 💊
- 21.05 pierwsza wizyta w klinice 👩⚕
✨I know it's worth it. ✨ -
Nowa, piękne bobaski, jak to super wygląda na zdjęciu 😍
Mola, super, że i u Ciebie wszystko dobrze, po cichutku gratuluję już Synka 😁
Loraa, całkiem pokaźny kurniczek, trzymam dalej kciuki 🍀
Brilka, wyniki z trombo sa dobre, MTHFR to wiesz z czym się je, a VR2 nie ma wartości diagnostycznej bez współistnienia mutacji V(Leiden) 🙂
Pelasia, super, że wyniki dobre, takich wieści nam tutaj potrzeba 🥰
Siesiepku 🥺 Ty wiesz ❤️🩹
Brilka, nie rezygnuj z wakacji. Przez starania i tak wiele rzeczy musimy poświęcić, a taki wyjazd dobrze zrobi wam na głowę. Odstresujesz się, odpoczniesz i wrócisz z nową siłą. A może się okaże, że to wcale nie zaprzepaści IUI, za co trzymam mocne kciuki 😘 I wcale nie rozsiewasz negatywnej energii, każda z nas ma lepsze i gorsze momenty, ale to nie znaczy, że mamy pisać tylko wtedy, jak jest dobrze.
Vergeet, zgadzam się z Kałamarnica, zrób trombofilię, jeśli macie fundusze, bo w przypadku mutacji, nawet pomimo dobrych wyników d-dimerów, dostaniesz profilaktycznie heparynę - w końcu ciąża sama w sobie zwiększa ryzyko zakrzepicy, a co dopiero jeśli ma się do niej „predyspozycje”.
Slava, trzymam kciuki za stymulację! 🤞🏻Slava, kałamarnica 11, Nowa2024, Molahonkeey, siesiepy, Vergeet lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r. z przerwami
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
🔜 Klinika 06.25r.
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
kałamarnica 11 wrote:Hej
Siesiepy właśnie sobie wyobraziłam takiego małego gagatka, co biega ze skarpetami w ręku i powtarza 'siesiepy' 😁🥹
Kinguś - Ty masz dzisiaj wizytę u ginekologa-endokrynologa? O której? Powodzonka 🌿😘
Sakaaira - za Ciebie też dzisiaj mocne kciuki 😊 o której monitoring?
Brilko no to niech okres przychodzi jak należy, żeby się Wam wszystko spięło z terminami! 😌❤
Miłego dnia dziewczynki 🥰
Ja dziś poranek spędzam w domu, do pracy na 12:00. Jak skończę śniadanie to zacznę segregować wyniki badań. Slava - dzięki za pomysł z Excelem!
Tak mam o 13.40. Trzymaj proszę kciuki za pomyślą wizytę 🥰❤️PaulinKA, Slava, kałamarnica 11, Kaliope, Babsi lubią tę wiadomość
Ona: 36lat
On: 38lat
Starania od 01.2023
09.2023 - IUI - ❌
01.2024 - KET (AZ) -❌ cs - 4aa
Transfery refundacja z MZ
09.2024 - KET (AZ) - ❌cs - 3bb
10.2024 - KET (AZ) - ❌cn - 4ab
03.2025 - KET (AZ) - ❌cs - 4bb
niskie amh - 0,52
endometrioza, mięśniaki
Allo mlr 0 %
Cross match - 28,8 %
Kiry BX - brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 - Test BeReady -
-(przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
* 14.04.2025 - wizyta prof Malinowski Łódź
* 17.04. 2025 - wizyta dr Marta Paliga Angelius Katowice
* 28.05.25 - histeroskopia +CD138
Dalszy plan KD - cd. nastąpi 🍀
09/10.2025- transfer? 🤔 -
Kingus 1 wrote:Tak mam o 13.40. Trzymaj proszę kciuki za pomyślą wizytę 🥰❤️
Oczywiście kochana ❤🥰Kingus 1 lubi tę wiadomość
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
15 cs o pierwsze 👶
PLAN:
Przeczytałam wszystkie ostatnie posty i chciałam Wam tylko napisać:
JESTEM PEWNA, ŻE NIEBAWEM DLA KAŻDEJ Z WAS WYJDZIE SŁOŃCE
w postaci negatywnych wymazów, wizyty kwalifikacyjnych, polepszenia się wyników, udanych stymulacji, udanych procedur, a w końcu dwóch kresek na teście. Każdy mały krok przybliża do celu. Proszę się nie poddawać!
Dla zwątpionych i tych w zawieszeniu- przypominam, że ja właśnie w takim kilkumiesięcznym "zawieszeniu " i kompletnym braku szans przez przypadek i w łucie olbrzymiego szczęścia zaszłam w ciążę.kałamarnica 11, HimalayanDream, Loraa, Sakaaira, Vergeet lubią tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
📆23.05.2025- prenatalne
📆28.05.2025- usg
-
Paulinka gratuluję, że podjęłaś taki krok i złożyłaś CV i teraz trzymam kciuki najmocniej jak się da, żebyś przeszła tą wewnętrzną rekrutację i żeby Ci dali szansę na kolejnym etapie 🤞
Co to zaczynania pracy w obcym języku, ja i mój mąż zaczynaliśmy tak z niemieckim, oboje mieliśmy w szkole i na studiach ale wiadomo jaki to poziom. Angielski na studiach akurat był super, ale niemiecki tylko liznęliśmy na magisterce więc wyjeżdżaliśmy na YOLO 😅
Najważniejsze są dwie rzeczy - słownictwo branżowe, co Ty już masz opanowane skoro się komunikujesz pisemnie bez problemu i druga rzecz to small talk. I z doświadczenia powiem, że tego drugiego ciężko się z kursu nauczyć i zostaje tylko rzucenie na głęboką wodę 😅
Co do ogólnej nauki to super jest konsumować rozrywkę w danym języku, ja angielskiego nauczyłam się w liceum z YT a niemieckiego z instagrama mam wrażenie 🤣 Ważna też jest systematyczność więc jak już będziesz mieć to stanowisko (afirmuje) to szybko Ci się poziom językowy podniesie.
Kurde, zainspirowałaś mnie żeby się odezwać do mojej lektorki z hiszpańskiego, że chce wrócić na lekcje 😅PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość
27.02.25 ⏸️
🔜 IVF (PL)
-absent in body- -
Paulinko, ja raczej mało mam do czynienia z angielskim na codzień w pracy (nad czym ubolewam, bo mało praktykuję i zapominam), myślę, że miałabym podobne przemyślenia odnośnie takiej zmiany. Ale po tym na ile zdołałam Cię tu poznać na tym forum wnoszę, że to jest dla Ciebie absolutnie osiągalne! Wiesz, że wszystko wydaje się nie do zrobienia, dopóki tego nie zrobimy
Myślę, że wdrożysz się raz dwa i angielski przypomni się niczym jazda na rowerze. Nie rezygnuj, zmiany są dobre, bo hartują mózg, dzięki czemu się wolniej starzejemy 😁🤞🤗PaulinKA lubi tę wiadomość
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
15 cs o pierwsze 👶
PLAN:
No wlasnie Slava, już kiedyś zaczęłam ogladac jakis serialik po ang, czy czytać Harrego Pottera- i wymiekałam. Nawet nie z powodu niezrozumienia treści, tylko kurde, dla mnie to byla nauka, a nie odpoczynek- jakos nie moge polaczyć tych dwóch rzeczy. Agielski i odpoczynek to tylko rozmowy na wakacjach (z ktorymi nie mam problemu, ale wtedy nie troszczę się o to, że ktos pomysli iż robię blędy gramatyczne). Ale wiem że jesl dostalabym tę pracę to idę na intensywny kurs i jazda
Kalamarnica, oo tak!! Troche o to hartowanie mózgu mi chodzi chybaBo już tak mi wygodnie, dobrze w tym żyćku, wrosłam za mocno w stan który trwa obecnie... wiemy jaka zmiana by mi się przydała, ale NO- nie chcę przeczekać swojej młodości w oczekiwaniu na coś, co nie wiem kiedy i czy nadejdzie.
Oczywiscie trochę po cichu liczę , że zobaczę dwie kreski, nim sprawa tej rekrutacji się zakończy ... (choc przeciez mogą mieć sporo chętnych, z lepszym angielskim i kompetencjami) no ale wiem też, że los bywa figlarzem, i może pchnac mnie w to nowe stanowisko- po pozwoliłam wszechświatowi wdrożyć w ruch tę machinę zmiankałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
⏰️ 09/10.2025 - klinika -
PaulinKA wrote:Czy któraś z Wam weszla na gleboką wodę z pracą w innym języku, na początku bylo ciezko, nie do konca rozumiala polecenia a jakos to poszlo?
ja najbardziej sie wlasnie boje, ze czegos nie zrozumiem co mi zlecono
Ja! Złożyłam wypowiedzienie w dobrze płatnej i rozwojowej pracy na wysokim stanowisku w Polsce i wyjechałam do Niemiec nie znając ani słowa po Niemiecku (nigdy wcześniej nie miałam kontaktu z tym językiem). Nie żałuję i zrobiłabym to po raz drugiDasz radę bez dwóch zdań
PaulinKA, kałamarnica 11, Julia24, Jaszczureczka, Vergeet lubią tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
📆23.05.2025- prenatalne
📆28.05.2025- usg
-
Przepraszam nie odniosę się do wszystkich bo wczoraj znów zmiotło mnie w planszy o 20, jak usypiałam siostrzenice 🙈 a raczej to ona mnie uśpiła 😅😅
Loraa jak na Twoje AMH to uzyskałaś bardzo ładny wynik 😘🫶🏼
Siesiepy na KIR AA dobra obstawa i chyba nie jest taki straszny 😘 choć łatwo mi mówić, ja dostałam info ze wyniki przyjdą dzisiaj wiec tak jak Julka odświeżam co chwile stronę..
W każdym razie dobrze ze znasz wroga 🫶🏼
Slava 🤞🏼🤞🏼 za stymulację, mam nadzieje ze w tym całym chaosie jakoś się odnalazłaś 😘😘
Brilko dziewczyny już napisały wszystko tak pięknie 😘 Twoja przerwa zbliża cię coraz bardziej do upragnionego szczęścia ! Mam nadzieje ze pozbędziesz się tych wszystkich bakterii… przytulam za biel 🫂😓
Teraz trzymam kciuki żeby IUI przebiegła w idealnym momencie i żebyście pojechali odpocząć na wakacjach 🫶🏼😘kałamarnica 11, Slava, Loraa lubią tę wiadomość
Starania od 04.2024 🌱
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
❌Czynnik V(R2) hetero / MTHFR- hetero / PAI-1 homo / BIRADS-3 (04.2025) / KIR Bx 1/5 implantacyjnych/ Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025) / wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli
👱🏼♂️32 lata
⛔️morf.1%, koncent. 34,54 mln, ruch post. 33%, HBA 71%, Fragmentacja DNA 18,61%
04/25 leczenie ⏳helicobakter pyroli
Klinika Angelius - dr P.J. -
Migotka96 wrote:Przepraszam nie odniosę się do wszystkich bo wczoraj znów zmiotło mnie w planszy o 20, jak usypiałam siostrzenice 🙈 a raczej to ona mnie uśpiła 😅😅
Kobieto, ale Ty tu tworzysz napięcie....
Dlaczego nie ma Cię na liscie testerek??kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
📌kariotypy OK
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
⏰️ 09/10.2025 - klinika