W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Julia, ja miałam po tygodniu
Pelnawiary mocno trzymam kciuki 🤞🤞🍀🍀pelnawiary lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
‼️ Helikobakter pylori
Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz? -
Dziewczyny, które były leczone na zapalenie endometrium- czy antybiotyk wyłączał Was ze starań?
Oczywiście analizuję- co jeśli... wyjdzie mi coś w cd138 i i będę musiała przechodzić antybiotykoterapię. 😰
I podobnie jak ostatnio brilka, mam dziś myśl że my chyba nigdy nie wrócimy do starań, a przed podejściem do IVF- chciałam dać nam jeszcze kilka szans naturalnych ehh
(mamy plan na to latko, prywatne wyjazdy itd, więc jakoś to zleci ale jednak kuurde- ile to wszystko trwa. Niepojęte wydaje mi się aktualnie, że ludzie idą do łóźka i zachodzą w ciąże)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja, 11:15
Vergeet, Loraa lubią tę wiadomość
21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min
"Zes*am się, a nie dam się." -
My będziemy musieli odpuścić ten cykl, bo leczenie jakie zaleciła mi doktor jest aż na 10 dni, a te globulki mają działanie plemnikobójcze 🤡 akurat skończę w dniu owulacji albo po, jestem zrezygnowana już… kolejny cykl w dupę i to oddany „walkowerem”. 😤 nie dość, że w tym roku straciliśmy już 3 cykle jak męża nie było to jeszcze teraz tego brakuje.Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF?
Staję na głowie, by lecieć do chmur
Do licha, spadam znów w dół -
omg, aszin, no właśnie widzę że u Ciebie te same rozkminy dziś... jaka szkoda... ale macie zakaz starań przez leczenie czy po prostu zmniejszoną szansę, przez to że globułki działają plemnikobójczo?
Bo jeśli to drugie to jednak kurde zawsze jakiś okruszek szansy jest....21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min
PaulinKA wrote:omg, aszin, no właśnie widzę że u Ciebie te same rozkminy dziś... jaka szkoda... ale macie zakaz starań przez leczenie czy po prostu zmniejszoną szansę, przez to że globułki działają plemnikobójczo?
Bo jeśli to drugie to jednak kurde zawsze jakiś okruszek szansy jest....
Tak, rozkminy te same i też się zastanawiam, czemu innym to przychodzi tak łatwo, a tu na forum ciągle jakieś kłody pod nogi. Jestem już tym podłamana lekko. Ta wizyta w klinice mnie trochę pociesza i mam nadzieję, że zdążę zrobić przed nią to hsg… a jak mimo tego „poświęcenia” znów mi coś wyjdzie w tym jeb.nym posiewie to się chyba zastrzelę 🤣Vergeet lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
IVF?
A te posiewy to dla mnie tez jakis poziom abstrakcji- o co chodzi, czy my jesteśmy w tych czasach tak wyjałowieni, że wszystko się nas chwyta?
Czy się po prostu badamy i to 'wychodzi'?
Bardzo dużo mamy ostatnio przypadków nieprawidłowych wymazów ginekologicznych, to wygląda jak jakaś plaga!
Aż się boję robić posiewy przed lipiodolemAle z drugiej strony, to też przecież może mieć wpływ na niemożność zajścia w ciąże....
Tak źle i tak niedobrze.
Może macie jakieś rady co można robić profilaktycznie by uniknąć infekcji?? Bo przyznam, że jestem po prostu przestraszona że i u mnie coś wyjdzie (choć kilka razy miałam w tym roku wymazy i były ok)
Rozumiem Cię aszin i chyba też bym odpuściła, żeby się nazwajem znowu nie zarażać, bo to będzie never-ending story... ja pier, co za gówno! mocno Cię przytulam... w kontekście pracy wyjazdowej męża taki miesiąć przestoju boli pewnie jeszcze bardziej -,-21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
Paulinko, moja ginekolog mówiła, że nie powinno się stosować doksycykliny w ciąży, ale ponieważ moje leczenie miałoby się skończyć jakieś 2-3 dni po owulacji to możemy podchodzić do iui. Czyli nie wyklucza starań. Ale generalnie dobrze byłoby zrobić biopsję kontrolną, żeby zobaczyć czy się udało wyleczyć. Ja miałam nie robić, ale skoro i tak będę musiała mieć zabieg w narkozie to stwierdziłam, że zrobię przy okazji.
Aszin, bardzo mi przykro, doskonale cię rozumiem. Też tym razem dostałam silniejsze leki, dokupiłam też tantum rosa i zamierzam przeprowadzić zmasowany atak. Daję sobie też całkowitego bana na cukier. Czekam na okres, żeby zacząć leczenie. Nam lekarz zakazała współżycia, ale nawet gdyby nie zakazała to sama wprowadziłabym tego bana na czas leczenia, bo się boję że robiąc trzeci raz posiew (i jeszcze przy okazji mam powtórzyć biocenozę po tym leczeniu i muszę zrobić muche bo traci ważność) dalej będę mieć problem i wyjdą mi kolejne bakterie. 🤡PaulinKA lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
30/07 - USG kontrolne, rozpisanie stymulacji -
Julia24 wrote:Ej, to super, że wyjeżdżacie ❤️. Myślę, że lepiej wytrzymać dłużej z testowaniem. 7dpt i jeszcze w dzień mamy brzmi świetnie! 😁🍀 To byłby niesamowity prezent dla nas wszystkich tutaj! 🥹
Akurat wyjeżdżam bez męża, od dawna zaplanowany babski wyjazd.ale to chyba dobre dla głowy będzie.
Chyba się postaram wytrzymać do 7dpt czyli właśnie do dnia mamy ❤️. A najlepsze że 27go jadę w delegacje więc znowu w rozjazdach. Może los mi sprzyja, żebym nie miała czasu siedzieć i się martwić.
Już czuje, że ten poniedziałek się zbliża i jest podekscytowanie z lekkim stresem.
Krysiu ja tak bardzo trzymam za Ciebie kciuki!!! ❤️Vergeet, Sakaaira lubią tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja
16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
25.05.25 - ⏸️
7dpt - beta 47,5, prog 13,10
9dpt - beta 147, prog 26,70
11dpt- beta 362, prog 18,60
14dpt- beta 1346, prog 26,10
23dpt - krwiak, ale prawidłowy zarodek 6t+2 z serduszkiem❤️
29dpt - CRL 0,91 ASP: 165/min ❤️
28.06 - 2,23 cm człowieczka ❤️🤞🍀
NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na córeczkę ❤️
30.07 - prenatalne ⏳️🍀
Chwilo trwaj!
-
brilka wrote:
Aszin, bardzo mi przykro, doskonale cię rozumiem. Też tym razem dostałam silniejsze leki, dokupiłam też tantum rosa i zamierzam przeprowadzić zmasowany atak. Daję sobie też całkowitego bana na cukier. Czekam na okres, żeby zacząć leczenie. Nam lekarz zakazała współżycia, ale nawet gdyby nie zakazała to sama wprowadziłabym tego bana na czas leczenia, bo się boję że robiąc trzeci raz posiew (i jeszcze przy okazji mam powtórzyć biocenozę po tym leczeniu i muszę zrobić muche bo traci ważność) dalej będę mieć problem i wyjdą mi kolejne bakterie. 🤡
Paulinka, ja jak widać widocznie się nie znam na profilaktyce 🤣 ale zamówiłam sobie teraz jednorazowe ręczniki, zel intymny Your Kaya, Provag i podobnie jak Brilka ograniczam cukier.Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
🧑🏻
IVF?
aszin wrote:U mnie to już będzie czwarty posiew 🙃 tym razem wyszła infekcja złożona, co w ogóle jest dziwne, bo ja, podobnie jak Ty, nie mam żadnych objawów!
Paulinka, ja jak widać widocznie się nie znam na profilaktyce 🤣 ale zamówiłam sobie teraz jednorazowe ręczniki, zel intymny Your Kaya, Provag i podobnie jak Brilka ograniczam cukier.Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
30/07 - USG kontrolne, rozpisanie stymulacji -
Dziewczyny ja od kiedy stosuję żel do higieny intymnej Provag i przed ciążą profilaktycznie taki żel też z Provag zapobiegający infekcjom to jakoś się trzymam bez żadnych infekcji
Ja już działam dzisiaj w kuchni, małżonek wraca dzisiaj do domu po 11 dniach 😍🥹 także na obiadek wjeżdżają warzywka z patelni, surówka z młodej kapusty i później jeszcze na świeżo tuż przed jego przyjazdem będę robiła placki ziemniaczane 😍PaulinKA, Vergeet, Slava, Molahonkeey lubią tę wiadomość
🙎♀️30 👨29
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ CP
2024 2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
4 dpt ⏸️
5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️, CRL 0,23 cm 🥹
29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
7.05. dwa bobasy ♥️♥️ 2,22 cm i 2,19 cm
NIFTY pro, czekamy na zdrowych chłopców 🩵🩵
-
Julia tka tydzień i były ale później się wydłużyło przez ta zgodę…
Aszin te wymazy to ostatnio rzeczywiście jakaś masakra na forum.. oby udało się szybko tego pozbyć, ja doksycykline miałam na Ureoplasme ale myślicie ze jakbym miała stan zapalny endometrium to tez mogła na niego zadziałałać?
Z dodatkowych probiotyków brałam zamiennie provag, gynoflor, infectvagin i teraz codziennie biorę endoover i provag zamiennie bo tez mi pozostawały te tabletki 😊Starania od 04.2024 🌱
Klinika leczenia niepłodności 05.2025
👱🏼♀️ 29 lat
🆘 Endometrioza
✅ AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025)
✅ wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli (04.2025)
✅ przeciwciała p/plemnikom (05.2025)
✅ ANA1 1:80, ANA3
✅ cross-match 12,7 % (06.2025)
❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
❌ USG piersi BIRADS-3 (04.2025)
❌ KIR BX (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)
👱🏼♂️33 lata
HLA-C C1C2
morf.1%, koncent. 34,54 mln, ruch post. 33%, HBA 71%, fragmentacja DNA 18,61%
✅ pasożyty, helicobakter pyroli -
Minia000 wrote:Akurat wyjeżdżam bez męża, od dawna zaplanowany babski wyjazd.
ale to chyba dobre dla głowy będzie.
Chyba się postaram wytrzymać do 7dpt czyli właśnie do dnia mamy ❤️. A najlepsze że 27go jadę w delegacje więc znowu w rozjazdach. Może los mi sprzyja, żebym nie miała czasu siedzieć i się martwić.
Już czuje, że ten poniedziałek się zbliża i jest podekscytowanie z lekkim stresem.
Krysiu ja tak bardzo trzymam za Ciebie kciuki!!! ❤️
Ja pierwszy transfer miałam dzień przed wigilia... pamiętam jak obiecałam sobie ze nie będę świrować z beta, ale 6dpt coś widziałam na tescie... przy becie 30, za drugim razem dzień po pierwszym teście miałam betę 15...
Trzymam mocno kciuki żeby ten dzień matki był już Twoim dniem ....
Dzięki... kusi mnie zapytać ja 😂 ale rozum mówi że odeśle do psychiatry 😂😂27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
[/url]
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️
23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA
25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
06.07.24- 7+2 💔
_ _ _ _
05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔
30.04.2025 - 3️⃣IVF
12.05 💉=> 24🥚=>🫧20
13.05 =>🫧18
17.05 => PGTa => 5 doba❄️4.1.1✅️; ❄️4.1.1✅️;❄️4.2.2❌️; ❄️4.2.2✅️; ❄️3.2.2❌️; ❄️3.1.2❌️
18.05 => 6 doba❄️4.2.2✅️; ❄️4.2.2❌️
06.25 - FET 🙏🙏❓️❔️❓️
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
Jejku ale macie pecha z tymi wymazami, aż strach robić 🙈
kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️29🙎🏼♂️29 🐶
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
👩🏼🦱
AMH 2.78 (10/24)—> 1,320 (06/25) 😮 (do sprawdzenia)
❌lekka IO- glucophage 500+500
❌Letrox50
✅Hormony (fsh, lh, prolaktyna, estradiol)
✅wit. D, E
✅ trombofilia brak
✅onkopakiet
📆W planie:
❔PAI-1
❔Kiry
❔kariotypy
🧔🏽♂️
❌ morfologia 4% ➡️ 0%
❌koncentracja 418mln ➡️ 84mln
✅ruch postępowy 21,82 ➡️ 47,32
✅test MAR
✅tarczyca, cukry
✅wit. D, E
✅onkopakiet
📆W planie:
❔kariotypy
📆 start cyklu —> 5.07
📆 28.07- wizyta u doktorka -
aszin wrote:My będziemy musieli odpuścić ten cykl, bo leczenie jakie zaleciła mi doktor jest aż na 10 dni, a te globulki mają działanie plemnikobójcze 🤡 akurat skończę w dniu owulacji albo po, jestem zrezygnowana już… kolejny cykl w dupę i to oddany „walkowerem”. 😤 nie dość, że w tym roku straciliśmy już 3 cykle jak męża nie było to jeszcze teraz tego brakuje.
Echh, no co za los okrutny tak nas przeciąga ciągle 😤😤😤. Mam nadzieję, że te leczenie będzie przynajmniej konkretne i ostateczne 😓.
Co by nie było, to pamiętaj, że w czerwcu idziecie do kliniki i zaczniecie konkretnie działać!! Słyszałam wiele dobrego o Bocianie Szczecińskim- nawet jedna dziewczyna z Gdańska specjalnie tam jeździła 😅.
Utulam Cię w tym. Nie wiem, czy to jakkolwiek pocieszające, ale może trochę chociaż wspierające, że nie jesteś w tym sama. Wiele z nas obecnie pauzuje 🙄, ale idziemy ciągle do przodu! 🔥
Ja nigdy nie miałam akurat problemów z infekcjami ani wymazani pozytywnymi, ale po tym jak na biocenozie wyszła mi uboga ilość tych dobrych bakterii to zapobiegawczo używam takich czopków dwa razy w tygodniu (zabij mnie, nie pamiętam, jak się nazywają teraz 🫣). Może warto coś wdrożyć po leczeniu.aszin lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
2 IUI ❌️
Plan:
🔜 07.25 Stymulacja IVF
➡️ 3 miesiące Dipherline i leczenia rozjechanych cytokin
➡️ 11/12.25 Pierwszy transfer?
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny
➖ IO, BMI 22,9 📉
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✔️ histerkoskopia z biopsją endometrium CD56 i Cd138 OK, białko C i S ok, ANA ok
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
PaulinKA wrote:Dziewczyny, które były leczone na zapalenie endometrium- czy antybiotyk wyłączał Was ze starań?
Zleży jaki antybiotyk. Np Metronidazol, Klindamycyna i Cefalosporyny nie, ale doxycyklina już tak, bo działa teratogennie. Tak czy siak trzeba wyleczyć.PaulinKA lubi tę wiadomość
Ja: 36, on: 35
✅usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
❌ przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
30.05.2025 niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
Walczymy z cukrzycą ciążową
📆17.07.2025 kontrola szyjki- szpital?
📆21.07.2025 połówkowe
-
Wróciłam właśnie od lekarza. Od poniedziałku jestem przeziębiona i zaczęło mnie ucho pobolewać. Wystraszyłam się ponownego zapalenia ucha, szczególnie przed weekendem. Na szczęście lekarz twierdzi, że nic nie widzi. Oby tak pozostało.
Odebrałam też wyniki TSH, 2.18. Pewnie mogło by być niższe, ale chyba jest ok? Co sądzicie?
W 4 tc było 11,
W 6 tc 3,58 zwiększyłam dawkę z 75 na 100
8 tc 2,18
Niestety odmówili mi badania FT4, lekarz stwierdził,że jak było robione dwa tyg temu to wystarczy
Zastanawiam się czy sie umowic na teleporadę z endokrynologiem w Polsce. Nie wiem czy sam wynik TSH jej coś powie. Wg teleporada kosztuje 270 zł, zastanawiam się czy to w ogóle ma sens, czy lepiej wybrać się na 9godzinna wycieczkę do lekarza.
-
Pełnawiary! Ja również trzymam kciuki. Gdzieś mi rano uciekła ta informacja, że dziś masz punkcję. 💕 daj znać po koniecznie! 🌿
Aszin, rozumiem rozgoryczenie. Ja mam też wkurw na to, że czemu innym tak łatwo to przychodzi, a u nas, nie dość że wszystko na tip top na bieżąco monitorowane, nie dość że wiedza, suple, wyrzeczenia... Nie mam słów na to. Nie ma sprawiedliwości. Ja bym pewnie odpuściła ten miesiąc. Tzn najpierw bym się oczywiście nawkurwiała i wyryczała, ale potem bym pewnie odpuściła, żeby nie pogorszyć i nie musieć potem znowu odpuszczać. Przytulam.
Powiem Wam, że ja już drżę na samą myśl o tym, że mi dr pozleca wymazy. Miałam Ureaplasme w październiku wykrytą, leczoną Doksy ja i mąż jednocześnie, kontrolny wymaz był ujemny. Ale cytologia moja ostatnia była już rok temu, więc bankowo mi zleci teraz ponownie. Plus może mi doleci właśnie coś jeszcze. I już drżę, że na bank coś mi wyjdzie i znowu będzie leczenie. 😖
Natomiast ja się narazie oswoiłam z myślą, że być może będę teraz włączać od tej wizyty w klinice Equoral na 45 dni, i starania wg moich obliczeń będą dopiero w lipcu.
Brilka, ja po doksycyklinie miałam odczekać cały kolejny cykl i dopiero wrócić do starań. Aby mieć pewność, że się wypłucze i na nic źle nie wpłynie, bo ona jest teratogenna. A tu u Ciebie zupełnie inne zalecenia, ciekawe, że taka rozbieżność, co lekarz to inaczej 🤷♀️ jak w ogóle się czujesz psychicznie kochana? 😘pelnawiary, Sakaaira lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
• Lametta 4x owulacja ✅ ciąża ❌
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• od 05.25r. Invimed Kato - dr P.S.👩⚕
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊
✨I (don't) know (if) it's worth it.✨ -
Kochane,melduję się po.
Dziękuję za wsparcie,za wszystkie dobre słowa i mysli❤️🤗
Wasze kciuki czynią cuda bo z 8 pęcherzyków mamy 7 jajek -7 MII☺️
Jeden był pusty.
Jestem przeszczęśliwa🥳🥳🙂profesorek dumny jak paw jakby są je wyhodował,teraz zobaczymy ile się zapłodni.Wszystko przebiegło miło i sprawnie,jestem bardzo zadowolona i opieka położnych i pań z recepcji i profesorka też oczywiście.
Dla mnie to po prostu jakiś cud po poprzednim razie, nigdy w życiu nie spodziewałabym się takiego efektu.Z mojej strony co zmieniłam to pilnowałam ilości spożywanego białka,czego wcześniej nigdy nie robiłam i białka było jak na lekarstwo.Teraz pilnowałam 1,5g na 1kg masy ciała,może to też się trochę przyczyniło.
Muszę coś zjeść bo umieram z głodu i chłodzę euforię,jeszcze nie ma co otwierac szampana,poczekamy na efekt☺️
kałamarnica 11, PaulinKA, Julia24, Zielone.Słońce, Nowa2024, Babsi, Slava, Minia000, HimalayanDream, Loraa, Sakaaira, Jaszczureczka, Aksandra, Kaliope, Motylek93, Vergeet, siesiepy lubią tę wiadomość
👩👱♂️40l.
start inv:
-22.03.2025 -p.krotki🍀
niestety bez powodzenia
- 10.04.2025 zmiana kliniki
- 22.04.2025 p. długi🍀
- 16.05.2025 7🥚,mamy 6❄️➡️PGT-a 5❄️
- 16.07.2025 FET 5.1.1 + EG -
Pełnawiary wspaniała wiadomość 😍 kochana odpoczywaj teraz! Zasłużyłaś ❤ kiedy masz się spodziewać telefonu odnośnie zarodeczków?
już trzymam kciuki 🤞🤞🤞
Nowa a Ty jakie tam pyszności szykujesz. Totalnie bym zjadła taką surówkę z kapustki młodej 😍
Babsi myślę, że TSH masz super w porównaniu do tego co było. Nie wiem czy telekons. z endokrynologiem teraz coś więcej wniesie. Jakie masz teraz zalecenia tam u siebie? Euthyrox 100 nadal i kiedy kontrola TSH znowu?pelnawiary, Vergeet lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
• Lametta 4x owulacja ✅ ciąża ❌
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• od 05.25r. Invimed Kato - dr P.S.👩⚕
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊
✨I (don't) know (if) it's worth it.✨