W maju święto mają Matki 💕, w styczniu chce odebrać swoje kwiatki 💐
-
WIADOMOŚĆ
-
PsiaMama93 wrote:Hejka jak tam sytuacja u Ciebie? Jutro testujesz? Jak sie czujesz? Trzymam kciuki za kreseczki❤️
-
U mnie nic i tym zaczynam się stresować 🥶wiem wiem że każda ciąża inna i nie trzeba mieć objawów zwłaszcza tak wcześnie ale chyba wolałabym „coś” mieć 😅. A tak poza przeziębieniem nic 🤷♀️
Już wpadam w jakiś absurd sprawdzania 😂ciągle macam piersi czy bolą, czy brodawki zmieniły kolor, staram się wyczuć czy nie mam metalicznego posmaku 😅
W sumie jedyne co to czasami ciągnie mnie w macicy, tak jak miałam w poprzedniej ciąży ale nie biorę tego jako objaw bo po poronieniu borykałam się z problemami ze spiętym mięśniem biodrowym i teraz nie wiem czy to znowu ten mięsień się odzywa czy sama macica bo trudno określić skąd to ciągnięcie 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja, 11:30
-
Jeśli komuś pomoże to co napiszę to super-bo sama maniakalnie szukałam na ten temat treści 😅
1 ciąża biochemiczna-przed terminem okresu żadnych objawów :zero bólu cycków i to było dziwne ,zero boli brzucha normalnie nic a nic co by zwiastowało ciążę czy okres, ale dzień przed terminem w nocy miałam na serio mega dziwne sny i w ogóle nie mogłam się ułożyć w łóżku i spać , w dzień terminu okresu :zgaga (nigdy nie mam) i ciągła chęć odbijania i brak apetytu i tyle bo za kilka dni było poronienie
2 ciąża aktualna wczesna : przed terminem okresu brak bólu cycków , bóle jak na okres i tyle nic a nic specjalnego , w terminie miesiączki bóle jak na okres trochę mocniejsze i ciągle uczucie że zaraz ,,poleci” , na następny dzień zaczęły boleć lekko piersi i tak z każdym dniem bolą coraz mocniej ale nie całe tylko po bokach mocno i zaczynają sutki .
Więc jestem w szoku że ten cykl udany był tak zwykły jak każdy inny ☺️ w życiu bym nie powiedziała że akurat ten będzie szczęśliwy , tym bardziej że słabo czułam owulację i myślałam że jej w ogóle nie było 🙈BillieJean lubi tę wiadomość
Starania od 09.2022
11.2022 💔cb
05.2024 💔 cb -
Trochę dałaś mi nadziei bo ja też czuję że ten cykl jest taki zwykły. W pierwszej ciąży miałam kilka dni przed okresem takie bóle okresowe. A w tym cyklu nawet nie czułam dobrze owulacji. Zawsze czuję jak boli mnie jajnik a teraz słabo to czułam, ale byłam na monitoringu i był ładny pęcherzyk dominujący
-
Patrycja28. wrote:Hej, tak powinnam jutro ale dzisiaj już nie wytrzymałam i zrobiłam test z rossmanna facelle, bo dużo dziewczyn polecała, że wykrywa nawet wczesną ciążę no ale u mnie niestety biało… także podejrzewam że poprzedni wynik bety 2,1 to pozostałość po zastrzyku, więc już czekam na kolejną owu aby działać 💪
Zrób jeszcze w poniedziałek bete nie trać nadzieji😉Starania naturalne- 5lat
Diagnoza- duża ilość plemników, całkowity brak ruchliwosci
26.04.24 IUI z nasieniem dawcy❌️
10.05 hcg <1😥
21.05 badanie drożności jajowodow
25.05 IUI ten sam dawca ❌️
8.06 hcg <4.3😥
INV
24.08 punkcja
13 jajeczek-6 zaplodnionych- 4❄️zarodki😍
24.09 transfer❄️ 5d bl. 5.1.1
5dpt⏸️
6dpt beta 39
8dp beta 96 prog. 19,5
10dpt 202
13dpt 628
16dpt 2191
21dp 11511❤️
22.10 bijące serduszko!🥰 0.5cm kropka🥰 -
DaruniaKa wrote:Umknęła mi Twoja wiadomość , oj męczy Cię ten lekarz 🙈 moja przyjaciółka 9 lat temu jak była w ciąży, to ani razu nie zbadała bety bo lekarz jej nie kazał i przynajmniej tak mi się wydaje nie stresowała się , jak mnie słuchała o tej becie to nie wiedziała o czym ja w ogóle mówię 😅
Zrobiłam test tylko, nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego jak beta 🤣BillieJean lubi tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS. -
DaruniaKa wrote:Odebrałam dzisiaj wyniki i u mnie niestety beta nie przyrasta czyli znowu biochemiczna .
Pytanie do dziewczyn które mają za sobą min 2 biochemiczne ,od jakich badań zacząć żeby zobaczyć co jest przyczyną ?🥺
Bardzo mi przykro 😞Zobacz sobie w dziale o poronieniach, tam powinno być sporo na ten temat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja, 13:25
DaruniaKa lubi tę wiadomość
-
DaruniaKa wrote:Odebrałam dzisiaj wyniki i u mnie niestety beta nie przyrasta czyli znowu biochemiczna .
Pytanie do dziewczyn które mają za sobą min 2 biochemiczne ,od jakich badań zacząć żeby zobaczyć co jest przyczyną ?🥺
napisz może co zrobiłaś, co zrobił partner, jaką macie historię - będzie łatwiej 😉👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Ojej przykro mi 😥 właśnie czekałam dzisiaj na twój wynik🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Szarlotka myślę że nie powinno Cię martwić to, że po nocy miałaś mokra koszulkę. Ciąża to tak duża zmiana hormonalna, że takie coś może wystąpić, to była przezroczysta wydzielina?
DaruniaKa- eh przytulam, jeszcze doczekasz się szczęśliwej ciąży ! ❤️🙏
Patrycja28 uda się w kolejnym cyklu ❤️ -
Patrycja, testy wykrywają od 10/ 25 jednostek w moczu więc bym się jeszcze nie poddawała. Póki nie ma 🐵 jest nadzieja.
Dariunia, ja swoje badania opisałam w wątku Zlecone badania po poronieniu w części forum o poronieniach. Teraz czekam jeszcze na endokrynologa i immunologa by zobaczyć co dalej. Póki co przyczyną nieznana, większość wyników w normie a wyniki wątpliwe nie muszą dawac poronień więc nic nie wiadomo.
Insane, przytulam mocno i miejmy nadzieję, że ten cykl będzie już udany.
DaruniaKa, Insane lubią tę wiadomość
22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
BillieJean wrote:Szarlotka myślę że nie powinno Cię martwić to, że po nocy miałaś mokra koszulkę. Ciąża to tak duża zmiana hormonalna, że takie coś może wystąpić, to była przezroczysta wydzielina?
-
Szarlotka tak może być po przyciśnięciu piersi w ciąży, myślę że możesz być spokojna a przy okazji zapytasz lekarza jeszcze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja, 22:24