Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie w MAJu testuje, pod koniec roku wyprawkę kompletuje ✊🏼
Odpowiedz

w MAJu testuje, pod koniec roku wyprawkę kompletuje ✊🏼

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Moje wyniki są teraz prawie takie same jak u Szony i moja diabetolog napisała mi, że sa super 🤔 a dodam, że w każdej ciąży miałam hipoglikemię reaktywną dlatego też muszę pilnować cukrów.
    Ja tylko mogę powiedzieć, że u mnie też było podobnie i gin mówił właśnie o tej hipoglikemi (podobno sam też to ma), natomiast diabetolog zaleciła tylko dietę o niskim IG i nic poza tym. Ja w sumie jem, tak jak jadłam, trzymam się posiłków co 3h i zawsze staram się mieć cukierka w torebce jakby mi nagle cukier spadł :P

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AbD wrote:
    Lekarz mówi ze mam przyjść za 2 tygodnie :-(
    Do tego czasu chyba umrę 😭😭😭
    Ale lekarz dobrze mówi, naprawdę spokojnie czekaj. Wiem, że łatwo mówić, ale ja sama też w stresie żyję 😉 Moja dr też kazała przyjść za 2 tygodnie. Mówi, że na razie wszystko jest tak, jak powinno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 20:49

AbD lubi tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit, cieszę się, że biopsja się odbyła. Czas oczekiwania długi, ale jaka nagroda czeka na końcu 😘

AbD, bądź dobrej myśli! Ja trzymam ✊, żeby wszystko było dobrze 😘

AbD lubi tę wiadomość

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AbD wrote:
    Lekarz mówi ze mam przyjść za 2 tygodnie :-(
    Do tego czasu chyba umrę 😭😭😭
    Kochana spokojnie. Jesteś pewna kiedy była owulacja? Kiedy Ci wyszedł pozytywny test, przypomnisz? Może naprawdę być za wcześnie, przede wszystkim się nie denerwuj, nic nie jest przesądzone!

AbD lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • AbD Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka nie wiem jak to czytać ale chyba 0,64cm

• Judit Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    no scratching "działa" chyba do 3 cykli.
    Co do zmarnowania zarodka, to żaden lekarz tego raczej nie powie, ale jak wspomne sobie ten mój pierwszy, traumatyczny, nieydany transfer i jak później czytałam historię dziewczyn, które miały podobne doświadczenia to jakoś trudno uznać to za przypadek. Po prostu podejrzewam, że zarodek obumarl w tym cewniku. Niestety nic nikomu nie udowodnie 😔
    Co do tej rurki przy transferze to u mnie się właśnie ona wyginala i nie było opcji żeby poszła dalej.

Boże.. Człowiek tyle przechodzi i taka głupota może wszystko zaprzepaścić 😩
    A to w kolejnym transferze co zmienili że łatwiej było się tam dostać?

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Ooo dzieki Moniu! Nie ma jeszcze insuliny niestety. Czekam. Może wrzucą jutro, razem z wit. D. Po 3 h od posiłku nie czuje nic. Mogę nie jeść pół dnia i nic się nie dzieje.

Umówiłam się już na rozmowę z endo, ale jest dopiero 21.05. Tsh wzrosło z 1,3 do 1,8 - zastanawiam się czy nie zwiększyć dawki letroxu z 25 do 50 🤔
    To zazdroszczę :P Nawet nie wiesz jakie to jest czasem uciążliwe, np w podróży. Mąż się, ze mnie śmieje, że ja wiecznie głodna jestem, bo on to na śniadanie coś skubnie, albo w ogóle go nie zje. Potem obiad, kolacja i tyle. Chyba że biegam koło niego z owocami, albo gorzką czekoladą, to wtedy się skusi :P
    Przy tym moim obżarstwie plus jest taki, że na szczęście dość szybko wszystko spalam, więc ciąży spożywczej nie ma. Chociaż teraz przy tym siedzeniu w domu, pewnie w brzuch pójdzie 😅
    Jak będziesz miała insulinę to pomyślimy co dalej, ale uważam, że jak zdrowo jesz to na codzień nie masz takich wahań ;) Może Angelika coś doradzi, bo ona lepiej ogarnia te cukry

szona lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AbD wrote:
    Suszarka nie wiem jak to czytać ale chyba 0,64cm
    No to głowa do góry! Mamaginekolog pisze że pęcherzyk żółtkowy się pojawia jak pęcherzyk ciążowy ma okolo 8-10mm. Zostawiam Ci link, poczytaj, odetchnij i spokojnie czekaj bo wszytsko jest w porządku ♥️ https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Boże.. Człowiek tyle przechodzi i taka głupota może wszystko zaprzepaścić 😩
    A to w kolejnym transferze co zmienili że łatwiej było się tam dostać?
    miałam histeriskopie, na której wyszło, że szyjka wygieta jest w literę "S". W tym samym cyklu próbny transfer , pod kontrolą usg, tylko bez zarodka i okazało się , że u mnie transfer koniecznie na pustym pecherzu (pierwszy, najpierw na wpół pełnym, potem procedura przerwana, wypełniony pęcherz, użycie hegara...)
    drugi trwał 5 minut i efekt w stopce.

Salome, Judit, szona lubią tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 13:35

*Agape*, Suszarka, lorinka9191 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, chcialam Wam bardzo podziekowac za mase wsparcia, cieplych slow i doping z Waszej strony. Ostatnio troche sie poddalam, zobojetnialam, ale tak naprawde, na maksa. Wczoraj pisalyscie, ze nie da sie wylaczyc glowy podczas staran. Ja wylaczylam ja calkowicie, choc to chyba nie najlepszy znak, albo moze udalo mi sie to osiagnac, bo i staran nie bylo. W kazdym razie zobojetnienie jest wg mnie gorsze od zalu, zlosci, czy rozczarowania. Jednoczesnie chcialam Was przeprosic, ze tak malo odnosze sie do Waszych postow :( Jest mi z tego powodu glupio, ale nawet do tego nie potrafie sie zmobilizowac. Jutro mam urlop i wyjezdzam na weekend na dzialke w okolice Skepego :) Czesc z Was kojarzy to miejsce ze mszami w intencji starajacych sie o dziecko par. Ja na zadna msze sie nie wybieram, ale pomysle cieplo o Was wszystkich, pijac wino w lesie z widokiem na jezioro :*

Edit: To moje miejsce na ziemi, ukochane! Naladuje baterie i wroce z potezna moca

c31354baf62c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 21:56

Emi93, Nuch2, Suszarka, *Agape*, Rosa, Pauliśka, Milka85, ElfiaKsiężniczka, lorinka9191, Mlodamezatka, szona, agge, GrubAsia, Magddullina2, moyeu, moni05, Iseko lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko od Skępego do Torunia maleńki krok! Wpadaj! Poleje się tyyyyle wina że reset głowy wystarczy na rok :D

Sasanka55., ElfiaKsiężniczka, Rucola, lorinka9191, szona, Magddullina2, moyeu, moni05, Iseko, Okularnica_:) lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Sasanka55. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Judit Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    miałam histeriskopie, na której wyszło, że szyjka wygieta jest w literę "S". W tym samym cyklu próbny transfer , pod kontrolą usg, tylko bez zarodka i okazało się , że u mnie transfer koniecznie na pustym pecherzu (pierwszy, najpierw na wpół pełnym, potem procedura przerwana, wypełniony pęcherz, użycie hegara...)
    drugi trwał 5 minut i efekt w stopce.

W takim razie taki próbny transfer to powinna być norma.. Co to dla nich włożyć ten kateter na zwykłej wizycie i sprawdzić jak to idzie...
    Dobrze ze mi o tym piszesz. Będę pamiętać i przypominać.

Rucola, szona lubią tę wiadomość

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko udanego wypoczynku! 😘 zresetuj się i wracaj do nas ze zdwojoną siłą! 😘

Sasanka55. lubi tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa, Torun tez uwielbiam <3 Zawsze jezdzilam tam na pierogi do Starego Mlynu :) Teraz zapraszam do Szczekarzewa :D Wino, wodka, Aperolki, co tylko zechcesz :*

Rosa, Pauliska dziekuje :*

Edit: Nie tylko ze wzgledu na pierogi uwielbiam Torun ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 22:18

Rosa, moni05 lubią tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AbD. Ja też czytałam ten artykuł mamy ginekolog i uważam, że jest jeszcze czas. Generalnie nie poleca się chodzić na USG w 5 tygodniu, bo właśnie często są podobne diagnozy, a potem jest wszystko ok.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa wrote:
    Zastanawiam się czy jak kuje mnie w okolicy jajników od 4 dpo czy to dobry znak. Teraz 7dpo a kuje coraz częściej i mocniej mam wrażenie, w kąpieli poczułam wręcz całą macicę. Obawiam się ciąży pozamacicznej
    Nie wkręcaj sobie, 7dpo to jeszcze bardzo wcześnie. Za wcześnie na jakiekolwiek objawy ciążowe, bo dopiero następuje lub w następnych dniach nastąpi zagnieżdżenie. Zrelaksuj się i poczekaj spokojnie :)

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa wrote:
    Zastanawiam się czy jak kuje mnie w okolicy jajników od 4 dpo czy to dobry znak. Teraz 7dpo a kuje coraz częściej i mocniej mam wrażenie, w kąpieli poczułam wręcz całą macicę. Obawiam się ciąży pozamacicznej

Ja przy pozmacicznej nie miałam żadnych bóli, jedynie obudziłam się w środku nocy z niesamowicie okropnym bólem (myślałam, że to jakaś straszna zapowiedź okresu), a dopiero później połączyłam fakty, że to zagnieżdżenie. Dopiero po jakiś 3 tygodniach doszły tępe bóle po prawej stronie. No i od razu po zagnieżdżeniu zaczęłam krwawić (plamić czerwoną krwią). Nie stresuj się za wczasu, na pewno wszystko jest ok, dużo osób ma skurcze na początku ciąży.

‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ