w MAJu testuje, pod koniec roku wyprawkę kompletuje ✊🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Rosa wrote:To czemu mnie kłuje? W poprzednich ciążach tak nie miałam... Dlatego obawiam się pozamacicznej bo wiem, że nie powinnam nic czuć
Kłuje cię bo jajniki pracują. I jedna ciaza może być całkowicie inna od drugiej, inne objawy inne bóle inna samopoczucie.
A po za tym to 7dni po owu, to nie ma prawa być żadnych objawów bo to nie możliwe betę nawet by nie wyszła. Uspokój sie. Będzie dobrze 😉 jeśli masz druga kreskę na teście życzę ci aby to było to bo tyle kresek widziałam na tym forum a beta była 0, więc przepraszam ale już powątpiewam. Ale życzę ci jak najlepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 22:32
Suszarka, agge lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRosa wrote:Zastanawiam się czy jak kuje mnie w okolicy jajników od 4 dpo czy to dobry znak. Teraz 7dpo a kuje coraz częściej i mocniej mam wrażenie, w kąpieli poczułam wręcz całą macicę. Obawiam się ciąży pozamacicznej
Tak, jak pisza dziewczyny, 7dpo to za wczesnie na objawy ciazowe, a co dopiero objawy pozamacicznej. Nie ma opcji Wielokrotnie przekonalam sie, jak latwo mozna pomylic bol jajnikow np. z bolem jelit. Nie stresuj sie
Edit: Moze to tez od szybujacego w gore progaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 22:30
-
Ej dziewczyny...
Nie uwierzycie....
CHYBA COŚ POCZUŁAM! Niby za wcześnie jak na pierwszą ciąże, do tego łożysko na przedniej ścianie, ale nigdy czegoś takiego nie czułam. Nie było to żadne przelewanie w jelitach, ani gazy tylko takie wytlumione puk puk. Nie wiem jak to opisać, śmieszne uczucie. Teraz już ustalo. 😊Rucola, Sasanka55., *Agape*, Nuch2, Pauliśka, Mlodamezatka, Suszarka, szona, MonikA_89!, AbD, Niercierpliwa v2.0, Mama8latka, Daniela, Milka85, Pati96, agge, Judit, EwaS87, Misiaa, lorinka9191, Fiore, eemmiilliiaa, Salome, Magddullina2, GrubAsia, Ochmanka, moyeu, moni05, Iseko, Okularnica_:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElfiaKsiężniczka wrote:Ej dziewczyny...
Nie uwierzycie....
CHYBA COŚ POCZUŁAM! Niby za wcześnie jak na pierwszą ciąże, do tego łożysko na przedniej ścianie, ale nigdy czegoś takiego nie czułam. Nie było to żadne przelewanie w jelitach, ani gazy tylko takie wytlumione puk puk. Nie wiem jak to opisać, śmieszne uczucie. Teraz już ustalo. 😊
Elfiaaa, aaaa!!!ElfiaKsiężniczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Elfia super, ja też w pierwszej ciąży córkę szybko poczułam, jakoś w 15 tygodniu ☺️ lekarz mówił, że to niemożliwe ale z tygodnia na tydzień czułam te kopniaki coraz mocniej więc teoria to tylko teoria
ElfiaKsiężniczka, Magddullina2 lubią tę wiadomość
-
ElfiaKsiężniczka wrote:Ej dziewczyny...
Nie uwierzycie....
CHYBA COŚ POCZUŁAM! Niby za wcześnie jak na pierwszą ciąże, do tego łożysko na przedniej ścianie, ale nigdy czegoś takiego nie czułam. Nie było to żadne przelewanie w jelitach, ani gazy tylko takie wytlumione puk puk. Nie wiem jak to opisać, śmieszne uczucie. Teraz już ustalo. 😊ElfiaKsiężniczka lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Elfik Wow! Super 😍😍😍
Rosa, 7dpo nie ma szans zeby byly objawy cp. No nie ma abosolutnie takiej mozliwosci. Jest za wczesnie na to po prostu. Jajniki kluja z miliona roznych powodow, one caly czas pracuja takze nie ma co sie tym nakrecac. Jest ledwo po zagniezdzeniu skoro wyszla tak bladziutka kreska. Trzymam kciuki zeby to byla kreseczka ciazowa. Takze spokoj teraz moze jedynie pomocSasanka55., Rosa, ElfiaKsiężniczka, Daniela, agge lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Annie, pytałaś dzisiaj o to połączenie kwasu zwykłego plus folian, podsyłam artykuł Pana Tabletki i przepraszam że dopiero teraz ale mój mózg działa bardzo wybiórczo 🙈 https://pantabletka.pl/metylowany-kwas-foliowy-i-mutacja-mthfr/
Annie1981 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualny
-
Suszarka wrote:Kochana spokojnie. Jesteś pewna kiedy była owulacja? Kiedy Ci wyszedł pozytywny test, przypomnisz? Może naprawdę być za wcześnie, przede wszystkim się nie denerwuj, nic nie jest przesądzone!
Nie wiem kiedy była owulacja bo już odpuściłam sprawdzanie i kontrolowanie bo to był dla mnie stres, kochaliśmy się codziennie, taki mieliśmy sposób
Pierwszy test był 3 maja kreska była bladziutka, mocna była 8 maja. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki to 8 kwietnia. -
Elfia Wow:) super
Kochane mam rozkmine- wedzone ryby. Wedzone Na zimno w ciąży na pewno odpadają. A te wedzone na gorąco? Nie ukrywam, że mam mega ochotę Ale nie znalazlam jednoznacznej odpowiedzi, a wiadomo maluch przede wszystkim:)ElfiaKsiężniczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiecierpliwa, az do teraz bylam pewna, ze ryby wedzone na goraco w ciazy sa bezpieczne... Mam nadzieje, ze dziewczyny to potwierdza
Wlasnie odkrylam, ze Lilou ma juz opcje wysylek do paczkomatow 😍 na dobry poczatek zamowilam bransoletke z konikiem na biegunach. Lilou z Forum tak, to przez Twoj nick Co spojrze na Twoj wpis, pragne nowego sznureczka
Edit: teraz to pragne sznureczka i dobrej ryby. W zamrazalniku mam 2kg miruny i najchetniej zjadlabym ja juz dzis, natychmiastWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 00:38
Niercierpliwa v2.0, Lilou, szona, moyeu, Iseko lubią tę wiadomość
-
Hej laseczki ! zrobiłam dzis Pink 10 i już jest dosyć wyraźna kreska, nie trzeba sie wptarywać pod światło a wczoraj na takim samym Pinku była niewyraźna, że na zdjeciu nie mogłam ująć.
To raczej dobry znak że beta rośnie
Powiedzcie mi bo wspomniała jedna z was o skaczącej tarczycy, zgadzam się z tym bo w poprzedniej ciąży też miałam rózne wartości i jak pójde na ta druga bete w poniedziałek to co myslicie robić jeszcze TSH i może Progesteron ??????? tak żeby się upewnić że wszystko idzie w dobrym kierunku...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 06:22
szona, agge, AbD, Annie1981, Mlodamezatka, Salome, Magddullina2, Sasanka55., moyeu, Iseko, Okularnica_:) lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka wrote:Hej laseczki ! zrobiłam dzis Pink 10 i już jest dosyć wyraźna kreska, nie trzeba sie wptarywać pod światło a wczoraj na takim samym Pinku była niewyraźna, że na zdjeciu nie mogłam ująć.
To raczej dobry znak że beta rośnie
Powiedzcie mi bo wspomniała jedna z was o skaczącej tarczycy, zgadzam się z tym bo w poprzedniej ciąży też miałam rózne wartości i jak pójde na ta druga bete w poniedziałek to co myslicie robić jeszcze TSH i może Progesteron ??????? tak żeby się upewnić że wszystko idzie w dobrym kierunku...
I dla porównania wczoraj również badałam TSH. Już wzrosło... Ale ja jestem przewrażliwiona na punkcie TSH, więc zbadałabym na pewno na Twoim miejscuMama8latka lubi tę wiadomość
Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼 -
AbD wrote:Dziękuje Was za odzew, wsparcie, cała drogę od lekarza płakałam, mam nadzieje że wszystko będzie dobrze.
Może faktycznie poszłam za szybko ale tak bardzo chciałam się cieszyć, a tu tylko płacz
Kochana nie martw się na zapas , poczekaj do następnej wizyty , BARDZO możliwe że owulacje miałaś np później niż myśli lekarz . Oni nie są wszystkowiedzący👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Rosa wrote:To czemu mnie kłuje? W poprzednich ciążach tak nie miałam... Dlatego obawiam się pozamacicznej bo wiem, że nie powinnam nic czuć
Edit: wyszła mi druga kreska na teście więc już powinno być po zagnieżdżeniu
Rosa byłas dzis na becie ??? Ja Ci powiem że mnie kłuje tak raz po raz z lewej strony, ale czy to jajnik to pojęcia nie mam, organizm teraz wariuje,pracuje na pełnych obrotach ,burza hormonalna robi swoje ale żeby jakieś objawy typowo ciążowe to to raczej nie są...to sie dopiero zacznie o ile w ogóle bo ja w ciąży z synkiem miałam objawów 0 -oprócz rosnacego brzucha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 06:30
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
*Agape* wrote:Ja przy pierwszej becie badałam i progesteron i TSH.
I dla porównania wczoraj również badałam TSH. Już wzrosło... Ale ja jestem przewrażliwiona na punkcie TSH, więc zbadałabym na pewno na Twoim miejscu
I jaki masz wynik TSH ??? Bo ja przed zajściem mialam 2,88 i dopiero co biore od 2 tygodni Euthyrox👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌