w MAJu testuje, pod koniec roku wyprawkę kompletuje ✊🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Suszarko, dziękuję, że pytasz
Wszystko byłoby ok, gdyby nie ciągła senność. Wczoraj zasnęłam na kanapie z komórka w ręku... Poza tym naprawdę nie mam na co narzekać, nie mam prawie mdłości (oprócz tego, że ledwo myje zęby, bo od razu po włożeniu szczoteczki do buzi mam odruch wymiotny). Poza tym nie dam rady spać na brzuchu, bo tak mnie bolą piersi i ciągle mogłabym jeść kiszone i kwaśne potrawy 😁😁😁
A Ty, jak się czujesz?szona, moni05, Fiore, ElfiaKsiężniczka, Suszarka, Okularnica_:), Simons_cat lubią tę wiadomość
Starania od 2017
HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
2 x IUI nieudane
03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
9 dpt - beta 114,4, prog 90.
16 dpt - beta 1652.
22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
Spodziewamy się córeczki 🥰😍
26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙 -
nick nieaktualnyHej Dziewczyny! Mi sobota też minęła aktywnie mimo deszczu - zrobiliśmy pieszo niezła trasę przez las. Ale jesteśmy padnięci. Jedynymi czym marzę to herbatka, ale nie mam siły wstać ją zrobić. A jutro mam dzień totalnego nic nie robienia, tak sobie postanowiłam. Totalny luz i książka, a obiad zamawiamy.
Szonka, cieszę się, że i z nogą i z małżeństwem ok
GrubAsia, szona, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Quote:
Swoją drogą, czy komuś jeszcze oprócz mnie nie śniła się Szona???
😂😂😂 Przepraszam wszystkie!
A Judit powinna dostać jakąś nagrodę za sny. A za ten wcześniejszy o rozdzielaniu dzieci (bo to chyba tez sen Judit, gdzie mi dała bliźniaki ) -pomnikWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 22:23
Salome, Rucola, Sasanka55., Mlodamezatka, agge, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
Mm wrote:Hej Dziewczyny! Mi sobota też minęła aktywnie mimo deszczu - zrobiliśmy pieszo niezła trasę przez las. Ale jesteśmy padnięci. Jedynymi czym marzę to herbatka, ale nie mam siły wstać ją zrobić. A jutro mam dzień totalnego nic nie robienia, tak sobie postanowiłam. Totalny luz i książka, a obiad zamawiamy.
Szonka, cieszę się, że i z nogą i z małżeństwem ok
Brzmi idealnie.
I w ogóle - bardzo się cieszę, że tu do nas wróciłaśMm lubi tę wiadomość
-
Rucola wrote:Dzień dobry Dziewczyny!
Annie super lekarka. Jesteś kolejną osobą która utwierdziła mnie w przekonaniu o słuszności co do zbadania PAI. Wszystkie inne mutacje mam ujemne, zbadane z polecenia Paśnika z krwi a tylko tej nie zlecił.... Czekam aktualnie na wyniki z testDNA. Ciążę z synkiem miałam prowadzoną na neoparinie z uwagi na podniesione przeciwciała w APS. Jeśli się okaże, że mam PAI homo to wjeżdżam z heparyną od owulacji.
Szona ojej Jak noga aktualnie?
Ja muszę z tą ginką zagadać czy nie dałaby już recepty na Neoparin, żebym miała od razu, od pozytywnego testu, bo potem zanim ją skombinuję z Polski, to trochę potrwa.
Iseko wrote:Annie super, że trafiłaś na taką lekarkę! Będziesz teraz hiper zaopiekowana i raz-dwa wyskoczysz z pozytywem ❤️
Mlodamezatka wrote:Ja mam planach zrobic jeszcze te podstawowe badania - homocysteina, kw foliowy, d3, b12 i wlasnie cos na krzepliwosc krwi, albo panel krzepliwosci albo zespol antyfosfolipidowy albo moze ta mutacje pai? Musze to sobie zapisac bo zapomne 🤦🏻♀️
Zrobiłam sobie dziś, pierwszy raz, endoeliksir, na jakość jajeczek, z Akademii Płodności. Co za paskudztwo! 😂 Jak wymusił to w siebie to potem zgaga mnie zaczęła męczyć 😂 Nigdy więcej 😂
Rucola, GrubAsia lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Podobno im lepsze lekarstwo tym bardziej paskudne w smaku
szona lubi tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
szona wrote:Quote:
Swoją drogą, czy komuś jeszcze oprócz mnie nie śniła się Szona???
😂😂😂 Przepraszam wszystkie!
A Judit powinna dostać jakąś nagrodę za sny. A za ten wcześniejszy o rozdzielaniu dzieci (bo to chyba tez sen Judit, gdzie mi dała bliźniaki ) -pomnik
Tak ten sen był cudny. Tyle dzieci do rozdania było.
Mi ogólnie często się śnią jakieś dziwactwa poplątane z informacjami, które faktycznie pochodzą z prawdziwego życia. Ostatnio napisałaś, że mnie odwiedzisz i mój mózg to zakodował i taka historyjka się stworzyła.
My dzisiaj wieczór spędzamy przy domowych burgerach(nawer bułki sama piekłam a mięsko mamy vege z Lidla) serialu i jednej maryjce na pół. Już się skończyła i nie ma drugiej 😕
Szczerze mówiąc to mam ochotę pobalować no ale wiecie, zdrowy styl życia ma być. Kurde najgorszy czas na to.. Wakacje, grille a ja muszę wychodować najlepsze jajca w życiu za jakiś czas. Czuje presję 😅szona lubi tę wiadomość
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
kasiasiasia28 wrote:Suszarko, dziękuję, że pytasz
Wszystko byłoby ok, gdyby nie ciągła senność. Wczoraj zasnęłam na kanapie z komórka w ręku... Poza tym naprawdę nie mam na co narzekać, nie mam prawie mdłości (oprócz tego, że ledwo myje zęby, bo od razu po włożeniu szczoteczki do buzi mam odruch wymiotny). Poza tym nie dam rady spać na brzuchu, bo tak mnie bolą piersi i ciągle mogłabym jeść kiszone i kwaśne potrawy 😁😁😁
A Ty, jak się czujesz?kasiasiasia28, casteam, szona, Magdalena29, Simons_cat lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Mlodamezatka ja jestem podobnego zdania jak Annie co do zakupu całego pakietu mutacji na testDNA. Ja za samo PAI płaciłam 217 a cały pakiet (5 mutacji) kosztuje 350zł
Ja 4 mutacje robiłam z krwi i zapłaciłam ponad 1000 złAnnie1981, szona lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyszona wrote:Brzmi idealnie.
I w ogóle - bardzo się cieszę, że tu do nas wróciłaś
Może nie udzielam się jakoś super często ale czytam wszystko i przeżywam te radości i smutki.
Staram się ostatnio w ogóle zadbać przede wszystkim o moją głowę. Od jakiegoś czasu chodzę na terapię. I czuję się spokojniejsza.szona, Annie1981, Suszarka, Iseko, Makino lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj niestety nie śniłam o Szonie W ogóle od porodu sen miałam chyba tylko raz.
Dziś 4 dzień cyklu a dopiero co testowałam. Jak zwykle dni przed owu lecą trzy razy szybciej, niż po owu. Owu oczekuję jakoś koło 20 dc. Tęsknię za czasami kiedy była w 14-15 dcszona lubi tę wiadomość
-
Judit wrote:Tak ten sen był cudny. Tyle dzieci do rozdania było.
Mi ogólnie często się śnią jakieś dziwactwa poplątane z informacjami, które faktycznie pochodzą z prawdziwego życia. Ostatnio napisałaś, że mnie odwiedzisz i mój mózg to zakodował i taka historyjka się stworzyła.
My dzisiaj wieczór spędzamy przy domowych burgerach(nawer bułki sama piekłam a mięsko mamy vege z Lidla) serialu i jednej maryjce na pół. Już się skończyła i nie ma drugiej 😕
Szczerze mówiąc to mam ochotę pobalować no ale wiecie, zdrowy styl życia ma być. Kurde najgorszy czas na to.. Wakacje, grille a ja muszę wychodować najlepsze jajca w życiu za jakiś czas. Czuje presję 😅
NIe będzie to medyczne zalecenie ALE! myślę, że jeśli przez te kilka miesięcy będziesz żyła jak najbardziej radośnie (też przez pryzmat smacznego jedzenia, nawet i nie najzdrowszego, spotkań z ziomkami, nawet i drineczków czasami) to będziesz miała super komórki. Ej, umówmy się, jesz zdrowo! Od dawna! Wrzucaj sobie przeciwzapalne dodatki, ale nie martw się jak zjesz lody czy innego hambuksa Wszystko będzie pięknie!Judit lubi tę wiadomość
-
szona wrote:NIe będzie to medyczne zalecenie ALE! myślę, że jeśli przez te kilka miesięcy będziesz żyła jak najbardziej radośnie (też przez pryzmat smacznego jedzenia, nawet i nie najzdrowszego, spotkań z ziomkami, nawet i drineczków czasami) to będziesz miała super komórki. Ej, umówmy się, jesz zdrowo! Od dawna! Wrzucaj sobie przeciwzapalne dodatki, ale nie martw się jak zjesz lody czy innego hambuksa Wszystko będzie pięknie!Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
Hej dziewczyny. Jestem po stracie w 9tc w grudniu 2019.ciaza obumarla w 4- 5 tyg . Ponowne starania od marca. Obecnie 3 cykl i zrobiłam test 3 dni przed @. Proszę o rady bo już wariuje , czy tylko ja tu widzę cień cienia ?
P.s jak wstawić zdj testu? -
Hej dziewczyny ! Ja witam sie z wami w 2dc. W koncu wczoraj sie zaczeło ... uff... cale szczescie bo juz mi sie dłuzylo... Powiem wam, że jeżeli chodzi o ból to praktycznie tak jak okres normalnie ale krew już jest inna, same skrzepy i ciaaaaaaaagnie sie masakrycznie.
Teraz jeszcze 3 dni i zaczynam CLO , mam nadzieje ze pomoze w osiagnieciu pieknego jajeczka i bardzo chciałabym juz być koło 15 czerwca przynajmniiej heheheGosia1234, GrubAsia, lawendowePole lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Madzikwgw wrote:Hej dziewczyny. Jestem po stracie w 9tc w grudniu 2019.ciaza obumarla w 4- 5 tyg . Ponowne starania od marca. Obecnie 3 cykl i zrobiłam test 3 dni przed @. Proszę o rady bo już wariuje , czy tylko ja tu widzę cień cienia ?
P.s jak wstawić zdj testu?
Skorzystaj ze strony https://naforum.zapodaj.net/ wygraj zdjęcie i w kolejnym kroku skopiuj BBCode i wklej na forum w pole tekstowe Mam nadzieję, że też zobaczymy te kreski ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2020, 09:32
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Mama8latka wrote:Hej dziewczyny ! Ja witam sie z wami w 2dc. W koncu wczoraj sie zaczeło ... uff... cale szczescie bo juz mi sie dłuzylo... Powiem wam, że jeżeli chodzi o ból to praktycznie tak jak okres normalnie ale krew już jest inna, same skrzepy i ciaaaaaaaagnie sie masakrycznie.
Teraz jeszcze 3 dni i zaczynam CLO , mam nadzieje ze pomoze w osiagnieciu pieknego jajeczka i bardzo chciałabym juz być koło 15 czerwca przynajmniiej hehehe
Mi też już się dłuży. Dziś 16dpo, gdzie ja mam przeważnie 13 dniowe FL. Wydłużyłam sobie luteina, którą wzięłam na plemienia przed @. Brałam 10 dni, ale może w kolejnym cyklu będę brać 8 dni, żeby sobie cyklu nie wydłużyć? Co o tym myślicie?Mama8latka lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
MamaStasia :) wrote:Jak stopa ? Boli nadal ?
Jest znacznie lepiej, dziękuję!
Leje straszliwie, ale ja np. deszcz uwielbiam zapakowalismy wiec cała torbę żarcia i jedziemy zjeść śniadanie ze znajomymi, którzy mieszkają pod Bia w uroczym drewnianym domku Pobolewa mnie brzuch, może będzie okres! Musi być bo we czwartek wyjeżdżam i nie zdążę zrobić krwi 😬Iseko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMama8latka wrote:Hej dziewczyny ! Ja witam sie z wami w 2dc. W koncu wczoraj sie zaczeło ... uff... cale szczescie bo juz mi sie dłuzylo... Powiem wam, że jeżeli chodzi o ból to praktycznie tak jak okres normalnie ale krew już jest inna, same skrzepy i ciaaaaaaaagnie sie masakrycznie.
Teraz jeszcze 3 dni i zaczynam CLO , mam nadzieje ze pomoze w osiagnieciu pieknego jajeczka i bardzo chciałabym juz być koło 15 czerwca przynajmniiej hehehe
Ciesze sie, ze @ przyszla :* Bardzo wspolczuje Ci tych skrzepow, u mnie tez bylo ich cale mnostwo i to wielkich, ale z drugiej strony wiadomo, ze endometrium sie pieknie zluszcza, przygotowujac Cie do czerwcowej ciazy :* Trzymaj sie cieplutkoMama8latka lubi tę wiadomość