w MAJu testuje, pod koniec roku wyprawkę kompletuje ✊🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyToznowja wrote:Dzieki za odpowiedzi na moj post😊jestescie najlepsze.
Grubasiu gartulacje😊
Ja dzis zrobilam test i negatywny wiec moje endo nie wskazywalo na ciaze a wiec z tym przerostem bede musiala cos zrobic bo podobno tez szkodzi zagniezdzeniu. Mam nadzieje ze lekarz nie zbagatelizuje. A wiec mam na poczatku cyklu zrobic badania morfologia, fsh, tsh, zelazo, przeciwciala przeciwplemnikom, przeciwciala kariolipidowe i amh. Cos jeszcze dorzucic od siebie? Jak juz wydaje tyle kasy to juz 100 zl wiecej juz odzaluje. I w ogole mam miec test jak sie plemniki we mnie ruszaja. Macie jakies doswiadczenie? Ja sie boje ze to endo jest przyczyna ze nie moze sie zarodek zagniezdzic
Badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego– przeciwciała antykardiolipidowe – IgG, IgM
· Przeciwciała przeciwjądrowe (ANA)
· Przeciwciała przeciw plemnikom (ASA)
· Przeciwciała przeciwko antygenom łożyska (APA)
· Przeciwciała przeciw jajnikowe (AOA/AZPA)
· Przeciwciała przeciwko peroksydazie tarczycowej (anty-TPO)
· Przeciwciała przeciwko tyreoglobulinie (anty-TG)
· Przeciwciała przeciwko β2 -glikoproteinie I (IgG, IgM)
· Antykoagulant toczniaToznowja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyToznowja wrote:Szkoda ze nikt nie odpisal. Dzis mam dola okropnego. Nie chce mi sie zyc
Nati123, GrubAsia, Florencja, Mlodamezatka, Annie1981, agge, Iseko lubią tę wiadomość
-
Judit wrote:Ladinola te wyniki mogą się wachać całe życie. Jeśli raz wyjdą pozytywne to już się nie bada. Tak słyszałam już od kilku lekarzy ale oczywiście i tak zna dałam pare razy... Ja miałam kiedyś antyTG 100, potem za kilka miesięcy 300 a potem 150. Wiem ze to wysokie wartości i nie ma co porównywać do Twoich ale obrazuje jak to się zmienia.
Ladinola lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
AgataAgatka wrote:Beta 63,3 💚
https://naforum.zapodaj.net/4a8901ac6cf9.jpg.html
Zobaczymy jak się sprawy potoczą 🙂
Idziemy prawie łeb w łeb, gratulacje!Florencja lubi tę wiadomość
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
MonikA_89! wrote:Częściowo się zgodzę. Jak już raz wyjdą dodatnie, to już zawsze takie będą, ale jeśli mocno zaczną rosnąć to może mieć to związek z rozwijającym się Hashimoto. Warto badać chociaż raz do roku, żeby wiedzieć jak się sprawy mają
Ma to sens 👍 chociaż u mnie jak widać w cały świat ten wynik wychodzi.ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Toznowja wrote:Szkoda ze nikt nie odpisal. Dzis mam dola okropnego. Nie chce mi sie zyc
To bardzo niepokojące, powinnaś poszukać terapeuty, to żaden wstyd prosić o pomoc!
Dzis jest gorszy dzień, połącz sobie a jutro otrzesz łzy i wstaniesz silniejsza!
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Niercierpliwa v2.0 wrote:Nie pamiętam ile Ale ten bialkomocz był dosyć wysoki. Na tyle że spędziłam 10 dni w szpitalu w poszukiwaniu przyczyny. Dostałam jakiś lek. mówili że to białko będzie spadać miesiacami. Po wyjściu Piłam 4 szklanki dziennie tego obrzydlistwa, po miesiącu nie było śladu po Białku
Niercierpliwa v2.0 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
ElfiaKsiężniczka wrote:to na pewno kojarzysz już Jadzie. Jest tutaj uzytkiwniczka i ma Nick szatyneczka.
Po ostatniej ciąży okazało się , że musi mieć szczepienia limficytami w łodzi zanim odejdzie do kolejnego Fet. Na ten cel założyła zbiórkę , bo juz jej nie stać na dalsze leczenie. Jeśli możesz dołożyć cegiełkę to super.
Link: https://zrzutka.pl/v3eydzElfiaKsiężniczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybecia1982 wrote:Dziękuję nawet nie wiedziałam o tym, w ogóle ta Jadzia jest sympatyczną i taką wydaje mi się ciepłą, dobrą osobą. Oby w końcu im się udało
-
Ladinola, może zechcesz się podzielić linkiem? Chętnie się dorzucę tak jak Jadzi.
Salome lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ladinola wrote:Nie mów, że nie chce Ci się żyć. Będzie jeszcze dobrze, jestem po 5 stratach, 6 lat starań, diagnozy niemalże mówiące, że tylko przy ivf z diagnostyką preimplantacyjną może uda nam się mieć dziecko. Tata w szpitalu w stanie ciężkim, ale dalej chce walczyć. Nie poddam się. Jeśli masz ogólną niechęć, dola to pomysł o psychologu, taka terapia może dużo wnieść.
Bardzo mi przykro. Podziwiam Cie bardzo za pozytywne myslenie. Moje problemy w stosunku do Twoim to pryszcz choc te starania juz tak dlugo trwaja ze juz nie wierze bardzo ze sie kiedys uda i to mnie boli najbardziej i w pewnym momencie przychodzi taki psychiczny dolek taki jal teraz ze chce mi sie wyc. I bardzo wspolczuje z powodu taty. Wierze ze wyjdzie z tego. Ja stracilam mame ponad 7 lat temu czyli mialam niecale 22 lata. Zmarla na nawotwor i ja mam obciazenie genetyczne i duze zagrozenie nowotworem. Moge rownie dobrze nie zachorowac w co wierze duzo bardziej niz w ciaze ale to nie zmienia faktu ze jakos strasznie duzo czasu na dzieci nie mam bo zostalo wzglednie 5 lat a chcielismy wiecej niz 2 dzieci a jak o drugie staramy sie juz 3 lata to nie wiem czy na trzecie bedzie czas -
GrubAsia aaaaaaa ale się cieszę kochana!!! ❤️🥰❤️🥰❤️ Rośnijcie zdrowo!!! ❤️🥰
Agatka ❤️
Gratulacje dziewczyny z całego serca 🥰❤️✊😍
GrubAsia ps co do testów to ja nie zaszalałam zamówiłam tylko 10 🤣😂🙊😘 i tak będę testować dopiero 28-29 dc czyli 4-5. 06 widzę że nawet 5 bardziej bo piątki ostatnio takie owocne 🥰😘🥰😘😘😍❤️ heh ale zero nastawienia 🙊🙉🤔GrubAsia, AgataAgatka lubią tę wiadomość
👩👦👦
👣2014
👣2016
🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔 -
nick nieaktualnyToznowja wrote:Bardzo mi przykro. Podziwiam Cie bardzo za pozytywne myslenie. Moje problemy w stosunku do Twoim to pryszcz choc te starania juz tak dlugo trwaja ze juz nie wierze bardzo ze sie kiedys uda i to mnie boli najbardziej i w pewnym momencie przychodzi taki psychiczny dolek taki jal teraz ze chce mi sie wyc. I bardzo wspolczuje z powodu taty. Wierze ze wyjdzie z tego. Ja stracilam mame ponad 7 lat temu czyli mialam niecale 22 lata. Zmarla na nawotwor i ja mam obciazenie genetyczne i duze zagrozenie nowotworem. Moge rownie dobrze nie zachorowac w co wierze duzo bardziej niz w ciaze ale to nie zmienia faktu ze jakos strasznie duzo czasu na dzieci nie mam bo zostalo wzglednie 5 lat a chcielismy wiecej niz 2 dzieci a jak o drugie staramy sie juz 3 lata to nie wiem czy na trzecie bedzie czas
Toznowja, Magddullina2 lubią tę wiadomość
-
Ladinola wrote:Widzisz, masz już jedno, ja nie mam ani jednego. Wszystkie są aniołkami... Ciesz się już teraz tym co masz! A między czasie diagnozuj się, proboj ale ciesz się życiem kochana.
Tak mam juz jedno i moze sie nie moge porownywac ale drugie jest naszym najwiekszym marzeniem choc nasza coreczke Kochamy najbardziej na swiecie. Tez mam 3 aniolkow ale wiesz zdanie coreczki "Mamo dlaczego ja zawsze musze byc sama" boli jak rana zadana nozem. -
nick nieaktualnyToznowja wrote:Tak mam juz jedno i moze sie nie moge porownywac ale drugie jest naszym najwiekszym marzeniem choc nasza coreczke Kochamy najbardziej na swiecie. Tez mam 3 aniolkow ale wiesz zdanie coreczki "Mamo dlaczego ja zawsze musze byc sama" boli jak rana zadana nozem.
Toznowja, agge lubią tę wiadomość
-
becia1982 wrote:Dziękuję nawet nie wiedziałam o tym, w ogóle ta Jadzia jest sympatyczną i taką wydaje mi się ciepłą, dobrą osobą. Oby w końcu im się udało
Ladinola, dzięki za link do Twojej zbiórki. Jutro poleci przelew ❤️🍍🍀Ladinola lubi tę wiadomość