Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie w MAJu testuje, pod koniec roku wyprawkę kompletuje ✊🏼
Odpowiedz

w MAJu testuje, pod koniec roku wyprawkę kompletuje ✊🏼

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toznowja wrote:
    Dzieki za odpowiedzi na moj post😊jestescie najlepsze.
    Grubasiu gartulacje😊

Ja dzis zrobilam test i negatywny wiec moje endo nie wskazywalo na ciaze a wiec z tym przerostem bede musiala cos zrobic bo podobno tez szkodzi zagniezdzeniu. Mam nadzieje ze lekarz nie zbagatelizuje. A wiec mam na poczatku cyklu zrobic badania morfologia, fsh, tsh, zelazo, przeciwciala przeciwplemnikom, przeciwciala kariolipidowe i amh. Cos jeszcze dorzucic od siebie? Jak juz wydaje tyle kasy to juz 100 zl wiecej juz odzaluje. I w ogole mam miec test jak sie plemniki we mnie ruszaja. Macie jakies doswiadczenie? Ja sie boje ze to endo jest przyczyna ze nie moze sie zarodek zagniezdzic
    Co do badań takich podstawowych immunologicznych to ja robiłam takie je się robi przy niepłodności i poronieniach:
    Badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego– przeciwciała antykardiolipidowe – IgG, IgM
    · Przeciwciała przeciwjądrowe (ANA)
    · Przeciwciała przeciw plemnikom (ASA)
    · Przeciwciała przeciwko antygenom łożyska (APA)
    · Przeciwciała przeciw jajnikowe (AOA/AZPA)
    · Przeciwciała przeciwko peroksydazie tarczycowej (anty-TPO)
    · Przeciwciała przeciwko tyreoglobulinie (anty-TG)
    · Przeciwciała przeciwko β2 -glikoproteinie I (IgG, IgM)
    · Antykoagulant tocznia

Toznowja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toznowja wrote:
    Szkoda ze nikt nie odpisal. Dzis mam dola okropnego. Nie chce mi sie zyc
    Nie mów, że nie chce Ci się żyć. Będzie jeszcze dobrze, jestem po 5 stratach, 6 lat starań, diagnozy niemalże mówiące, że tylko przy ivf z diagnostyką preimplantacyjną może uda nam się mieć dziecko. Tata w szpitalu w stanie ciężkim, ale dalej chce walczyć. Nie poddam się. Jeśli masz ogólną niechęć, dola to pomysł o psychologu, taka terapia może dużo wnieść.

Nati123, GrubAsia, Florencja, Mlodamezatka, Annie1981, agge, Iseko lubią tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Ladinola te wyniki mogą się wachać całe życie. Jeśli raz wyjdą pozytywne to już się nie bada. Tak słyszałam już od kilku lekarzy ale oczywiście i tak zna dałam pare razy... Ja miałam kiedyś antyTG 100, potem za kilka miesięcy 300 a potem 150. Wiem ze to wysokie wartości i nie ma co porównywać do Twoich ale obrazuje jak to się zmienia.
    Częściowo się zgodzę. Jak już raz wyjdą dodatnie, to już zawsze takie będą, ale jeśli mocno zaczną rosnąć to może mieć to związek z rozwijającym się Hashimoto. Warto badać chociaż raz do roku, żeby wiedzieć jak się sprawy mają ;)

Ladinola lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataAgatka wrote:
    Beta 63,3 💚

https://naforum.zapodaj.net/4a8901ac6cf9.jpg.html

Zobaczymy jak się sprawy potoczą 🙂

Idziemy prawie łeb w łeb, gratulacje!

Florencja lubi tę wiadomość

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • Judit Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Częściowo się zgodzę. Jak już raz wyjdą dodatnie, to już zawsze takie będą, ale jeśli mocno zaczną rosnąć to może mieć to związek z rozwijającym się Hashimoto. Warto badać chociaż raz do roku, żeby wiedzieć jak się sprawy mają ;)

Ma to sens 👍 chociaż u mnie jak widać w cały świat ten wynik wychodzi.

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toznowja wrote:
    Szkoda ze nikt nie odpisal. Dzis mam dola okropnego. Nie chce mi sie zyc

To bardzo niepokojące, powinnaś poszukać terapeuty, to żaden wstyd prosić o pomoc!
    Dzis jest gorszy dzień, połącz sobie a jutro otrzesz łzy i wstaniesz silniejsza!

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niercierpliwa v2.0 wrote:
    Nie pamiętam ile Ale ten bialkomocz był dosyć wysoki. Na tyle że spędziłam 10 dni w szpitalu w poszukiwaniu przyczyny. Dostałam jakiś lek. mówili że to białko będzie spadać miesiacami. Po wyjściu Piłam 4 szklanki dziennie tego obrzydlistwa, po miesiącu nie było śladu po Białku
    To w sumie warto może się nad tym zastanowić... ale do nefrologa wracam i tak. 😊

Niercierpliwa v2.0 lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • becia1982 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    to na pewno kojarzysz już Jadzie. Jest tutaj uzytkiwniczka i ma Nick szatyneczka.
    Po ostatniej ciąży okazało się , że musi mieć szczepienia limficytami w łodzi zanim odejdzie do kolejnego Fet. Na ten cel założyła zbiórkę , bo juz jej nie stać na dalsze leczenie. Jeśli możesz dołożyć cegiełkę to super.
    Link: https://zrzutka.pl/v3eydz
    Dziękuję nawet nie wiedziałam o tym, w ogóle ta Jadzia jest sympatyczną i taką wydaje mi się ciepłą, dobrą osobą. Oby w końcu im się udało

ElfiaKsiężniczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    becia1982 wrote:
    Dziękuję nawet nie wiedziałam o tym, w ogóle ta Jadzia jest sympatyczną i taką wydaje mi się ciepłą, dobrą osobą. Oby w końcu im się udało
    O też się im dorzucę, sama mam tego typu zbiórkę i wiem jak ciężko jest o darczyńców. Oby im się udało uzbierać pieniążki, chociaż mają już ponad połowę kwoty. Serce mnie boli, że takie osoby jak ja czy Jadzia musimy podejmować się zrzutek mimo, że jak każdy obywatel oddajemy duża część swoich pieniędzy państwu w tym przecież składki nfz, których tak naprawdę przy niepłodności nie wykorzystujemy...

• moni05 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola, może zechcesz się podzielić linkiem? Chętnie się dorzucę :) tak jak Jadzi.

Salome lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Ladinola, może zechcesz się podzielić linkiem? Chętnie się dorzucę :) tak jak Jadzi.
    zrzutka.pl/sercepodsercem
    Z góry bardzo ale to bardzo dziękujemy! 😍 ♥

Salome, Fiore, Mlodamezatka, lorinka9191, Iseko lubią tę wiadomość

• Judit Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola koniecznie podaj nam linka 😉

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Ladinola koniecznie podaj nam linka 😉
    zrzutka.pl/sercepodsercem
    💕

becia1982, Florencja, MonikA_89!, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

• Toznowja Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Nie mów, że nie chce Ci się żyć. Będzie jeszcze dobrze, jestem po 5 stratach, 6 lat starań, diagnozy niemalże mówiące, że tylko przy ivf z diagnostyką preimplantacyjną może uda nam się mieć dziecko. Tata w szpitalu w stanie ciężkim, ale dalej chce walczyć. Nie poddam się. Jeśli masz ogólną niechęć, dola to pomysł o psychologu, taka terapia może dużo wnieść.

Bardzo mi przykro. Podziwiam Cie bardzo za pozytywne myslenie. Moje problemy w stosunku do Twoim to pryszcz choc te starania juz tak dlugo trwaja ze juz nie wierze bardzo ze sie kiedys uda i to mnie boli najbardziej i w pewnym momencie przychodzi taki psychiczny dolek taki jal teraz ze chce mi sie wyc. I bardzo wspolczuje z powodu taty. Wierze ze wyjdzie z tego. Ja stracilam mame ponad 7 lat temu czyli mialam niecale 22 lata. Zmarla na nawotwor i ja mam obciazenie genetyczne i duze zagrozenie nowotworem. Moge rownie dobrze nie zachorowac w co wierze duzo bardziej niz w ciaze ale to nie zmienia faktu ze jakos strasznie duzo czasu na dzieci nie mam bo zostalo wzglednie 5 lat a chcielismy wiecej niz 2 dzieci a jak o drugie staramy sie juz 3 lata to nie wiem czy na trzecie bedzie czas

• Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GrubAsia aaaaaaa ale się cieszę kochana!!! ❤️🥰❤️🥰❤️ Rośnijcie zdrowo!!! ❤️🥰
    Agatka ❤️
    Gratulacje dziewczyny z całego serca 🥰❤️✊😍

GrubAsia ps co do testów to ja nie zaszalałam zamówiłam tylko 10 🤣😂🙊😘 i tak będę testować dopiero 28-29 dc czyli 4-5. 06 :) widzę że nawet 5 bardziej bo piątki ostatnio takie owocne 🥰😘🥰😘😘😍❤️ heh ale zero nastawienia 🙊🙉🤔

GrubAsia, AgataAgatka lubią tę wiadomość

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toznowja wrote:
    Bardzo mi przykro. Podziwiam Cie bardzo za pozytywne myslenie. Moje problemy w stosunku do Twoim to pryszcz choc te starania juz tak dlugo trwaja ze juz nie wierze bardzo ze sie kiedys uda i to mnie boli najbardziej i w pewnym momencie przychodzi taki psychiczny dolek taki jal teraz ze chce mi sie wyc. I bardzo wspolczuje z powodu taty. Wierze ze wyjdzie z tego. Ja stracilam mame ponad 7 lat temu czyli mialam niecale 22 lata. Zmarla na nawotwor i ja mam obciazenie genetyczne i duze zagrozenie nowotworem. Moge rownie dobrze nie zachorowac w co wierze duzo bardziej niz w ciaze ale to nie zmienia faktu ze jakos strasznie duzo czasu na dzieci nie mam bo zostalo wzglednie 5 lat a chcielismy wiecej niz 2 dzieci a jak o drugie staramy sie juz 3 lata to nie wiem czy na trzecie bedzie czas
    Widzisz, masz już jedno, ja nie mam ani jednego. Wszystkie są aniołkami... Ciesz się już teraz tym co masz! A między czasie diagnozuj się, proboj ale ciesz się życiem kochana.

Toznowja, Magddullina2 lubią tę wiadomość

• Toznowja Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Widzisz, masz już jedno, ja nie mam ani jednego. Wszystkie są aniołkami... Ciesz się już teraz tym co masz! A między czasie diagnozuj się, proboj ale ciesz się życiem kochana.

Tak mam juz jedno i moze sie nie moge porownywac ale drugie jest naszym najwiekszym marzeniem choc nasza coreczke Kochamy najbardziej na swiecie. Tez mam 3 aniolkow ale wiesz zdanie coreczki "Mamo dlaczego ja zawsze musze byc sama" boli jak rana zadana nozem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toznowja wrote:
    Tak mam juz jedno i moze sie nie moge porownywac ale drugie jest naszym najwiekszym marzeniem choc nasza coreczke Kochamy najbardziej na swiecie. Tez mam 3 aniolkow ale wiesz zdanie coreczki "Mamo dlaczego ja zawsze musze byc sama" boli jak rana zadana nozem.
    Rozumiem, dlatego mówię, próbuj się diagnozować, szukaj przyczyn, zapobiegaj kolejnych strat, może warto znaleźć odpowiedniego lekarza, klinikę. Marzenia warto spełniać! Jeśli nie radzisz sobie, przytłacza Cię sytuacja to na prawdę pójdź do psychologa. Ale mówię między czasie żyj normalnie, ciesz się życiem, z tego co już masz. Ja tak robię z mężem, cieszymy się sobą. Jest nam dobrze, brakuje dziecka ale mimo wszystko cieszymy się z życia. Teraz przyszedł ciężki okres, nie daje sobie rady psychicznie więc poszłam do psychologa, czeka mnie terapia ale to wszystko tak nałożyło się na siebie, już nie sama strata jest powodem mojego stanu.

Toznowja, agge lubią tę wiadomość

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    becia1982 wrote:
    dziękuję w imieniu Jadzi ❤️❤️

Ladinola, dzięki za link do Twojej zbiórki. Jutro poleci przelew ❤️🍍🍀

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola i ja jutro wolnej chwili postaram się coś wypłacić. Jadzi też .

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ