Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!
Odpowiedz

W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!

Oceń ten wątek:
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, tak, w Gdańsku maja lekcje online od wczoraj - przynajmniej w szkole, do której chodzi córka mojej przyjaciółki. W sumie nie pytałam jej jeszcze, jak to wygląda w praktyce.

Ja się cieszę, że mój "tylko" do przedszkolnej zerówki, bo bym nie wyrobiła chyba... Ale przykro mi, bo nam wszystkie terapie przepadają.

Żeby tylko ludzie grzecznie w domach siedzieli i żebyśmy się szybko tego paskudztwa pozbyli.

moni05 lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zaczął mocno brzuch boleć, pojawiła się żywa krew, więc poleciałam do lekarza... Generalnie krwawienie jest malutkie, w usg endo 14mm a było 10 we wtorek czyli lepiej, pęcherzyk niby jakiś gdzieś tam mu migał, ale nie zmierzył, bo mówi że nie jest pewien, za wczesna ciąża. Pytałam czy pozamaciczną możemy wykluczyć, to powiedział że nie, dopóki nie będzie widać ciąży w macicy, ale wszystko jest na dobrej drodze, bo przyrosty są super,a krwawienia się zdarzają. Zwiększył dupka do 2x2 i mam jak najwięcej odpoczywać. Także stres do przyszłego tygodnia jeszcze będzie...

8p3os65gp79cy9ly.png
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Ja jestem przerażona tym wszystkim. Na zakupy jeżdżę dwa razy na tydzień, o 7 rano (b. mało ludzi). Na spacery nie chodzimy (raz do lasu), jedynie przed dom. Wszystko odkazam, siedze na dupie, nieziemsko się boje... odkurzyłam swój zestaw do robienia hybryd i pewnie jutro się wezmę za moje odrośnięte pazury, co by zachować minimum klasy na tej kwarantannie 🤣 bo makijażu moja twarz od 8 marca nie widziała 😬😅 odwołam tez niestety fryzjera przed Wielkanocą - 6.04 miałam iść. Dylemat mam odnośnie Wielkanocy, ale jak sytuacja zostanie taka, jaka jest, a najprawdopodobniej tak będzie, to pierwszy raz w życiu spędzę jakiekolwiek święta bez mojej mamy 😢 w ogóle się teraz nie widujemy.
    Psychicznie tylko zwariuje, bo ledwo ciągnę z migrena, nauczaniem domowym - powiedzcie mi, mamy dzieci w wieku szkolnym, czy to, co pokazują w tv to prawda? Gdzieś nauczyciele na prawdę uczą zdalnie? Dzieci rozwiązują zadania na platformach? Cholera, u nas to się ogranicza do codziennych wiadomości „Witam, na jutro podręcznik str. ta i ta, ćwiczenia ta, ta i ta. Pozdrawiam, do jutra”. Ona tego nawet nie sprawdza. Wprowadzam Ali nowe rzeczy JA. Uczę ja zegara, bo taki teraz wymóg, uczę dwuznaków, które nieustannie myli. Jestem beznadziejna, bo gdybym nadawała się do nauczania dzieci to dążyłabym do bycia nauczycielem a nie grafikiem i programistą... 😒 ona nie kuma, ja się wkurzam bo młody skrzeczy na podłodze kawałek dalej, robimy te lekcje w transzach po 20 min, obiad mam o 17-18, porażka... chłopa niebawem uduszę poduszką żeby nie zostawiać śladów... powiedzcie, ze nie tylko ja mam już pierdolca! 🤦🏼‍♀️🙏🏻
    Może ja się wypowiem od drugiej strony.
    Uwierzcie, że nauczycielom też nie na rękę to, co się teraz dzieje i to nauczanie przez internet.
    Jak szkołę stać, to może ma jakieś platformy, a jeśli nie, to zostaje kontakt mailowy...

Moja mama (o krok od emerytury), też wysyła dzieciom zadania (ale nie z książek, bo nie wszystkie dzieci wzięły książki ze szkoły), siedzi popołudniami i wieczorami, wyszukuje i wymyśla zadania, a nie może wprowadzać nowego materiału, bo na razie mają to zabronione.

Może nauczyciel Twojej córki nie sprawdza zadań, ale moja mama skrupulatnie sprawdza, kto wysłał odpowiedzi i czy są poprawne (oceniać na razie też nie mogą). I gwarantuję, że mimo, że tego nie widzą uczniowie (a może bardziej rodzice uczniów), to nauczyciele (tutaj akurat edukacja wczesnoszkolna) naprawdę spędzają nad tym wszystkim więcej czasu niż te kilka godzin, które mają w planie lekcji.

Nie chcę uogólniać. Napisałam jedynie to, co sama obserwowałam od lat w domu, a teraz też pomagam mamie w tych przygotowaniach "lekcji przez internet"... Zdalnie oczywiście 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 14:06

moni05 lubi tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • szona Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to ze nie miała innych chorób, to wszystkie portale powtarzają po sobie. Dziewczyna niestety dostała sepsy po porodzie - a przyczyn sepsy jest ogrom. Korona sepsy nie powoduje co do zasady, choć na pewno zakażenie nie pomogło. Myśle, ze nałożyło się tu wiele nieszczęśliwych czynników i żal mi jej bardzo, ale nie ma żadnych potwierdzeń, ze ciąża, czy poród same w sobie automatycznie ciężarną umieszczają w grupie najbardziej zagrożonych. Domyślam się, że denerwujecie się bardzo, kurde sama pewnie bym się bała, ale bardzo Was prosze - ostrożnie z mediami i clikbaitowymi tytułami. Przytulam mocno!

lorinka9191, Sasanka55., moni05, Magddullina2, frezyjciada, Pauliśka, Makino, Daniela, Izape_91, Mlodamezatka, agge, moyeu lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Agape* wrote:
    Może ja się wypowiem od drugiej strony.
    Uwierzcie, że nauczycielom też nie na rękę to, co się teraz dzieje i to nauczanie przez internet.
    Jak szkołę stać, to może ma jakieś platformy, a jeśli nie, to zostaje kontakt mailowy...

Moja mama (o krok od emerytury), też wysyła dzieciom zadania (ale nie z książek, bo nie wszystkie dzieci wzięły książki ze szkoły), siedzi popołudniami i wieczorami, wyszukuje i wymyśla zadania, a nie może wprowadzać nowego materiału, bo na razie mają to zabronione.

Może nauczyciel Twojej córki nie sprawdza zadań, ale moja mama skrupulatnie sprawdza, kto wysłał odpowiedzi i czy są poprawne (oceniać na razie też nie mogą). I gwarantuję, że mimo, że tego nie widzą uczniowie (a może bardziej rodzice uczniów), to nauczyciele (tutaj akurat edukacja wczesnoszkolna) naprawdę spędzają nad tym wszystkim więcej czasu niż te kilka godzin, które mają w planie lekcji.

Nie chcę uogólniać. Napisałam jedynie to, co sama obserwowałam od lat w domu, a teraz też pomagam mamie w tych przygotowaniach "lekcji przez internet"... Zdalnie oczywiście 😉

Wiem, sama mam nauczycieli wśród znajomych :) wiem, że jest różnie. Ale jeśli chodzi o moja córkę to nic odkrywczego - jedzie wciąż kolejne strony z podręcznika i ćwiczeń. Materiał nowy. Po kolei przerabiamy po prostu. I tu nie chce być zle zrozumiana... to małe miasto, nie oczekuje wypasionej platformy e-learningowej, po prostu fajnie byłoby dostawać jakieś wskazówki JAK wsprowadzac dzieciom nowy materiał, w jaki sposób to tłumaczyć, jakich przykładów można się chwytać... jedyne, co pozostaje to wysyłanie próśb o to, jak dotąd bezskutecznych... to moje dziecko i robię wszystko, co mogę żeby zrozumiała, ale po prostu się boje, ze będzie miała tyły przez to, że JA nie podołam.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko dziekuje ze pytasz u mnie ok owu sie zbliza akurat m na weekend w domu wiec moze cos podzialamy... A po za tym mam zly czas ,bardzo nerwowy... Ale co tam mam nadzieje ze szybko minie...

Straszne kurcze ... Ta dziewczyna po porodzie i ten lekarz ... 😪 tez od Was tutaj wiem . Przerazajace to jest... 😪 masakra z tym wirusem 😪 ja juz nawet tv nie wlaczam ani radia bo mnie to przytlacza...

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem nauczycielką wczesnoszkolenj i pracuję zdalnie. Na razie sytuacja u nas wygląda tak, że podsyłam dzieciom jakieś linki z grami dydaktycznymi, quizami, testami - oczywiście wszystko tyczy się omówionego do tej pory tematu, a że niedawno wprowadziłam mnożenie i dzielenie to mają co ćwiczyć. Daję też jakieś pojedyncze zadania z ćwiczeń, które nie są dla nich nowe. Napisałam rodzicom, że sprawdzę wszystko po poworcie do szkoły, ale widzę, ze to nie będzie tak szybko. Nowego materiału realizować nie możemy, a podstawa programowa czeka .. Wiem, że w naszej szkole szukają już platformy do łączenia online z dziećmi, ale akurat we wczesnoszkolnej jest ten problem, że nie wszystkie dzieci same ogarną łączenie się z nauczycielem, a jednak rodzice zwykle do południa pracują. Nie wiem jak to będzie ...

moni05 lubi tę wiadomość

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    beta <1.05
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 🙂
    ❄3.2.2
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    IO, hiperprolaktynemia
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
    04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
    07.10 - beta 3,1 cb?
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
    5 dpt⏸
    7 dpt - beta 57,4
    9 dpt - beta 134
    11dpt- beta 300,44 prog. 26
    15dpt - 1660 prog. 28
    17 dpt - plamienie
    18 dpt - 5718
    21 dpt - krwawienie, bez ustalonej przyczyny 2,1 CRL - miga ❤
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla, widzisz, i u Ciebie nie oczekują nauczania nowych rzeczy przez rodziców. Boje się, nie wiem czy podołam.
    A Ty zamierzasz w ogóle wracać do pracy kochana? W Twoim zawodzie trochę to niebezpieczne, zwłaszcza teraz. Pytam tylko z troski, nie musisz odpowiadać 😘 nie chce być wścibska.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie :) wszystko ok, mam dzwonić jakby mi odwołali USG, to ginka obdzwoni kolegów po fachu i coś znajdziemy :)
    A oto Dzidzia
    ede824edcb0c.jpg
    Wygląda trochę jak kosmita🤣
    Kolejna wizyta za miesiąc, żeby jak najmniej się narażać na wychodzenie z domu, jakby coś się działo to mam dzwonić w nocy o północy.

Suszarka, ElfiaKsiężniczka, Mildred, Pauliśka, Madziandzia, Pati96, moni05, Gosiek1993, *Agape*, Rucola, Fiore, Angelika1313, Niercierpliwa v2.0, szona, Kingulla, Misiaa, Izape_91, Daniela, Sasanka55., MamaStasia :), Magddullina2, Ochmanka, Mlodamezatka, MonikA_89!, eemmiilliiaa, Iseko, Malgonia, Ania_1003, Kaczorka, agge, moyeu, Ania_85_ lubią tę wiadomość

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowny kosmita! 😘😘

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Tak nie możesz mówić, chociażby dlatego ze po trochę jedziemy na jednym wózku i próbuję nieustannie z siebie wykrzesać jakieś resztki nadziei 😀

Kochana, Ty się spokojnie doczekasz 😘 wyniki masz ładne, a eMka szybko naprostujecie. Ja nie dość, że sama mam ciągły problem z hormonami (tsh skacze co chwila, reszty nawet się boję sprawdzać) to jeszcze u eMka żylaki. Mam wrażenie, że skoro od 10.2018 nie zaskoczyło to już bez kompleksowej i ciężkiej pomocy lekarskiej nie mam na co liczyć. A w obecnej sytuacji w kraju i na świecie takiej możliwości jeszcze długo mieć nie będę. Póki co w śpiochy mogę ubrać co najwyżej swoją kotkę Neko.

A i update: plamienie pełną gębą więc proszę mi 🍷 wpisać. W sumie poniekąd się cieszę, że nici ze świąt. Nie będę musiała oglądać ciężarnej szwagierki i kuzynki. Pobędę w bezpłodnym gronie czyli ja, mąż i Wiedźmin na xboxie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 14:55

• *Agape* Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Wiem, sama mam nauczycieli wśród znajomych :) wiem, że jest różnie. Ale jeśli chodzi o moja córkę to nic odkrywczego - jedzie wciąż kolejne strony z podręcznika i ćwiczeń. Materiał nowy. Po kolei przerabiamy po prostu. I tu nie chce być zle zrozumiana... to małe miasto, nie oczekuje wypasionej platformy e-learningowej, po prostu fajnie byłoby dostawać jakieś wskazówki JAK wsprowadzac dzieciom nowy materiał, w jaki sposób to tłumaczyć, jakich przykładów można się chwytać... jedyne, co pozostaje to wysyłanie próśb o to, jak dotąd bezskutecznych... to moje dziecko i robię wszystko, co mogę żeby zrozumiała, ale po prostu się boje, ze będzie miała tyły przez to, że JA nie podołam.
    Rozumiem o co Ci chodzi. Niestety kontakt przez maila nie jest tak prosty, jak nam się wydaje...

Moja mama ma na tyle dobrą sytuację, że obecnie uczy klasę trzecią, a tam na tym etapie nie ma zbyt wielu nowych tematów, więcej jest powtórek.
    Próbowałyśmy wczoraj uruchomić jakąś platformę z jednego z wydawnictw, ale zainstalowanie tego graniczyło z cudem, po czym okazało się, że za wszystko trzeba płacić, a wiadome, że z własnych środków nikt nie będzie chciał tego robić...

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia przytylam Cię kochana najmocniej. Bez Ciebie i tak nie idę rodzic 😀 a co do żylakow nie wiadomo czy mój tego nie ma. Dowiemy się w czwartek dopiero... Bądź dobrej myśli. Ja tam dużą nadzieję pokładam u Was w zabiegu. Będzie dobrze, musi. A co do świąt mam podobne odczucia chociaż pewnie się nie obejdzie bez rodzinnego obiadku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 15:20

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Madziandzia przytylam Cię kochana najmocniej. Bez Ciebie i tak nie idę rodzic 😀 a co do żylakow nie wiadomo czy mój tego nie ma. Dowiemy się w czwartek dopiero... Bądź dobrej myśli. Ja tam dużą nadzieję pokładam u Was w zabiegu. Będzie dobrze, musi. A co do świąt mam podobne odczucia chociaż pewnie się nie obejdzie bez rodzinnego obiadku...

U nas do zabiegu jeszcze daleka droga, o ile w ogóle skorzystamy z tej opcji. Bo jeśli mam dawać chłopa pod nóż to niech to będzie chociaż mikrochirurgia najlepsza jaka może być. Myślałam, że do 30-tki będę mieć dwoje dzieci A nie będę mieć nawet jednego.

• Kingulla Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Kingulla, widzisz, i u Ciebie nie oczekują nauczania nowych rzeczy przez rodziców. Boje się, nie wiem czy podołam.
    A Ty zamierzasz w ogóle wracać do pracy kochana? W Twoim zawodzie trochę to niebezpieczne, zwłaszcza teraz. Pytam tylko z troski, nie musisz odpowiadać 😘 nie chce być wścibska.
    Zobaczymy jak się wszystko potoczy. Wstępnie wracam, bo w maju kończę awans zawodowy i trochę mi szkoda uciec tak przed końcem (tym bardziej, że nie wiem, czy nie będę musiała wtedy zaczynać od nowa a to prawei 3 lata) ale jeśli tylko choć mała rzecz mnie zaniepokoi lub mojego lekarza to idę na l4. :)

moni05 lubi tę wiadomość

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    beta <1.05
    07.2024 Invicta Wrocław
    ❄ 3.1.1 🙂
    ❄3.2.2
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    IO, hiperprolaktynemia
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
    07.10 - beta 3,1 cb?
    5 dpt⏸
    7 dpt - beta 57,4
    9 dpt - beta 134
    15dpt - 1660 prog. 28
    17 dpt - plamienie
    18 dpt - 5718
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia przestań piepszyć durnoty! Będziesz mamą i to najlepszą na świecie! Ja też myślałam że do 30 będę mieć dzieci a tymczasem to pochowałam ich dwójkę, a teraz mając lat 33 jestem w czarnej dupie bo nie mam ani jednego i co? I trzeba było przeciągnąć wiek do 40;)
    Nie tracimy nadziei tylko walczymy!!

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Madziandzia przestań piepszyć durnoty! Będziesz mamą i to najlepszą na świecie! Ja też myślałam że do 30 będę mieć dzieci a tymczasem to pochowałam ich dwójkę, a teraz mając lat 33 jestem w czarnej dupie bo nie mam ani jednego i co? I trzeba było przeciągnąć wiek do 40;)
    Nie tracimy nadziei tylko walczymy!!

Podziwiam Cię kochana, że masz siłę walczyć. I zazdroszczę Ci jaj i wiary.

Ze mnie jest totalny słabeusz. Te 18 cykli i zero nadziei na ciążę to mój max. Więcej nie dam rady. Skoro i tak nie mogę to nie chcę mieć dzieci. Jedyne co mi się udało w życiu osiagnąć to 15 kg nadwagi i wygląd wieloryba. Życie ma dla mnie tylko gówno i chyba pora się z tym pogodzić.

• Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez ale cudowny widok!!! 😍

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Podziwiam Cię kochana, że masz siłę walczyć. I zazdroszczę Ci jaj i wiary.

Ze mnie jest totalny słabeusz. Te 18 cykli i zero nadziei na ciążę to mój max. Więcej nie dam rady. Skoro i tak nie mogę to nie chcę mieć dzieci. Jedyne co mi się udało w życiu osiagnąć to 15 kg nadwagi i wygląd wieloryba. Życie ma dla mnie tylko gówno i chyba pora się z tym pogodzić.

Madzia ja też już nie miałam nadziei. Staramy się stycznia 2016, milion badań, jeszcze więcej leków, zastrzyków,zaśniad całkowity, nieudane ivf . Straciłam wiarę, a tu taka niespodzianka. Ale zaczynam wierzyć w to co piszą - głowa musi przestać o tym myśleć. Miałam teraz mnóstwo planów, któych z małym dzieckiem raczej nie zrealizuję :P nawet się zaczęłam cieszyć, że nic nas nie ogranicza i znajomi z małymi dziećmi nie mogą tak korzystać z życia jak my .... i tu bach :P niespodzianka. Oczywiście cieszę się baaaardzo, ale plany były inne. Także looz, zacznij odkładać kasę na fajne wakacje to będziesz miała na wózek :P

Ochmanka, Sasanka55., Ania_85_ lubią tę wiadomość

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    beta <1.05
    07.2024 Invicta Wrocław
    ❄ 3.1.1 🙂
    ❄3.2.2
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    IO, hiperprolaktynemia
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
    07.10 - beta 3,1 cb?
    5 dpt⏸
    7 dpt - beta 57,4
    9 dpt - beta 134
    15dpt - 1660 prog. 28
    17 dpt - plamienie
    18 dpt - 5718
  • Jagusia84 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez cudny kosmita!

Dziewczyny będziecie mamami, najlepszymi na świecie! Mogę domyślać się co czujecie, sama się bardzo bałam że nie będę mamą. Najgorsze było dla mnie jak usłyszałam od gin na usg że mam przegrode w macicy i bardzo trudno będzie zajsc A potem donosić. Jednak się udało,mimo że dodatkowa trudnością okazało się że nie mam owulacji i słabe wyniki męża. Przytulam Was mocno!

Wiecie jestem byłym nauczycielem i też uważam że za dużo jest zadawanych prac, tym bardziej nowych tematów, nie wiem od czego to zależy bo różnych szkołach zdalne nauczanie wygląda różnie. U nas pani przesłała w niedzielę wieczorem rozpiskę co każdego dnia mamy zrobić z dzieckiem oraz dodatkowe karty pracy, oprócz tego prace plastyczne, nauka czytania bo ma być konkurs po powrocie. Plus 4 tematy z religii.

U mnie PMS sie zaczyna jak w zegarku, oobudziłam sie już
    z diodami na twarzy, chodzę wkur...ona, brzuch zaczyna lekko ćmić. A tak liczyłam na ten cykl

Suszarka lubi tę wiadomość

‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ