X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!
Odpowiedz

W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!

Oceń ten wątek:
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niercierpliwa v2.0 wrote:
    Kochane zwracam się z apelem- nie testujcie 6/7/8dpo
    Nie chce nikogo urazić, ale szkoda mi Waszych nerwów i potem porównywania cieni.

Kochana ja az usiadlam naprawde ... Zwlaszcza ze na tescie pisze 25miui, poprostu usiadlam bo to nie wyszlo po czasie tylko w 2 min popatrzylam na test... 🤦 chcialam tylko sprawdzic czy nie bedzie na nim poczasiaka ..😢..bo wiem ze 6dpo i tak ciu**a by wyszlo jeszcze okolo 17 z sikow jak woda.... 🤷🤦😢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 17:17

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tyle piszecie, że ja naprawdę nie ogarniam!

Kingulla, bardzo mi przykro kochana! Nawet nie wiem co mam Ci napisać w takim momencie. Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby to jednak nie była cp. Przytulam mocno:*

Inga, cudownie!!! <3

Ochamnko, piękna beta <3 Kiedy wizyta? ;)

Magddullina2, ja nie bardzo widzę, ale to jeszcze baaardzo wcześnie, także spokojnie :)

Inga28, Magddullina2, Ochmanka lubią tę wiadomość

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Kingulla dobrze, ze jestes pod opieka lekarza i on nad tym panuje.
    Metotreksat to podanie chemii po prostu, po nim ok pol roku wstrzymania sie od staran. Laparo tez nie jest zla, okolo 3 ms trzeba sie wstrzymac. Wszystko zalezy od tego czy znajda cp.

Mi zalecili wstrzymać się ze staraniami 3 miesiące po podaniu leku. I też sprawdziło się, że miałam pierwszy termin na lipiec 2017 i zobaczyłam w tym miesiącu II kreski. Wierzę, że mój aniołek wrócił na ziemię :)

Inga gratuluje!
    Ochmanka, nie zdziwiłabym się jakby były bliźniaki. Może pora przekonać się do pozycji na jeźdzca :P. Gratuluję!

Magdulina, coś się przebija, ale poczekaj na rozwój sytuacji. Czekamy na kolejne testy :)

Szona i Sasanka, dziękuję za odpowiedź :)

Ja też zamówiłam testy od Beti. Oby przyniosły szczęście w kwietniu :D

Magddullina2, Mlodamezatka, Sasanka55., Ochmanka lubią tę wiadomość

• Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino wrote:
    Mi zalecili wstrzymać się ze staraniami 3 miesiące po podaniu leku. I też sprawdziło się, że miałam pierwszy termin na lipiec 2017 i zobaczyłam w tym miesiącu II kreski. Wierzę, że mój aniołek wrócił na ziemię :)

Inga gratuluje!
    Ochmanka, nie zdziwiłabym się jakby były bliźniaki. Może pora przekonać się do pozycji na jeźdzca :P. Gratuluję!

Magdulina, coś się przebija, ale poczekaj na rozwój sytuacji. Czekamy na kolejne testy :)

Szona i Sasanka, dziękuję za odpowiedź :)

Ja też zamówiłam testy od Beti. Oby przyniosły szczęście w kwietniu :D
    Makino masz racje, roznie zalecaja. Duzo zalezy tez od podanej dawki, czy pojedyncza czy podwojna.
    U mnie w szpitalu powiedzieli ze po meto 6 ms na wstrzymanie, po laparo 3. Ale co lekarz i szpital to inne zalecenia. Mysle ze mozna stwierdzic ze po meto to 3-6 ms przerwy.

Oby i u mnie to sie sprawdzilo 🙏🏼🙏🏼 Jak glupia licze na ten kwiecien, maj, lipiec. Bo to juz tak blisko.

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu... Boje sie nawet poczasiaki u mnie byly mnirj widoczne i to z rana ... Te allegraki 10 miui ate sa niby 25 ...

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Makino masz racje, roznie zalecaja. Duzo zalezy tez od podanej dawki, czy pojedyncza czy podwojna.
    U mnie w szpitalu powiedzieli ze po meto 6 ms na wstrzymanie, po laparo 3. Ale co lekarz i szpital to inne zalecenia. Mysle ze mozna stwierdzic ze po meto to 3-6 ms przerwy.

Oby i u mnie to sie sprawdzilo 🙏🏼🙏🏼 Jak glupia licze na ten kwiecien, maj, lipiec. Bo to juz tak blisko.

Wiesz, może u mnie tak zalecili, bo było puste jajo. Może inaczej jest jak jednak jest zarodek.

Trzymam kciuki za kwiecień, to jeszcze się załapiesz może na 2020 :)

Mlodamezatka, marczelinka2112 lubią tę wiadomość

• Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino wrote:
    Wiesz, może u mnie tak zalecili, bo było puste jajo. Może inaczej jest jak jednak jest zarodek.

Trzymam kciuki za kwiecień, to jeszcze się załapiesz może na 2020 :)

Nie dziekuje ❤️ Nawet tak sobie ostatnio rozmyslalam, ze jak sie nie uda teraz to w sumie fajnie byloby rodzic na wiosne za rok 😅 jakos mam coraz mniejsze cisnienie, ze MUSI sie teraz udac, a coraz bardziej z pokora podchodze do tego. Tym bardziej w obecnej sytuacji.

Dzis dostalam wyplate. I cyk juz 140 zl na testy i suple polecialoooo 😂😂

Sasanka55. lubi tę wiadomość

Starania od 07.2019

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

• szona Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magddullina2 wrote:
    Jezu... Boje sie nawet poczasiaki u mnie byly mnirj widoczne i to z rana ... Te allegraki 10 miui ate sa niby 25 ...

Magdulina, a dałoby się zrobić fotę jak stoisz tyłem do okna? Bo ja taki ślepiec, że na tym ciemnym zdjęciu jajo widzę.
    I co Cię stresuje? Alko olej - na tym etapie nie robi tragedii. jak powiedział mój wcześniejszy dr - piję stanowczo za mało i dlatego wciąż nie jestem w ciąży ;)

Sasanka55., moni05, Rucola lubią tę wiadomość

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję z głębi serca wszystkim, które załapały się na promocję na kurczaki! Niech moc będzie z Wami na kolejne miesiące 😍
    Nie miejcie mi tego za złe ale ją znikam na jakiś czas. Dzisiaj mój mąż stracił pracę. Byliśmy tacy szczęśliwi jak ją znalazł, z poprzedniej odszedł przez mobbing, a tutaj i atmosferę miał super i kasę dobrą... A teraz ten pieprzony wirus znowu wszystko zniszczył. Zaczynamy od początku. Wiem że damy radę ale jest mi go po prostu szkoda i nie mogę przestać płakać. O dziwo on to znosi lepiej. Żadna ze mnie żona, mąż traci pracę i jeszcze ją musi pocieszac... Jeszcze dzisiejszy sen mi siadł na głowę a wiem, że z obecnymi wynikami i tak nie mamy żadnych szans na ciążę więc nie będę nawet zaśmiecać wątków i psuć statystyk. Życzę każdej z Was wszystkiego dobrego, trzymajcie się dzielnie moje staraczki 😘

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Magdulina, a dałoby się zrobić fotę jak stoisz tyłem do okna? Bo ja taki ślepiec, że na tym ciemnym zdjęciu jajo widzę.
    I co Cię stresuje? Alko olej - na tym etapie nie robi tragedii. jak powiedział mój wcześniejszy dr - piję stanowczo za mało i dlatego wciąż nie jestem w ciąży ;)

5fb72d601fd2.jpg
    Pod oknem , zmrozilo mnie ... Pozniej zrobie jeszcze jeden... Rano napewno tez... 🤷🤦😢

szona, agge lubią tę wiadomość

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
  • Fiore Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka przykro mi strasznie 😔😔 nie idź od nas, jeśli nie masz siły to chociaż bądź cichym obserwatorem, ale jeśli potrzebujesz przewietrzyć głowę to wróć niedługo 😘 przecież tu nie chodzi o wyniki i statystyki!!

kittinka lubi tę wiadomość

Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magddullina2 wrote:
    5fb72d601fd2.jpg
    Pod oknem , zmrozilo mnie ... Pozniej zrobie jeszcze jeden... Rano napewno tez... 🤷🤦😢

Tutaj coś widzę ;)

Magddullina2 lubi tę wiadomość

• lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, kochana nie odchodź od nas! Bardzo mi przykro z powodu męża :( Przytulam Cię bardzo mocno:*
    Tak, jak Fiore napisała, tutaj nie chodzi o wyniki i statystyki. Jeśli Ci ciężko to pisz, a my z chęcią Cię wysłuchamy i będziemy wspierać dobrym słowem. Kurczę ten cholerny wirus tak namieszał, że brak słów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 17:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Gratuluję z głębi serca wszystkim, które załapały się na promocję na kurczaki! Niech moc będzie z Wami na kolejne miesiące 😍
    Nie miejcie mi tego za złe ale ją znikam na jakiś czas. Dzisiaj mój mąż stracił pracę. Byliśmy tacy szczęśliwi jak ją znalazł, z poprzedniej odszedł przez mobbing, a tutaj i atmosferę miał super i kasę dobrą... A teraz ten pieprzony wirus znowu wszystko zniszczył. Zaczynamy od początku. Wiem że damy radę ale jest mi go po prostu szkoda i nie mogę przestać płakać. O dziwo on to znosi lepiej. Żadna ze mnie żona, mąż traci pracę i jeszcze ją musi pocieszac... Jeszcze dzisiejszy sen mi siadł na głowę a wiem, że z obecnymi wynikami i tak nie mamy żadnych szans na ciążę więc nie będę nawet zaśmiecać wątków i psuć statystyk. Życzę każdej z Was wszystkiego dobrego, trzymajcie się dzielnie moje staraczki 😘

Suszarko, strasznie mi przykro z powodu meza :( Moze sa jednak jakies szanse na odzyskanie tej pracy po epidemii? :* Odnosnie wynikow, to przeciez dobrze wiesz, jakie cuda potrafia sie dziac. Czlowiek to nie ksiazka, a zadne cyferki nie sa wyrocznia. Nie pisz nic o zasmiecaniu watkow i psuciu statystyk! Gluuotasie! Akurat Twoja obecnosc bardzo duzo wnosi na forum! <3

• szona Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:

Suszareczko, nie wypuszczam Cię stąd!
    Ten zasraniec wirus strasznie miesza w życiu ludzi. Pęka mi serce, bo widzę to wokół siebie. Ba, sama prowadzę działalność, więc nie śpię nocami z nerwów. Domyślam się jaki to cios i ile żalu. Ale podniesiecie się! Jesteś wspaniałą żoną, która troszczy się o męża! Twój mąż to na pewno facet z głową na karku i stanie na nogach raz dwa. A już tyle razy czytałam tu o tym, że ktoś nie miał szans na ciążę i dziecko pojawiało się nagle, z innej planety - że głowa mała! Jeśli potrzebujesz wyciszenia, wiadomix. Ale czasami lepiej wyrzucić z siebie te wszystkie smutki przed babami z Internetu i wrócić z nową siłą do męża. Otrzyj łzy, zobaczysz, że to gówno przeminie i znowu będzie pięknie!

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Ochmanka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko nic mądrzejszego niż dziewczyny nie wymyślę ale pamiętaj że zawsze jest tu miejsce dla Ciebie! Powodzenia😙

Magdullina nie czaję Twoich rozkminów ale ja jestem chłop nie baba więc pewnie się nie znam. W każdym razie powodzenia, niech Ci się ułoży jak najlepiej.

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszareczko kochanie nie opuszczaj forum !!! Cos ty! I nie obwiniaj sie ze Ty masz wspierac mka w tej sytuacji 😘 bo widocznie jestes bardziej emocjonalna i przezywasz to bardziej !!! Kochanie uszka do gory bo w tej chwili mam ochote zapasc sie pod ziemie .... Smecac Wam swoim a tutaj problem i serduszko doskonale Cie rozumiem co masz teraz w glowie... Nie raz przechodzilam przez to , odemnie calusy i przemysl to ! Nie ma ponoc tego zlego co by na dobre nie wyszlo! Caluje Cie!

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko bardzo przykro to slyszec. :( ale nie idz stad. Prosze. Czytaj nas po cichu, tu nie chodzi o statystyki. Jestesmy tu dla siebie.

Nigdy nie wiadomo co sie wydarzy. Wcale zla zona z Ciebie nie jest. To normalne ze jwst Ci przykro bo maz z pracy byl zadwolony. Jak tylko sytuacja sie uspokoi na pewno szybko znajdzie nowa. Trzymam za to kciuki.

W kazdym razie Suszarko, jesli musisz to przewietrz glowe ale wracaj szybko do nas ❤️

Sasanka55. lubi tę wiadomość

Starania od 07.2019

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magddullina2 wrote:

Ja nic nie widze oprócz miejsca w którym powinna byc kreska.

Dla mnie to jest niepotrzebne nakrecanie sie. Tez przez to przechodzilam, szukalam tam nie wiadomo czego a tak naprawdę bylo to miejsce na kreske.

moni05, Ochmanka lubią tę wiadomość

• DzulkaJ Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udałam się dzisiaj do lekarza 😏 Dostałam dupka na wywolanie okresu, zbadał, endometrium pogrubione, narosło bo się zatrzymała miesiączka 😏 oby okres przyszedł!

❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

Starania od 11.2018 r. z przerwami
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ