W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySasanko, z Ciebie to waleczna babka jest!! tak trzymać, Twój optymizm i podejście jest baardzo budujące, low ju wery macz!!!
I na zakończenie dnia napiszę Wam taką krótką scenkę, która mnie dziś spotkała, ot tak sobie do refleksji...Zawoziłam dzisiaj kolegę M. na krótką robotę 30km.od miasta. Pojechaliśmy wszyscy( czyt. ja, M. kolega, i dwa moje syny), bo zadanie do wykonania miało trwać około 10min, a dzieciaki lubią jeździć autem, więc stwierdziliśmy, że się przejedziemy.
Kolega M. powiedział, że to jego znajoma i własnie otwiera biznes, i trzeba podłączyć w hali to i owo.
Podjechaliśmy pod halę, w środku było dwóch gości od prądu i coś tam strugali. Nagle zza rogu wychyliła się babka, na oko koło 30stki. Kolega z M. wyszli z auta. Ja swoich synów nie chciałam nawet rozpinać z pasów, bo przecież to tylko 10min.....
W pewnym momencie zgasły wszystkie światła na hali. Panowie od prądu coś pierdykneli i zgasło...Robota zaczęła się przeciągać, dzieci niecierpliwić, więc wysadziłam je z auta, żeby nie było nudno. Ponieważ nadal nie było prądu, to kolega M. robiąc swoje miał puszczone świato z latarek z kom. więc wszyscy staliśmy obok i gadaliśmy. Od tematu do tematu, i nagle ten nasz kumpel do tej swojej znajomej- noo, a Ty dzieciaki to kiedy??-
na co laska z przerażeniem w głosie:
-Mam nadzieję, że nigdy!! Oby nigdy.
Tak żyjąc wśród moich dzieci i marząc o kolejnym jeszcze maluszku, i będąc codziennie w atmosferze tego forum gdzie testy wjeżdżają od 5dpo, laski biegają po lekarzach, wydają setki na leki, stymulacje, specjalistów, procedury...gdzie każda CB,CP, poronienie, nieudane IVF są opłakiwane litrami łez, gdzie każda nawet niewidoczna kreska wywołuje euforię, a czekanie na wynik bhcg zawiesza strony forumowe...
Taki tekst był jak strzał z plaskacza...
Serio żyjemy w innych światach
Sasanka55. lubi tę wiadomość
-
Kittinka szok normalnie, że kobieta potrafi tak powiedzieć. Myślę, że przyjdzie w jej życiu taki moment, że zapragnie mieć dzidziusia i albo jak to często bywa ( te które nie chcą) będzie miała go bez problemu, albo będzie czekać, czekać i pomyśli wtedy o tym jakie kiedyś miała podejście do tego tematu.
Daniela super wieści 👍 trzymam kciuki.
Daniela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJakby coś to moja wypowiedź nie miała charakteru potępiającego. Luźna refleksja o tym jak można postrzegać siebie i swoje życie.
Edit. i z tego co widzę, poprzednie komentujące też nie potępiły tej dziewczyny...
edit2. proszę, nie rozpętajcie z mojej wypowiedzi gównoburzy. Nie to było moją intencją.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2020, 22:32
*Agape*, lucky_, szona, Sasanka55., moni05, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
Wiecie, mam koleżanki dwie - żadna z nich nigdy nie chce być matką. I mnie to zupełnie nie rusza. Szanuję ich decyzję w zupełności. Mogę jak najbardziej zrozumieć, że starając się takie sformułowanie jest szokiem. Niemniej dla jednych in vitro to zło, dla innych macierzyństwo to zło. A ja bym chciała, żeby kazdy zyl wg własnych marzeń i zeby te marzenia mu się spełniały.
Mm co u Ciebie? ❤️Mm, Magddullina2, kittinka, Daniela, Makino, Sasanka55., lorinka9191, Salome, Malgonia, agge lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję Szonka, że pytasz. Podczytuję Was czasami, ale u mnie w kwestii starań teraz cisza i nie wiem czy zdobędę się jeszcze na jakąś próbę. Na razie staram się poukładać sobie życie tak jak jest. I trzymam za Was nieustannie kciuki :*
szona lubi tę wiadomość
-
Pauliśka wrote:
Ktory u Ciebie dc ?dpo? Pauliska 🙏🙏🙏✊👩👦👦
👣2014
👣2016
🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔 -
nick nieaktualnySzonka jak najbardziej się z Tobą zgadzam, niechaj każdy ma dobre marzenia, nimi żyje i w nich się spełnia. Dla jednych to macierzyństwo, dla innych biznesy, dla innych zakony, i tak bez końca. Najważniejsze żyć pasją i być szczęśliwym :*
Ja też nie przeżywam tego, że ona nie chce mieć dzieci. Wiele osób nie chce. Ok, ma prawo.
Napisałam Wam to, bo poczułam się dziwnie...jakoś tak wyrwana ze swojego świata świata dzieci, starań i walki( myślami dalej czekałam na bete Sasanki )Absolutnie nikogo nie krytykuję za to, że nie chce mieć dzieci, bo widzi dla siebie inną rolę życiową!!
Dobrej nocki :*
edit. Pauliśka widzę te kreski ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2020, 23:35
Mm, szona, Magddullina2, Daniela, *Agape* lubią tę wiadomość
-
Magddullina2 wrote:Ktory u Ciebie dc ?dpo? Pauliska 🙏🙏🙏✊
Magddullina2 lubi tę wiadomość
-
Pauliśka wrote:8-9 dpo dzisiaj 🙈 żeby to nie były bobki to nawet bym się ucieszyła, ale nie takie kreski już na nich miałam 🙈 mimo wszystko lubię te cienie i dlatego do nich wracam 🙈 czy ja jestem normalna??
Kochana to moze jednak?! 🙏❤✊❤🙏✊❤🙏✊
Heh jestes jak najbardziej normalna !!!! Kochana tak jak juz tutaj dziewczyny pisaly 😘😍😉😁 te cienie ,testy itd ewentualnie bedziemy sie chichrac w pokoju bez klamek 😉😁😘
Tez mam taka manie 😁😍😘 ps ogladam te testy jak jakas walnieta a jest ,a nie ma a nie no chyba jej nie ma ... Kuzwa jest no nie mozliwe... I tak w kolo... Choc w tamtym cyklu nie mialam ani jednego poczasiaka ani kreski na tych testach z allegro! ( te same) i nie wierze .. Albo nie chce uwiezyc... Niewiem (to jest nienormalne?)
Kittinko to temat tabu kochana wszystkie macie racje co do wyboru kazdy ma odmienne zdanie i to jest dobre 😘 choc sama rowniez pewnie zatrzealabym sie na taki tekst , ale kazdy ma prawo wyboru 😉 (niemniej jednak mnie wrecz szkoda takich osob bo pozniej placza na starsze lata ze zostaly same..te ktore nigdy nie chcialy dzieci.) niestety... 🤷
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 00:50
kittinka, Pauliśka lubią tę wiadomość
👩👦👦
👣2014
👣2016
🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔 -
nick nieaktualnyMoja siostra ma 22 lata i przyznała się, że ona nie widzi siebie w roli matki, bo chce najpierw zrobić karierę. Boi się napiętnowania ze strony rodziny i innych kobiet. Powiedziałam jej, że luz i jej sprawa może do czasu takich decyzji jej się odmieni. Myślę, że problem leży w tym, że jedne bardzo chcą i nie dostają a drugie wcale nie chcą, przydarzy im się i są nieszczęśliwe. Nie rozumiem czemu tak to bez sensu działa...
Małż zachwycony! Dobra domowa kolacja, dobre wino i zmysłowy finał także teraz czekam na efekty może z takich fajnych seksów są najczęściej ciąże 🤷♀️Magddullina2, Makino, lorinka9191, MonikA_89!, frezyjciada, kittinka, Mlodamezatka, Salome, moyeu, Izulaa lubią tę wiadomość
-
Każdy ma prawo żyć po swojemu. Nie każdy musi marzyć o macierzynstwie. Ja kiedyś też nie chciałam mieć dzieci. Marzenia i plany często zmieniają się z wiekiem i to wg mnie jest normalne.
Natomiast wciąż uważam, że takie pytanie, jakie zadał ten kolega, jest niedyskretne i sama nie wiem, czy bym mu milej odpowiedziała, gdyby mnie tak zaskoczył. No chyba, że to był żart, to wtedy też bym większej wagi do odpowiedzi nie przywiazywala.
Makino, szona, Salome, Madziandzia lubią tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Kittinko , ja też mam koleżankę, która absolutnie nie chcę mieć dzieci (29l) najpierw kariera, podróże, zwiedzanie świata. Miała chłopaka tylko raz przez parę mcy i nie jest jej do szczęścia potrzebny. Nie oceniam, ma prawo do takiego życia, to jej wybory.
Pauliska, wydaje mi się, że te cienie są ciemniejsze... Nie musiałam nawet powiększać zdjec, żeby zobaczyć...
-
nick nieaktualnyMnie to bardzo wkurza pytanie kiedy dzieci... Nie masz dziecka pytają kiedy dzieci, masz jedno - pytają kiedy drugie. To chyba nigdy nie mija. Mnie bolały te pytania podczas starań o pierwsze dziecko, szczególnie jak na weselu kuzynki dopytywali, a ja byłam 2 tygodnie po czyszczeniu pustego jaja . Teraz już tak nie drażni, ale też inna sytuacja jest.
Każdy ma prawo do swojego życia, do tego by chcieć mieć dzieci trzeba dojrzeć. A może się też zdarzyć, że ktoś nigdy nie podejmie takiej decyzji, jego życie .
Madziandzia, w wieku 22 lat to ja też o dzieciach nie myślałam, to chyba całkiem normalne, nie wiem czego się obawia twoja siostra
Daniela, dziś też testowałaś? Kreska pewnie ładnie ciemniejeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 06:37
-
nick nieaktualnyKittinko, fakt tego typu odpowiedzi w swiecie Staraczek bardzo szokuja, kiedy my czesto w glowie mamy tylko na jedno-
Izula, ano moze tak powiedziec. Mozna nie chciec dzieci, czy meza. To nie jest obowiazek, a kazdy jest inny, ma inne potrzeby i marzenia
Pauliska, ja dzis siknelam w celach naukowych, ale finalnie od razu wyrzucilam ten test przed uplywem 20 sekund, bo nie chce sie juz katowac, a M. gdyby zobaczyl, by mnie chyba w kaftanie wywiozl Obie jestesmy szurniete :* Niech u Ciebie beta rosnie!!!
Wiecie co? Miesiac zastanawialam sie, jaki dostane od M. prezent na Dzien Kobiet, szukalam tez dla niego inspiracji, rozkminialam, co mu moge podpowiedziec, wieczorami szperalam w necie. Wczoraj pojechalismy do Biedry, a ten wsadza do koszyka tulipany pakowane po 5 sztuk. Mowie mu: "o, fajnie, ze wziales 3 bukiety, to ladniej beda wygladac w wazonie" (myslac, ze bierze je bez okazji, do domu). Powiem Wam, ze padlam, gdy odpowiedzial "nie, to na Dzien Kobiet, dla ciebie, dla twojej i mojej mamy" Wiem, ze liczy sie gest, ale poczulam sie jak glupek Milego Dnia KobietWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 07:14
*Agape*, Pauliśka lubią tę wiadomość
-
Testowałam, a jakże
Czy ciemnieje, nie wiem.
To dzisiejszy Pink
Mężowi powiem, gdy będę czuć, że to nie biochem.
Z wczorajszym trudno porównać, bo się fatalnie zestarzal. Nigdy nie robiłam pinkow i nie wiedziałam, że tak szybko się zamazuja. Chyba że tylko u mnie tak.
Sasanko, ja już wczoraj dostałam kwiaty od M. Tylko że z Lidla
Wolałabym kwiaty dostawać bez okazji, a na okazję coś bardziej wyszukanego, ale cóż...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 07:22
Sasanka55., szona, Makino, lorinka9191, Irvine90, Pati96, Mlodamezatka, Lola*, Salome, Magddullina2, Suszarka, olik321, moyeu, Madziandzia, moni05, agge, Ania_85_ lubią tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
nick nieaktualnyA to ja marzyłam a dziecku od 16 roku życia, byłam wtedy opiekunką dla dzieci sasiadow. Wczesniej w sumie tez bardzo lubilam dzieci ale nie myslalam o tym w tych kategoriach.
Natomiast czekalam na faceta, który nadawałby się na ojca. I tak córkę urodzilam majac 25 lat. -
Daniela wrote:Testowałam, a jakże
Czy ciemnieje, nie wiem.
To dzisiejszy Pink
Mężowi powiem, gdy będę czuć, że to nie biochem.
Z wczorajszym trudno porównać, bo się fatalnie zestarzal. Nigdy nie robiłam pinkow i nie wiedziałam, że tak szybko się zamazuja. Chyba że tylko u mnie tak.
Sasanko, ja już wczoraj dostałam kwiaty od M. Tylko że z Lidla
Wolałabym kwiaty dostawać bez okazji, a na okazję coś bardziej wyszukanego, ale cóż...