Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!
Odpowiedz

W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela, Twoja kreseczke widze z daleka 🥰🥰🥰 beta to formalnosc! :* Moj wczorajszy pink tez sie tak rozlal, ze jak wrocilam wieczorem do domu, byla jedna wielka plama. W kazdym razie jestem przeciwniczka porownan, czy kreska ciemnieje- sama w ciazy kilka razy bardzo sie wystraszylam, podczas gdy beta przyrastala odpowiednio. Pinki zaoszczedza Ci tego stresu :) :*

No to widzisz, eMkowie zaszaleli w Lidronce :D No ale licza sie gesty, choc moj jak wsadzil te tulipany do jakiegos garnka i tyle, bo nie wie, gdzie trzymamy wazony, to srednim gestem sie wykazal :D W kazdym razie pan kasjer z biedry powiedzial, ze kwiaty do mnie pasuja, bo pieknie wygladam. Rzadko slysze komplementy od obcych, wiec bylo to chyba najmilsze w calym tym prezencie, zwlaszcza, ze wygladalam jak kupa :)

Edit: siedze i sie chichram, bo przypomnialam sobie, jak wkladajac je do garnka, powiedzial "nie ruszaj mi ich" :D jaki ostrozny 😂😂😂 a noz jeszcze bym mu zniszczyla te zdobycze po 2 zl :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 07:39

*Agape*, Daniela, MonikA_89!, kittinka, frezyjciada, Pati96, Madziandzia, Iseko lubią tę wiadomość

• lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Tą panią (czyt. mnie) trzeba zamknąć w psychiatryku 🙈 machnęłam 2, a co mi tam 🙈 to bobo gówno uzależnia jak nic innego 🙈
    a932f7d3a8dc.jpg
    A oto dowód mojej głupoty 🙈
    Powiem wam dziewczyny, że ja kiedyś byłam taka anty-dzieciowa, w ogóle nie chciałam ich mieć... A teraz mam wrażenie, że karma do mnie wraca... :/

Ja też widzę i to bez powiększania 🙂 ✊

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Testowałam, a jakże :)
    Czy ciemnieje, nie wiem.
    To dzisiejszy Pink
    1a7bef34fb70.jpg

Mężowi powiem, gdy będę czuć, że to nie biochem.
    Z wczorajszym trudno porównać, bo się fatalnie zestarzal. Nigdy nie robiłam pinkow i nie wiedziałam, że tak szybko się zamazuja. Chyba że tylko u mnie tak.

Sasanko, ja już wczoraj dostałam kwiaty od M. Tylko że z Lidla :)

Wolałabym kwiaty dostawać bez okazji, a na okazję coś bardziej wyszukanego, ale cóż...

Daniela, jak dla mnie to beta to tylko formalność 😁✊

Daniela lubi tę wiadomość

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że u wszystkich romantyzm na całego 🤣
    My dzisiaj planowaliśmy wycieczkę do jakiegoś zamku /muzeum, ale od piątku pada 😞
    Więc muszę się zadowolić czekoladkami z Lidla. A dla mamusiek wedlowskie ptasie mleczko kupiliśmy.
    Oczywiście też byliśmy razem na zakupach.

5ylwian jak nas podczytujesz to napisz co u Ciebie słychać 😊

Sasanka55. lubi tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kwiaty z biedry ✌ ale róże.

Daniela u mnie np testy z pierwszego moczu zawsze wychodzą bledsze niż te z drugiego, a nawet bledsze niz te wieczorne... w 2 ciazy ktora niestety szybko sie skonczyla mialam w 10 dpo pozytyw wieczorem a 11 dpo prawie negatyw rano i bete 24. A beta hcg rosla bardzo ladnie az do 60 tys.
    W pierwszej ciazy tez mialam jednego dnia pozytyw, drugiego negatyw i beta hcg 84 i mam zdrowa corke :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    To widzę, że u wszystkich romantyzm na całego 🤣
    My dzisiaj planowaliśmy wycieczkę do jakiegoś zamku /muzeum, ale od piątku pada 😞
    Więc muszę się zadowolić czekoladkami z Lidla. A dla mamusiek wedlowskie ptasie mleczko kupiliśmy.
    Oczywiście też byliśmy razem na zakupach.

5ylwian jak nas podczytujesz to napisz co u Ciebie słychać 😊

Elfia, oddam kwiaty za czekoladki :D
    Szkoda, ze wycieczka nie wypalila :( Pogoda faktycznie dzis marna

Edit: a nie, nie moge oddac, bo przeciez powiedzial "nie ruszaj". Prawdziwy romantyk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 07:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rano przywitalo sloneczko :)
    Polnocna Polska :)

Wysłany: 8 marca 2020, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Elfia, oddam kwiaty za czekoladki :D
    Szkoda, ze wycieczka nie wypalila :( Pogoda faktycznie dzis marna

Edit: a nie, nie moge oddac, bo przeciez powiedzial "nie ruszaj". Prawdziwy romantyk
    też wolę czekoladki, miałam również tę przyjemność, ze mogłam sobie wybrać 😁
    Na plus jeszcze jest to, że byliśmy w kinie, więc jak dla mnie ok 😉

• lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o starania to jestem zdania, że każdy powinien żyć według własnych zasad. Jeśli ktoś nie chce mieć dzieci, to spoko rozumiem.
    Ja zawsze chciałam mieć dzieci, niestety los skutecznie mi to utrudniał od samego początku. Najpierw poronienie, potem poród martwego synka i teraz ta cb. Mam nadzieję, że jednak w końcu doczekam się tego upragnionego dzieciaczka. Może już w końcu wyczerpałam limit nieszczęść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych z Was, ktore kiedys pisaly, ze moj M. jest kochany:

[budze wlasnie M]

-Gdzie jest moj prezent?
    -W dupie, kwiatuszki sobie wybierz

Powiem Wam, ze z tym czlowiekiem moge zyc i do smierci, bez dzieci, a i tak bede rozesmiana kazdego dnia, mamy tak samo zryte poczucie humoru :D

MonikA_89!, kittinka, Daniela, frezyjciada, Misiaa, Pauliśka, Irvine90, Pati96, *Agape*, Mlodamezatka, Salome, Izape_91, Magddullina2, olik321, Madziandzia, Iseko, agge, Ania_85_ lubią tę wiadomość

Wysłany: 8 marca 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucky_ wrote:
    Mnie rano przywitalo sloneczko :)
    Polnocna Polska :)
    no a ba południu szaro, buro i ponuro 😞 czwartek był tak piękny, ze nawet na spacer się wybrałam i właśnie wtedy zrodziła się myśl wycieczki na dzień kobiet, ale piątek zweryfikowal nasze plany 😖

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorinka9191 wrote:
    Jeśli chodzi o starania to jestem zdania, że każdy powinien żyć według własnych zasad. Jeśli ktoś nie chce mieć dzieci, to spoko rozumiem.
    Ja zawsze chciałam mieć dzieci, niestety los skutecznie mi to utrudniał od samego początku. Najpierw poronienie, potem poród martwego synka i teraz ta cb. Mam nadzieję, że jednak w końcu doczekam się tego upragnionego dzieciaczka. Może już w końcu wyczerpałam limit nieszczęść.

Lorinka, wyczerpalas limit i to nawet nie za siebie, a za cala mase kobiet. Niesamowicie przykra jest Twoja historia, dlatego z calego serca zycze Ci pieknej, nudnek ciazy :* To juz niedlugo, na pewno! Bardzo mocno tule. Z pierwsza czescia wpisu sie calkowicie zgadzam

lorinka9191 lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 marca 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Dla tych z Was, ktore kiedys pisaly, ze moj M. jest kochany:

[budze wlasnie M]

-Gdzie jest moj prezent?
    -W dupie, kwiatuszki sobie wybierz

Powiem Wam, ze z tym czlowiekiem moge zyc i do smierci, bez dzieci, a i tak bede rozesmiana kazdego dnia, mamy tak samo zryte poczucie humoru :D
    hahaha, ja mojego też kocham nad życie.
    Pokazuje mu dzisiaj chusty do chustonoszenia, bo bardzo chciałabym spróbować motania, a w szkole rodzenia przy naszym szpitalu są zajęcia z chustami. No i mu opowiadam:
    -kochanie nauczą nas tam motac chusty
    -Ciebie nauczą, wiesz że ja nie ogarnie
    -no wiem, wiem. I taka chusta zajmuje mało miejsca, pojedziemy gdzieś na wycieczkę, nie trzeba brać wózka...
    -można też nie brać dziecka.
    I oczywiście wybuch śmiechu 😋

lorinka9191, kittinka, Sasanka55., MonikA_89!, Pauliśka, Pati96, Makino, *Agape*, Irvine90, Mlodamezatka, szona, Salome, Magddullina2, Madziandzia, Iseko, agge, Ania_85_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorinka9191 Ty zdecydowanie wyczerpałaś limit. A nawet więcej. Teraz musi być już tylko dobrze...

lorinka9191 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla odmiany tulipanki z Netto dostałam :P
    ale mój starszy syn zrobił mi śniadanie niespodzianke <3 Boże, te plasterki ogórka grubości 2cm są najwspanialsze 😍

miłego dnia kobiet Wam życzę😘

ElfiaKsiężniczka, lorinka9191, Pauliśka, Pati96, Makino, *Agape*, Sasanka55., Mlodamezatka, szona, Magddullina2, moyeu, Iseko, agge, Ania_85_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry piękne moje❤️ cieszcie się, że dostałyście cokolwiek! Mój nawet nie pamięta, że jest dzień kobiet 🙄
    Koszmarną noc mieliśmy, bo starszak chory, spałam może z 3h, no i rano oczywiście przywitanie z porcelaną... Bleh....
    No i leżę tak i dogorywam, podchodzi mój starszy kurczaczek i mówi "Ty jesteś taka piękna mama wieeeeeeś?"
    Jeżu kolczasty oby tylko mu to zostało na zawsze i swojej żonie też tak mówił....

lucky_, ElfiaKsiężniczka, Pauliśka, *Agape*, Sasanka55., Mlodamezatka, szona, olik321, moyeu, Madziandzia, Iseko, agge, Ania_85_ lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko czytając Wasze pogawędki można paść ze śmiechu😂 moj M wczoraj kupil tulipany tez w Biedronce a do mnie z tekstem: tulipany czy zdrapki? Mowie to ja wole zdrapki...dzisiaj rano wstal i co? O kur** zapomnialem zdrapki kupic to jednak wybierz tulipany... taaaa.. ;)
    Co do dzieci to w wieku 22 lat nawet o nich nie myslalam :p zreszta tez bylam zdania ze najpierw troche zwiedze swiat, poszaleje itp a dzieci pozniej ;) no i takze ten...swiat pozwiedzalam, poszalalam a dzieci przy sobie sie jeszcze nie doczekalam ale....czuje ze juz niedlugo sie pojawia ;)

Milego Dnia Kobiet kochane :*

Sasanka55., Makino lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia kobiet kochane! 😘
    Mój M jak zawsze się postarał, bukiet róż i czekoladki, których się absolutnie nie spodziewałam, bo wydawało mi się że on wczoraj nie wychodził z domu, nie wiem jak on to zrobił 🙈

Sasanka55., Mlodamezatka, szona lubią tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czlowiek znika na 1 dzien i tyle stron nadrabia! Ale jestem przykladna staraczka i wszystko przeczytane.

Daniela ja juz gratuluje, taka kreska na pinku to MARZENIE! Beta formalnosc jedynie 🙈🍀🍀❤️

Sasanka mialam taka nadzieje na pozytywna bete. Ale najbardziej podoba mi sie Twoje podejscie! Bezbledne! Jakby co ja dolaczam do was do pokoiku bez klamek 😅

Wracam w pon rano i we wt rano walne tescior. Jakies takie cycki wydaja mi sie wieksze niz zwykle. Z naciskiem na wydaja sie. I na to ze mam teraz jakies 8 dpo dopiero 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Sasanko pisalas zeby w razie czego poczekac do pt. U mnie w pt juz bedzie pewnie 1-2 dc nowego. Mam krotkie fl a zagniezdzenie chyba pozno (wiem po cb i cp beta wychodzila niziutka bardzo pozno bo w 14 dpo) Wiec w sumie jesli tak sie wydarzy to przynajmniej mam juz podkladke do lekarza ze jednak potrzebna mi jest lutka albo dupek. A jak nie da to bede brala sama ta co mi poprzedni lekarz jeszcze przepisal.

Pauliska i mi costam majaczy na Twoich testach. Zrob jutro bete kochana! ✊🏻✊🏻✊🏻

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłam wam złożyć najserdeczniejsze życzenia z okazji dnia kobiet . By spełniło się to jedno najważniejsze

Mój mąż w tym roku się postarał i w piątek byłam na koncercie Rafała Brzozowskiego a dzisiaj mój mąż dał mi nawet dłużej pospać .Wziął Stasia na dół a my Zosia moglysmy sobie spać ❤ A tulipany i czekoladki dostałam od teścia .

Sasanka55., MonikA_89! lubią tę wiadomość

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ