Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!
Odpowiedz

W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Moyeu, chyba bede musiala o tym pomyslec, bo ludzie, z ktorymi scisle wspolpracuje, sa cudowni, kocham ich, ale cala reszta, charakter tej pracy i stres od dawna mnie dobijaja...

Szoneczko, wpisz mi prosze @... Nadeszla suka niespodziewanie, ale juz coraz czestsze rozowe plamienie, wiec nici z cyklu :*

Nosz faken!!!! :/ ale to dla mnie info - zeby nie robić testów w tym cyklu. Bo ja zachodzę z Tobą i już 💪

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Super, dzięki Monika 😘
    Dziewczyny jak Wasze samopoczucie?

Od 30 min mam stały ból w okolicy prawego jajnika. Taki konkretny. Jak wtedy, gdy torbiel powstawała. Shit. Nie wiem co tam sie dzieje. Wczoraj miałam już śluz zupełnie niepłodny. Wkurza mnie to niemiłosiernie!!!

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• szona Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Kobietki nie mam dzisiaj za bardzo czasu więc nadrobie wszystko pozniej jednakze weszlam aby z calego serca podziekowac Elfiejksiezniczce za suplementy. Dzisiaj odebralam.. suplementy,suplementami ale Ania napisała mi tak piękną kartkę, że aż moj M się popłakał czytając ją i potem stwierdził że teraz to już napewno się uda-niby proste słowa a znaczą tak wiele... Z całego serca Ci kochana dziękuję!
    To forum ma jednak pokrzepiającą moc...wszystkie zostaniemy mamami, tylko kazda w swoim czasie!

Ja mam takie skarby od Izape i Angeliki. Trzymam jak święte. Tez miałam wtedy łzy w oczach. Dobre to jest miejsce. Pełne wielkich serc! ❤️

MonikA_89!, Angelika1313, Misiaa, Judit, Iseko, Izape_91, Magddullina2, Madziandzia lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Nosz faken!!!! :/ ale to dla mnie info - zeby nie robić testów w tym cyklu. Bo ja zachodzę z Tobą i już 💪

Bejbe, Ty lepiej nawet tak nie zartuj :) Zajdziesz teraz, a ja zaraz po Tobie :) :* <3:Nie mysl o torbieli, tfu, tfu

• szona Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Dziekuje, dziewczyny :* Nie ma tego zlego, przynajmniej mam dodatkowy miesiac ze spora dawka sportu :) Pokochalam tez spacery wieczorami z M. Smieszy nas na nich doslownie wszystko, a i przypominaja nam sie najlepsze historie :) Tak rzadko kiedys spacerowalismy, zawsze tylko samochod albo rower.

Fiore :* Wizyta o 15:00 :) Nie wiem, czy lekarz mnie nie opierdaczy, ze przylazimy z @, ale jak nie chce, nie musi grzebac. Wystarczy, ze powie, co zrobic, by urodzic :)

Mimo @, jestem nastawiona pozytywnie i naprawde radosna :) Idzie moja ukochana wiosna 🥰🥰🥰

Słońce, lekarz z kliniki niepłodności powinien Ci kazać przyjść wlasnie w miesiączce. Najpierw musi zobaczyć jak wyglądają pecherzyki antralne, jaki maja kształt, wielkość i ile ich jest. Także tajming ideolo.

Sasanka55. lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Nadrobiłam :p

Sasanko przykro mi ze @ przyszla ale...przybliza Cie do upragnionych II..daj koniecznie znac co powiedzial lekarz w klinice :)

Madziandzia co u Ciebie?
    Ochmanko?

Dam znac :) Pewnie za wiele nam nie powie... Od kolezanki uslyszalam, ze to niezla swinia, ciekawa jestem, jak przebiegnie wizyta :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Słońce, lekarz z kliniki niepłodności powinien Ci kazać przyjść wlasnie w miesiączce. Najpierw musi zobaczyć jak wyglądają pecherzyki antralne, jaki maja kształt, wielkość i ile ich jest. Także tajming ideolo.

Nie cierpie USG podczas krwawien 🤯🤯🤯 Pecherzyki antralne :D rety, nawet o takich nie slyszalam :D Tiriru, jak dobrze, ze bedzie przy mnie maz, przy nim niczego sie nie boje i w zadnym stopniu nie odczuwam stresu przed wizyta, a jedynie olbrzymia ciekawosc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 21:09

Mildred lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka,a do jakiej kliniki idziesz?

Szona- moze to nie torbiel,tylko jakas turbo owulacja?

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szoneczko, a moze właśnie sie to jajo zaplodnilo i byl taki wyrzut energii, ze zabolalo.

Co do jasnosci to zadlaniam Ali okna w dz8en, ale wieczorem jest to samo. Teraz zasnela przy piersi i po 2 minutach sie obudzila. Nie plakala za duzo ale 40 min ja lulalam. Bardziej sie zastanawiam, czy to nie regres snu. On niby powinien byc pozniej, ale ze ona tak bodzcowo jest do przodu, to moze juz jej to jie daje spokoju.
    Reset ja staram sie jak koge by Ala spala jak najwiecej. Przez to jej przebodzcowanie jestem wyczulona na kazde ziewniecie. Ale tez nie zawsze jest tak, ze ona pospi. Dzis nie bylo zle bo na swoje 11 godzin aktywnosci bylam 4 40 minutiwe drzemki. Tym bardziej dziwi mnie, ze ona az tak domaga sie tego snu, a z drugiej strony piers nie jest w stanie jej uspic, a zasypiała glownie tak przez prawie 3 miesiace :/
    No nic, jedyne co jest pewne przy tak malym dziecku to ze nic pewne nie jest.

Dobrej nocy dziewczyny. Owocnych seksow i w ogole ;)

Monika czy Ty jutro testujesz?

szona lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Nie cierpie USG podczas krwawien 🤯🤯🤯 Pecherzyki antralne :D rety, nawet o takich nie slyszalam :D Tiriru, jak dobrze, ze bedzie przy mnie maz, przy nim niczego sie nie boje i w zadnym stopniu nie odczuwam stresu przed wizyta, a jedynie olbrzymia ciekawosc
    Podziwiam, że chcesz wejść z mężem i to jeszcze podczas @! Ja to się zawsze krępuję jak mój jest ze mną na wizycie. Nie wiem czemu 😜 Na szczęście w klinice badanie jest w drugim pokoju, bo inaczej chodziłabym na wizyty zawsze sama 😅 Jak już w końcu będę w ciąży, to zabiorę Emka na oglądanie kropka dopiero wtedy jak będzie USG przez brzuch 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 21:27

szona lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia, jutro co najwyżej siknę po pracy na test. Na betę planowałam pójść w czwartek. Najchętniej w ogóle bym nie szła! 😱 Wolę myśleć, że się udało i kropuś jest już wtulony, niż zderzyć się z porażką

Malgonia lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Podziwiam, że chcesz wejść z mężem i to jeszcze podczas @! Ja to się zawsze krępuję jak mój jest ze mną na wizycie. Nie wiem czemu 😜 Na szczęście w klinice badanie jest w drugim pokoju, bo inaczej chodziłabym na wizyty zawsze sama 😅 Jak już w końcu będę w ciąży, to zabiorę Emka na oglądanie kropka dopiero wtedy jak będzie USG przez brzuch 😁
    MonikA przecież Ty już jesteś w ciąży! 🙂

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika siknij rano, mówię Ci!

Sasanko powodzenia na wizycie!

Przepraszam, że ja znów powierzchownie,ale ledwo zipie. Chłopcy chorzy, byliśmy u lekarza dziś, mi do mdłości doszło przeziębienie i ból gardła 🤦
    Obiecuję być częściej jak tylko będę mieć lepsze chwilę🙏
    Pamiętam o Was w modlitwie! ❤️

szona, Magddullina2 lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja tez jestem za tym abys sikala z rana!
    Kochana nic nie boj, tym razem musi byc dobrze 💪✊✊✊
    Ja mam tez na bank cykl na straty bo przeciez zadnego pecherzyka nie bylo w 16dc.. i wiecie co? Jakos w tym cyklu nawet przykro mi nie jest. Po prostu wiem ze kiedys w koncu sie uda, a kiedy? W odpowiednim czasie ❤

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • szona Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Monika siknij rano, mówię Ci!

Sasanko powodzenia na wizycie!

Przepraszam, że ja znów powierzchownie,ale ledwo zipie. Chłopcy chorzy, byliśmy u lekarza dziś, mi do mdłości doszło przeziębienie i ból gardła 🤦
    Obiecuję być częściej jak tylko będę mieć lepsze chwilę🙏
    Pamiętam o Was w modlitwie! ❤️

Frez, odpoczywaj! Nigdzie stad się nie ruszamy :) Biedna jesteś z tymi mdłościami i całą resztą atrakcji 🙈

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• *Agape* Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj u mojej dr i powiedziała, że najlepiej byłoby odczekać nie 3-4 cykle, a 5 😭

Ale ja jej w tym nie posłucham i w okolicach maja- czerwca pewnie ruszymy 😉

Ale powiedziała, że oczywiście jeśli wcześniej zaszłabym w ciążę to mam się nie martwić 😉

szona lubi tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika89- trzymam kciuki. Zajrzę rano,zobaczyc jak u Ciebue sytuacja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Sasanka,a do jakiej kliniki idziesz?

Szona- moze to nie torbiel,tylko jakas turbo owulacja?

Do Novum, bo tak sobie eMek zazyczyl/upieral sie, a ja zaakceptowalam ze wzgledu na spoko dojazd z pracy i rekomendacje kolezanki...

MonikA, do czasu postu Szonki nawet nie wiedzialam, ze pan grzebacz bedzie grzebac podczas @ 🤯 Wyobrazalam sobie, ze M. wyjdzie z gabinetu na czas badania lub ze bedzie za kotara, ale w sumie wsio mi ryba, niech sie tylko na mnie nie gapi, by nie mial traumy :D Nie mam pojecia, jak przebiega taka wizyta, pytalam, czy mam przyniesc meza, odpowiedzieli, ze koniecznie, bo to wizyta dla dwojga. Do tej pory nigdy ze mna nie byl i chcialam, by uczestniczyl dopiero przy 1szym ciazowym USG przez powloki brzuszne :)

Frez, dziekuje :* Duzo zdrowka :* Odpedzam od Ciebie mdlosci 👹👺👻

Misiaa, mam nadzieje, ze jednak lekarz sie pomylil, ze nie dostrzegl pieknego pecherzyka! Mnie w tym cyklu sie nie udalo, ale pragne kurczaczka u kazdej z Was i plakac mi sie chce, gdy czytam, ze jednak to nie ten czas. No dobra, jesli faktycznie tak jest, to w kwietniu szalejemy i od razu lecimy z grubej bety :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 23:58

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Małgonia, jutro co najwyżej siknę po pracy na test. Na betę planowałam pójść w czwartek. Najchętniej w ogóle bym nie szła! 😱 Wolę myśleć, że się udało i kropuś jest już wtulony, niż zderzyć się z porażką

Jutro bedzie Twoj dzien! ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊

MonikA_89!, szona, Malgonia lubią tę wiadomość

• Iseko Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Iseko, a w twoim mieście nie ma szans na dofinansowanie ivf z urzędu? Warto popytać i posprawdzać. Czasem są też badania kliniczne, jak np w Białymstoku i wtedy też część jest finansowana
    W mieście jest dofinansowanie ale dla mieszkańców miasta, a ja mieszkam na wsi 🙄

32 lata | starania od stycznia 2017

IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ