W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!
-
WIADOMOŚĆ
-
Iseko, a w twoim mieście nie ma szans na dofinansowanie ivf z urzędu? Warto popytać i posprawdzać. Czasem są też badania kliniczne, jak np w Białymstoku i wtedy też część jest finansowana
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Ale u mnie panika w pracy w związku z koronawirusem. Zabronili wyjazdów, urlopów.. Mierzą temperaturę i odsyła ja do domów jak ktoś ma 37.2.ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Dzień dobry
W temacie Blue popieram dziewczyny, ale nie będę już dokładać swoich trzech groszy, bo wszystko zostało powiedziane.
Ja ze swojej strony chciałam dodać, że aż mi się ciepło zrobiło (albo raczej jeszcze cieplej, bo czytałam Was podczas wiosennego spaceru), kiedy zobaczyłam jak wiele z Was, nie kojarząc np. Boćka, po przeczytaniu jej historii zaczęło dobrze jej życzyć. Bardzo mi się ta życzliwość podobała!
Jak wiecie, podczytywałam Was podczas ciążowego L4, czasem zabrałam głos. Teraz nie mam za wiele czasu, ale trzymam za Was kciuki! Wpadam momentami, by zobaczyć znajome nicki, by pokibicować naszej drugiej turze... Starania są cholernie trudne, wyczerpują psychicznie, fizycznie, finansowo, ale jak mówił forumowy klasyk "kto nie walczy, ten nie niańczy".
A, i Malgonia - jako nieco bardziej doświadczona matka, a jednocześnie równie świeża, z wieloma podobnymi obawami powiem tak: albo skok albo taka faza. Zaciśnij zęby, to minie. Jak chcesz poczytać co się u nas działo w ubiegłym tygodniu z karmieniem i nocami to są moje żale na exach, a od wczoraj znów mam złote dziecko. Po takim skoku jak ostatnio to aż mi trudno uwierzyć, że może być AŻ TAK fajnie (no i zbudowało mnie to, że po kilku dniach walki o karmienie, dziś - podczas spotkania przy kawie, gdy dałam małej butelkę, ona z niej zrezygnowała i zażądała piersi. Dla mnie to jak małe zwycięstwo, bo po jej weekendowej histerii przy karmieniu w sobotę rozważałam, czy nie porzucić karmienia, czy nie głodzę dziecka, czy nie robię jej krzywdy i traumy z powodu skazywania na głód i walkę przy piersi... a tu proszę ).moyeu, Bocianiątko, Magddullina2, szona, Iseko lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Malgoniu, przecież to nie Twoja wina musisz znaleźć inny sposób. Tomek z początku zasypiał przy piersi przez kilka dni, potem już nie i trudno zaczęłam go usypiac, nosząc nq rękach i do dziś tak zasypia, muszę go owijać ciasno w koc (w nocy tulik), smoczek i go noszę jak zaśnie i albo się uda odłożyć, albo się obudzi i od nowa noszenie
Emilkę tak przez 1,5 roku usypialam no ale każde dziecko inne, na pewno znajdziecie jakiś sposób. -
Malgonia- jak już pisala Agge musisz znaleźć sposób . Moja teraz od nie dawna zasypia leżąc na moim brzuchu (oczywiście cyckiem w buzi ) mąż za to usypia ja chodząc (ona się tuli i po jakimś czasie zasypia) Natomiast Staś zasypiał tylko bujany w lezaczku (i tak długooo aż leczaczek zaczynał pękać od jego ciężaru )
Agge biedak oby łagodniej przechodził to jak jego siostra .
Sasanka tule 😘oby to była już ostatnia na długie miesiące
Przepraszam ale więcej nie pamiętam . Jestem dzisiaj do tyłu z czytaniem forum . Nadrobiłam ileś stron i nie wiele pamiętam 😞Sasanka55. lubi tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
Małgoniu dziękuję za polecenie. Czytałam o tych plastrach a ostatecznie wzięłam maść z tej serii ale nic się nie zmienia w wyglądzie tej blizny. Może spróbuje plastrów o ile znajdę miejsce gdzie sprzedają jakieś mniejsze wymiary bo cale opakowanie na taka wielkość blizny to trochę przesada, bo cena jednak też nie jest niska.ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
Judit wrote:Małgoniu dziękuję za polecenie. Czytałam o tych plastrach a ostatecznie wzięłam maść z tej serii ale nic się nie zmienia w wyglądzie tej blizny. Może spróbuje plastrów o ile znajdę miejsce gdzie sprzedają jakieś mniejsze wymiary bo cale opakowanie na taka wielkość blizny to trochę przesada, bo cena jednak też nie jest niska.
https://www.doz.pl/apteka/p60282-Bliznasil_silikonowy_zel_na_blizny_15g
Blizny są trochę widoczne (rozcięcia były małe ale dość głębokie), ale są płaskie, miękkie i bardzo jasne. Za tą cenę chyba warto spróbować.Judit lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Super, dzięki Monika 😘
Dziewczyny jak Wasze samopoczucie?ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
Ja Ja usypiam na rekach ale placzei strasznie. Meczy sie i nie moze usnac.. serce mi sie kraja. Widze, ze jest spiaca i niewiele moge zrobic. No nic, przeczekam.
Maz na L4 do kobca tygodnia to chociaz odsapne -
Sasanka55. wrote:Moyeu, chyba bede musiala o tym pomyslec, bo ludzie, z ktorymi scisle wspolpracuje, sa cudowni, kocham ich, ale cala reszta, charakter tej pracy i stres od dawna mnie dobijaja...
Szoneczko, wpisz mi prosze @... Nadeszla suka niespodziewanie, ale juz coraz czestsze rozowe plamienie, wiec nici z cyklu :*
Sasanka55. lubi tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
Sasanko przykro mi, że wredna @ przylazla 😡😡 sciskam Cię słońce nasze!! na która jutro wizyta w klinice? Dawaj znać od razu jak było! Maria pamietam, że masz wizytę u swojej doktorki w tym tygodniu, ale nie pamietam dokładnie którego dnia, wiec napisz jak już będziesz po jaki plan itp ☺️ Ja to się dziś czuje jakby mnie z jakiejś pralki wyjęli. Ledwo zipie. Zaczynam dziś atakować migdały, morele itp żeby endo rosło. Przysięgam jak już uda mi się szczęśliwie zajść w ciąże i urodzić to nie wezmę migdałów już do ust, obrzydły już mi kompletnie...
Sasanka55., szona, Salome lubią tę wiadomość
Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
Kobietki nie mam dzisiaj za bardzo czasu więc nadrobie wszystko pozniej jednakze weszlam aby z calego serca podziekowac Elfiejksiezniczce za suplementy. Dzisiaj odebralam.. suplementy,suplementami ale Ania napisała mi tak piękną kartkę, że aż moj M się popłakał czytając ją i potem stwierdził że teraz to już napewno się uda-niby proste słowa a znaczą tak wiele... Z całego serca Ci kochana dziękuję!
To forum ma jednak pokrzepiającą moc...wszystkie zostaniemy mamami, tylko kazda w swoim czasie!Sasanka55., olik321, MonikA_89!, Mildred, Daniela, ElfiaKsiężniczka, Pati96, Makino, frezyjciada, Rucola, *Agape*, agge, szona, Malgonia, Suszarka, moni05, moni05, Iseko, Magddullina2, Salome, Madziandzia lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualnyDziekuje, dziewczyny :* Nie ma tego zlego, przynajmniej mam dodatkowy miesiac ze spora dawka sportu Pokochalam tez spacery wieczorami z M. Smieszy nas na nich doslownie wszystko, a i przypominaja nam sie najlepsze historie Tak rzadko kiedys spacerowalismy, zawsze tylko samochod albo rower.
Fiore :* Wizyta o 15:00 Nie wiem, czy lekarz mnie nie opierdaczy, ze przylazimy z @, ale jak nie chce, nie musi grzebac. Wystarczy, ze powie, co zrobic, by urodzic
Mimo @, jestem nastawiona pozytywnie i naprawde radosna Idzie moja ukochana wiosna 🥰🥰🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 19:17
Misiaa, Daniela, moni05 lubią tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Ja Ja usypiam na rekach ale placzei strasznie. Meczy sie i nie moze usnac.. serce mi sie kraja. Widze, ze jest spiaca i niewiele moge zrobic. No nic, przeczekam.
Maz na L4 do kobca tygodnia to chociaz odsapneStaś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
Hej dziewczyny, caly dzien podczytywalam ale nie mialam sily napisac.
Suszarko, bardzo mnie poruszyly Twoje slowa. Doskonale Cie rozumiem. Co prawda my nie staramy sie jakos bardzo dlugo, dopiero 8 miesiecy ale po tych wszytkich przejsciach tez mam co chwile mysli ze to sie nigdy nie uda. Ale musimy byc silne. Jeszcze sporo rozwiazan przed nami, ktores na pewno w koncu pomoga. ❤️ Ja najmocniej na swiecie trzymam kciuki za nas wszystkie.
Maz nie rozumie o co chodzi w ogole, jak zaczynam mu tlumaczyc jak niektore rzeczy dzialaja to sie dziwi „ale przeciez ludzie zachodza w ciaze”. Prosze go zeby bral suple, to bierze jak mu sie przypomni... ale nie bede stala nad nim jak matka i go pilnowala. Mam wrazenie ze czasami staram sie sama. Echh sama tez musialam to chyba z siebie wyrzucic. Chcialam tylko powiedziec Suszarce ze bedzie wszystko okej a sama zaczelam wyrzucac zale 🤦🏻♀️
Lekarz dzis wypisal mi L4 do konca tygodnia. Zapalenie gardla albo poczatki anginy. Za wasza rada powiedzialam mu ze jestem w 2 fazie cyklu i ze sie staramy i zamiast antybiotyku, ktory juz zaczal mi wypisywac dal mi na razie spray do gardla. Takze mam kilka dni pod kocykiem, z herbatka i buldogiem na kolankach. Bedzie co ma byc. Jak ma przychodzic malpa to niech przychodzi jak najszybciej.
Sasanko, przykro mi ze @ przyszla ale widze ze masz w sobie taka wole walki! You go girl! ❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 19:57
Sasanka55., szona lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
A, Malgonia - może Ala po prostu ma za długie przerwy między drzemkami? U nas tak jest, że jak w miarę nie upilnuję Julki i ominie jedną drzemkę to dzieje się źle. Już się nauczyłam, że np. rano pierwsza drzemka musi być ok. 1.5 h po wstaniu (nieważne o której wstanie), potem co ok. 2 godziny najlepiej. I wtedy potrafi usnąć albo przy piersi albo w łóżeczku. Generalnie - za jakiś czas albo jej minie (jeśli to skok) albo znajdziesz na nią sposób!
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnySzona, Sasanko- malo mnie, bo troche ciezko z czasem. Ciagnie sie za nami infekcja. I mimo juz 2 tyg po wyjsciu ze szpitala,dalej bujam sie z infekcjami. Więc moj dzien mija na inhalowaniu, odciaganiu glutow i lataniu za starszakiem,zeby mu podac leki. Jestem zmeczona juz tym. Ale byle do wiosny. Jeszcze musze sie z nimi pobawic. Pogodzic jedno lezace i drugie zywe srebro,ktore jest doslownie wszedzie i ma coraz ciekawsze pomysły. A i w miedzy czasie staram sie ogarnac chate,co bysmy nie zarosli brudem i ugotowac cos,co bysmy nie umarli z glodu
Ale juz pozno wieczorem,jak juz cala ta ferajda spi,to podczytuje co u Was slychac i przeslac dobre fluidy,mimo,że nic nie piszę. Szybciej skrobne cos na fb,co juz wiecieszona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo i Sasanka, bardzo mi przykro z powodu @. Mam nadzieje,ze to juz ostatnia przed porodem.
Z Wojtkiem mialam @7marca i termin na 14grudnia. Takze Twoj bobas ma jeszczs szanse byc swiatecznym prezentem. Czego Ci bardzo zyczęSasanka55. lubi tę wiadomość
-
Nadrobiłam :p
Sasanko przykro mi ze @ przyszla ale...przybliza Cie do upragnionych II..daj koniecznie znac co powiedzial lekarz w klinice
Madziandzia co u Ciebie?
Ochmanko?Sasanka55. lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Misiu, cieszę się, że karteczka się spodobała ❤️ sa to życzenia z głębi serca i mam ogromną nadzieję, że się spełnią
Misiaa lubi tę wiadomość