X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!
Odpowiedz

W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!

Oceń ten wątek:
  • moyeu Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka ja bym mimo wszystko betę robiła. Kciuki Kochana ❤️❤️❤️

Szona, miałam szalony ten poprzedni cykl, @ przyszła albo 16 dpo albo 12 dpo, przy czym po moim wykresie obstawiam późniejsza owulację czyli opcje z 12dpo. No i ciagle bolą mnie piersi, po @ już od wczoraj śladu nie ma (ale u mnie @ trwająca 1,5 dnia to norma) a ja mam ciagle bóle podbrzusza takie trochę jakby okresowe, to stwierdziłam że co mi tam siknę sobie 🤷🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 22:41

Pauliśka, szona lubią tę wiadomość

30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:

Szona, miałam szalony ten poprzedni cykl, @ przyszła albo 16 dpo albo 12 dpo, przy czym po moim wykresie obstawiam późniejsza owulację czyli opcje z 12dpo. No i ciagle bolą mnie piersi, po @ już od wczoraj śladu nie ma (ale u mnie @ trwająca 1,5 dnia to norma) a ja mam ciagle bóle podbrzusza takie trochę jakby okresowe, to stwierdziłam że co mi tam siknę sobie 🤷🏼‍♀️
    Eeeeejjj to może jest coś na rzeczy??

szona, Sasanka55. lubią tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • moyeu Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Eeeeejjj to może jest coś na rzeczy??
    Szczerze to nie wiem, ale jutro jeszcze siknę z rana bo tego bobka robiłam po południu. Nawet teraz jak sobie leżę to czuję brzuch tak lekko ale okresowo, zastanawia mnie to po prostu. To jest mój 30 cykl i ja nie mam złudzeń że bez pomocy lekarza uda mi się zajść, dlatego też toczę wewnętrzna walkę co robić z laparo, czy jeśli będą robić planowe zabiegi to przełożyć? Czy iść? Powiem szczerze że mam mętlik a myśle że wycięcie Stefana (potworniaka) i przedmuchanie rurek to może być to co mi pomoże. Najgorzej że się nastawiłam że ta laparo magicznie spowoduje ciąże, a teraz nie wiadomo kiedy będę mogła ja zrobić jeśli odwołają zabiegi 🥺

🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌AMH

💉IVF💊

💉IMMUNOLOGIA🦠
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Szczerze to nie wiem, ale jutro jeszcze siknę z rana bo tego bobka robiłam po południu. Nawet teraz jak sobie leżę to czuję brzuch tak lekko ale okresowo, zastanawia mnie to po prostu. To jest mój 30 cykl i ja nie mam złudzeń że bez pomocy lekarza uda mi się zajść, dlatego też toczę wewnętrzna walkę co robić z laparo, czy jeśli będą robić planowe zabiegi to przełożyć? Czy iść? Powiem szczerze że mam mętlik a myśle że wycięcie Stefana (potworniaka) i przedmuchanie rurek to może być to co mi pomoże. Najgorzej że się nastawiłam że ta laparo magicznie spowoduje ciąże, a teraz nie wiadomo kiedy będę mogła ja zrobić jeśli odwołają zabiegi 🥺
    Jeśli nie odwołają to ja bym poszła. To nie jest jakiś bardzo obciążający zabieg, szybciutko wrócisz po nim do siebie. No, ale ten cień na bobku i dziwny okres jest zastanawiający... Piersi nadal Cię bolą?

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam okropne skurcze brzucha i mdlości... Zastanawiam się co tam w środku się dzieje... Kropek walczy?

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Mam okropne skurcze brzucha i mdlości... Zastanawiam się co tam w środku się dzieje... Kropek walczy?

Myslmy pozytywnie, bo nie wiem, czy pamietasz, ale rowny rok temu przezylam cala kilkudniowa Niagare jak przy @, mimo to Kropus walczyl, wgryzal sie, beta przyrastala prawidlowo, a lekarz kazal nie tracic nadziei. Historia Szony kolezanki tez napawa optymizmem, zreszta jest cale multum takich, zakonczonych bobaskiem, choc tez nie chce Cie mega nakrecac, bo niestety to loteria. Zdobylas w koncu Dupka? Pamietaj, ze mozesz zadzwonic do swojej przychodni i poprosic o recepte (podadza Ci numerek i nawet nie bedziesz musiala jej odbierac). U mnie w piatek dzialalo to baaardzo sprawnie. Moze warto zabezpieczyc sie, jesli wynik bedzie pozytywny.

W kazdym razie poszlabym dzis na bete i proga, poniewaz w najgorszym wypadku, nawet biochemy warto miec udokumentowane- przydadza sie w dalszej diagnostyce, no i ewentualnej refundacji badan. Ile masz za soba strat? :(

Sciskam Cie mocno i wierze, ze mimo wszystko bedzie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 04:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:

Moyeu, moze to jednak nie @ :* <3 Czekam na kolejne testy :* ✊✊✊✊✊

moyeu lubi tę wiadomość

• Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska myślę cały czas o Tobie.
    Oby to był straszak A nie biochem

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:

Jak się czujesz? Krwawienie nadal duże? Ja we wczesnej ciąży dostałam krwotoku, też myślałam, że to koniec a mój Aniołek teraz słodko śpi. Trzymam kciuki by u Ciebie było podobnie!

Ja podziwiam takie dziewczyny jak Misia czy Monika. I takie osoby w końcu muszą się doczekać swojego cudu!

U mnie 11dpo i biel razi, ale czego się spodziewałam przy takich wynikach :(. W tym miesiącu odpuszczam monitoring. Jeszcze zobaczę co z lekami. Prawda jest taka, że teraz musimy się wziąć za mojego M. Mamy ten ebook 28 dni do płodności i jeszcze jakąś inną książkę z przepisami innego autora. Walczymy dalej, więc mam nadzieję, że mogę z Wami zostać :)

• Daniela Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska, jak tam u Ciebie? Jak się czujesz?

Moeyu, test zagadka u Ciebie, jesteś pewna dnia cyklu? Powtarzalas dzisiaj?

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska, Moeyu jak tam?
    Makino 11dpo to jeszcze może być za wcześnie, nie trać nadziei *

Ja jestem tak przeziebiona ze az brak slow, moj M tak samo... postanowilismy ze jednak ten cykl odpuszczamy i stymulacje zrobie od przyszlego bo przy takim chorosku to nawet na ❤ czlowiek nie ma ochoty a mnie jak wezmie to niestety ze 3 tyg trzyma... :/ ciekawe co mi dzisiaj na to przeziebienie szefowa w pracy powie...

Milego dnia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 06:44

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • szona Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na wiesci!

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam prośbę. Możecie napisać jakie suplementy bierzecie? Chce przeanalizować czy czegoś nie pominęłam :)

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino wrote:
    Dziewczyny, mam prośbę. Możecie napisać jakie suplementy bierzecie? Chce przeanalizować czy czegoś nie pominęłam :)
    Makino jeśli o mnie chodzi to niewiele bo prenatal uno + resveratrol
    Dodatkowo acard, meta i luteina co któryś cykl, ale to już pod innym kątem

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie krwawienie przeszło znowu w brązowe plamienie, ale boli mocno... :/ dobrze, że raz z lewej a raz z prawej to pozamacicznej sobie nie wkrecam chociaż... Jadę na bete i proga...

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa, duuuzo zdrowia <3 :* Przykro mi, ze odpuszczacie cykl, ale wierze, ze kolejny Wam to zrekompensuje. Nie myslalas o zwolnieniu na czas przeziebienia? Jesli mozesz sobie na nie pozwolic, pamietaj, ze mozna zadzwonic do swojej przychodni i poprosic o L4 bez przybywania osobiscie. Uwazaj na siebie :

Pauliska, jak sie dzis czujesz? :*

Makino, przykro mi z powodu bieli, ale 11dpo nic nie jest przesadzone. Jesli chodzi o suple, to ja biore Resveratrol (na pogrubienie endometrium), witD 4000, Koenzym Q10, witc1000, Miovelie (od tego cyklu), wit E, Salfazin.
    Jesli chodzi o M. to w ciagu roku morfologia z 0.9% podniosla mu sie na 5% dzieki zdrowszej diecie i Salfazinowi- ten nawet w klinice leczenia nieplodnosci zostal pochwalony przez lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 08:20

• moyeu Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka, ja się boję tego że to jednak szpital i że może ktoś się trafić zarażony. Jestem daleka od panikowania i gdyby to zależało tylko idę mnie to bym szła na zabieg bez problemu, ale mój mąż panikuje i nie chce żebym szła do szpitala.

Co do testu to jeszcze nie robiłam i nie wiem czy jest sens, piersi prawie nie bolą a temperatura jest super nisko więc ten cień to bobkowa magia 😉 szkoda mi marnować testu na takie gdybanie. Okres był normalny, ból jak zwykle nie do wytrzymania plus skrzepy więc wątpię żeby to była implantacja. Muszę myśleć racjonalnie bo siedząc w domu i rozmyślając wpadnę w psychozę. Ból brzucha już po okresie mam nie pierwszy raz, przejrzałam notatki, zastanawiam się czy to może być objaw endomendy.

Pauliśka nie puszczam kciuków❤️

❌AMH

💉IVF💊

💉IMMUNOLOGIA🦠
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

• Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska mega mocne kciuki !!

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • Salome Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka, moyeu - mocno trzymam za Was kciuki!

Makino, ja biorę koenzym Q10, DHEA, DHA, APA, ALA, wit. D, kompleks metylowanych wit. B, l-argininę.
    A jak mi się przypomni to cynk i wit. C.

moyeu lubi tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka moje kciuki też lecą dzisiaj do Ciebie. Nie tracimy nadziei!
    Makino przykro mi bardzo :( z supli ja biorę Miovelia plus Miovelia Nac, na endometrium wcinam migdały. Mój mąż bierze Nucleox i je orzechy brazylijskie, 3-4 sztuki dziennie. Ale u nas to kwestia bakterii więc czekamy niecierpliwie na wynik posiewu i wizytę u urologa.
    Madziandzia pytanie techniczne, jak Twój emek brał antybiotyk to normalnie się staraliście czy trzeba się wtedy zabezpieczać?

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ