W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pauliśka ja bym mimo wszystko betę robiła. Kciuki Kochana ❤️❤️❤️
Szona, miałam szalony ten poprzedni cykl, @ przyszła albo 16 dpo albo 12 dpo, przy czym po moim wykresie obstawiam późniejsza owulację czyli opcje z 12dpo. No i ciagle bolą mnie piersi, po @ już od wczoraj śladu nie ma (ale u mnie @ trwająca 1,5 dnia to norma) a ja mam ciagle bóle podbrzusza takie trochę jakby okresowe, to stwierdziłam że co mi tam siknę sobie 🤷🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 22:41
Pauliśka, szona lubią tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
moyeu wrote:Pauliśka ja bym mimo wszystko betę robiła. Kciuki Kochana ❤️❤️❤️
Szona, miałam szalony ten poprzedni cykl, @ przyszła albo 16 dpo albo 12 dpo, przy czym po moim wykresie obstawiam późniejsza owulację czyli opcje z 12dpo. No i ciagle bolą mnie piersi, po @ już od wczoraj śladu nie ma (ale u mnie @ trwająca 1,5 dnia to norma) a ja mam ciagle bóle podbrzusza takie trochę jakby okresowe, to stwierdziłam że co mi tam siknę sobie 🤷🏼♀️szona, Sasanka55. lubią tę wiadomość
-
Pauliśka wrote:Eeeeejjj to może jest coś na rzeczy??30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌AMH
💉IVF💊
💉IMMUNOLOGIA🦠
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
moyeu wrote:Szczerze to nie wiem, ale jutro jeszcze siknę z rana bo tego bobka robiłam po południu. Nawet teraz jak sobie leżę to czuję brzuch tak lekko ale okresowo, zastanawia mnie to po prostu. To jest mój 30 cykl i ja nie mam złudzeń że bez pomocy lekarza uda mi się zajść, dlatego też toczę wewnętrzna walkę co robić z laparo, czy jeśli będą robić planowe zabiegi to przełożyć? Czy iść? Powiem szczerze że mam mętlik a myśle że wycięcie Stefana (potworniaka) i przedmuchanie rurek to może być to co mi pomoże. Najgorzej że się nastawiłam że ta laparo magicznie spowoduje ciąże, a teraz nie wiadomo kiedy będę mogła ja zrobić jeśli odwołają zabiegi 🥺
-
nick nieaktualnyPauliśka wrote:Mam okropne skurcze brzucha i mdlości... Zastanawiam się co tam w środku się dzieje... Kropek walczy?
Myslmy pozytywnie, bo nie wiem, czy pamietasz, ale rowny rok temu przezylam cala kilkudniowa Niagare jak przy @, mimo to Kropus walczyl, wgryzal sie, beta przyrastala prawidlowo, a lekarz kazal nie tracic nadziei. Historia Szony kolezanki tez napawa optymizmem, zreszta jest cale multum takich, zakonczonych bobaskiem, choc tez nie chce Cie mega nakrecac, bo niestety to loteria. Zdobylas w koncu Dupka? Pamietaj, ze mozesz zadzwonic do swojej przychodni i poprosic o recepte (podadza Ci numerek i nawet nie bedziesz musiala jej odbierac). U mnie w piatek dzialalo to baaardzo sprawnie. Moze warto zabezpieczyc sie, jesli wynik bedzie pozytywny.
W kazdym razie poszlabym dzis na bete i proga, poniewaz w najgorszym wypadku, nawet biochemy warto miec udokumentowane- przydadza sie w dalszej diagnostyce, no i ewentualnej refundacji badan. Ile masz za soba strat?
Sciskam Cie mocno i wierze, ze mimo wszystko bedzie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 04:11
-
nick nieaktualnymoyeu wrote:Pauliśka ja bym mimo wszystko betę robiła. Kciuki Kochana ❤️❤️❤️
Szona, miałam szalony ten poprzedni cykl, @ przyszła albo 16 dpo albo 12 dpo, przy czym po moim wykresie obstawiam późniejsza owulację czyli opcje z 12dpo. No i ciagle bolą mnie piersi, po @ już od wczoraj śladu nie ma (ale u mnie @ trwająca 1,5 dnia to norma) a ja mam ciagle bóle podbrzusza takie trochę jakby okresowe, to stwierdziłam że co mi tam siknę sobie 🤷🏼♀️
Moyeu, moze to jednak nie @ :* Czekam na kolejne testy :* ✊✊✊✊✊moyeu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPauliśka wrote:Mam okropne skurcze brzucha i mdlości... Zastanawiam się co tam w środku się dzieje... Kropek walczy?
Jak się czujesz? Krwawienie nadal duże? Ja we wczesnej ciąży dostałam krwotoku, też myślałam, że to koniec a mój Aniołek teraz słodko śpi. Trzymam kciuki by u Ciebie było podobnie!
Ja podziwiam takie dziewczyny jak Misia czy Monika. I takie osoby w końcu muszą się doczekać swojego cudu!
U mnie 11dpo i biel razi, ale czego się spodziewałam przy takich wynikach . W tym miesiącu odpuszczam monitoring. Jeszcze zobaczę co z lekami. Prawda jest taka, że teraz musimy się wziąć za mojego M. Mamy ten ebook 28 dni do płodności i jeszcze jakąś inną książkę z przepisami innego autora. Walczymy dalej, więc mam nadzieję, że mogę z Wami zostać -
Pauliska, Moeyu jak tam?
Makino 11dpo to jeszcze może być za wcześnie, nie trać nadziei *
Ja jestem tak przeziebiona ze az brak slow, moj M tak samo... postanowilismy ze jednak ten cykl odpuszczamy i stymulacje zrobie od przyszlego bo przy takim chorosku to nawet na ❤ czlowiek nie ma ochoty a mnie jak wezmie to niestety ze 3 tyg trzyma... ciekawe co mi dzisiaj na to przeziebienie szefowa w pracy powie...
Milego dnia :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 06:44
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualny
-
Makino wrote:Dziewczyny, mam prośbę. Możecie napisać jakie suplementy bierzecie? Chce przeanalizować czy czegoś nie pominęłam
Dodatkowo acard, meta i luteina co któryś cykl, ale to już pod innym kątem24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualnyMisiaa, duuuzo zdrowia :* Przykro mi, ze odpuszczacie cykl, ale wierze, ze kolejny Wam to zrekompensuje. Nie myslalas o zwolnieniu na czas przeziebienia? Jesli mozesz sobie na nie pozwolic, pamietaj, ze mozna zadzwonic do swojej przychodni i poprosic o L4 bez przybywania osobiscie. Uwazaj na siebie :
Pauliska, jak sie dzis czujesz? :*
Makino, przykro mi z powodu bieli, ale 11dpo nic nie jest przesadzone. Jesli chodzi o suple, to ja biore Resveratrol (na pogrubienie endometrium), witD 4000, Koenzym Q10, witc1000, Miovelie (od tego cyklu), wit E, Salfazin.
Jesli chodzi o M. to w ciagu roku morfologia z 0.9% podniosla mu sie na 5% dzieki zdrowszej diecie i Salfazinowi- ten nawet w klinice leczenia nieplodnosci zostal pochwalony przez lekarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 08:20
-
Pauliśka, ja się boję tego że to jednak szpital i że może ktoś się trafić zarażony. Jestem daleka od panikowania i gdyby to zależało tylko idę mnie to bym szła na zabieg bez problemu, ale mój mąż panikuje i nie chce żebym szła do szpitala.
Co do testu to jeszcze nie robiłam i nie wiem czy jest sens, piersi prawie nie bolą a temperatura jest super nisko więc ten cień to bobkowa magia 😉 szkoda mi marnować testu na takie gdybanie. Okres był normalny, ból jak zwykle nie do wytrzymania plus skrzepy więc wątpię żeby to była implantacja. Muszę myśleć racjonalnie bo siedząc w domu i rozmyślając wpadnę w psychozę. Ból brzucha już po okresie mam nie pierwszy raz, przejrzałam notatki, zastanawiam się czy to może być objaw endomendy.
Pauliśka nie puszczam kciuków❤️30 lat 🍍 starania od II 2018
❌AMH
💉IVF💊
💉IMMUNOLOGIA🦠
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Pauliśka, moyeu - mocno trzymam za Was kciuki!
Makino, ja biorę koenzym Q10, DHEA, DHA, APA, ALA, wit. D, kompleks metylowanych wit. B, l-argininę.
A jak mi się przypomni to cynk i wit. C.
moyeu lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Pauliśka moje kciuki też lecą dzisiaj do Ciebie. Nie tracimy nadziei!
Makino przykro mi bardzo z supli ja biorę Miovelia plus Miovelia Nac, na endometrium wcinam migdały. Mój mąż bierze Nucleox i je orzechy brazylijskie, 3-4 sztuki dziennie. Ale u nas to kwestia bakterii więc czekamy niecierpliwie na wynik posiewu i wizytę u urologa.
Madziandzia pytanie techniczne, jak Twój emek brał antybiotyk to normalnie się staraliście czy trzeba się wtedy zabezpieczać?Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022