Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!
Odpowiedz

W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!

Oceń ten wątek:
  • moyeu Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka ja bym mimo wszystko betę robiła. Kciuki Kochana ❤️❤️❤️

Szona, miałam szalony ten poprzedni cykl, @ przyszła albo 16 dpo albo 12 dpo, przy czym po moim wykresie obstawiam późniejsza owulację czyli opcje z 12dpo. No i ciagle bolą mnie piersi, po @ już od wczoraj śladu nie ma (ale u mnie @ trwająca 1,5 dnia to norma) a ja mam ciagle bóle podbrzusza takie trochę jakby okresowe, to stwierdziłam że co mi tam siknę sobie 🤷🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 22:41

Pauliśka, szona lubią tę wiadomość

30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:

Szona, miałam szalony ten poprzedni cykl, @ przyszła albo 16 dpo albo 12 dpo, przy czym po moim wykresie obstawiam późniejsza owulację czyli opcje z 12dpo. No i ciagle bolą mnie piersi, po @ już od wczoraj śladu nie ma (ale u mnie @ trwająca 1,5 dnia to norma) a ja mam ciagle bóle podbrzusza takie trochę jakby okresowe, to stwierdziłam że co mi tam siknę sobie 🤷🏼‍♀️
    Eeeeejjj to może jest coś na rzeczy??

szona, Sasanka55. lubią tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • moyeu Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Eeeeejjj to może jest coś na rzeczy??
    Szczerze to nie wiem, ale jutro jeszcze siknę z rana bo tego bobka robiłam po południu. Nawet teraz jak sobie leżę to czuję brzuch tak lekko ale okresowo, zastanawia mnie to po prostu. To jest mój 30 cykl i ja nie mam złudzeń że bez pomocy lekarza uda mi się zajść, dlatego też toczę wewnętrzna walkę co robić z laparo, czy jeśli będą robić planowe zabiegi to przełożyć? Czy iść? Powiem szczerze że mam mętlik a myśle że wycięcie Stefana (potworniaka) i przedmuchanie rurek to może być to co mi pomoże. Najgorzej że się nastawiłam że ta laparo magicznie spowoduje ciąże, a teraz nie wiadomo kiedy będę mogła ja zrobić jeśli odwołają zabiegi 🥺

🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌AMH

💉IVF💊

💉IMMUNOLOGIA🦠
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Szczerze to nie wiem, ale jutro jeszcze siknę z rana bo tego bobka robiłam po południu. Nawet teraz jak sobie leżę to czuję brzuch tak lekko ale okresowo, zastanawia mnie to po prostu. To jest mój 30 cykl i ja nie mam złudzeń że bez pomocy lekarza uda mi się zajść, dlatego też toczę wewnętrzna walkę co robić z laparo, czy jeśli będą robić planowe zabiegi to przełożyć? Czy iść? Powiem szczerze że mam mętlik a myśle że wycięcie Stefana (potworniaka) i przedmuchanie rurek to może być to co mi pomoże. Najgorzej że się nastawiłam że ta laparo magicznie spowoduje ciąże, a teraz nie wiadomo kiedy będę mogła ja zrobić jeśli odwołają zabiegi 🥺
    Jeśli nie odwołają to ja bym poszła. To nie jest jakiś bardzo obciążający zabieg, szybciutko wrócisz po nim do siebie. No, ale ten cień na bobku i dziwny okres jest zastanawiający... Piersi nadal Cię bolą?

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam okropne skurcze brzucha i mdlości... Zastanawiam się co tam w środku się dzieje... Kropek walczy?

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Mam okropne skurcze brzucha i mdlości... Zastanawiam się co tam w środku się dzieje... Kropek walczy?

Myslmy pozytywnie, bo nie wiem, czy pamietasz, ale rowny rok temu przezylam cala kilkudniowa Niagare jak przy @, mimo to Kropus walczyl, wgryzal sie, beta przyrastala prawidlowo, a lekarz kazal nie tracic nadziei. Historia Szony kolezanki tez napawa optymizmem, zreszta jest cale multum takich, zakonczonych bobaskiem, choc tez nie chce Cie mega nakrecac, bo niestety to loteria. Zdobylas w koncu Dupka? Pamietaj, ze mozesz zadzwonic do swojej przychodni i poprosic o recepte (podadza Ci numerek i nawet nie bedziesz musiala jej odbierac). U mnie w piatek dzialalo to baaardzo sprawnie. Moze warto zabezpieczyc sie, jesli wynik bedzie pozytywny.

W kazdym razie poszlabym dzis na bete i proga, poniewaz w najgorszym wypadku, nawet biochemy warto miec udokumentowane- przydadza sie w dalszej diagnostyce, no i ewentualnej refundacji badan. Ile masz za soba strat? :(

Sciskam Cie mocno i wierze, ze mimo wszystko bedzie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 04:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:

Moyeu, moze to jednak nie @ :* <3 Czekam na kolejne testy :* ✊✊✊✊✊

moyeu lubi tę wiadomość

• Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska myślę cały czas o Tobie.
    Oby to był straszak A nie biochem

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:

Jak się czujesz? Krwawienie nadal duże? Ja we wczesnej ciąży dostałam krwotoku, też myślałam, że to koniec a mój Aniołek teraz słodko śpi. Trzymam kciuki by u Ciebie było podobnie!

Ja podziwiam takie dziewczyny jak Misia czy Monika. I takie osoby w końcu muszą się doczekać swojego cudu!

U mnie 11dpo i biel razi, ale czego się spodziewałam przy takich wynikach :(. W tym miesiącu odpuszczam monitoring. Jeszcze zobaczę co z lekami. Prawda jest taka, że teraz musimy się wziąć za mojego M. Mamy ten ebook 28 dni do płodności i jeszcze jakąś inną książkę z przepisami innego autora. Walczymy dalej, więc mam nadzieję, że mogę z Wami zostać :)

• Daniela Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska, jak tam u Ciebie? Jak się czujesz?

Moeyu, test zagadka u Ciebie, jesteś pewna dnia cyklu? Powtarzalas dzisiaj?

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska, Moeyu jak tam?
    Makino 11dpo to jeszcze może być za wcześnie, nie trać nadziei *

Ja jestem tak przeziebiona ze az brak slow, moj M tak samo... postanowilismy ze jednak ten cykl odpuszczamy i stymulacje zrobie od przyszlego bo przy takim chorosku to nawet na ❤ czlowiek nie ma ochoty a mnie jak wezmie to niestety ze 3 tyg trzyma... :/ ciekawe co mi dzisiaj na to przeziebienie szefowa w pracy powie...

Milego dnia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 06:44

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • szona Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na wiesci!

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam prośbę. Możecie napisać jakie suplementy bierzecie? Chce przeanalizować czy czegoś nie pominęłam :)

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino wrote:
    Dziewczyny, mam prośbę. Możecie napisać jakie suplementy bierzecie? Chce przeanalizować czy czegoś nie pominęłam :)
    Makino jeśli o mnie chodzi to niewiele bo prenatal uno + resveratrol
    Dodatkowo acard, meta i luteina co któryś cykl, ale to już pod innym kątem

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie krwawienie przeszło znowu w brązowe plamienie, ale boli mocno... :/ dobrze, że raz z lewej a raz z prawej to pozamacicznej sobie nie wkrecam chociaż... Jadę na bete i proga...

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa, duuuzo zdrowia <3 :* Przykro mi, ze odpuszczacie cykl, ale wierze, ze kolejny Wam to zrekompensuje. Nie myslalas o zwolnieniu na czas przeziebienia? Jesli mozesz sobie na nie pozwolic, pamietaj, ze mozna zadzwonic do swojej przychodni i poprosic o L4 bez przybywania osobiscie. Uwazaj na siebie :

Pauliska, jak sie dzis czujesz? :*

Makino, przykro mi z powodu bieli, ale 11dpo nic nie jest przesadzone. Jesli chodzi o suple, to ja biore Resveratrol (na pogrubienie endometrium), witD 4000, Koenzym Q10, witc1000, Miovelie (od tego cyklu), wit E, Salfazin.
    Jesli chodzi o M. to w ciagu roku morfologia z 0.9% podniosla mu sie na 5% dzieki zdrowszej diecie i Salfazinowi- ten nawet w klinice leczenia nieplodnosci zostal pochwalony przez lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 08:20

• moyeu Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka, ja się boję tego że to jednak szpital i że może ktoś się trafić zarażony. Jestem daleka od panikowania i gdyby to zależało tylko idę mnie to bym szła na zabieg bez problemu, ale mój mąż panikuje i nie chce żebym szła do szpitala.

Co do testu to jeszcze nie robiłam i nie wiem czy jest sens, piersi prawie nie bolą a temperatura jest super nisko więc ten cień to bobkowa magia 😉 szkoda mi marnować testu na takie gdybanie. Okres był normalny, ból jak zwykle nie do wytrzymania plus skrzepy więc wątpię żeby to była implantacja. Muszę myśleć racjonalnie bo siedząc w domu i rozmyślając wpadnę w psychozę. Ból brzucha już po okresie mam nie pierwszy raz, przejrzałam notatki, zastanawiam się czy to może być objaw endomendy.

Pauliśka nie puszczam kciuków❤️

❌AMH

💉IVF💊

💉IMMUNOLOGIA🦠
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

• Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska mega mocne kciuki !!

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • Salome Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka, moyeu - mocno trzymam za Was kciuki!

Makino, ja biorę koenzym Q10, DHEA, DHA, APA, ALA, wit. D, kompleks metylowanych wit. B, l-argininę.
    A jak mi się przypomni to cynk i wit. C.

moyeu lubi tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka moje kciuki też lecą dzisiaj do Ciebie. Nie tracimy nadziei!
    Makino przykro mi bardzo :( z supli ja biorę Miovelia plus Miovelia Nac, na endometrium wcinam migdały. Mój mąż bierze Nucleox i je orzechy brazylijskie, 3-4 sztuki dziennie. Ale u nas to kwestia bakterii więc czekamy niecierpliwie na wynik posiewu i wizytę u urologa.
    Madziandzia pytanie techniczne, jak Twój emek brał antybiotyk to normalnie się staraliście czy trzeba się wtedy zabezpieczać?

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ