W marcu 🐝 w każdej chacie, w grudniu bobas na kwadracie 👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoje postanowienia/zmiany wiosenne. 🌷
🌷Zorientowałam się jak wygląda współpraca z 3 różnymi dietetykami i muszę pogadać z mężem, którego wybrać. Są rozbieżności cenowe, a największą uwagę przyciągnęła mi dietetyczka z psychologicznym podejściem żywieniowym. Oczywiście jest najdroższa. 😁
Buduje nam się dom, IVF w głowie - no tak mnie jakoś z tych względów boli wydawanie pieniędzy, że szok.
🌷Druga sprawa, umówiłam nowego lekarza w nowej klinice. Zobaczymy jak oni na nas spojrzą. Być może wybór lekarza ulegnie zmianie, bo odważyłam się skonsultować wybór lekarza z koleżanką, która w tej klinice się leczyla i ma teraz ponad rocznego bobo.
Miałam opory jakoś się uzewnętrznić ze swoimi staraniami ale postanowiłam te opory odłożyć na bok i iść po swoje.
Boję się mieć nadzieję, ale bezczynność też nie jest dobrym wyjściem.
Powoli podnoszę się z ziemi. 🥊
Aaa i w ogóle Wam powiem, że weszłam dzisiaj na wagę i trochę się przeraziłam - przytyłam. I naszła mnie taka myśl, że koniecznie muszę najpierw schudnąć, bo chciałabym żeby ciążąwy brzuszek ładnie się prezentował. 😁 W końcu to będzie wymodlony cud.
🌷A na koniec - jutro robię sobie pazurki, jakby test ciążowy wyszedł pozytywny to pazurki muszą być ładne do pamiątkowego zdjęcia. 😁😁😁
Nie no śmieje się, najbliższe testowanie w kwietniu ale mam plan wyluzować z tym cyklem. Zobaczymy czy się uda. 🤷
Ps. Dentysta też umówiony. 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 10:44
Noelle, Wiolala, agusia_246, Iseko, Lisa_, Kaśik, Simons_cat, Cecylia, malwaxxx28, Ala_d, Karo123, Red555 lubią tę wiadomość
-
Zielone bardzo podoba mi się Twoj plan! No i dobrze, że się otworzyłaś przed koleżanką- może będzie Ci łatwiej jak będziesz miała kogoś, z kim możesz o tym rozmawiać "na zywo", bez ukrywania?
Trzymam kciuki za dobre wybory i żeby nowy lekarz poprowadził Was szybciutko do pięknej ciąży!Zielone.Slonce lubi tę wiadomość
32 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
Hej dziewczyny 😊
Dzięki, że pytanie - czuje się dobrze, wstalam dzisiaj jakąś taka wyspana, mimo, że krótko spalam. Żadnych dziwnych objawów nie mam 😅 wszystkie, jeśli już to PMSowskie.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Zielone najważniejsze mieć plan i działać.
Iseko miałam podobny problem, ale niestety nie było miejsca na implant, najpierw musiałabym nosić aparat. Denstystka zaproponowała most adhezyjny. Mam 1,5roku i nic się nie dzieje, a rozwiązanie znacznie tańsze. Choć implant jednak trwalszy.Iseko lubi tę wiadomość
86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI
7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnka, tu nie ma brzydkich sformułowań. Ja często miałam infekcje zaczynające się około 10 dni przed 🐒.
Do tej pory nie wiem o co chodzi. Któregoś razu udało mi się dostać do lekarza, spojrzał stwierdził, że jest zakażenie i przepisał mi jakiś antybiotyk i globulki ale i tak standardowo infekcja przeszła dopiero jak dostałam 🐒.
Więc ja nie pomogę ale polecam zachowawczo łykać trivagin (kwas mlekowy) . 🙂 -
Dziewczyny a ja to dziś zasłużyłam na medal... ale z okazji bycia blondi na 100% - zapomniała, że mam wizytę u hematologa... niby czekasz od dwóch miesięcy a tu masz babo placek 😜
Ale na szczęście nie była to wizyta w poradni a telewizyta, więc grzecznie odebrałam i sama się zdziwiłam czego Ci ludzie ode mnie chcą, dopiero pochwili do mnie dotarło co i jak 🤯 - cała ja
Pani doktor chyba w dobrym humorze była, bo jak usłyszała moją historie (starania 2,5 roku + świeżo po poronieniu) to od razu dała mi skierowania na badania w kierunku trombofilii i z. antyfosfolipidowego.
Więc chociaż coś mi się uda na NFZ w diagnozie ruszyć. Kolejną wizytę u hematologa mam w lipcu, ale badania robię już w przyszłym tygodniu - jak ruszę do kliniki, to może już będę miała jakieś wyniki 😊
A i zaleciła, że jak chcę to mogę profilaktycznie brać acard 75 -chyba nie powinnam sobie tym zaszkodzić?Simons_cat, Natka95, Noelle, Cecylia, Wiolala, agusia_246, Ala_d lubią tę wiadomość
2018 - początek starań
2020- start klinika; histerolaparoskopia
2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
20+2 - połówkowe - 364g 💙
29+2 - prenatalne - 1420 💙
31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙 -
Dziewczyny czy to mozliwe ze dwa dni po okresie mam sluz płodny ,sprawdzam to codziennie i mam taki rozciągliwy...okres mam po anty krotki bo 2 dni raptem ale żeby juz dni plodne sama nie wiem co myslec o tym😵🙄chyba bede meza co 2 dzien molestowac caly miesiac bo nie da sie trafić....
-
ZieloneSlonce uwielbiam Twój plan 🥰
sama się ostatnio przeraziłam, że waga u mnie ciągle w górę - ale porównując do zeszłego roku to od stycznia bardzo aktywnie zasuwałam w pracy a w tym dopiero za tydzień zaczynam hard-sezon więc może w tym piesio pogrzebany
A i na pazury też chcę się umówić i to od razu na kilka kolejnych wizyt, bo inaczej to z moją systematycznością się nie daZielone.Slonce lubi tę wiadomość
2018 - początek starań
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
nick nieaktualnyMarcysia66 wrote:Dziewczyny czy to mozliwe ze dwa dni po okresie mam sluz płodny ,sprawdzam to codziennie i mam taki rozciągliwy...okres mam po anty krotki bo 2 dni raptem ale żeby juz dni plodne sama nie wiem co myslec o tym😵🙄chyba bede meza co 2 dzien molestowac caly miesiac bo nie da sie trafić....
-
Marcysia66 wrote:Dziewczyny czy to mozliwe ze dwa dni po okresie mam sluz płodny ,sprawdzam to codziennie i mam taki rozciągliwy...okres mam po anty krotki bo 2 dni raptem ale żeby juz dni plodne sama nie wiem co myslec o tym😵🙄chyba bede meza co 2 dzien molestowac caly miesiac bo nie da sie trafić....
Miałam tak ostatni, że sama się zdziwiłam ale to nie były dni płodne tylko ot tak się pojawił i po 2-3 dniach zanikł
2018 - początek starań
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
nick nieaktualnyZielone.Slońce wrote:Anka, tu nie ma brzydkich sformułowań. Ja często miałam infekcje zaczynające się około 10 dni przed 🐒.
Do tej pory nie wiem o co chodzi. Któregoś razu udało mi się dostać do lekarza, spojrzał stwierdził, że jest zakażenie i przepisał mi jakiś antybiotyk i globulki ale i tak standardowo infekcja przeszła dopiero jak dostałam 🐒.
Więc ja nie pomogę ale polecam zachowawczo łykać trivagin (kwas mlekowy) . 🙂
Spróbuję narazie brać ten krivagin a jak się go bierze wgl? -
Zielone.Slońce wrote:A może spróbuj pobawić się w wykresy, testy owu i monitoring? 🙂
-
nick nieaktualnyAnka, a po cytologii widać zakażenie HPV?
Ogólnie to ja kiedyś miałam przeboje, bo cytologie wychodziły mi złe, dodatkowo miałam nadzerke.
Na cytologii wychodziły mi zmiany o charakterze cin1 i cin2 miałam pobieranie wycinki do badania histopatologicznego i co 3 msc kolposkopia ale na samym obserwowaniu się skończyło, bo młodziutka byłam i lekarze nie chcieli nic z tym robić tylko obserwować. Od 5-4 lat cytologia już wzorowa. 🤷 -
Marcysia tutaj każda z nas jest w to aż za bardzo wkręcona a zobacz jaki mamy ostatnio wysyp kreseczek. 😉
Poprawiamy swoją świadomość i doktoryzujemy się z wszystkiego co jest związane z płodnością ale to nic złego. 😄
Kaśik idealnie! 😍
Zielone cin1 i cin2 mogą być stanami fizjologicznymi i wielu lekarzy nic z tym nie robi. ☺️
HPV wychodzi w cytologii i kolposkopii.Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Na HPV to chyba trzeba osobny test robić. Koleżanka miała zły wynik cytologii i miala zrobić kolposkopie i test na HPV86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI
7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
nick nieaktualnyA to może i ja coś miałam z tym hpv? 🤔
Byłam młodziutka i tam gdzie mnie lekarz pokierował tam poszłam. Pamiętam, że nawet mi robili USG narządów brzusznych ale nie nam pojęcia po co. 🤷
Pamiętam, że coś bylo że się spytałam skąd ja to mam, być może chodziło o hpv a lekarz mi powiedział, że tylko przez stosunki płciowe.
A ja powiedziałam, że mam jednego partnera seksualnego i nikogo przed nim nie miałam i z tego co mi wiadomo ja też jestem pierwszą mojego męża. Wzruszył ramionami i zostawił mnie z tą informacją.😁 -
Jo_an może zależy od pracowni.
U nas w przychodni na wynikach cytologicznych było rozpoznanie HPV. 😉
Przy takim wyniku kierowaliśmy pacjentkę na potwierdzenie rozpoznania w kolposkopii.
Jeśli było samo cin1, cin2 to w zależności od lekarza, ewentualnego stanu zapalnego i jakichś pierdółek widocznych w badaniu ginekologicznym pacjentka trafiała albo na kolposkopie albo dostawała leki i umawialiśmy się na powtórny wymaz po zaleczeniu. 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 13:14
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️