W marcu 🐝 w każdej chacie, w grudniu bobas na kwadracie 👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
miska122 wrote:Tak, 7dpo. Zdziwiłam się strasznie, bo zawsze się rozpływają jakie to mam piękne endometrium...
Szczerze to ja sama nie wiem od czego to zależy. W moim przypadku różnie to bywa. Ostatnio przy cp miałam 13mm...miska122 lubi tę wiadomość
-
Justyna.Optyk wrote:Malwa piękny przyrost, nie przejmuj się niczym
Ja też mam cukrzyce ciążowa. Moja rada - gdy dostaniesz glukometr, spróbuj znaleźć jeszcze jakiś do porównania. Mi cukry różniły się o 20-25 jednostek nawet. (Na jednym na czczo 73 a na drugim 94). Zmieniono mi glukometr i jest okej.
Justyna bardzo Ci dziekuje. Powiedz proszę jakiej firmy masz glukometr? I czy przyjmujesz leki?
-
Wiolala żadnych, poszłam do lekarza dokładnie rok temu w kwietniu ( wtedy mówił ze wszystko normalnie, zrobił cytologię pogadaliśmy dla mojego spokoju powiedział ze mam isc ewentualnie na morfologię krwi, glukozę i tsh, ft4 już zaporoponowala mi sama pielęgniarka) choć tez miała do mnie podjescie po co się badam jak jestem młoda
Mam 27 lat mąż 24
Badania mi wtedy wyszły książkowo
Jeśli nie hormony to ja już nie wiem co jest nie tak
-
Sielankaaa moja rówieśniczko 🙂
Z tego co piszesz wydaje mi się, że problem może leżeć po stronie męża... Ewentualnie sprawdziłabym u Ciebie drożność. Możesz poprosić o skierowanie swojego ginekologa lub zrobić prywatnie w klinice. Tam co ja będę robić jest to koszt 750 zł za Sono hsg. -
Sielankaaa podam Ci swoj przykład... bylam w ciazy 4 razy z czego 1cb...jak większość z Was wie 3 ciąże stracone na wysokich etapie....nikt absolutnie nikt nie potrafił znaleźć przyczyny...wszystkie wyniki wnet książkowe...byłam załamana...po czym dziewczyny z forum nawijały o dr. Paśniku..immunologu..byłam pewna że mnie to nie dotyczy bo jednak w te ciąże zachodziłam...dzisiaj odebrałam wynik kir... nie mam 4 z 5 kirów które odpowiadają za implantację..nie wiem czy ba 100% ale napewno miało to wpływ na straty...zarodek prawidłowo się nie zagnieżdżał i ot..poród martwy skoro masz wszystkie wyniki prawidłowe może tu leży problem? W immunologii?24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Właśnie z badaniem męża jest tak ze musi jechac do innego miasta bo u nas nie ma laboratorium, jeszcze mi podpowiedziała recepcjonistka mojego ginekologa ze mam zadzownic do naszego szpitala.
Mi właśnie lekarz zalecił cała serie hormonów, niedrożność i mówił ze na NFZ lub u niego koszt 600 mam nadzieje ze to to które będziesz miała bo podobno jest mniej bolesne.
No i ze mam przyjęć na monitoring cyklu. Tak mam opisane w karcie pacjenta.
Mam nadzieje ze mężowi uda wie w tym tyg zrobić sobie wolne (czasem bym wolała żeby pracował na etacie niż prowadził swój biznes bo właśnie z wolnym to jest masakra) a to badanie może wiele rozjaśnić i np uchronić mnie przed kolejnymi wiaodmo te nasze badania to w ogóle są mega mega drogie ....
-
Misiaa ☹️ czy da się coś z tym zrobić ?
Ja się nie znam na immunologii...
Sielankaaa miałam też zwykłe hsg, wyłam z bólu mimo tego, że w tamtym czasie miałam jajowody drożne. Teraz wolę zapłacić i mieć już Sono ( podobno ) mniej bolesne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 15:43
Sielankaaa lubi tę wiadomość
-
Misiaa wrote:Sielankaaa podam Ci swoj przykład... bylam w ciazy 4 razy z czego 1cb...jak większość z Was wie 3 ciąże stracone na wysokich etapie....nikt absolutnie nikt nie potrafił znaleźć przyczyny...wszystkie wyniki wnet książkowe...byłam załamana...po czym dziewczyny z forum nawijały o dr. Paśniku..immunologu..byłam pewna że mnie to nie dotyczy bo jednak w te ciąże zachodziłam...dzisiaj odebrałam wynik kir... nie mam 4 z 5 kirów które odpowiadają za implantację..nie wiem czy ba 100% ale napewno miało to wpływ na straty...zarodek prawidłowo się nie zagnieżdżał i ot..poród martwy skoro masz wszystkie wyniki prawidłowe może tu leży problem? W immunologii?
Misia ... bardzo mi przykro z powodu twoich strat i naprawde jestem w szoku ze na takim etapie zazwyczaj sie to wydarzało, czy moglabym cie zapytac czy zazwyczaj taka ciąża dawała ci jakis objaw ze cos bedzie nie tak? bolało bardziej? czy mialas krwawienia? bardzo sie wystraszylam i jestem ciekawa czy cos sie działo i dawalo znaki... myslisz ze da sie cos zrobic z tym kirem?👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Misiaa wrote:Sielankaaa podam Ci swoj przykład... bylam w ciazy 4 razy z czego 1cb...jak większość z Was wie 3 ciąże stracone na wysokich etapie....nikt absolutnie nikt nie potrafił znaleźć przyczyny...wszystkie wyniki wnet książkowe...byłam załamana...po czym dziewczyny z forum nawijały o dr. Paśniku..immunologu..byłam pewna że mnie to nie dotyczy bo jednak w te ciąże zachodziłam...dzisiaj odebrałam wynik kir... nie mam 4 z 5 kirów które odpowiadają za implantację..nie wiem czy ba 100% ale napewno miało to wpływ na straty...zarodek prawidłowo się nie zagnieżdżał i ot..poród martwy skoro masz wszystkie wyniki prawidłowe może tu leży problem? W immunologii?
Misiu sledzilam Twój pamiętnik po ciuchy bez udzielania się, bardzo mi przykro z powodu tego co Was spotkało .. oczywiście dziękuje Ci za rade !
Jesli tylko te kolejne hormony wyjda prawidłowo bo na nie jeszcze muszę poczekać .. to zdecydowanie będę szukała tej przyczyny w kierunku na jaki mnie naprowadziłas
Czy wiesz już może czy można jakoś te Kiry unormować ? Zupełnie to mi obce .. ja dopeiro jakby zagłębiam się w to wszystko
Kiedyś mi się kojarzyła ciąża z deklaracja chcemy możemy, nigdy nie myślałam ile musimy przejść .. ile wycierpieć .. ile stracić ..
-
Miska mam nadzieje, ze jednak sie uda, juz z kilku nie dajacych nadziei cykli byly ciaze 🤞🏻
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 15:58
miska122, Simons_cat lubią tę wiadomość
26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Wiolala wrote:Misiaa ☹️ czy da się coś z tym zrobić ?
Ja się nie znam na immunologii...
Sielankaaa miałam też zwykłe hsg, wyłam z bólu mimo tego, że w tamtym czasie miałam jajowody drożne. Teraz wolę zapłacić i mieć już Sono ( podobno ) mniej bolesne.
Wiolu na kiedy teraz masz termin badania ? Dałabys mi później znać jak przeszłaś ? Ja tez dopytam mojego lekarza roznica mała w cenie 600 a 750 wole oczywiście dopłacić..
I mam jeszcze pytanie dlaczego musisz powtórzyć badanie ? Jeśli wtedy jajowody były drożne to takie badanie się powtarza ? -
malwaxxx28 wrote:Justyna bardzo Ci dziekuje. Powiedz proszę jakiej firmy masz glukometr? I czy przyjmujesz leki?
Wiesz, to ważne, bo w pewnym momencie zaczęłam się głodzić. Po 1.5 h od posiłku byłam głodna, a cukry nadal były wysokie. Po posiłku miałam ok 135, więc wiedziałam że to już górna granica i tak komponowalam posiłki, by było tak albo mniej. Po 2h miałam ok 100 a ja już byłam głodna. Niby w normie. Ale kto przy glukozie 100 jest głodny ? Okazało się dziś, że ja po 2h mam ok 75 glukozę i wtedy robię się głodna, więc po prostu moje posiłki były zbyt ubogie (schudłam już 1kg).
Jestem na 8 jednostkach insuliny. I tutaj też ważne, bo na czczo miałam cukier wg starego glukometru 94 a mamy np 73. Według starego glukometru powinnam dodać sobie jednostkę insuliny, wg mamy, miałam cukier w normie. Glukometr jest mega ważny... -
Sielankaaa wrote:Wiolu na kiedy teraz masz termin badania ? Dałabys mi później znać jak przeszłaś ? Ja tez dopytam mojego lekarza roznica mała w cenie 600 a 750 wole oczywiście dopłacić..
I mam jeszcze pytanie dlaczego musisz powtórzyć badanie ? Jeśli wtedy jajowody były drożne to takie badanie się powtarza ?
Badanie będę miała w przyszłym cyklu. Żeby podejść do Sono muszę mieć aktualna cytologię, która zrobię dopiero w poniedziałek. Muszę powtórzyć badanie bo miałam 2 miesiące temu ciążę pozamaciczna w jajowodach...😭 Także bardziej boję się wyników niż samego badania. -
Ojej mam nadzieje ze wyjdą tak samo jak pierwsze! Ze wszystko będzie dobrze ☺️ Mi jeszcze lekarz mówił ze przed tym badaniem będzie jakiś wymaz odnosnie czystość pochwy, ze na 2 dni przed pobraniem materiału nie powinnam stosować żadnych środków higienicznych z uZyciem środków myjących
-
Jak już jesteśmy przy temacie HSG itd., to mam pytanie z rodzaju tych glupszych 😅
Mam iść do szpitala na histero - laparoskopie i będę pobierać wcześniej wymazy. Wizyta wypada mi na 6dpo, czyli w okresie możliwego zagnieżdżania się zarodka - czy pobranie tych materiałów do badania nie zaszkodzi?Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Dziewczyny jestem nowa na ovufriend ale proszę o zapisanie mnie na testowanie w dniu 23.03 (3 dni przed spodziewaną @) staramy się z mężem o drugie dziecko dopiero 3 cykl. Poprzedni niestety był na 90% bezowulacyjny. Moje cykle zazwyczaj mają 33-34 dni ale mam długą fazę lutealną bo aż 17 czasami 18 dni. I tak od 13dc robiłam testy owulacyjne w 15dc był wyraźnie pozytywny, 16dc tez ale tylko rano, później już negatywny. 17dc (pierwszy raz) miałam plamienie chyba owulacyjne które trwa do dzisiaj czyli 2 dni. ❤️ był 15dc. Więc dziewczyny trzymajcie kciuki żeby owulacja była faktycznie 16dc i żeby 23.03 wyszły dwie piękne kreski 🥰
-
Justyna.Optyk wrote:Pierwotnie dostałam Abra Smart. Miał być super ekstra, można połączyć z telefonem. Od mamy dostałam z jej miejsca pracy Accu Chek Performa Nano, właśnie abym sobie porównała. Wyniki kosmicznie różne. Pojechałam do babci, która ma cukrzycę. Okazało się, że jej glukometr pokazuje identycznie jak ten od mamy, natomiast ten, który dostałam od diabetologa, ok 20 jednostek więcej. . Diabetolog nie się, skąd różnica. Dostałam kolejny glukometr. I nowy pokazuje tak samo jak ten od mamy.
Wiesz, to ważne, bo w pewnym momencie zaczęłam się głodzić. Po 1.5 h od posiłku byłam głodna, a cukry nadal były wysokie. Po posiłku miałam ok 135, więc wiedziałam że to już górna granica i tak komponowalam posiłki, by było tak albo mniej. Po 2h miałam ok 100 a ja już byłam głodna. Niby w normie. Ale kto przy glukozie 100 jest głodny ? Okazało się dziś, że ja po 2h mam ok 75 glukozę i wtedy robię się głodna, więc po prostu moje posiłki były zbyt ubogie (schudłam już 1kg).
Jestem na 8 jednostkach insuliny. I tutaj też ważne, bo na czczo miałam cukier wg starego glukometru 94 a mamy np 73. Według starego glukometru powinnam dodać sobie jednostkę insuliny, wg mamy, miałam cukier w normie. Glukometr jest mega ważny...
Bardzo Ci dziękuję! Dokupię ten Accu Check dodatkowo, bo mam tylko Contour Plus i w 1 ciazy nie porownywalam z innym.
-
Księgowa wrote:Jak już jesteśmy przy temacie HSG itd., to mam pytanie z rodzaju tych glupszych 😅
Mam iść do szpitala na histero - laparoskopie i będę pobierać wcześniej wymazy. Wizyta wypada mi na 6dpo, czyli w okresie możliwego zagnieżdżania się zarodka - czy pobranie tych materiałów do badania nie zaszkodzi?
Ja nie umiem odpowiedzieć na to pytanie 😉 ale wydaje mi się, że nie powinno szkodzić. Chyba oni pobierają te wymazy z przedsionka szyjki 🤷 raczej dalej nie grzebią...
Sielankaaa ja też będę miała ten wymaz, około godziny przed badaniem pobiorą. Nie nastawiam się, że będzie dobrze bo miałam nacinane oba jajowody i nie wiadomo jak się zrosły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 16:17
-
Księgowa wrote:Jak już jesteśmy przy temacie HSG itd., to mam pytanie z rodzaju tych glupszych 😅
Mam iść do szpitala na histero - laparoskopie i będę pobierać wcześniej wymazy. Wizyta wypada mi na 6dpo, czyli w okresie możliwego zagnieżdżania się zarodka - czy pobranie tych materiałów do badania nie zaszkodzi?
Spokojna głowa, można pobierać wymazy nawet w ciąży. Trzymam za Ciebie kciuki 🤞Księgowa lubi tę wiadomość