X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W marcu 🐝 w każdej chacie, w grudniu bobas na kwadracie 👶🍼
Odpowiedz

W marcu 🐝 w każdej chacie, w grudniu bobas na kwadracie 👶🍼

Oceń ten wątek:
  • dzastina2005 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Ja bym nie rozmyślała tylko brała się do roboty😁 u mnie owu też nie jest zawsze w tym samym dniu cyklu. Raz mam w 15 a czasem nawet w 19 także najlepiej wykorzystaj dobrze dzisiejszy dzień i kilka najbliższych 😉

Hehe pewnie masz rację kochana. Ale wiesz jak się człowiek mija w drzwiach to się zastanawia czy ♥️ które były wystarcza i jest sens testować.

2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • Japoneczka z Porcelany Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons daj adres to Ci wysle testy! Jak to dwa Ci zostaly! Ja sie tu jaram jak pochodnia ciemniejacymi testami a Ty mi tu wyskakujesz, ze dwa testy Ci zostaly. 😂
    Alutka Na tym drugim tescie widac :) ❤️🤞🏻

Ja wczoraj z psami 10km zrobilam sluchajac Grobelnej 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 11:34

Simons_cat lubi tę wiadomość

26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
    🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
    👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Hehe pewnie masz rację kochana. Ale wiesz jak się człowiek mija w drzwiach to się zastanawia czy ♥️ które były wystarcza i jest sens testować.
    Rozumiem Cię bo ja pracuję zmianowo i czasem nawet do 23... A przeważnie bylo tak, że jak miałam płodne to pracowałam na popołudnie i szkoda mi było męża budzić w nocy jak wracałam. Później się trochę zbystrzylam i wpisywałam sobie w plan grafiku, że chce na rano wtedy kiedy kalendarzyk pokazywał, że będzie owu 😁

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka co za "lekarz" masakra... Wydaje mi się, że na tym etapie powinien zrobić Ci USG przezpochwowe ( przynajmniej mój lekarz w tak wczesnej ciąży robi ). Myślę, że teraz tylko spokój jest Ci potrzebny. No i mąż koniecznie musi zawieźć Cię na betę i progesteron.
    A jak nie bierz taksówkę czy jakiś autobus i jutro z rana marsz. Przecież Ty się teraz stresu najesz a to nie sprzyja kropkowi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 11:40

age.png
  • kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, co za dziadddd.. przecież to oczywiste że przez powłoki brzuszne to on nic nie zobaczy (generalnie do 10 tc robi się USG transwaginalne)..

age.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testów już nie chce robić, co ma być to będzie, ja wpływu żadnego nie mam na to, czekam teraz te 10 dni i zobaczymy czy @nie przyjdzie, jak nie to idę do niego tak jak mi mówił

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka ja bym chyba do tego konowała nie wróciła.... 🙄
    To już my tutaj stawiamy lepsze diagnozy.....

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Simons_cat Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przecież lekarz tak wcześnie nic nie zobaczy. Może tylko ocenić co najwyżej endometrium, ale to i tak na dwoje babka wróżyła, bo może być wysokie, bo ciąża albo wysokie, bo zaraz zacznie się złuszczać na okres. Na USG można zobaczyć pęcherzyk przy becie ok. 1000-1500. Jedyne co dziwne ten lekarz zrobił to to USG przez brzuch, bo mógł przezpochwowe, ale pewnie nie chciał gumek zużywać 🤣 a no i ten tekst o 20 dniach po okresie 🤭 jak mi wskaże kobietę starająca się, która tyle czeka to mu oddam wszystkie moje oszczędności 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 12:09

kokoszka31, Iseko lubią tę wiadomość

Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56

age.png

Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54

age.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023

😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons_cat wrote:
    Ale przecież lekarz tak wcześnie nic nie zobaczy. Może tylko ocenić co najwyżej endometrium, ale to i tak na dwoje babka wróżyła, bo może być wysokie, bo ciąża albo wysokie, bo zaraz zacznie się złuszczać na okres. Na USG można zobaczyć pęcherzyk przy becie ok. 1000-1500. Jedyne co dziwne ten lekarz zrobił to to USG przez brzuch, bo mógł przezpochwowe, ale pewnie nie chciał gumek zużywać 🤣 a no i ten tekst o 20 dniach po okresie 🤭 jak mi wskaże kobietę starająca się, która tyle czeka to mu oddam wszystkie moje oszczędności 🤣

No i właśnie dlatego nie mam do niego zaufania... Muszę znaleźć przez te 10 dni innego lekarza....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Sielankaaa Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka dokładnie jak dziewczyny wyżej popieram zmianę lekarza i pewnie sama już bym nie wróciła do niego

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak poszukaj koniecznie innego lekarza. Ale ja bym na Twoim miejscu zbadała przynajmniej progesteron bo może potrzebujesz luteiny. Nie wiem ale ja jestem wyczulona na tym punkcie bo sama poroniłam przez niedobór proga...

age.png
  • Sielankaaa Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na pewno z niektóre z Was maja policystyczne jajniki. Byłam rok temu na usg i były prawidłowe, teraz dopatrzyłam się w badaniach ze wpisał mi lekarz policystyczna...

Czy któraś mi powie jak mogę się dowiedzieć jak najszybciej czy faktycznie mam te pcos..

Na tym usg nie wyglada to tak wiecie mocno jak wpisuje sobie w google... (są na jajniku 4 takie małe jajeczka ale nie obarczają jakby całego tego jajnika)

Nie chce wątpić w mojego lekarza, ale mówił sam ze raczej policystyczne nie są a i tak tak wpisał

Ja do tej kolejnej wizyty chyba zwariuje mam ochotę już dziś isc do niego podpytac ale nie ma terminu 😔

• kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sielankaaa wrote:
    Dziewczyny na pewno z niektóre z Was maja policystyczne jajniki. Byłam rok temu na usg i były prawidłowe, teraz dopatrzyłam się w badaniach ze wpisał mi lekarz policystyczna...

Czy któraś mi powie jak mogę się dowiedzieć jak najszybciej czy faktycznie mam te pcos..

Na tym usg nie wyglada to tak wiecie mocno jak wpisuje sobie w google... (są na jajniku 4 takie małe jajeczka ale nie obarczają jakby całego tego jajnika)

Nie chce wątpić w mojego lekarza, ale mówił sam ze raczej policystyczne nie są a i tak tak wpisał

Ja do tej kolejnej wizyty chyba zwariuje mam ochotę już dziś isc do niego podpytac ale nie ma terminu 😔

Żeby zdiagnozować pcos muszą występować co najmniej 2 z 3 elementów: obraz USG nieprawidłowy, podwyższone stężenia androgenów (testosteron, androsteron), brak owulacji. Możesz zbadać też AMH- jego poziom też jest wysoko przy pcos.

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sielankaaa ja mam PCOS. Stwierdzone m.in. na podstawie USG i badania hormonów. Nieprawidłowy stosunek fsh do lh. progesteron zbyt niski w fazie lutealnej przez to wydłużające się cykle...
    Z tym że jest coś takiego jak Zespół policystycznych jajników lub same Policystyczne jajniki.
    Możesz zrobić hormony i zobaczyć czy są prawidłowe. Ale nie wydaje mi się, żebyś miała pcos, 4 pęcherzyki o niczym nie świadczą. Musi być ich przynajmniej 12 żeby stwierdzic, że są Policystyczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 12:38

Sielankaaa lubi tę wiadomość

age.png
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem jajniki mogą mieć wygląd policystyczny ale są normalnie owulacje, hormony w normie. Może akurat miałaś pęcherzyki na obwodzie i dlatego tak napisał, żeby po prostu to obserwować przy okazji wizyt? Ja raz mam policystyczne, raz nie 😜🤷

Sielankaaa lubi tę wiadomość

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
  • Sielankaaa Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje kokoszka, czyli i tak muszę poczekać cierpliwie do kolejnego cyklu bo lekarz mówił żebym zorbila to 3 dnia cyklu.. te hormony które wymieniłaś

Przestraszyłam się bo mówię kurcze progesteron wysoki może to faktycznie te jajniki..

Mam nadzieje ze te badania mi coś wyjaśnia bo póki co im dalej tym mam wrażenie ze mniej wiem 🙈

Dzięki ze dzielicie się swoją wiedza, czasem na wizycie wszystko niby jest dla mnie zrozumiałe a wracam do domu i się zadręczam

kokoszka31 lubi tę wiadomość

• Sielankaaa Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Wiolu on mi tam wpisał, ale ja owuluje , miesiączkę mam jak w zegarku.. żadnych objawów na sile nie mogę sobie nawet przypisać bo jakby nic się nie pokrywa

Ten jajnik na moje oko wyglada całkiem niezłe 🙈

Oliwka Może faktycznie sobie tylko tak wpisał żeby np moc wystawić mi skierowania na badania ? sama nie wiem

Ale znowu mi trochę lżej jak Was zapytam, a meczy mnie to dosłownie od samego rana siedzę na kanapie i przeglądam wszystkie możliwe grafiki w google 😳😳

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro masz owulację i miesiączki jak w zegarku to na pewno też hormony są ok. Ale nie zaszkodzi jak sprawdzisz 😉 ja własnych owulacji nie mam, nawet sam inozytol nie wystarcza... Pcos objawia się właśnie też brakiem owulacji lub bardzo rzadko występują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 12:52

age.png
  • Sielankaaa Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolu, właśnie martwi mnie ze skoro owuluje hormony wyjda dobrze to przyczyna będzie jakaś bardziej nieodwracalna ... albo inwazjna ze tak to określę

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sielankaaa wrote:
    Wiolu, właśnie martwi mnie ze skoro owuluje hormony wyjda dobrze to przyczyna będzie jakaś bardziej nieodwracalna ... albo inwazjna ze tak to określę
    Ale przyczyna czego ? Tego, że nie możesz zajść w ciążę ?

age.png
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ