W marcu wiosna świat do życia budzi 🌱, a w naszych brzuszkach rośnie mały ludzik 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiak89 wrote:Też miałam zeszyty!!! Z takimi ładnymi wykresikami 😁
Bardzo lubię rysować wykresy 😅
No ale właśnie, po kilku latach mi się znudziło :p a prowadziłam już jakiś rok przed rozpoczęciem starań, żeby cykl poznać. No i guzik z tego 🙎
No, ja to te swoje obserwacje teraz to traktuje jako rozrywkę bardziej naprawdę jest to bardzo ciekawe dla mnie, zobaczyć jak działa organizm szczególnie jeśli już człowiek z doświadczenia wie, jak to czytać a że przy okazji nie pozwalam zgasnąć mojej nadziei... No to tylko in plus bo powiedz, co jeszcze pozostało? :p wypłakane morze łez, odpuszczenia, rezygnację za mną no to pozostała już tylko czysta rozrywka.
Ale fakt, jak widzę że coś z wyników/obserwacji się nie klei, no to się wkurzam i dociekam :pWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2024, 21:27
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
LutekPaulutek wrote:Oby ❤️ dziękuję!
Póki co pije winko relaksując głowę, za waszą pomóc piję Wasze zdrówko dziewczyny!
A ja dzisiaj też wypiłam małe winko na łonie natury, na polance w lesie
Ostatnio wolne dni spędzamy na spacerach w okolicznych lasach, Kampinosie, Lasy Chojnowskie... Super ścieżki, szlaki, cisza, spokój, zapach lasu i całkiem niezła infrastruktura na polankach do grillowania, specjalne wiatki w różnych miejscach etc. Nam się akurat już wiatka nie trafiła, ale miejsce na trawce owszem pies wybiegany, my natlenieni. Było ekstra
Skończyłam też już swój bukiet LEGO. Chyba kupię kolejny złapałam bakcylaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2024, 21:26
Paima, aambrozjaa93, Kasiak89 lubią tę wiadomość
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
aambrozjaa93 wrote:A jak u Ciebie?🥰
Wczoraj zobaczyłam II ☺️
Ale też mam różne obawy, bo dość późno się pokazały - w 31 dniu cyklu.
Tak jak mówiłam, nie czułam w ogóle owulacji więc może to kwestia przesunięcia ovu. 🤔
Oby było ok ☺️
Myślę czy iść na betę ale córka chora i nie mam rano jak pojechać. A pobierają tylko rano chyba max do 11 u mnie...
Tedka, aambrozjaa93, Kasiak89, Murilega, Nosa, Magda_O lubią tę wiadomość
-
Paima wrote:Wczoraj zobaczyłam II ☺️
Tak jak mówiłam, nie czułam w ogóle owulacji więc może to kwestia przesunięcia ovu. 🤔
Oby było ok ☺️
Myślę czy iść na betę ale córka chora i nie mam rano jak pojechać. A pobierają tylko rano chyba max do 11 u mnie...
Super 🤩 gratulacje Kochana 🥰 I trzymam mocno kciuki za dalszy rozwój sytuacji 🤞🤞Paima lubi tę wiadomość
-
Tedka wrote:A ja dzisiaj też wypiłam małe winko na łonie natury, na polance w lesie
Ostatnio wolne dni spędzamy na spacerach w okolicznych lasach, Kampinosie, Lasy Chojnowskie... Super ścieżki, szlaki, cisza, spokój, zapach lasu i całkiem niezła infrastruktura na polankach do grillowania, specjalne wiatki w różnych miejscach etc. Nam się akurat już wiatka nie trafiła, ale miejsce na trawce owszem pies wybiegany, my natlenieni. Było ekstra
Skończyłam też już swój bukiet LEGO. Chyba kupię kolejny złapałam bakcyla
Super że znalazłaś sposób na odreagowanie..
J dostałam 2 zestawy kwiatów na dzień kobiet... ale ja uwielbiam lego 🥰
Pojawiła się malutka nadzieja na marcowy transfer 🤯Tedka, aambrozjaa93, Kasiak89, Magda_O lubią tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
Oby było ok ☺️
Wow 🤩 🤞🤞Paima lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Krysia1411 wrote:Super że znalazłaś sposób na odreagowanie..
Pojawiła się malutka nadzieja na marcowy transfer 🤯
🤞🤞 Mocne kciuki!Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
To świetna wiadomość i trzymam mocno kciuki żeby się udało 🤞🤞❤️ -
Oby było ok ☺️
Myślę czy iść na betę ale córka chora i nie mam rano jak pojechać. A pobierają tylko rano chyba max do 11 u mnie...Paima lubi tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Na odreagowanie polecam makramę 😁
Ostatnio zapisałam się na kurs, jedno spotkanie w miesiącu, za każdym razem co innego robimy. Przy czym ja się będę skupiać teraz na lampionach - słoikach, będą dekoracją na brata wesele 😁do czerwca muszę na produkować trochę
Relaksujące takie, prowadząca się śmiała że w zeszłym roku po kursie trochę ciąż z tego byłoTedka, aambrozjaa93, Nosa lubią tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Tedka wrote:No, ja to te swoje obserwacje teraz to traktuje jako rozrywkę bardziej naprawdę jest to bardzo ciekawe dla mnie, zobaczyć jak działa organizm szczególnie jeśli już człowiek z doświadczenia wie, jak to czytać a że przy okazji nie pozwalam zgasnąć mojej nadziei... No to tylko in plus bo powiedz, co jeszcze pozostało? :p wypłakane morze łez, odpuszczenia, rezygnację za mną no to pozostała już tylko czysta rozrywka.
Ale fakt, jak widzę że coś z wyników/obserwacji się nie klei, no to się wkurzam i dociekam :p
Ja chyba nie umiem traktować jako rozrywki. I właściwie wolę nie mieć nadziei, bo wtedy co miesiąc bym przeżywała, a tak to ewentualnie mogę pozytywnie się zaskoczyć.
Obecnie jestem na etapie, że w to że się uda naturalnie nie wierzę , w powodzenie AZ w sumie też nie bardzo, no ale trzeba skończyć co się zaczęło. Więc się staram możliwe dobrze przygotować, ale też bez spiny, no bo właśnie... po co, skoro raczej nic to nie da. No i będziemy chcieli podchodzić do adopcji tradycyjnej, zobaczymy jak wyjdzie.
Więc bardziej na innych dziedzinach życia się skupiam, a tu powoli lecz sukcesywnie odpuszczam.starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Też uwielbiam lego, tylko... Potem nie mam co z tym robić, bo lubię tylko składać 😅Tedka lubi tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Tedka wrote:A ja dzisiaj też wypiłam małe winko na łonie natury, na polance w lesie
Skończyłam też już swój bukiet LEGO. Chyba kupię kolejny złapałam bakcyla
Ja w prawdzie w zaciszu swojego pokoju i w samotności bo mąż ostatnio odpuścił alko ale powiem Wam że też czuję upust emocji. Mężu moje kupiło mi ogromny bukiet tulipanów i jakoś tam z tym wszystkim lżej. Wiem że razem ze wszystkim sobie poradzimy ❤️ Rozczulił mnie dziś tekstem " Nie martw się, naprawimy moje jajka i będziesz najfajniejszą mamą" ❤️❤️❤️Tedka, aambrozjaa93, Nosa, Kasiak89 lubią tę wiadomość
-
LutekPaulutek wrote:Ja w prawdzie w zaciszu swojego pokoju i w samotności bo mąż ostatnio odpuścił alko ale powiem Wam że też czuję upust emocji. Mężu moje kupiło mi ogromny bukiet tulipanów i jakoś tam z tym wszystkim lżej. Wiem że razem ze wszystkim sobie poradzimy ❤️ Rozczulił mnie dziś tekstem " Nie martw się, naprawimy moje jajka i będziesz najfajniejszą mamą" ❤️❤️❤️
❤️ No i super! Wspaniale, że nie ma w Was emocji obwiniania się, itd. u nas też tego nie było, ciąży też nie ma :p ale muszę przyznać, że mocno nas to wszystko zbliżyło. Niechby to był jedyny pozytyw z tego wszystkiego, to warto było nie to że wcześniej nie byliśmy blisko ale... Teraz jest to na pewno dojrzalsze
Super, że się wspieracie!Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Kasiak89 wrote:Oo! Super! To przytulam i oby się udało!
Też uwielbiam lego, tylko... Potem nie mam co z tym robić, bo lubię tylko składać 😅
No to bukiety są dla Ciebie idealne, bo to ma gdzieś po prostu stać :p jakiś ładny wazonik i proszę :pStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Oby było ok ☺️
Gratuluję I oby sir udało betę sprawdzić 🥰
Kasiak89 wrote:Oo! Super! To przytulam i oby się udało!
Też uwielbiam lego, tylko... Potem nie mam co z tym robić, bo lubię tylko składać 😅
Ja w sumie tez... zwłaszcza te wielkie... ostatnio miałam taka wielka smieciare, ale przy młodym nie idzie... a potem idą na szklany regał e korytarzu ...
Czy się uda, zobaczymy, jeszcze wizyta w klinice, chociaż w tym cyklu było wszystko w porządku... No I jutrzejsza telewizyta... Od niej zależy jak szybko prysną marzenia o marcu...Paima lubi tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
Update: tempka znów dość wysoka. Obudziłam się z odrobinę drapiącym gardłem, mam nadzieję że jedno nie jest pokłosiem drugiego. Głowa wie swoje i jakoś nie przyjmuje do wiadomości, że ten cykl może być udany. Głupie, naiwne serce z kolei chce być innego zdaniaTedka lubi tę wiadomość