W marcu wiosna świat do życia budzi 🌱, a w naszych brzuszkach rośnie mały ludzik 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chcecie zrobić jakiejś koleżance, ogólnie kobiecie, fajny prezent, to polecam bukiet kwiatów z LEGO mam bukiet kwiatów polnych, dostałam na dzień kobiet od męża... Ekstra zabawa a do tego jakie to jest piękne! Jakie kolory!
Czadowe! Lepsze niż malowanie po numerach
Właśnie wstałam wcześniej... Niby wolne, a ja 6 rano pobudka. Temperatura 37. Cała klatka piersiowa boli. Oczywiście już ciążowe myśli, dlatego .. kawka, klocki, sama w pokoju, w szlafroku, układam .. chill:) jest superWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2024, 07:09
Gusta Blu, aambrozjaa93, damrade, Magda_O lubią tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Tedka wrote:Jeśli chcecie zrobić jakiejś koleżance, ogólnie kobiecie, fajny prezent, to polecam bukiet kwiatów z LEGO mam bukiet kwiatów polnych, dostałam na dzień kobiet od męża... Ekstra zabawa a do tego jakie to jest piękne! Jakie kolory!
Czadowe! Lepsze niż malowanie po numerach
Właśnie wstałam wcześniej... Niby wolne, a ja 6 rano pobudka. Temperatura 37. Cała klatka piersiowa boli. Oczywiście już ciążowe myśli, dlatego .. kawka, klocki, sama w pokoju, w szlafroku, układam .. chill:) jest super
Tak! Mam dwa bukiety - człowiek elegancko chilluje podczas składania, a potem jak to bosko wygląda na półce! A na Dzień Mężczyzny można zainwestować w coś z Lego Technic - cieszą się jak dzieciaambrozjaa93, Kasiak89, Magda_O lubią tę wiadomość
-
Gusta Blu wrote:Tak! Mam dwa bukiety - człowiek elegancko chilluje podczas składania, a potem jak to bosko wygląda na półce! A na Dzień Mężczyzny można zainwestować w coś z Lego Technic - cieszą się jak dzieci
Mój to raczej akurat klocków nie chce, ale na szczęście ma inne pasje więc prezent nie jest dużym problemem zresztą już dostał z tydzień temu, bo nie mógł wytrzymać, a wiedział że mam już hehe.
Gusta, jak tam? Widzę wzrost temperatury, ale oznaczylas żeby ignorować. Czemu?Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka od tego analizowania można pierdolca dostać… ja nawet zeszyt prowadziłam kiedyś z tempkami, wklejałam owulaki 🙈 wszystkie dane tam były, serio… i nawet jeśli się nie chce to zawsze się analizuje, WSZYSTKO. Nawet to, że syf na budzi wyskoczył-a przecież ja problemów z cerą nie mam🙈😅 jedyne co to na ciążę-mówię o wszystkich cp to zawsze mnie bolał jeden cycek. A w tej właściwej ciąży totalnie objawów nie było, dopiero jakoś 8/9 tydz zaczęły się mdłości jakieś. Także te objawy to jest masakra…więc siłą rzeczy analizujemy, jak coś się pojawi po raz pierwszy, albo te wyniki. Proga masz bardzo ładnego 🥰 mój to bez wspomagaczy sięgał maksymalnie 7
aambrozjaa93 lubi tę wiadomość
2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
Cp - 19.05.21💔
Cp - 03.01.22💔
Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
27.01.2023〰️ET 4.1.1
7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
23.02.2023〰️Jest 💓
27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
01.08.2023~1340g Leosia🧸
21.08.2023~2023g Synka✨
05.09.2023~2500g 🥰
28.09.2023~3056g Cudu❤️
💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
-
Hania123 wrote:Tedka od tego analizowania można pierdolca dostać… ja nawet zeszyt prowadziłam kiedyś z tempkami, wklejałam owulaki 🙈 wszystkie dane tam były, serio… i nawet jeśli się nie chce to zawsze się analizuje, WSZYSTKO. Nawet to, że syf na budzi wyskoczył-a przecież ja problemów z cerą nie mam🙈😅 jedyne co to na ciążę-mówię o wszystkich cp to zawsze mnie bolał jeden cycek. A w tej właściwej ciąży totalnie objawów nie było, dopiero jakoś 8/9 tydz zaczęły się mdłości jakieś. Także te objawy to jest masakra…więc siłą rzeczy analizujemy, jak coś się pojawi po raz pierwszy, albo te wyniki. Proga masz bardzo ładnego 🥰 mój to bez wspomagaczy sięgał maksymalnie 7
A no tak sama siebie karce za te obserwacje ale przynajmniej się nie nudzę ale też już wiecie, że ja raczej aż tak mocno się nie nakręcę jak to było kiedyś
Tak, proga mam ładnego, w grudniu jak robiłam badanie to też miałam ponad 21. No i tak bez sensu pchali we mnie lekarze ten progesteron, tylko mi wtedy mieszali w cyklu...Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Mój to raczej akurat klocków nie chce, ale na szczęście ma inne pasje więc prezent nie jest dużym problemem zresztą już dostał z tydzień temu, bo nie mógł wytrzymać, a wiedział że mam już hehe.
Gusta, jak tam? Widzę wzrost temperatury, ale oznaczylas żeby ignorować. Czemu?
Co prawda robiłam pomiar o tej co zawsze, ale trochę później poszłam spać, więc chyba nie spałam tych 5 godzin. Do tego zjedliśmy późno sporą kolację i boję się, że ten wzrost to reakcja organizmu na wysiłek, który musiał włożyć w trawienie większej ilości jedzenia i późniejszej godziny posiłku niż zwykle. Myślisz, że ma to sens? -
Gusta Blu wrote:Co prawda robiłam pomiar o tej co zawsze, ale trochę później poszłam spać, więc chyba nie spałam tych 5 godzin. Do tego zjedliśmy późno sporą kolację i boję się, że ten wzrost to reakcja organizmu na wysiłek, który musiał włożyć w trawienie większej ilości jedzenia i późniejszej godziny posiłku niż zwykle. Myślisz, że ma to sens?
Myślę że nie :p
Raczej spalas ze 3h... co nie? No może i zarwalas noc, ale żeby aż tak?Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Myślę że nie :p
Raczej spalas ze 3h... co nie? No może i zarwalas noc, ale żeby aż tak?
Ja się tej sporej nadwyżki kalorycznej boję. Nie jem za dużo, raczej lekko, a tu nagle wjechała taczka jedzenia i ze dwa wiadra deserów 😉 Myślisz że to nie na wpływy na wzrost tempki? Chyba po prostu sabotuję samą siebie, bo boję się mieć nadzieję. -
aambrozjaa93 wrote:Jeszcze nic nie wpisuję, daj znać czy @ przyszła, trzymam kciuki żeby nie 🤞🤞 znam pare, która właśnie po tym zabiegu zaszła od razu, więc jeśli ten cykl by jednak nie zakończył się tak jakbyś chciała to życzę Ci aby u Was też tak było🥰
No to tak, marzec nie będzie szczęśliwy, dziś przyszła @ i w kolejnym cyklu nie będziemy mogli się starać wypłakałam się, ogarnęłam, narzuciłam szminkę na usta a potem idę z mężem na kolację i wieczorem otwieram wino.
Trzymam kciuki za Was wszystkie ❤️Tedka, Malina1111, aambrozjaa93 lubią tę wiadomość
-
LutekPaulutek wrote:No to tak, marzec nie będzie szczęśliwy, dziś przyszła @ i w kolejnym cyklu nie będziemy mogli się starać wypłakałam się, ogarnęłam, narzuciłam szminkę na usta a potem idę z mężem na kolację i wieczorem otwieram wino.
Trzymam kciuki za Was wszystkie ❤️
I tak trzymaj!!! 💪💪 Jestem z Ciebie dumna!LutekPaulutek lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Gusta Blu wrote:Ja się tej sporej nadwyżki kalorycznej boję. Nie jem za dużo, raczej lekko, a tu nagle wjechała taczka jedzenia i ze dwa wiadra deserów 😉 Myślisz że to nie na wpływy na wzrost tempki? Chyba po prostu sabotuję samą siebie, bo boję się mieć nadzieję.
Poczekajmy zatem do jutra ok? Daj znać rano, chyba że sama wcześniej zerkne 🤞🤞🤞Gusta Blu lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:I tak trzymaj!!! 💪💪 Jestem z Ciebie dumna!
Prawda jest taka, że wyłabym pewnie cały dzień, ale wiem, że mąż przygotował dzień kobiet, po drugie nie chce mu dokładać zmartwień, bo widzę że denerwuje się zbliżającym się zabiegiem... Najbliższy cykl przeznaczam na obserwację siebie, żeby sobie głupot nie wkręcać za każdym razem kiedy tylko coś zakłuje, bo to oszaleć idzie. Kwiecień będzie nasz ❤️Tedka, aambrozjaa93 lubią tę wiadomość
-
LutekPaulutek wrote:Prawda jest taka, że wyłabym pewnie cały dzień, ale wiem, że mąż przygotował dzień kobiet, po drugie nie chce mu dokładać zmartwień, bo widzę że denerwuje się zbliżającym się zabiegiem... Najbliższy cykl przeznaczam na obserwację siebie, żeby sobie głupot nie wkręcać za każdym razem kiedy tylko coś zakłuje, bo to oszaleć idzie. Kwiecień będzie nasz ❤️
LutekPaulutek lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
A ja Wam powiem, że od pół roku czy nawet roku to już zupełnie olewam mierzenie temperatury, a objawy.. no raczej jak coś jest bardzo ewidentnego to ewentualnie zapiszę. Nic mi to nie daje, a o ile nerwów mniej
Za to się zastanawiam czy jak jestem na tej menopauzie to czy mogę jeść rzeczy niezalecane przy endometriozie..🤷starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Hania123 wrote:Tedka od tego analizowania można pierdolca dostać… ja nawet zeszyt prowadziłam kiedyś z tempkami, wklejałam owulaki 🙈 wszystkie dane tam były, serio… i nawet jeśli się nie chce to zawsze się analizuje, WSZYSTKO. Nawet to, że syf na budzi wyskoczył-a przecież ja problemów z cerą nie mam🙈😅 jedyne co to na ciążę-mówię o wszystkich cp to zawsze mnie bolał jeden cycek. A w tej właściwej ciąży totalnie objawów nie było, dopiero jakoś 8/9 tydz zaczęły się mdłości jakieś. Także te objawy to jest masakra…więc siłą rzeczy analizujemy, jak coś się pojawi po raz pierwszy, albo te wyniki. Proga masz bardzo ładnego 🥰 mój to bez wspomagaczy sięgał maksymalnie 7
Bardzo lubię rysować wykresy 😅
No ale właśnie, po kilku latach mi się znudziło :p a prowadziłam już jakiś rok przed rozpoczęciem starań, żeby cykl poznać. No i guzik z tego 🙎starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Gusta Blu wrote:Co prawda robiłam pomiar o tej co zawsze, ale trochę później poszłam spać, więc chyba nie spałam tych 5 godzin. Do tego zjedliśmy późno sporą kolację i boję się, że ten wzrost to reakcja organizmu na wysiłek, który musiał włożyć w trawienie większej ilości jedzenia i późniejszej godziny posiłku niż zwykle. Myślisz, że ma to sens?starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
LutekPaulutek wrote:No to tak, marzec nie będzie szczęśliwy, dziś przyszła @ i w kolejnym cyklu nie będziemy mogli się starać wypłakałam się, ogarnęłam, narzuciłam szminkę na usta a potem idę z mężem na kolację i wieczorem otwieram wino.
Przytulam Cię mocno 🫂 i tak jak pisałam trzymam kciuki abyście powtórzyli scenariusz moich znajomych i zaszli w pierwszym cyklu po zabiegu 🤞🤞 -
🫂🫂
Oby maj miło Cię zaskoczył ❤️❤️❤️
-
aambrozjaa93 wrote:Przytulam Cię mocno 🫂 i tak jak pisałam trzymam kciuki abyście powtórzyli scenariusz moich znajomych i zaszli w pierwszym cyklu po zabiegu 🤞🤞
Dziękuję Wam bardzo za wsparcie ❤️ tak się cieszę, że znalazłam tą grupę, mąż ma azymut na zabieg i od początku starań twierdził że dopiero po nim nam się uda a ja od listopada tak bardzo liczyłam na każdy cykl... Ale myślę że przyda mi się ten miesiąc przerwy żeby nie zwariowaćaambrozjaa93 lubi tę wiadomość