X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W marcu wiosna świat do życia budzi 🌱, a w naszych brzuszkach rośnie mały ludzik 👶
Odpowiedz

W marcu wiosna świat do życia budzi 🌱, a w naszych brzuszkach rośnie mały ludzik 👶

Oceń ten wątek:
  • LutekPaulutek Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2024, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Przykro mi, ale czekamy do @ albo nie :) 🤞🤞
    Rozumiem doskonale co czujesz, ale postaraj się być dzielna. Idź na spacerek, zjedz coś dobrego! Kup sobie coś ładnego :) cokolwiek, co poprawi Ci humor. :) dla mnie pizza zawsze przynosi pokój na świecie ;)

W przyszłym miesiącu zatem będzie bardzo trudno, ale postaraj się być twarda, żeby mąż nie popadł w poczucie presji. Robi te operacje dla Was, dla wspólnego celu, nie daj po sobie poznać, że będzie Ci żal straconego miesiąca przez to. To dodatkowy niepotrzebny bagaz :)

Może niepotrzebnie kracze, ale... Lepiej dmuchać na zimne ;)

❤️ Trzymaj się dzielnie! Dasz radę! Miesiąc w te czy w te... Co to dla Ciebie. 💪

Dziękuję za wsparcie ❤️
    Mąż odkąd usłyszał diagnozę niestety nie do końca dobrze to przyjął, próbuje mu wybić z głowy teksty co miesiąc "to moja wina". Staram się jak mogę nie pokazać mu tego że to trudne, ale czasem nie jestem w stanie powstrzymać łez. Przełożyliśmy sobie świętowanie dnia kobiet na dziś więc będzie trzeba wyłączyć głowę i cieszyć się sobą :)

Myślisz że jest jeszcze jakaś szansa? Z jednej strony czytałam już tu historie kobiet, którym testy wyszły dopiero po terminie miesiączki, z drugiej wydaje mi się to takie nieprawdopodobne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2024, 08:10

• Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Kurcze, na dwoje babka wróżyła. Miewasz może potwierdzony/obserwujesz u siebie krótsza fazę lutealna? Jeśli tak, to możliwe że zbiera się na okres. Jeśli nie... No to trudno powiedzieć.

Jutrzejszy pomiar będzie decydujący :)

Wielkie dzięki. Chyba jestem na etapie, gdy na siłę szukam nadziei, chociaż coś w środku mówi mi, że to nie jest ten szczęśliwy cykl. Tragedii nie ma, bo to dopiero 1 podejście do IUI, ale przykro jak cholera

Hania123 lubi tę wiadomość

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Wielkie dzięki. Chyba jestem na etapie, gdy na siłę szukam nadziei, chociaż coś w środku mówi mi, że to nie jest ten szczęśliwy cykl. Tragedii nie ma, bo to dopiero 1 podejście do IUI, ale przykro jak cholera

Oczywiście że szukasz, to jest naturalne :) ale postaraj się, żeby to nie stało się Twoim głównym celem życia :) ostrzegam z doświadczenia ;) to prowadzi do nikąd.

Wiesz jak to jest z inseminacjami i jakie mają statystyki niestety... Znam osobiście dziewczynę która ma dziecko z IUI, udało się za 3 razem, kiedy już poszła tak tylko .. bo wypada pójść na te 3 wizytę. Akurat zaskoczyło wtedy, ale równie dobrze mogło nie wyjść. Niektórym i 6 IUI nie pomoże... Lekarze proponują tę metodę, zanim z grubej rury przejdą do in vitro, ale z moich obserwacji mogę powiedzieć, że zazwyczaj zaskakuje wtedy, kiedy u kobiety jest w miarę ok, a to z facetem coś nie gra. Np. ma kiepska ruchliwość, żywotność plemników. Wtedy dostają możliwość skrócenia drogi do jajeczka. Natomiast jak u nas coś nie gra, to szanse są mniejsze. Niestety.

No ale żeby nie było tak smutno .. :) nigdy nie wiesz co jest dla Ciebie pisane! Zawsze trzeba próbować i nie poddawaj się. Uzbroj się w cierpliwość bo droga może być dłuższa, ale liczy się cel :) tylko cel!

Gusta Blu lubi tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LutekPaulutek wrote:
    Dziękuję za wsparcie ❤️
    Mąż odkąd usłyszał diagnozę niestety nie do końca dobrze to przyjął, próbuje mu wybić z głowy teksty co miesiąc "to moja wina". Staram się jak mogę nie pokazać mu tego że to trudne, ale czasem nie jestem w stanie powstrzymać łez. Przełożyliśmy sobie świętowanie dnia kobiet na dziś więc będzie trzeba wyłączyć głowę i cieszyć się sobą :)

Myślisz że jest jeszcze jakaś szansa? Z jednej strony czytałam już tu historie kobiet, którym testy wyszły dopiero po terminie miesiączki, z drugiej wydaje mi się to takie nieprawdopodobne...

Póki nie ma @, piłka w grze ;) różne są historię, ale... Ja np. wiem, że się nie udało (mam duże doświadczenie ;)), bo cycki flaki, brzuch boli okresowo typowo, temperatura spada, głowa boli, etc. Wtedy już wiem co się kroi :)

Niemniej 🤞🤞 żebyś była jedną z tych, którym pozytyw wyjdzie po terminie małpy :p

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LutekPaulutek wrote:
    Cześć dziewuszki!
    Dziś 09.03, na ten dzień wpisałam się na testowanie (dzień spodziewanej miesiączki) i biel niepozostawiająca złudzeń 😟
    @ jeszcze nie ma, mimo że zawsze mam z samego rana to pozostaje tylko czekać bo już brzuch pobolewa :(
    Tak mi dziś cholernie przykro... :(
    Następny miesiąc przerwa bo mąż ma w przyszłym tygodniu zabieg usuwania żylaków powrózka nasiennego. Rozniesie mnie przez ten miesiąc 🤦

Jeszcze nic nie wpisuję, daj znać czy @ przyszła, trzymam kciuki żeby nie 🤞🤞 znam pare, która właśnie po tym zabiegu zaszła od razu, więc jeśli ten cykl by jednak nie zakończył się tak jakbyś chciała to życzę Ci aby u Was też tak było🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2024, 10:57

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png

Wysłany: 9 marca 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aambrozjaa93 wrote:
    Jeszcze nic nie wpisuję, daj znać czy @ przyszła, trzymam kciuki żeby nie 🤞🤞 znam parę, która właśnie po tym zabiegu zaszła od razu, więc jeśli ten cykl by jednak nie zakończył się tak jakbyś chciała to życzę Ci aby u Was też tak było🥰

Dziękuję bardzo ❤️
    Właśnie co do ciąży po zabiegu też mam sprzeczne informacje - jedni mówią że od razu w pierwszym cyklu po zabiegu się udało, drudzy mówią że trzeba czekać kolejne 3 miesiące bo tyle regenerują się plemniki... Ale pogadam osobiście z lekarzem, bo chłopa wysłać do lekarza po informacje to się nic nie dowiesz.... 🤣

aambrozjaa93 lubi tę wiadomość

• Angela1108 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LutekPaulutek wrote:
    Dziękuję za wsparcie ❤️

Zawsze jest szansa mogło dojść do późnego zagnieżdżenia i jeszcze testy nie są w stanie wyłapać hcg ja w drugiej ciąży tak miałam że wydawało mi się że zaszłam przed samą @ i testy wtedy późno pokazały mi pozytywny wynik czasami coś się przesunie i trzeba troszeczkę poczekać dopóki nie ma 🐒 jest nadzieja trzymam kciuki

aambrozjaa93, LutekPaulutek lubią tę wiadomość

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LutekPaulutek wrote:
    Dziękuję bardzo ❤️
    Właśnie co do ciąży po zabiegu też mam sprzeczne informacje - jedni mówią że od razu w pierwszym cyklu po zabiegu się udało, drudzy mówią że trzeba czekać kolejne 3 miesiące bo tyle regenerują się plemniki... Ale pogadam osobiście z lekarzem, bo chłopa wysłać do lekarza po informacje to się nic nie dowiesz.... 🤣

Właśnie im lekarz powiedział, że po 3 miesiącach mogą się starać, więc uważali, że i tak nic nie wyjdzie w pierwszym cyklu i trochę odpuścili a właśnie wtedy się udało w pierwszym cyklu po zabiegu 😊

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png

Wysłany: 9 marca 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    Zawsze jest szansa mogło dojść do późnego zagnieżdżenia i jeszcze testy nie są w stanie wyłapać hcg ja w drugiej ciąży tak miałam że wydawało mi się że zaszłam przed samą @ i testy wtedy późno pokazały mi pozytywny wynik czasami coś się przesunie i trzeba troszeczkę poczekać dopóki nie ma 🐒 jest nadzieja trzymam kciuki

Wiesz, z jednej strony mocno się tego trzymam, z drugiej strony wiem, że po owulacji ❤️ było jeszcze dwa dni po i później już nic bo M ma też trudny czas w pracy więc nie jestem przekonana. Ale masa z Was powtarza, że dopóki nie ma @ jest nadzieja to grzecznie czekam 😊 jest takie pobolewanie okresowe ale takie nie ciągle tylko chwilami i nic 🤷

Wysłany: 9 marca 2024, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aambrozjaa93 wrote:
    Właśnie im lekarz powiedział, że po 3 miesiącach mogą się starać, więc uważali, że i tak nic nie wyjdzie w pierwszym cyklu i trochę odpuścili a właśnie wtedy się udało w pierwszym cyklu po zabiegu 😊

A widzisz, w ten sposób! No cóż, nie obrazę się wcale jak powtórzę ten scenariusz 🤣❤️

• Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LutekPaulutek wrote:
    Cześć dziewuszki!
    Dziś 09.03, na ten dzień wpisałam się na testowanie (dzień spodziewanej miesiączki) i biel niepozostawiająca złudzeń 😟
    @ jeszcze nie ma, mimo że zawsze mam z samego rana to pozostaje tylko czekać bo już brzuch pobolewa :(
    Tak mi dziś cholernie przykro... :(
    Następny miesiąc przerwa bo mąż ma w przyszłym tygodniu zabieg usuwania żylaków powrózka nasiennego. Rozniesie mnie przez ten miesiąc 🤦

Tulę mocno, bo rozumiem bardzo. Ja co prawda testuję dopiero w przyszłym tygodniu, ale od dwóch dni tempka spada nieubłaganie. Nic z tego nie będzie raczej. Cały dzień od razu na straty - słońce nie cieszy, dobre jedzonko nie cieszy, nic a nic nie cieszy...

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja rano poleciałam na badanie, proga i estradiolu i od razu cycki bolą hehe :) i jakby większe rano. Czyli, trzeci miesiąc te same objawy drugiej fazy. Zaraz się okaże że 6 lat niepotrzebnie do tyłu lekarzy chodziłam, bo sama nieźle sobie radzę :p hehe.

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Chesterka1124 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    A ja rano poleciałam na badanie, proga i estradiolu i od razu cycki bolą hehe :) i jakby większe rano. Czyli, trzeci miesiąc te same objawy drugiej fazy. Zaraz się okaże że 6 lat niepotrzebnie do tyłu lekarzy chodziłam, bo sama nieźle sobie radzę :p hehe.
    Sama siebie obserwujesz już tyle czasu, to wiesz jakie masz objawy i jakie sygnały wysyła Twoje ciało.

Jak zawsze trzymam kciuki 🤞

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    4.11.2022 David 3700g szczęścia
    10 2023 poronienie 7tc 💔

1.01.2024 starania o kolejną kruszynkę ❤️

4 2024 biochem

Jedno szczęście już mam ale serce pragnie więcej 🥺

age.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynikami się chciałam podzielić. Progesteron piekny, prawie 22, ale estradiol 96. Chyba mało prawda? Norma od 21 do 312. Niby w normie ale wiadomo... :(

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Wynikami się chciałam podzielić. Progesteron piekny, prawie 22, ale estradiol 96. Chyba mało prawda? Norma od 21 do 312. Niby w normie ale wiadomo... :(

To ja mam 52🫣 Myślałam, że jak jest w normie to wystarczy🤔

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Hania123 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:

Polubiłam przez przypadek..

Estradiol dla dojrzałego pęcherzyka owulacyjnego to około 300-350. Ale estradiol po owu spada. Jeśli się uda to też ma prawo spaść, a potem cyk i leci do góry!

A co do testów to zawsze może wydarzyć się tak, że owu się przesunie-my o tym nie wiemy i jesteśmy załamane, że małpy nie ma i test negatywny. Niby mówi się, że te testy to powinny wyjść już 9dpo, ale może wyjść 14dpo. Mi właściwie w cp zawsze wychodziły bardzo późno.. i już wiedziałam co to oznacza. Ale przypadki są różne 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2024, 20:48

Tedka lubi tę wiadomość

2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
    Cp - 19.05.21💔
    Cp - 03.01.22💔
    Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
    4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
    Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
    27.01.2023〰️ET 4.1.1
    7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
    16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
    23.02.2023〰️Jest 💓
    27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
    01.08.2023~1340g Leosia🧸
    21.08.2023~2023g Synka✨
    05.09.2023~2500g 🥰
    28.09.2023~3056g Cudu❤️

💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
    age.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aambrozjaa93 wrote:
    To ja mam 52🫣 Myślałam, że jak jest w normie to wystarczy🤔

Ja to już sama nie wiem, jedni mówią że jak w normie to ok, inni że niby ok, ale najlepiej jakby było tuż przed 200. I bądź tu mądra kobieto.

Fakt jest taki, jak pisze Hania, że estradiol po owu spada i niby teraz przewagę ma progesteron, to jasne dla mnie, ale ten estradiol też coś tam ma za zadanie :p nie wiem, przestaje to jednak analizować bo znowu się nakręcam.

Bardzo dziś boli mnie brzuch, przynajmniej wiem że dziś na pewno progesteron w szczycie, bo to od niego i brzuch i piersi bolą. Co widać zresztą po wyniku. Reszta niech się dzieje co się ma dziać.

Buziaki!

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    A co się stało z pieselem? :(
    Nie wiadomo. Poszedł na swoje miejsce jak zawsze, za chwilę wołamy na okruszki, nie przychodzi, patrzymy dlaczego... A piesek leży jakby odpoczywał, ale nie żyje już...😭😭😭

Bardzo nam brakowało pieska więc wzięliśmy...dwa. żeby im nudno nie było.

No i wczoraj jeden skoczył z metra... To niby mało, ale przy piesku 1,5 kg to dużo... Chyba lekki wstrząs mózgu. Dostała zastrzyk i dziś już skacze jak zwykle 😊😊😊

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Nie wiadomo. Poszedł na swoje miejsce jak zawsze, za chwilę wołamy na okruszki, nie przychodzi, patrzymy dlaczego... A piesek leży jakby odpoczywał, ale nie żyje już...😭😭😭

No i wczoraj jeden skoczył z metra... To niby mało, ale przy piesku 1,5 kg to dużo... Chyba lekki wstrząs mózgu. Dostała zastrzyk i dziś już skacze jak zwykle 😊😊😊

To dobrze, że już jest lepiej🥰 i przykro mi z powodu tamtego pieska❤️‍🩹 ale super, że dałaś dom kolejnym dwóm 😍

Kasiak89 lubi tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2024, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:

Przykro mi, wiem jak boli strata ukochanego czworonoga. ❤️‍🩹

Kasiak89 lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ