W marcu wiosna świat do życia budzi 🌱, a w naszych brzuszkach rośnie mały ludzik 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Murilega wrote:Dziewczyny, czytam forum od jakiegoś czasu i w tym miesiącu zdecydowałam się dołączyć. Wpiszcie mnie proszę na wolnego strzelca. Niby 🐵 powinna przyjść 28-29.03, ale test pewnie zrobię dopiero w w kwietniu. Już nie mam serca do testowania odkąd kmimo dwóch kresek małpa przychodziła chwilę później i tak (jeszcze ani razu ciąża nie dotrwała do końca 6 tyg)... 🙁
Murilega lubi tę wiadomość
-
Tedka wrote:Nina kto wie, kto wie plamienie, jak też sugeruje tutaj nam Złośnica może oznaczać coś baaaardzo fajnego trzymam kciuki!
A ja wpadam do Was po poradę... Ja... która to odpuściła i ma wszystko w nosie. Proszę, wesprzyjcie mnie, bo zaczynam się nakręcać i to wcale nie na coś pozytywnego, ale... ciekawi mnie też to bardzo, w kwestii rożności obserwacji.
9dc miałam już rozciągliwy śluz. Tak jak wspominałam, małż wyjeżdżał, ale udało się nam pożegnać jak przystało 10 i 11dc, to była sobota i niedziela, a dziś 12dc. Temperaturę mierzyłam sobie z ciekawości, 10 i 11 dc, było 36,60 około. 9 dc mega płodny śluz. 10 dc już słabiutki płodny, 11dc lekko kremowy, płodny. Dziś, 12dc wzrost - 36,98. Kremowy.
Może czytelniej będzie widać na moim udostępnionym wykresie.
Czy z Waszych obserwacji być może potwierdzanych monitoringami wynika, że temperatura wzrasta np. dzień, dwa dni po owulacji?
No bo to chyba nie jest tak, że pękł pęcherzyk i od razu bzium! Temperatura 0,2 do góry! Według informacji z Kliniki Bocian wzrost trwa nawet 24 godziny i potwierdza, że owulacja odbyła się 1, 2 dni temu.
Na nic nie liczę, ale frustruje mnie fakt, że jak zwykle ominęłam owulację! Kiedy mnie "nie stać" na takie omijanie
Buziaki!
I teraz tak... Wiadomo, że w dzień nie było owulacji. Ale może 10dc, a może 11dc? Jeśli jakikolwiek plemnik miał szansę przeżyć tyle czasu... no to może się wpisać na choćby wolnego strzelca?
-
Tedka i Złośnica bardzo bym chciała żeby to było to co myślicie, ale to porostu bardzo szybki cykl 🙈 ale to jest @ 😊 fizycznie nie możliwe żeby to było coś innego , ❤️ były tylko 2 razy, raz na długo przed owu i drugi raz kilka dni po owu 😬 za dużo stresu w okół życia codziennego nikt nie miał ochoty na starania 😅 ale chyba kupię se test dla świętego spokoju bo wygląda to naprawdę dziwnie 🙈
Tedka ja się w ogóle na temperaturze nie znam, ciężko mi pomóc, ale tak jak mówi Chesterka, ponoć te 5dni plemniki mogą zaczekać 😮Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 17:12
Tedka lubi tę wiadomość
-
Chesterka1124 wrote:Tedka, plemniki ponoć żyją do 5 dni, kto wie. Wystarczy jeden żeby doleciał 😁 Trzymam za Was kciuki 🤞 ❤️
"Nasze" nie dożywają tak długo, bo jest obniżona żywotność. Żeby dwa dni przeżyły to będzie dobrze
No nic, tak z ciekawości pytałamStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Chesterka1124 wrote:A może warto zbadać progesteron w drugiej fazie cyklu? Moze jest za mało i dlatego problem z utrzymaniem ciąży? Masz dobrego lekarza?22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Tedka z nauk przedmałżeńskich 9 lat temu 🤭 kojarzę, że 3 dni z rzędu wyższych temperatur oznacza drugą fazę. U mnie w sumie to się sprawdzało ☺️
Możesz zerknąć na ten mój wykres ciążowy. Mierzyłam temperaturę cały cykl do pozytywnego testu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 18:31
👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
Pozostanie to chyba słodką tajemnicą
Obstawiam owulację u siebie w 10 lub 11 DC. raczej nie ma szans żeby któryś żołnierzyk przetrwał, ale przynajmniej wiem kiedy iść na progaChesterka1124 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Nina_02 wrote:Tedka i Złośnica bardzo bym chciała żeby to było to co myślicie, ale to porostu bardzo szybki cykl 🙈 ale to jest @ 😊 fizycznie nie możliwe żeby to było coś innego , ❤️ były tylko 2 razy, raz na długo przed owu i drugi raz kilka dni po owu 😬 za dużo stresu w okół życia codziennego nikt nie miał ochoty na starania 😅 ale chyba kupię se test dla świętego spokoju bo wygląda to naprawdę dziwnie 🙈
Tedka ja się w ogóle na temperaturze nie znam, ciężko mi pomóc, ale tak jak mówi Chesterka, ponoć te 5dni plemniki mogą zaczekać 😮
A jesteś pewna tej owulacji? jak sama napisałaś... Mogą żyć do 5 dni :p nasze tyle nie żyją, tak wynika z badań nasienia, ale Wasze kto wieKasiak89 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
A ja podczytuje i tak mi trochę żal, że u mnie ta wiosna to na pewno niczego nie obudzi...
A dodatkowo coś mi się przyplątało i strasznie kaszlę, aż głowa od tego boli. Musiałam poodwoływać pacjentów, jakoś zawsze mi głupio wtedy.. jutro do lekarza i L4😔starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Tedka wrote:Nina kto wie, kto wie plamienie, jak też sugeruje tutaj nam Złośnica może oznaczać coś baaaardzo fajnego trzymam kciuki!
A ja wpadam do Was po poradę... Ja... która to odpuściła i ma wszystko w nosie. Proszę, wesprzyjcie mnie, bo zaczynam się nakręcać i to wcale nie na coś pozytywnego, ale... ciekawi mnie też to bardzo, w kwestii rożności obserwacji.
9dc miałam już rozciągliwy śluz. Tak jak wspominałam, małż wyjeżdżał, ale udało się nam pożegnać jak przystało 10 i 11dc, to była sobota i niedziela, a dziś 12dc. Temperaturę mierzyłam sobie z ciekawości, 10 i 11 dc, było 36,60 około. 9 dc mega płodny śluz. 10 dc już słabiutki płodny, 11dc lekko kremowy, płodny. Dziś, 12dc wzrost - 36,98. Kremowy.
Czy z Waszych obserwacji być może potwierdzanych monitoringami wynika, że temperatura wzrasta np. dzień, dwa dni po owulacji?
No bo to chyba nie jest tak, że pękł pęcherzyk i od razu bzium! Temperatura 0,2 do góry! Według informacji z Kliniki Bocian wzrost trwa nawet 24 godziny i potwierdza, że owulacja odbyła się 1, 2 dni temu.
Na nic nie liczę, ale frustruje mnie fakt, że jak zwykle ominęłam owulację! Kiedy mnie "nie stać" na takie omijanie
Buziaki!
I teraz tak... Wiadomo, że w dzień nie było owulacji. Ale może 10dc, a może 11dc? Jeśli jakikolwiek plemnik miał szansę przeżyć tyle czasu... no to może się wpisać na choćby wolnego strzelca?
Ciekawe z tym śluzem i temperatura. Obstawiam, że u Ciebie było to 11dpo, skoro i śluz i późniejszy skok na to wskazywał. Ja w zeszłym cyklu miałam pozytywny owulacyjny, potem negatywny dzień później, a skok dopiero w sumie dwa dni później. Może owu byla aż 3 dni po pozytywnym owu teście? A ja się zasugerowałam że już po ptakach i się nie staraliśmy 3go dnia po pozytywnym owu teście. Nie wiem. Na pewno warto zapisywać te obserwacje🧬Pai-1, MTHFR
08.23r 💔 19 tc, synek
24.03.24r ⏸ -
Tedka z tą temperaturą różnie bywa. Bo mogło być coś co podniosło/ obniżyło, dlatego dopiero te 3 dni wyższe mówią że owu była. Więc zgadzam się z Tobą że pewnie 10 lub 11 .
Tedka lubi tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Kasiak89 wrote:Tedka z tą temperaturą różnie bywa. Bo mogło być coś co podniosło/ obniżyło, dlatego dopiero te 3 dni wyższe mówią że owu była. Więc zgadzam się z Tobą że pewnie 10 lub 11 .
Taaak, wiem, że pewność będzie po paru dniach ale u mnie taki skok na takie wartości to na bank już druga faza. Tyle lat obserwacji i mam pewność. Ja raczej dociekam o tym, co przed skokiem się wydarzyło czy owu jest tuż przed skokiem czy dwa dni np?Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Kasiak89 wrote:A ja podczytuje i tak mi trochę żal, że u mnie ta wiosna to na pewno niczego nie obudzi...
A dodatkowo coś mi się przyplątało i strasznie kaszlę, aż głowa od tego boli. Musiałam poodwoływać pacjentów, jakoś zawsze mi głupio wtedy.. jutro do lekarza i L4😔
Wiadomo, że szkoda odwoływać pacjentów ale zdrowie ważniejsze.
Syropek, herbatka , łóżeczko i zdrowiej ❤️❤️Kasiak89 lubi tę wiadomość
-
Tedka wrote:A jesteś pewna tej owulacji? jak sama napisałaś... Mogą żyć do 5 dni :p nasze tyle nie żyją, tak wynika z badań nasienia, ale Wasze kto wie
Noo i właśnie dlatego sama wątpię w to co się teraz dzieje. Jestem pewna owu bo cały czas chodzę na monitoringi. Ale kurde nie pamiętam kiedy było 🩷 a nie zaznaczyłam w aplikacji i nie mam pojęcia czy jest jakaś szansa, wydaje mi się że nie 😂 to jest raczej okres bo się rozkręca i bardzo boli brzuch 🥴 ale oczywiście głowa staraczki doszukuje się innych możliwości 🙈🙈🙈 no miesiączki w 19dc to ja jeszcze chyba nigdy nie miałam 😮 -
Tedka wrote:9dc miałam już rozciągliwy śluz. Tak jak wspominałam, małż wyjeżdżał, ale udało się nam pożegnać jak przystało 10 i 11dc, to była sobota i niedziela, a dziś 12dc. Temperaturę mierzyłam sobie z ciekawości, 10 i 11 dc, było 36,60 około. 9 dc mega płodny śluz. 10 dc już słabiutki płodny, 11dc lekko kremowy, płodny. Dziś, 12dc wzrost - 36,98. Kremowy.
No bo to chyba nie jest tak, że pękł pęcherzyk i od razu bzium! Temperatura 0,2 do góry! Według informacji z Kliniki Bocian wzrost trwa nawet 24 godziny i potwierdza, że owulacja odbyła się 1, 2Tedka lubi tę wiadomość
-
Kasiak89 wrote:A ja podczytuje i tak mi trochę żal, że u mnie ta wiosna to na pewno niczego nie obudzi...
A dodatkowo coś mi się przyplątało i strasznie kaszlę, aż głowa od tego boli. Musiałam poodwoływać pacjentów, jakoś zawsze mi głupio wtedy.. jutro do lekarza i L4😔aambrozjaa93 lubi tę wiadomość
-
Nina_02 wrote:Noo i właśnie dlatego sama wątpię w to co się teraz dzieje. Jestem pewna owu bo cały czas chodzę na monitoringi. Ale kurde nie pamiętam kiedy było 🩷 a nie zaznaczyłam w aplikacji i nie mam pojęcia czy jest jakaś szansa, wydaje mi się że nie 😂 to jest raczej okres bo się rozkręca i bardzo boli brzuch 🥴 ale oczywiście głowa staraczki doszukuje się innych możliwości 🙈🙈🙈 no miesiączki w 19dc to ja jeszcze chyba nigdy nie miałam 😮
No to wychodzi na to że nic nie wiesz 😅😂 tzn. wiesz kiedy owu, to dobrze ale pisałaś że było i przed i po, a teraz nie wiesz ile... Ojjjj coś mi się wydaje że kręcisz :p hehehe. Pożyjemy zobaczymy :PPPStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
A dodatkowo coś mi się przyplątało i strasznie kaszlę, aż głowa od tego boli. Musiałam poodwoływać pacjentów, jakoś zawsze mi głupio wtedy.. jutro do lekarza i L4😔
No ale... Masz plan co po tym i to konkretny!
Lepiej z konkretem trochę poczekać i mieć duże szanse, niż liczyć na to co zwykle (z całym szacuneczkiem, czyli na niewiele :p) już teraz
Co się odwlecze to nie uciecze! ❤️Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Nosa wrote:Z moich trzech cykli obserwacji z testami owulacyjnym, monitoringiem i mierzeniem tempki wynika, że temperatura u mnie podnosi się lub zaczyna rosnac na drugi dzień po pozytywnym teście owulacyjnym. Czyli owulak z + w środę to w piątek tempka rośnie. Rozkminialam bardzo wiele ciążowych wykresów udostępnionych przez nasze OvuKolezanki i z tych obserwacji wynika to samo, choć wiadomo, u niektórych kobiet to po prostu zależy od ich predyspozycji, genów czy urody jak to mówią 😀
A w takim układzie kiedy monitoring potwierdzał Ci owulację? Np. na czwartek? czy w piątek, w dzień kiedy był już wzrost temp?Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.