W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Młoda ✊✊✊✊ Daj znać zaraz po! ❤️
Dziewczyny zadam totalnie głupie pytanie. Jak liczyć tygodnie ciąży? 3 tygodnie 5 dni to jest 4 tydzień? Lekarz jakoś inaczej podaje wiek ciąży? Nie bijcie za idiotyczne pytanie, ale zgłupiałam 🙈 -
miska122 wrote:Młoda ✊✊✊✊ Daj znać zaraz po! ❤️
Dziewczyny zadam totalnie głupie pytanie. Jak liczyć tygodnie ciąży? 3 tygodnie 5 dni to jest 4 tydzień? Lekarz jakoś inaczej podaje wiek ciąży? Nie bijcie za idiotyczne pytanie, ale zgłupiałam 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 10:24
miska122 lubi tę wiadomość
-
Justyna dodałam wiosennego i jesiennego malucha ale zmieniłam tylko ilość body. 😂😂😂
I tak pewnie kupicie dużo więcej poszczególnych rzeczy ale żeby mniej więcej wiedzieć na co zwrócić uwagę. ☺️
Miska 3+5 to skończony 3 tydzień więc rozpoczęty 4.☺️
To tak jakby skończone pełne 3 tygodnie + 5 dni. 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 10:37
miska122 lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Miśka mój jak jest 4t5d to liczy jako 4 tydzień.
Noell słońce te listy są cudowne 😍😘
Ja się już trochę lepiej czuje na czoło wjechał plaster z apapu. I mam pozwolenie na paracetamol 2x1 więc jak pojadę wysłać paczkę to zaopatrzenie w spomniany wyżej eferalgan 😊😘Noelle, kokoszka31, miska122, Księgowa, szona lubią tę wiadomość
2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
Noell te listy są genialne!
Justynka, nasze październikowe to zależy od klimatu 😁 może być 18 stopni a może być -3.. ja raczej myślę że zimowy zestaw dla nas..
Miśka-liczenie tygodni ciąży to jakiś totalny mindfuck dla mnie 🤣Noelle, miska122, szona lubią tę wiadomość
-
U mnie np dzisiaj jest 29+6 i u lekarza w takiej sytuacji mówię, że to 29 tydzień ale jutro to już zaczynam 31. 😂
Moja lekarka zawsze się ze mnie nabija. 🙈
Swoją drogą 31 TYDZIEŃ - kiedy to zleciało to ja nie mam pytań.....miska122 lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle listy mega! Dużo tego wszystkiego 😂
Dziewczyny mam takie trochę wstydliwe pytanko, czy to normalne że wargi sromowe są opuchnięte? Zauważyłam, że jak długo stoję, albo chodzę puchną mi wargi. Naczytałam się już o żylakach i trochę się wystraszyłam..
Noelle lubi tę wiadomość
-
Noell, mega robota z tymi listami 😍 Tak sobie trochę zerknęłam 😊
Z doświadczenia mogę polecić zamiast wkładek laktacyjnych jednorazowych, muszle laktacyjna medela 😍 nie przecieka, wielorazowego użytku 😊 bardzo bardzo warto 😊
Tak jak piszesz - rożek to wywalone pieniądze 🤦♀️ U nas robił później za coś na czym można położyć dziecko 😊
Oddziały ginekologiczne są wyposażone w podstawowe art typu podkłady itd. Papier toaletowy brać swój bo szpitalny to tarka 😊
Polecam również tantum rosa ale z irygatorem 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 10:49
Noelle, kokoszka31, szona lubią tę wiadomość
-
Asiek ja mam podobnie po całym dniu - ale nie wiem czy nie wynika to z całodniowego obciążenia macicą. 😉
Litta moja mama tak mnie szantażowała tym rożkiem, że w końcu go kupiłam ale jak nie będzie jej w nim nosiła to dostanie ten rożek do domu. 😂Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Jeszcze powiem Wam moje zdanie o laktatorze 😊
Kupiłam Medele automatyczna przed porodem 😊
Chciałam karmić piersią ale nie wiedziałam czy się uda, udało się choć było bardzo ciężko. Użyłam laktatora max 5 razy.
Z perspektywy czasu zrobiłabym inaczej. Kupiłabym przed porodem bo jestem typem panikary ale kupiłabym używany za polowe ceny i dokupilabym nowe nakładki i wężyk. To zdecydowana oszczędność pieniędzy 😊Noelle, kokoszka31 lubią tę wiadomość
-
I jeszcze coś co nam uratowało życie to tulik 😊 zamiast klasycznego otulacza który krępuje rączki 😊
Pomaga przy kolkach, daje poczucie bycia w brzuszku. Jest w pani elastyczny.
Można z niego korzystać do momentu przekręcania się bobasa później trzeba wymienić na tulik z otworem na ręce bądź zrezygnować z niego.
Bardzo dobrze się w nim karmi bobasa bo dziecko nie rzuca rączkami na prawo i lewo tylko ma warunki zbliżone do warunków w brzuszku.Noelle lubi tę wiadomość
-
Litta jeszcze odnośnie tego tantum rosa - u mnie wszyscy straszą, że kategorycznie nie wolno irygować. 🙈
Rozumie, że u Ciebie się sprawdziło?
Słyszałam też o takich metalowych krążkach na sutki - podobno chłodzi się je i nakłada żeby lepiej się goiły no i trochę ulżyło. 🤔Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle wrote:Litta jeszcze odnośnie tego tantum rosa - u mnie wszyscy straszą, że kategorycznie nie wolno irygować. 🙈
Rozumie, że u Ciebie się sprawdziło?
Słyszałam też o takich metalowych krążkach na sutki - podobno chłodzi się je i nakłada żeby lepiej się goiły no i trochę ulżyło. 🤔
https://bbaby.pl/Medela-oslonki-ochronne-na-brodawki-2szt-p15062/?ref=ceneo.pl&utm_source=ceneo&utm_medium=referral
Tu możesz smarować lanolina ubierać muszle i się regeneruje sutek bo nie jest spłaszczony 😊 tylko są dwa rodzaje z większym i mniejszym otworem na sutek - trzeba brać te z większym 😊
Są dwa tantum rosa, jedne to proszek do rozróżnienia - nie polecam a drugie to gotowa buteleczka roztworu - polecam 😊 do tego mucovagin i będzie dobrze
Noelle lubi tę wiadomość
-
Noelle, dziekujemy ❤️❤️ Ale ile tego jest 🤯
Dzastina, mi pomaga to samo co Justynie - mokra zimna szmatka, mama mi tak zawsze robiła jak byłam młodsza i do tej pory działa. Zimno obkurcza naczynia krwionośne, które w ciąży są rozszerzone.
Młoda, dawaj znać jak po wizycie ✊🏼😌Noelle lubi tę wiadomość
-
Jestem juz po. Generalnie ryzyka genetyczne sa male, jest kosc nosowa, mala przeziernosc karkowa wiec w porzadku. Przeplywy przez naczynia okej. 92% pewnosci ze dzieciak jest genetycznie zdrowy.
Ale lekarka zauwazyla niedomykalnosc zastawki trojdzielnej serca. 🥺 Mowila, ze po badaniach z krwi i usg nie jest to zwiazane z ryzykami genetycznymi i trisomiami. Mowila o nifty, ze nie ma potrzeby robic i ona w tej sytuacji nie zaleca bo na usg wszystko wyglada dobrze.
Ta niedomykalnosc podobno zdarza sie u plodow i dzieciak z niej powoli wyrasta. Kontrola u nich za 3 tyg zeby zobaczyc czy to sie zmniejsza/powieksza/jest takie samo i wtedy ewentualnie jakies zalecenia. Ale mowila zeby na razie sie nie martwic tym w ogole.
No ale co poradzic jak sie martwie 🥺
Badala mnie tez druga lekarka - specjalistka juz hiper super i mowila to samo.
Plec juz znana. Mialo byc na karteczce ale sie wymsknelo drugiej lekarce.
Bedzie chłopiec, czyli tak jak czułam 💚 Ignacy 💚
Przewidywany TP 12.10.2021Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 11:57
Noelle, kokoszka31, Księgowa, szona, Annamaria, Simons_cat, Justyna.Optyk, *Agape*, miska122, Salv, Suszarka, Natka95 lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Młoda, bardzo się cieszę!! Myślę, że lekarka wie co mówi i jeśli kazała się nie martwić, to nie martwimy się ❤️ za 3 tyg pojdziesz i bedzie wszysko dobrze. Ale zmartwienia to nasze drugie imię, więc rozumiem Cię doskonale.
Witamy Cię Ignacy 😊🍀💘Mlodamezatka lubi tę wiadomość