W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
OsIg wrote:Taaa, nieregularne cykle po poronieniach, owulka raz jest, raz nie, stosunek 16/17 stycznia, brak okresu, test i jak widać bez efektu 😅
A po drugie to nie jest wątek testowy i tak bez żadnego Cześć wjeżdżasz tutaj na dzień dobry..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 13:56
Jusia88, Felinka94 lubią tę wiadomość
-
Mea wrote:Olcykowa też mnie rusza takie coś. Potrącić i spierdolic najprościej bo to TYLKO kot lub pies - zatluklabym sprawcę. Pięknie się zachowałas widać że masz dobre ❤️
Dziękuje ❤️
Ja tak mam jeśli chodzi o zwierzęta. Ślimaka z drogi przeniosę żeby go ktoś nie zdeptał 🙈
Najbardziej mnie denerwuje jak ludzie przechodzą obojętnie, nie reagują. Rozumiem jak widzę, że to zwierze nie żyje ale kurde jak się rusza to nie będę przecież udawać, że nie widzę jak widzę! Musze pomóc.Mea, Sway lubią tę wiadomość
-
OsIg wrote:Taaa, nieregularne cykle po poronieniach, owulka raz jest, raz nie, stosunek 16/17 stycznia, brak okresu, test i jak widać bez efektu 😅
No chyba tak.
A tak na przyszłość jak wbijasz no z tego nie z owego na wątek i toczą się tu jakieś dyskusje, to fajnie jak byś zaczęła od jakiegoś " cześć jestem Andżela, czytam was ale się nie udzielam... Bla bla bla " lub coś w ten deseń - poprostu przywitaj się a nie wpadasz jak krowa do obory ani be ani nie 🙃🥴Jusia88, Olliiii, Jedna_z_Wielu, Nitka19, Sway, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
Mea wrote:No chyba tak.
A tak na przyszłość jak wbijasz no z tego nie z owego na wątek i toczą się tu jakieś dyskusje, to fajnie jak byś zaczęła od jakiegoś " cześć jestem Andżela, czytam was ale się nie udzielam... Bla bla bla " lub coś w ten deseń - poprostu przywitaj się a nie wpadasz jak krowa do obory ani be ani nie 🙃🥴Olcykowa, Karo123, Asia2309, Jedna_z_Wielu, Nitka19, Sway, Szewcowa, Simons_cat, Magdalena29, Felinka94, Cecylia, Ayayanee, szona lubią tę wiadomość
-
miska122 wrote:cześć jestem Andżela, czytam was ale się nie udzielam... - zarapowałam to w myślach 😂😂
Ja tez 😂😂😂miska122, Jedna_z_Wielu, Sway, Magdalena29, Felinka94 lubią tę wiadomość
-
Olcykowa ja też ratuje wszelkie zwierza, motyle, pszczoły, ślimaki, ale gdybym miała akcje z kotem czy psem to chyba by mi serce pękło na pół. Podziwiam.
Koleżanka z tym testem wpadła jak dzik w żołędzie.
Zupełnie jakby podeszła do obcych ludzi stojących w grupie z pytaniem czy test ma pozytywny 🤦🏻♀️
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Olcykowa ja też ratuje wszelkie zwierza, motyle, pszczoły, ślimaki, ale gdybym miała akcje z kotem czy psem to chyba by mi serce pękło na pół. Podziwiam.
Koleżanka z tym testem wpadła jak dzik w żołędzie.
Zupełnie jakby podeszła do obcych ludzi stojących w grupie z pytaniem czy test ma pozytywny 🤦🏻♀️
No prawie mi pękło ale co poradzić 🥺
W zeszliśmy roku w wakacje pisklę wróbla wypadło z gniazda u teściowej przy domu a ona do mojego męża „weź go na łopatę i wyrzuć w krzaki” a ja w ryk, bo maluch żył i walczył. Kazałam dzwonić mężowi do najbliższego ośrodka rehabilitacji dzikich zwierząt a małego włożyłam w pudełko i gnaliśmy jak na złamanie karku jakieś 20km. Nie wiem czy go odratowali ale miałam przynajmniej spokojne sumienie, że zrobiłam wszystko co mogłam.
Niestety ale moja teściowa ma takie podejście do zwierząt. W grudniu ratowałam jej psa, który miał gigantyczne ropomacicze a teściowa tylko wzruszyła ramionami i powiedziała, że cytuje „pies sie kończy”. Ja psa do auta i do weta, doktor w szoku, że czegoś takiego nigdy w życiu nie widział (mogę wam zdjęcie wstawić jak chcecie ale uprzedzam hardcore). Sunia po operacji jak młody bóg i sobie jeszcze pożyje pare ładnych lat (ma obecnie Ok 13lat).Łydzia, Sway, Felinka94 lubią tę wiadomość
-
miska122 wrote:cześć jestem Andżela, czytam was ale się nie udzielam... - zarapowałam to w myślach 😂😂
miska122, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie odnośnie tych wielkich poduszek do spania ciążowych 🙈 polecacie jakaś firmę? Będę się powoli przymierzać do zakupu bo i tak zwijam już kołdrę i kończy się tym ze tyłek mi marznie w nocy 😜 a taka zwinięta kołdra ładnie mi podtrzymuje obolały biust i bolący brzuch. Plus lubię spać z kołdra między nogami wiec taka poduszka byłaby dla mnie cudowana.
Jakieś polecajki? Poduszka U czy C? ☺️17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Karo ja kupiłam na allegro chyba od sprzedającego Świat dziecka, poduszka była w promocji wtedy w kształcie C i ja się z nią nie rozstaje - dla mnie najlepszy zakup ciążowy
Teraz wiem, że bez promki tez bym kupiła ;p
Karo123 lubi tę wiadomość
Wiek 29 lat.
Starania o pierwsze maleństwo od lutego 2020.
Obecnie 18 CS - ten w którym pierwszy raz zobaczyłam bladziocha
18 CS ---> 18 czerwcaJest druga kreseczka!!
22.06.2021 bhcg 361,2 mIU/ml
25.06.2021 bhcg 1594,2 mIU/ml
29.06.2021 mamy pęcherzyk i ciałko zółte
06.07.2021 mamy małego człowieka 5,4mm i serduszko6w2d
03.08.2021 mamy 37,4 mm człowieka :*
13.08.2021 I prenatalne --> wszystko wporządku
15.10.2021 II prenatalne i 5 rocznica ślubu (taki mały prezencik mam nadzieję się nam pokaże i ujawni swoją płeć) mamy ok 413g małej królewny
14.12.2021 III prenatalne 1495g(prognoza do porodu 3500g i 55 cm)
11.01.2022 Mała waży ok 2144g
01.02.2022 Mała waży ok 2828gNasze Szczęście
-
Karo123 wrote:Dziewczyny mam pytanie odnośnie tych wielkich poduszek do spania ciążowych 🙈 polecacie jakaś firmę? Będę się powoli przymierzać do zakupu bo i tak zwijam już kołdrę i kończy się tym ze tyłek mi marznie w nocy 😜 a taka zwinięta kołdra ładnie mi podtrzymuje obolały biust i bolący brzuch. Plus lubię spać z kołdra między nogami wiec taka poduszka byłaby dla mnie cudowana.
Jakieś polecajki? Poduszka U czy C? ☺️
Ja mam zwykły wałek 170cm długości i mogę go wywijać jak chce 🙂 na Allegro zamówiłam
https://allegro.pl/oferta/jukki-poduszka-ciazowa-do-spania-karmienia-rogal-9179848190
-
Karo, ja kupilam duuuze C w Smyk. Ostatnio była promka po 60zl. 😊
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ok czyli widze ze te allegrowe odpowiedniki tez są spoko ☺️ Bo się właśnie tez zastanawiałam na ile to ostatnie czy wezmę taką do 100 zl z Allegro a czym się różni taka poofi która kosztuje conajmniej 250 😬 chyba podstawie jednak na tańsza opcje 😜17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Karo ja mam poduszkę C z motherhood. To co jest między nogami jest takie jakby ruchome, że można sobie dać bardziej za plecy takie jakby O zrobić.
Nazywa się to kojec (nie umiem wkleić linka z allegro 😤)
Fajnie, że nie muszę tego przenosić na drugą stronę jak się obracam na inny bokWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 15:31
-
Gosia24 wrote:Joan a Ty jak się czujesz?
Nie chce się szefa prosic o kolejne tyg na zdalnej pracy, sam tego nie zaproponował. Niby jak chciałam to nie robił problemów, ale jednak wiem, że on z tych co mają jakiś problem z pracą zdalna.
86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI
7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
Karo, ja mam taką: https://omedika.pl/super-mami-c-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-wzor-grochy-p1261.html
Byłam z niej bardzo zadowolona, bo ratowała mi noce i pozwalała w miarę normalnie spać, szczególnie jak brzuch był już większy i ciężko się było ułożyć 😉Karo123 lubi tę wiadomość
👱♀️: 34 lata
AMH: 0,2 ng/ml ⬇️
Problem z niepękającymi pęcherzykami - częste torbiele
Niedoczynność tarczycy -> Letrox 100 👍
10.2021 - córeczka ❤️
07.2022 - wznowienie starań o drugi cud
02.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
03.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
04.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
05.2023 - przerwa
-
Też myślę o tej poduszce ale nie wiem czy to nie za wcześnie 🤔🤔
Joan to super, pewnie że idz na L4, zawsze to mniejsze ryzyko zarazenia sie czyms i mniej stresuja poszłam od razu, ale jestem pielęgniarką na pediatrii wiec samo to ze tyle zarazków, a pozatym w viązy nie mozna pracować na noce i musieli by mi zorganizowac inny system 😅
-
Sway wrote:Oj żebyś się nie zdziwiła. 😉
Ja z kolei jak jeszcze nie byłam w ciąży to myślałam o imieniu Aleks, bo wiem, że jakby był Aleksander to wszyscy by mówili Olek, a tego bym nie chciała. Niestety imię raczej nie przejdzie.
Karo dawaj te imona dla chłopców, może znajdę inspirację.
Póki co wykreślam, które na pewno odpadają. Mam taką metodę, że wyobrażam sobie dziecko w różnym wieku: jak ma 5 lat, 10, jest nastolatkiem 20-30 latkiem i tak dalej. Jak pasuje do każdego wieku (albo jako zdrobnienie albo pelna forma) to jesteśmy na dobrej drodze.
Z Leonem póki co stanęliśmy w wieku 20-30 lat- jakoś ciężko mi sobie wyobrazić człowieka w tym wieku z takim imieniem😏
Na dziś imię, które spełnia to kryterium to: Artur
Polecam Cezary🤣Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Felinka Arek fajne imię. To wy wybieracie imię dla dziecka, a nie inni.
Karo ja w weekend szukałam poduszki, właśnie w kształcie litery C, ale jeszcze nie wybrałam. Póki co ratuję się podłużną poduszką z Ikei, którą mam już od dłuższego czasu. Trzeba będzie jednak wrócić do tematu, bo brzuch rośnie. I chyba w lutym czas powiedzieć w pracy.😬Felinka94, Karo123 lubią tę wiadomość
20.11 - ⏸, 22. 11 - beta: 526, 24.11 - beta: 1128
13.12 - mamy ♥️ 7+2, CRL 0,94 cm
05.01 - 10+2, CRL 4,00 cm, FHR 174 ud/min
17.01 - nifty pro niskie ryzyka, ♂️
18.01 - (wg usg 12+5) CRL 7,00 cm, FHR 163 ud/min; NT 1,6 mm
15.03 - (wg usg 20+0) 330g zdrowego chłopaka
20.05 - (29+6) 1472 g🦁
19.07 - (38+3) 3265 g małego mężczyzny
29.07.2022 godz. 14.50 (39+6) DETONACJA💣💣💣 Julian Michał 3260g, 55cm 🦁