W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola-olenka wrote:A nas znowu covid dopadł. W grudniu byłam z malutka w szpitalu a teraz znowu mamy pozytyw. Starsza córeczka też chorował w grudniu i teraz tez. Lekarz mówi że omicron omija przeciwciala szczegolnie u dzieci
O rany jaki pech!trzymajcie się 🥺
-
Ola, że to paskudztwo dopadło Was znowu po tak krótkim czasie 🙁 Byle obyło się bez jakiś uciążliwych objawów 🙁
Misiaa, my akurat woziliśmy kokon, bo Mała lubiła w nim leżeć, ale jakoś po Świętach przestała 😆 Teraz wnosimy ją w foteliku, trochę w nim posiedzi, a potem jest na rękach 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2022, 11:39
👱♀️: 34 lata
AMH: 0,2 ng/ml ⬇️
Problem z niepękającymi pęcherzykami - częste torbiele
Niedoczynność tarczycy -> Letrox 100 👍
10.2021 - córeczka ❤️
07.2022 - wznowienie starań o drugi cud
02.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
03.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
04.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
05.2023 - przerwa
-
Misiaa wrote:Mi te z pepco robiły się takie...nawet nie wiem jak to nazwać...jak przez sitko :p
Dziewczyny skąd kupowałyście pieluszki tetrowe/bambusowe/muślinowe? I ile ich kupiłyście?
Tetrowe bardzo mi się podobają z lullalove.
Dobre pieluchy tetrowe (tylko o wysokiej granaturze trzeba brać) oraz flanelowe ma na Allegro gość o nicku Producent pieluch. Mam ich sporo, bo małymi wycieram buźkę - z ulewania, teraz ze śliny, trochę większe kładę pod główkę, największe zwijam w rolkę - najpierw wkładałam miedzy nóżki, teraz np położyłam rolkę przy ścianie, bo szogun odpycha się piętami i boje się, ze w końcu tak sieknie, ze zobaczy gwiazdy. -
miska122 wrote:Co do pieluch z pepco zgadzam się, że trzeba prasować albo zaakceptować nową formę 😁
Najlepsze jakie kupiłam to te z motywem Harrego Pottera - tak mięciutkie, że masakra. Do tego można dziecko w nie kababować
O ile pamietam, to te z HP są z Aden Anaisteż kupiłam wtedy trzypaki w TKMaxx i potwierdzam, ze są bajecznie miękkie. Na jednej takiej młoda śpi. Inną noszę do lekarza, zeby kłaść na przewijaki (dlatego warto wg mnie mieć chociaż jedną taką 120x120), latem pewnie zasłonię wózek w razie potrzeby.
miska122 lubi tę wiadomość
-
Ola Oleńka, ojej, zdrówka dla was!
Ja zaszczepiona i może dzięki temu obeszło się bez szpitala. Lilka też zaliczyła covid... Na szczęście bardzo łagodnie przeszła i w domu mogłyśmy być.
Oby tym razem było szybko już po! Kciuki ❤️
Jezynko, często zaglądam, choć mało pisze, ale zawsze wypatruje wieści od ciebie i nie puszczam ani pół kciuka. Musi być dobrze ❤️🙏Jeżynka lubi tę wiadomość
-
Misiaa wrote:Dziewczyny a teraz pytanie takie :p
Wiadomo ze jak jedziecie do dziadkow czy gdzies to macie malego w wozku czy foteliku a w pomieszczeniu? Kladziecie ot tak po prostu np.na łóżku samo dziecko czy w rożku albo np.zabieracie ze sobą kokon? Zastanawiam się nad kokonen stąd moje pytanie bo pamiętam jak położne mi mówiły że lepiej go nie kupować ale kminie że może wygodniej dzieciaka w tym u kogoś położyć..
Zabieramy ze sobą kokon. W domu, na kanapie tez jej się zdarza lezec w kokonie. Jeszcze chwila i z niego wyrośnie. Już teraz ślizga się na dół i nogi zwisają pozaOczywiście zawsze siedzę obok.
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2022, 11:48
Nitka19, Skorek, Jeżynka, Magdalena29, Justyna.Optyk, Sway, Cecylia, Noelle, Łydzia, K&K, Atena37, Lemonka, Wiolala, Felinka94, Karo123, Jusia88, Simons_cat, szona, Ayayanee, asiek96 lubią tę wiadomość
-
Misiaa, na wyjścia do kogoś, krótka wizytę brałam tylko kocyk i otulacz bambusowy, żeby położyć maluszka, choć rzadko leżała gdziekolwiek, zawsze znalazły się chętne ręce do trzymania
Za to na wyjazdach, używałam przenośnego łóżeczka turystycznego. Składa się na płasko, malutkie, lekkie, a po rozłożeniu spore i wygodne. O, takie coś, bo szukałam właśnie zdjęć, żeby na Olx wrzucić :
I z ostatniego wyjazdu w gory, dopiero co wróciliśmy
Lilka ma 5 miesięcy dopiero, a już 4 razy wyjeżdżaliśmy, bardzo mi się przydało. Nawet jak tylko na weekend jechałam z nią gdzieś, to brałam. Prawie w ogóle miejsca nie zajmuje, a miałam w 2 minuty łóżeczko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2022, 12:06
Jeżynka, Cecylia, Wiolala lubią tę wiadomość
-
Jejku jaka ona już duża. 😍
Ja odliczam godziny do jutra obserwując gołębie na dachu. Tyłek boli od leżenia. Mam nadzieję że szyjka wytrzyma 🍀
I tak sobie myślę że w tej ciąży nie rzygalam jak kot to co innego się przyjebalo. Ehh.Annamaria lubi tę wiadomość
11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
Jezynko, wszystko dobrze się skończy! Zobaczysz ❤️
Wiem, że to frustrujące i denerwujące, bo mialam to samo.
Ale z drugiej strony mialam poczucie, że lekarze robią wszystko, żeby pomóc, a nie zaszkodzić.
Gdyby założyli Ci pessar/szew z bakteriami to mogłoby to nieść większe konsekwencje niż nam się wydaje. Najgorsze jest czakanie, ale ono w końcu minie ❤️ cokolwiek byś potrzebowała, pisz śmiało.Jeżynka, szona lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
miska122 wrote:Justyna wiem, że już dawałaś, ale mogłabym prosić o linka do słonia peek a boo? Znalazlam kilka ofert, ale z moim ostatnim pechem do zamawiania trefnego sprzętu wolałabym zamówić dokładnie tam, gdzie Ty, a oczywiście nie zapisałam 🤦🏻♀️
Widziałam, że na empiku są -
Misiu ja do tesciow i mamy brałam wózek. Mobilny, młoda sobie spala w nim. Na kanapie miała kocyk i opiekuna
Edit. Oczywiście ze stelażem. Koła później przetarła chusteczkami mokrymi i tyleWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2022, 14:40
-
Annamaria ale Lilka już duża 🥰
Annamaria lubi tę wiadomość
24.03 (11dpo) ⏸️
15.04 - jest ❤️ CRL- 0.88 cm
29.04- CRL - 2,31 cm
20.05(prenatalne) - CRL-5,63 cm
8.06.- CRL- 9.73cm
16.06 - 160g ♀️
6.07- 246g
8.07-270g
15.07- II prenatalne- 300g Księżniczki ❤️
28.07 - 440g cudu ❤️
17.08(25+0)-721g
3.09 (27+3) - 960g
8.09 - III usg (28+2)- 1055g 🍀
30.09.2021 (31+3) - 1600g
17.11.2021 (38+2)- 2773g
5.12.2021 (40+6)- 2930g
53 cm piękna księżniczka 💕👶 -
Noelle wrote:Annamaria skąd macie tą super planszę z literkami? 🤩
W górach na większości stoisk są takiew Wiśle nie było, w Szklarskiej są i w Zakopcu pod Gubałówką też
Noelle, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Atena37 wrote:Annamaria ale Lilka już duża 🥰
Atena, zobaczysz jak Twoja zaraz taka będzie!to tak szybko leci! Niedawno była takim noworodziem, a teraz już odchyla się w pół oparciu na mnie do siadania, przewraca z brzuszka i plecków w obie strony i ćwiczy pupę wysoko do pełzania 😳
Atena37, Simons_cat, szona lubią tę wiadomość
-
Annamaria śliczności 🙂 💖
A ja wczoraj czułam takie dwa puknięcie w podbrzuszu. Ucieszyłam się, że może to maluszek ale dzisiaj już nic nie czuję...Annamaria, Asia2309, Gosia24, Simons_cat, szona, Felinka94 lubią tę wiadomość
-
Jaka piękna Lilunia💗
Annamaria lubi tę wiadomość
25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Wiolala, to pewnie było to, na początku te ruchy są bardzo nieregularne
bywały całe dni, że nic nie czulam, a potem nagle cała seria kopniaczków..
Wiolala lubi tę wiadomość
-
Wiolala wrote:Annamaria śliczności 🙂 💖
A ja wczoraj czułam takie dwa puknięcie w podbrzuszu. Ucieszyłam się, że może to maluszek ale dzisiaj już nic nie czuję...
Wiola ja dziś miałam bezsenna noc i właśnie jak położyłam rękę na brzuchu, tam gdzie znajduje tętno małego, poczułam kilka z rzędu takich puknięć, więc to chyba to 😉 dziś już nic cały dzień nie czułam ale wiem, że kwestia kilku/kilkunastu dni i będziemy dostawać całą serie puknięć codziennie 🥰🥲Wiolala, Simons_cat lubią tę wiadomość
21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn