W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Mea wrote:Przybijam pięć bo u mnie też ..syn właśnie mi robi masaż pleców.. resorakami 🥴😜 . Także ten jak cos jest głupie ale działa to znaczy że nie jest głupie 💪🔥 🤣
Mea lubi tę wiadomość
11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
Mea wrote:Przybijam pięć bo u mnie też ..syn właśnie mi robi masaż pleców.. resorakami 🥴😜 . Także ten jak cos jest głupie ale działa to znaczy że nie jest głupie 💪🔥 🤣
Takie masaże są najlepsze! Jak sobie przypomnę, jak mój 3-4 letni wtedy brat, robił mi masaż tymi małymi rączkami to było mega przyjemnie! 😍Mea lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Gosia24 wrote:Syrop prawoślazowy zawiera jakieś tam ilości alko, dlatego bałam się go stosowac, nawet na opakowaniu pisalo że nie jest zalecany w ciąży.
No to czemu takie info ze jest bezpieczny? Zresztą może zależy jaki, ale ja od dzieciaka go zażywam i nigdy nie był na alkoholu..
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualnyKradnę z wątku IVF ale może coś się komuś przyda 🤔
NA PRZEZIĘBIENIE:
🔹 Marimer hipertoniczny spray 4 x 2 dawki , sól morska
🔹 Sinupret 2 x 1 tabl.
🔹 Vit C 1 g. 1 x 1 tabl.
🔹 seria Prenalen
🔹 na ból gardła płukanka z sody, szałwii, itp
🔹 xylogel (do 5 dni)
🔹 Inhalacje Olbas Oil + sól lecznicza - parówki pod ręcznikiem
🔹 Syrop Islandzki dla dzieci 3 x 5 mil
🔹 Ciepłe płyny , ciepłe owoce
🔹 Sok z czarnego bzu , ciepła herbata z imbirem , sok malinowyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 07:20
Felinka94, Jeżynka, Karo123, Asia2309, Ayayanee lubią tę wiadomość
-
Milka teorie to ja znam dość dobrze tylko gorzej z praktyką 🙈 problem jest też taki ze boję się jeść w ciąży rzeczy których nie jadłam jeszcze bo zdycham..
Wczoraj na podwieczorek ugotowałam sobie brokuła, taki na wpół twardy. Pół nocy nie spałam, tak mnie wzdęcia rozwaliły że myślałam że skóra na brzuchu mi pęknie... Dlatego jem to, co znam już i wiem że się dobrze po tym czuję
Ale dziękuję Ci za odpowiedź 🤗
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Czytam teraz o tym syropie i jestem bardzo zdziwiona.
Po pierwsze to na każdej stronie piszą co innego, raz że można raz żeby skonsultować innym razem ze nie wskazany 🤦🏻♀️
Doczytałam też skład, nie wiem czy od zawsze był w nich etanol (pewnie tak) ale to muszą być jakieś minimalne dawki bo ja go nigdy nie wyczułam 🤔 za to ma od cholery cukru na pewno bo jest okropnie słodki.
Cóż więc cofam, lepiej nie brać.
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka dokładnie tak, lepiej sobie darować . Te syropki na kaszel różne składy mają jak nie alko to coś innego - pamietacie był kiedyś taki syrop tussipect z efedryna (pochodna amfy) w czasie sesji na studiach nie do kupienia w aptece.
Tak coś brać to albo totalnie domowe naturalne sposoby albo typowo dla bab w ciąży. -
Mea wrote:Felinka dokładnie tak, lepiej sobie darować . Te syropki na kaszel różne składy mają jak nie alko to coś innego - pamietacie był kiedyś taki syrop tussipect z efedryna (pochodna amfy) w czasie sesji na studiach nie do kupienia w aptece.
Tak coś brać to albo totalnie domowe naturalne sposoby albo typowo dla bab w ciąży.
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Myślę że seria prenalen ( zielone słońce o niej pisała) jest bezpieczna bo dedykowana dla ciężarnych.
Też nie popadaj w paranoję bo trzeba by się tego ochlac sporo...aczkolwiek nie ma takich danych mówiących ile alko może baba w ciąży czy to sote czy to w syropie na kaszel 🤷Felinka94 lubi tę wiadomość
-
Ja ostatnio zeżarłam dwie czekoladki wiśnie w alkoholu. Trochę nieświadomie ale nawet nie poczułam tego alko. Miałam okropne wyrzuty sumienia ale w sumie przemyślałam, że tam jest znikoma ilość i raczej nie powinno zaszkodzić
-
Wiolala właśnie ja mialam tak samo, spróbowałam ciastko przyniesione od ciotki, ale jak poczułam ile alko jest w masie to nie mogłam go zjeść, a szkoda bo uwielbiam je 😅
-
A ja napisze tak jeśli nie ma tragedii to proponuje stosować naturalne sposoby czyli przede wszystkim dużo imbiru, cytryny, soku malinowego - nie raz stosowalam w ciąży i dawało radę
Co do serii Prenalen tak dedykowany i bezpieczny aczkolwiek moja zaprzyjaźniona farmaceutka mówi ze mało skuteczne jeśli faktycznie ma się poważna infekcję, ale inne leki zawsze w ulotce będą mieć informacje że nie wskazane albo do konsultacji z lekarzem ponieważ nie bada się leków na kobietach w ciąży a gdyby taki farmaceuta sprzedał coś ciężarnej a coś się stało a w ulotce jest info że niewskazane no to będzie bardzo nieciekawie - trzeba pamiętać że to co się daje ciężarnym jest testowane tylko na zasadzie wieloletnich obserwacji u kobiet u których trzebabyło podać i obserwowano czy były jakieś skutki uboczne
A ja powtórzę pytanko czy ktoś poleci jakaś markę herbatki z liści malin? Muszę zacząć pić żeby młoda wyszła z tego brzuszka bo mam już okropne sny...
I czy ktoś może polecić żel nawilżający do swobodnego bzykania w ciąży bo ja ostatnio wyschlam jak w największej suszy a seksy też polecają na ewakuacjęWiek 29 lat.
Starania o pierwsze maleństwo od lutego 2020.
Obecnie 18 CS - ten w którym pierwszy raz zobaczyłam bladziocha
18 CS ---> 18 czerwcaJest druga kreseczka!!
22.06.2021 bhcg 361,2 mIU/ml
25.06.2021 bhcg 1594,2 mIU/ml
29.06.2021 mamy pęcherzyk i ciałko zółte
06.07.2021 mamy małego człowieka 5,4mm i serduszko6w2d
03.08.2021 mamy 37,4 mm człowieka :*
13.08.2021 I prenatalne --> wszystko wporządku
15.10.2021 II prenatalne i 5 rocznica ślubu (taki mały prezencik mam nadzieję się nam pokaże i ujawni swoją płeć) mamy ok 413g małej królewny
14.12.2021 III prenatalne 1495g(prognoza do porodu 3500g i 55 cm)
11.01.2022 Mała waży ok 2144g
01.02.2022 Mała waży ok 2828gNasze Szczęście
-
Martyna33 wrote:Szonka, kupiłam esputicon, bo espumisan coś nie bardzo działał. I nie wiem czy to przypadek… ale dałam na noc a całą nic takie gazy odchodziły że szok 😱😱😱
Ile razy dziennie podajesz ?
Już nie podaję, ale w chwilach grozy podawałam po 1 kropli przed każdym lub co 2 karmieniem -
Ayayanee wrote:Szona, wiem że ty napewno masz kocyk z wełny merino z my memi.... Czy jak wyprałas swój to też śmierdział mokra starą owca? Xd dziś jest już suchy więc nie capi ale wczoraj to szok xd
Jak był mokry to faktycznie, zapach dziwnyale po wyschnięciu wszystko git
Ayayanee lubi tę wiadomość
-
Justyna.Optyk wrote:Kupowałam Hani książeczki. Trafiłam na "niegrzeczne wierszyki dla dzieci". No skisiłam 🤣🤣🤣 zabrakło mi tylko "wlazł kotek na płotek pierdyknął go młotek" 🤣🤣🤣
Łapcie śpiącego Hanuszka 😁
Powiedzcie mi, czy nie za rzadko/często budzi się w nocy na butle ? Zasypia o 19, kolejna butla przed północą, następna ok 3 i 6. Pije 120-150ml na śpiocha.
Weronika je o 19, śpi do 2:30-3 i następnie do 6:30
-
Gosia24 wrote:Wiolala właśnie ja mialam tak samo, spróbowałam ciastko przyniesione od ciotki, ale jak poczułam ile alko jest w masie to nie mogłam go zjeść, a szkoda bo uwielbiam je 😅
Ostatnio teściowa robiła pijaka. Też uwielbiam to ciasto ale wiedziałam, że z wódką to nie ruszyłam -
Łydzia wrote:Księgowa życzę Ci żeby Zuzia posiedziała jak najdłużej ale moja Jagódka chyba nie ma zamiaru się ruszyć do marca z tego co słyszę od lekarki ;p Także noooo ja od dzisiaj zaczynam seksy ile wejdzie ;p
Dziewczyny które mają swoje pociechy już po drugiej stronie - jak to jest z lampą w nocy przy noworodziu? świeciłyście całą noc delikatnie czy tylko jak się budziło ??
Całą noc. Musiałam widzieć co się z nią dzieje, bo przez pewien czas mocno ulewala.Łydzia lubi tę wiadomość
-
Łydzia wrote:Miska ja kupiłam lampke dość drogo bo za 236 zł ale taką która mi się przyda później w domu i ona ma pilota
<3 i można ustawiać ciepłe i zimne świtło i regulować jasność tylko właśnie się zastanawiam czy zostawiać na noc cały czas zapalone czy pstrykać ;p
Justynka a już myślałam, że Bi1 - to fenomen u nas bo jedyny w bliskiej okolicy hahahaha
Ja kupiłam za 25 zł w jyskudo tego „nocną” żarówkę i heja
Łydzia lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry Kochane ☕
Ja również świeciłam lampkę całą noc, schowaną w kącie żeby oświetlać pokój delikatnie 😀
Miłego dnia 🌞Łydzia lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml