X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
Odpowiedz

W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚

Oceń ten wątek:
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:
    Hmm, moja gin mówiła, że taka pod język działa tylko do 12 tc, potem tylko dopochwowo, ale lekarzem nie jestem i może coś pomieszałam.
    Albo może jakimś olejkiem moczyć palec, ze słodkich migdałów albo Wiesiołek? Skoro można wykorzystać do masażu krocza to raczej nie powinno szkodzić w aplikacji lutki.

Martyna, no mąż rozwalił system z tą butelką 🙈😂

Mnie w szpitalu teraz dawali podjęzykowa i po wyjściu zmienili władnie z dopochwowej na podjęzykowa. 🤷‍♀️

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Simons_cat Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:
    Księgowa, słodko 💗

Mam głupie pytanie, ale skąd wiedzieć, że wody płodowe są zielone? Jak np. ma się ciemne panele albo na łóżku to od razu nie wsiąka? 🤦‍♀️
    Nieee, aż tak szybko nie wsiąknie. One są takie śliskie jak kisiel 😁

Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56

age.png

Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54

age.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023

😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa piękny tort 😍 tak btw tak właśnie sobie Ciebie wyobrażam jak ta pani na topperze 🙈❤️

Martyna świetna historia z tymi wodami 🤣😂

Odnośnie samej luteiny to ciekawe, bo ja w sumie tez slyszałam ze jeśli bierze się ją z powodu szyjki (czyli późniejsze etapy ciazy) to lepiej dopochwowo. Ale w sumie u Ciebie Księgowa to już powoli bez różnicy, tort zjedzony, łóżeczko gotowe, teraz już czekanie na ta Księżniczkę 😁🥰

A jeśli chodzi o Pana Kota…. To chyba typowe kocie zachowanie - nie obchodzi mnie dany przedmiot póki nie jest on istotny - widocznie poczuł ze ktoś niedługo tam zamieszka i postanowił zaprezentować kto w tej rodzinie ma pierwszeństwo do łóżeczka 😂😆

Edit: swoją drogą nie mogę zasnąć 🤪 wiec robię przegląd wszystkich moich ciążowych aplikacji co gdzie jest i jakie info ciekawe mi tam piszą i nagle patrzę a jedna aplikacja mi mówi ze jestem w 2 trym -WHAAAT? - kiedy zaczyna się dokładnie 2 trymestr 😳🤯 chyba nie byłam gotowa na ta informacje podczas bezsenności 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 00:58

Cecylia, Wiolala, Księgowa, No.reasons lubią tę wiadomość

17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo od 14 tc 2 trymestr ;)

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane.

Miałam dziś iść na glukozę, ale tak mi niedobrze, że przekładam na jutro. Masakra

Miłego dnia :)

A i oczekuję na wyniki pappy po czwartkowych prenatalnych. Ostatnio pytałam, ale chyba źle ujęłam pytanie. Na wyniki czekałyście równe 7 dni jak mówili czy były wcześniej?

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons_cat wrote:
    Może chodziło o wody, a nie o czop? 🙂 Wody jak odchodzą zielone - szpital jak najszybciej, bezbarwne - można dać sobie jeszcze trochę czasu, ale lepiej nie zwlekać zbyt długo, bo nigdy nie można być pewnym jak szybko będzie szła akcja porodowa. 🙂 Szczególnie wieloródkom zaleca się zagęszczenie ruchów, bo kolejne dzieci lubią się rodzić szybciej. 🙂
    Podejrzewam że z czopem poleciały do kibelka też wody bo bratowa nie wie kiedy odeszły 🤔 to możliwe?

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, od 14tc zaczyna się 2 trymestr. Pytalam o to, kiedy mojego lekarza i mówił, że dla jednych lekarzy to znaczy 13+0 już, a dla innych dopiero 14+0 🤷‍♀️ ale ze generalnie jeśli o nich chodzi to nie ma większego znaczenia.

Co do toppera, hmm 🤔 chyba ostatnio wlasnie tak wyglądam. Brzuch większy niż wszystko inne. 😅

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok czyli ustalone, póki nie odejdą wody nie mq się co stresować :D

Księgowa ale pięknie 🥰
    Co do kota, może jakiś baldachim? 🤔 Ja też będę mieć ten problem...

Karo Ty zaczynasz teraz drugi trymestr ja w środę 🙈

Księgowa lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.

Wysłany: 21 lutego 2022, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa super, że impreza udana 😀 Kot skradł moje serce ❤

Martyna przyniesiona woda mistrzostwo 🤩

Księgowa lubi tę wiadomość

Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    wallbash.gifdown.gif
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Dzień dobry Kochane.

Miałam dziś iść na glukozę, ale tak mi niedobrze, że przekładam na jutro. Masakra

Miłego dnia :)

A i oczekuję na wyniki pappy po czwartkowych prenatalnych. Ostatnio pytałam, ale chyba źle ujęłam pytanie. Na wyniki czekałyście równe 7 dni jak mówili czy były wcześniej?

Ja miałam wynik po 3 dniach ;)

Jak po prenatalnych ?

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png

Wysłany: 21 lutego 2022, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala choróbsko poszło ? Mam nadzieję, że już lepiej ❤

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka, zobaczę jak się sytuacja rozwinie z Kotem. 😊 On generalnie ucieka od dzieci, ale kto to wie, jak będzie? Może "jego" dziec będzie dla niego inaczej traktowany 🙈

Co do wód, nie chce nic mówić, ale.. wody jako pierwszy zwiastun porodu odchodzą zaledwie 10% kobietom. Najczęściej jednak dzieje się to już w szpitalu 🙈

Felinka94 lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)

Wysłany: 21 lutego 2022, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Ja miałam wynik po 3 dniach ;)

Jak po prenatalnych ?

Dziękuję za odpowiedź 😀

Na usg prawidłowo, zostało czekać na pappę. Stres znów zawitał, ale to normalne.

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka, mogła nie czuć ze wody jej odeszły, ja już słyszałam historie od koleżanek ze dopiero podczas skurczy im odchodziły wody w szpitalu i w zasadzie tego nie czuły gdyby położna nie powiedziała.

Ja tez mam kota i właśnie trochę boje się baldachimu, ze kot tym bardziej jakoś zrzuci czy zaciągnie. Wiecie może czy baldachim tak jak reszta dodatków do łóżeczka jest odradzana z uwagi na ryzyko śmierci łóżeczkowej? Wszędzie mówią o tyć wszystkich misiach, poduszeczkach i ochraniaczach (tego na 100% nie będę miała) a tak modne są teraz baldachimy i się zastanawiam co z nimi, nic o nich nie piszą a wydaje się jakby tez mogły spaść (albo za pomocą kota) i być niebezpieczne 🤔 takie moje rozkminy

Wstępnie planujemy kota przyzwyczajać na jakiś czas ze do sypialni nie wchodzi 😔 Ryzyko z kotem jest największe na początku póki dziecko nie umie się ubranic przed położeniem się na nim, nie krzyknie, nie da znać ze trudno mu oddychać. Mam nadzieje ze później już kot będzie mógł wchodzić gdzie chce 🥺

Jedna z Wielu mi kazali dzownic najwcześniej po 7 dniach po wyniki Pappy :) Nie wiem jak w praktyce bo mi dopiero w środę mija tydzień

A ja ogólnie nie spałam do 3 a o 6 pobudeczka przez kota… chyba całe forum wzdłuż i wszerz przeczytałam 😂 Uff to dobrze ze mam ewentualnie jeszcze czas na 2 trym do 14+0 muszę się oswoić z ta myślą dopiero 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 08:54

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, z tego co czytałam to baldachim też jest własnie niebezpieczny, bo zawsze może gdzieś się tam odczepić i spaść. Generalnie wszystko co w łóżeczku i dookoła jest zbedne, wszystkie poduchy, miśki, ochraniacze, kocyki, kolderki. Wiem, że to tak smutno wygląda, ale najwazniejsze bezpieczeństwo dziecka, ja dzięki temu spałam spokojnie, bo inaczej bym chyba oka nie zmrużyła wiedząc, że mały może czymś się nakryć, gdzieś przyłożyć buźke itp 🙈

Karo123, Księgowa, Olcykowa lubią tę wiadomość

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png

Wysłany: 21 lutego 2022, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Karo
    Mam nadzieję, że do piątku max rano będą, idealnie by było jak by były w czwartek 😀

Co do baldachimu to sama jestem ciekawa, bo przy młodej miałam, co prawda nigdy nie zakrywałam, tylko tak po prostu był bo ładnie wyglądał 😀
    Ochraniacz też miałam, ze względu na to jak mi młoda kiedyś zaklinowała nogę ( wtedy się na niego zdecydowałam i zakupiłam ). Później z ochraniaczem się już to nie powtórzyło i ściągłam gdy zaczęła wstawać żeby się po nim nie wspinała 😉

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli tak coś czułam z tym baldachimem, ale zmyliło mnie ze tyyyyle tego teraz jest w inspiracjach do pokoików 😳
    Oj tam smutno, największa słodycz będzie leżała w łóżeczku i ozdabiała ten pokój ☺️ A bezpieczeństwo malucha najważniejsze 💪

Olcykowa lubi tę wiadomość

• Jeżynka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś nie wypuszczą 🥺 czuję kilka razy w ciągu dnia twardnienie brzucha czuję. Chcą jeszcze poobserwować. Także koczuje tu dalej.

11.2018 😇23tydz
    06.2019 😇
    07.2019 😇

16.11 - mamy ♥️ 6+2
    5-8.12 szpital, krwiak
    14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
    30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
    11.01 mała księżniczka 😍
    4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
    28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
    09.03-szewek trzyma, leżing cd.
    29.03 bez zmian
    07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
    12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
    18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
    24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
    27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
    1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
    2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
    15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4

age.png
  • Mea Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w nowym tygodniu 😊 Calkiem ciekawym tygodniu bo K&K zakładam że urodzi, przed nami tłusty czwartek 🥯 jutro obtrąbiona wszędzie gdzie się da fajna data -. Ja na imprezę! A kto na porodówkę?
    Księgowa tort piękny aż żal ruszać i jeść 🤪 twój Tiger w łóżeczku prezentuje się super - patentów jak go przegonić nie znam. Co do wód to i tych % to ja dziś obstawiam lotka bo nie dość że w piątek 13 to i w markecie przy cytrusach zostawiłam cześć wód - nie było to wszystko ofkors ale ślad za sobą jak ślimak zostawiłam 🤣 teraz jest się z czego śmiać ale nie polecam 🥺
    Odbieram dziś aktualizacje tożsamości czyli nowy dowód i chce ogarnąć sprawy urzędowe w końcu bo zbieram się do tego jak pies do jeża. Cudnego dnia

Księgowa, Łydzia, K&K, Simons_cat, Felinka94 lubią tę wiadomość

age.png
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżynka wyobrażam sobie ze leżenie w szpitalu to nic przyjemnego i możesz mieć już serdecznie dość 😪🥺 ale jednocześnie cieszę się, ze masz tam dobrą opiekę i przejmują się Twoim przypadkiem, nic nie przeoczą i wypuszcza Was do domu dopiero jak bedziedzie na 100% bezpieczne. Trzymam za Was kciuki i za to żeby wszystko się wyciszyło i za chwile żebyś mogła ciszyć sie już domkiem ❤️✊❤️✊❤️✊

Jeżynka lubi tę wiadomość

‹‹ 1191 1192 1193 1194 1195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ