W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Księgowa, jeszcze raz gratulacje 🥰 10/10 - piękny wynik ❤️
Jeżynka, to teraz tryb leniwej księżniczki 🙂
K&K, jak nie będą ci dzisiaj nic robić to śpij! 😁Jeżynka, K&K, Księgowa lubią tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Martyna33 wrote:Ale po co czekać do połówkowych jak to taka frajda!
W ogóle teraz bym trochę inaczej wyprawkę kompletowala, w ciąży miałam inne widzenie tego wszystkiego 🥲
Ja się z tym wszystkim tak czuję jak dziecko we mgle. Nie mam pojęcia co kupować i ile. Dużo radości mi to sprawia ale jednocześnie nie mam planu na to. Mogłabyś powiedzieć co np Ci się nie przydało a bez czego byś się nie obeszła ? -
Więc tak:
Na czczo 88,2 mg/dl (norma do 99)
Po godzienie 190,1 mg/dl (norma do 180)
Po dwóch 139 mg/dl (norma do 140)
Pomożecie ? Mam spokój czy jednak małe zmartwienie ?Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
K&k i Łydzia zamykajcie ten miesiąc - luty jest dziewczynkowy 😊
Księgowa - w wolnej chwili pożądamy fotkę małej no i opis porodu ( tu akurat mówię w swoim imieniu bo wiem że część z was nie chce czytać takich rzeczy)
U mnie spoko - wesele się udało, mało spałam ale no nie mogę jakoś spać za to mój mąż to chyba się wieczorem reaktywuje 🥴K&K, Jeżynka, Wiolala, asiek96, Simons_cat, Łydzia, Księgowa lubią tę wiadomość
-
Księgowa, gratulacje i kciuki za Zuzankę, niech zdrowo rośnie!
Dużo zdrówka 😘.Księgowa lubi tę wiadomość
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
Ksiegowaaaaaa! Aaaaaa! To ze Zuzia to będzie konkret kobieta to ja wiedziałam ale ze sobie wybierze taką konkret datę… No ma dziewczyna rozmach! 😁 Najważniejsze ze już jest na świcie, 10/10 cudownie, niech zdrowo rośnie ❤️, za chwile będziecie razem, aż mi łzy napływają do oczu jak myśle o tym ze za chwile będziecie sie widzieć, głaskać, tulić 🥺❤️✊😍🥰
Jedna z Wielu chyba tak na granicy, myśle ze będziesz się musiała bardziej obserwowac. Ale to ginekolog wszystko Ci powiepostaraj się wprowadzic zasady z diety cukrzycowej bo jak jesteś na granicy to warto powalczyć żeby faktycznie nie wyszła cukrzyca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 09:27
Księgowa lubi tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Wiolala wrote:Ja się z tym wszystkim tak czuję jak dziecko we mgle. Nie mam pojęcia co kupować i ile. Dużo radości mi to sprawia ale jednocześnie nie mam planu na to. Mogłabyś powiedzieć co np Ci się nie przydało a bez czego byś się nie obeszła ?
Oczywiście, przede wszystkim u mnie body przez głowę są na nie, dokupuje kopertowe na bierząco 🙈 myślałam ze najprostszym ubraniem będą śpioszki/pajacyk a nie lubię ich, używamy tylko na noc a na dzień body z długim i polspiochy (które dokupowalam bo miałam tylko dwie pary). Spać miał w spiworku a wyszło ze pokochał tulik, który tez dokupilam już jak był na świecie. Kokon się u nas nie sprawdza bo mamy psa, także nie mogę zostawić małego w kokonie na kanapie i coś sobie robić obok.
Smoczki lovi się nie sprawdziły, mały pokochał sylikonowy suavinex (butelka tez tej firmy z REGULOWANYM przepływem, bo z wolnego leci mocno).
Otulacz do fotelika miałam za gruby i mały był źle w nim ułożony. Na kontroli w 8 gwiazdek kupiłam inny - rollersy. Mega polecam bo ma dwie kołderki odpinane- na zimę grubszą i na cieplejszy okres cieńszą. Warto wydać na ten otulacz 230 zł, nie zaluje.
Po porodzie dokupilam tez ze tak powiem oczo*ebne zabawki 🤣 bo moje pastelowe z little dutch małego nie interesowały.
Pamiętnik dziecka oh baby - zaczęłam już wypełniać i mega frajda. Będzie super pamiątka. To tez po porodzie dokupilam bo myślałam ze nie będę chciała.
Kolektor pokarmu fajnie się sprawdza.
Babyhug lubimy bardzo, choć uważam ze jest słabo wykonany jak na takie pieniądze, ten plastik jest obleśny i cała konstrukcja jakaś nie stabilna. Ale fajnie ze można bujać, jest wysoko wiec pies nie może wejść 😅 No i można wozić ze sobą wszędzie (choć te małe kółeczka wkurzają)
Wiolala lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Karo123 wrote:...
Jedna z Wielu chyba tak na granicy, myśle ze będziesz się musiała bardziej obserwowac. Ale to ginekolog wszystko Ci powiepostaraj się wprowadzic zasady z diety cukrzycowej bo jak jesteś na granicy to warto powalczyć żeby faktycznie nie wyszła cukrzyca
Gdzie taką dietę cukrzycową mogę znaleźć? Bo totalnie nie wiem.Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
-
Martyna dziękuję za tak obszerne wytłumaczenie
właśnie mnie uświadomiłaś o ilu rzeczach ja nie miałam pojęcia że istnieją 😅 a gdzie to wszystko się mieści 🙈 mamy za mały metraż chyba 😱
Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Księgowa ogromne gratulacje!!!!!! 🥺🥺🥺❤️❤️❤️
Dużo zdrówka dla Was i jak najmniej już zmartwień bo wykorzystałaś limit w ciąży! Odpoczywajcie i daj znać jak tam jak będziesz miała ochotę 😗Księgowa lubi tę wiadomość
-
Jedna_z_Wielu wrote:Gdzie taką dietę cukrzycową mogę znaleźć? Bo totalnie nie wiem.
Internet 😉 pewnie najlepszym źródłem jest dietetyk ale na początek po prostu obczytaj sie w internecie17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Wiolala wrote:Ja się z tym wszystkim tak czuję jak dziecko we mgle. Nie mam pojęcia co kupować i ile. Dużo radości mi to sprawia ale jednocześnie nie mam planu na to. Mogłabyś powiedzieć co np Ci się nie przydało a bez czego byś się nie obeszła ?
Wiola ja tez kupuje na czuja a pewnie się wszystko zweryfikuje jak dziecko będzie na świecie 😂 wczoraj przyszło mi zamówienie ze smyka. Zamówiłam m.in. bluzę która normalnie kosztowała 72zł ja zapłaciłam 35 zł (promocje) i sobie myśle, że skoro cena regularna taka wysoka to musi być ekstra czad. Przyszło i co? Jest bluzką a nie bluzą. Fakt, materiał fajny, miły ale w życiu bym nie dała tyle kasy za ubranie. Na metce pisze Tom Tailor kimkolwiek on jest 😂😂 jakby pisało Tom Hilfiger to rozumiem cenę ale jakiś Tailor? 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 09:39
-
Jedna z wielu - no niestety będziesz musiała iść na wizytę do diabetologa. Po godzinie to dość spore przekroczenie, ja miałam 183 i już musiałam mieć dietę i pomiary glukometrem po każdym posiłku. Diabetolog na pewno wszystko wytłumaczy także nie martw się na zapas ☺️
A to my, ostatni raz w dwupaku 🙈 mam nadzieję, że w weekend będę mogła już zrobić takie zdjęcie w innym układzie 💞
Jeżynka, miska122, Jedna_z_Wielu, Nitka19, agusia_246, Karo123, Felinka94, Jo_an, Olcykowa, Jusia88, Sway, Wiolala, madzia28, Asia2309, Ayayanee, asiek96, Łydzia, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Jedna z Wielu Ty jesteś w ciąży czy się starasz? Przepraszam za pytanie, ale nie widzę suwaczka, a sprawa z cukrem wygląda zupełnie inaczej w tych dwóch przypadkach.
-
Dziękuję dziewczynki 😗
K&K cudowne zdjęcie i pomimo zakrytej twarzy tu, na pewno wyglądasz ślicznie ❤
Udało Ci się na samej diecie czy jak ?Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
miska122 wrote:Jedna z Wielu Ty jesteś w ciąży czy się starasz? Przepraszam za pytanie, ale nie widzę suwaczka, a sprawa z cukrem wygląda zupełnie inaczej w tych dwóch przypadkach.
Dziś 14+1 tcHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
Ja Wam powiem, że 22.02.22 był dla mnie okropny. Nie chce wchodzić w szczegóły, bo ostatecznie nic się nie stało i moje dziecko jest całe i zdrowe, ale mogło się stać wszystko i naprawdę trzeba mieć oczy do okoła głowy. Przepłakałam wczoraj cały wieczór z nerwów. O ile w ciąży stresowałam się cały czas czy wszystko z nim ok, tak od kiedy się urodził to jest zupełnie inny stopień nerwów. Tak razy milion. Bycie matką to tak odpowiedzialna praca, że aż przeraża.
-
miska122 przykro, że miałaś dzień stresu 😞 Mam nadzieję, że już lepiej ❤Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...