Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
Odpowiedz

W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚

Oceń ten wątek:
  • Gosia24 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy stosujecie jakies probiotyki doustne w ciąży? Jeśli tak to polecicie cos?

01.08.2022 Majeczka 3430g, 60cm szczęścia ❤
    03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • Justyna.Optyk Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łydzia wrote:
    Hey dziewczyny ;)
    Jestem i ja.... Dzięki K&K że dałaś znać ;)
    Dokładnie tak jak zostało napisane 28 lutego o godzinie 14:41 przez CC na świat przyszła Jagoda ❤
    Co przeszłam może pisać narazie nie będę
    Do domu wróciliśmy w czwartek dość późno i mało co ogarnęłam....

Ale niestety już mam kilka pytań bo chyba coś jest nie tak a położna odwiedzi mnie dopiero w wtorek......
    A więc Jagodzia jest hmmm żółta.... No widzę to coraz bardziej... Nie wiem już co robić jeśli tylko pojawia się słoneczko wystawiam i często jestem koło okna ale nie wiem czy robić już coś dzisiaj czy czekać do wizyty położnej?

Po drugie młoda zaczęła robić mi gęstsze kupy.... Kolor nawet ok aczkwiek boję się że mogą mieć ślady krwi bo są takie małe czarne kropki.....!?! Młoda karmiona jest tylko moim mlekiem i je na zadanie aczkolwiek jest aniołkiem bo je co 3-4h czasami musi być wybudzana.....

Ciało młoda ma całe czerwone w sensie brzuszek i plecki..... Czy to już jakaś alergia?

Młoda ogólnie mało płacze - ale ja już nie wiem co mam robić wszystko zawaliło się naraz blagam pomóżcie i doradźcie coś.....

Na dodatek wysypało mnie opryszczka.... Kleje plasterki, smaruje, chodze w maseczce - kupić leki doustne?

Przepraszam ze nie nadrobiłam ale nie mam jak.... Później ogarne foty i inne rzeczy, z góry dziękuję za pomoc
    Kochana, ja walczyłam z żółtaczka. U mnie też mała była żółta coraz bardziej. Zadzwoń do położnej, bo być może trzeba będzie wrócić do szpitala na naświetlanie.
    Karmnisz piersią czy mm? Jeśli piersią, to kup mm (nawet te w buteleczkach) i zrób jej jedno karmienie sztuczne a swoje mleko odciagnij. To mi doradziła położna. Mojej Hani pomagało.

Janinka, Skorek lubią tę wiadomość

wnidupjyplv8ipq3.png

Hanusia, 3870g czystego szczęścia, 57cm miłości ❤️
    39+3 tc
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo ile razy tygodniowo ćwiczysz? Ja się trochę boję przez te moje zdrowie (mam krzywą miednice, kręgosłup też oprócz tego kręgosłup uwidacznia tzw "kaczy kuper" 🤦🏻‍♀️) wiec dziś to tak cokolwiek trochę aby się rozciągnąć (nie ułatwia mi też ciągnięcie brzucha..) nowe i nie mąż trochę mnie masował. Na kręgosłupie teraz może ulgę już czuję ale od miednicy strasznie noga mnie szarpie.

A co do tej infekcji jutro coś ogarnę. Tylko już się boję walki z moim o smarowanie i łykanie tabletek 🙄

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia24 wrote:
    Dziewczyny a czy stosujecie jakies probiotyki doustne w ciąży? Jeśli tak to polecicie cos?
    Ja stosuje iladian w kapsułkach (1 dziennie biorę na noc) a teraz jak skończę blister to zaczynam provag.

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Janinka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna.Optyk wrote:
    Kochana, ja walczyłam z żółtaczka. U mnie też mała była żółta coraz bardziej. Zadzwoń do położnej, bo być może trzeba będzie wrócić do szpitala na naświetlanie.
    Karmnisz piersią czy mm? Jeśli piersią, to kup mm (nawet te w buteleczkach) i zrób jej jedno karmienie sztuczne a swoje mleko odciagnij. To mi doradziła położna. Mojej Hani pomagało.

Faktycznie! podobno bilirubina spada szybciej przy mm. Nie wiedziałam, ze jak się kp karmi to mm sugerują.

14cs CP, ostał się 1 jajowód
    2cs po operacji
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja kończę powoli miesiączna kuracje z Provagiem a później przejdę na coś tańszego ale planuje kontynuować probiotyki :)

Ja trenuje 2-3 razy w tygodniu ale zawsze byłam aktywna, gin nie widzi przeciwskazan, wiec nawet na chwile nie przerwałam aktywności w ciąży, oczywiście nic nie dźwigam ani nie cwicze mięśni brzucha :) Większy nacisk teraz kładę na jogę u rozciąganie ale rozgrzewki robię kardio (bez skakania), czasami tez siłownia ale tez na spokojnie orbitrek, szybki marsz itd.
    Jak do tej pory nie cwiczylas to warto zacząć pod okiem profesjonalisty. A z bezpiecznych aktywiści ciążowych to basen (chociaż przy infekcjach to wiadomo odpada), przy nadwadze to wskazana aktywność bo najmniej obciąża stawy. Są tez te różne aplikacje np Ani Lewandowskiej i tam są ćwiczenia dla ciężarnych ale nigdy nie używałam wiec się nie wypowiem czy fajne :) Na pewno regularna racjonalna aktywność w ciąży pomaga na bole kregoslupa i tez pomaga utrzymać mimo wszystko kondycję. Rozciąganie i względna sprawność przyda się w czasie porodu :) A niedługo planuje się wybrać do fizjoterapeuty uroginekologocznego żeby podpowiedział jakieś ćwiczenia typowo pod ciąże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2022, 17:34

Gosia24, Cecylia lubią tę wiadomość

17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia jadla dziś z piersi 20 minut, potem dojadla tylko 10ml. 😍 Przybrała na 2260! Zrobią jej kontrolne badania i będą wypisywać. Ładnie je, efektywnie, już z butelki, domaga się sama jedzenia i pięknie przybiera. Mówiła ordynator, że dnia konkretnego nie poda, ale w przyszłym tygodniu ja wypiszą. 😍

Gosia24, Felinka94, Skorek, Karo123, Siri, Ania35, Janinka, Asia2309, Jeżynka, Olcykowa, Misiaa, Sway, Jo_an, Paulina1106, Ola-olenka, Cecylia, Simons_cat, Lemonka, Kaśik, asiek96, Ayayanee, madzia28, bindweef, Jedna_z_Wielu, lawendowePole, Jusia88, Natka95, Justyna.Optyk, Olliiii, Beza27, szona lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bólów kręgosłupa - jeśli ktoś nie może ćwiczyć to polecam dwie rzeczy - po pierwsze masc AXA Nova, po drugie tejpy. 😊 Ja dzięki temu moglam normalnie funkcjonować, chociaz korzystałam też na bieżąco z rehabilitacji.

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Gosia24 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa to tuż tuż Zuzie będzie w domku i Ty wrócisz do formy psychicznej, wszystko będzoe dobrze! Bardzo się cieszę 🥰🥰🥰

Księgowa lubi tę wiadomość

01.08.2022 Majeczka 3430g, 60cm szczęścia ❤
    03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo trenowałam trochę przed ciążą ale nic nadzwyczajnego, zresztą trochę się obawiam tego co mogę ćwiczyć No i żeby nie przegiąć palki 🤦🏻‍♀️ mam rower stacjonarny, ale trochę się go boję serio...

Księgowa to cudowna wiadomość! ❤️ Oby z początkiem tygodnia niunia już była w domku 🥰🥰
    Ta maść to na receptę? 🤔 Co to są tejpy? 🙈

Karo123 lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Karo trenowałam trochę przed ciążą ale nic nadzwyczajnego, zresztą trochę się obawiam tego co mogę ćwiczyć No i żeby nie przegiąć palki 🤦🏻‍♀️ mam rower stacjonarny, ale trochę się go boję serio...

Księgowa to cudowna wiadomość! ❤️ Oby z początkiem tygodnia niunia już była w domku 🥰🥰
    Ta maść to na receptę? 🤔 Co to są tejpy? 🙈

Nie, te masc jak wpiszesz w internet to kupisz nawet z ich oryginalnej strony. 😊 Jest bezpieczna w ciazy.
    Tejpy, taśmy - nakleja się na okolice kręgosłupa, żeby odciążyć mięśnie. Ale to musi zrobić fizjoterapeuta.

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Nie, te masc jak wpiszesz w internet to kupisz nawet z ich oryginalnej strony. 😊 Jest bezpieczna w ciazy.
    Tejpy, taśmy - nakleja się na okolice kręgosłupa, żeby odciążyć mięśnie. Ale to musi zrobić fizjoterapeuta.
    Dziękuję ❤️ przemyśle temat tych tasiem a maść już zamówiona :)

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa cudownie! Już za chwile Zuzia będzie w domku! 😍❤️🥳 Jak się w ogóle czujesz Księgowa? Fizycznie - bo coś czuje ze psychicznie w związku z dziejszymi informacjami lepiej 😄🙂

O tejpy to jest super sprawa! Na wszelkie bóle, kontuzje, brzuch tej tejpują fizjo w ciąży żeby odciążyć ☺️

Felinka podpytaj swojego gin, najlepiej zna Twoja sytuacje, ale jak nic niepokojącego się nie dzieje to aktywność jest wręcz wskazana, jak cwiczylas przed ciąża to warto to utrzymać (oczywiście jeśli brak przeciwskazan bo wiaodmo ze nie każdy może) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2022, 18:42

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo123 wrote:
    Księgowa cudownie! Już za chwile Zuzia będzie w domku! 😍❤️🥳

O tejpy to jest super sprawa! Na wszelkie bóle, kontuzje, brzuch tej tejpują fizjo w ciąży żeby odciążyć ☺️

Felinka podpytaj swojego gin, najlepiej zna Twoja sytuacje, ale jak nic niepokojącego się nie dzieje to aktywność jest wręcz wskazana, jak cwiczylas przed ciąża to warto to utrzymać (oczywiście jeśli brak przeciwskazan bo wiaodmo ze nie każdy może) :)
    No nic nie mówił aby coś się działo 🤔 ja i tak staram się ruszać, po schodach na pięterko to z 5x dnia wchodzę :p jakieś domowe obowiązki też staram się ogarniać (aczkolwiek mój nie mąż jest zdania że nie powinnam robić absolutnie nic 🤦🏻‍♀️) wiec tez nie jestem jakaś strasznie rozlazła 🤣 ale jednak krzywy kręgosłup i noga po 8 operacjach już teraz dają mi w kość, trochę się boję co będzie dalej..

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, ogólnie fizycznie jest już całkiem nieźle. Najgorzej jest po nocy, ale potem już tak w miarę sprawnie się ruszam, chociaz jak potrzymam mała przez 1,5h to potem wracam znów ledwo co 😅 ale po CC to cały proces rekonwalescencji może trwać i trwać. Na szczęście mój rehabilitant już obejrzał bliznę, powiedział, że możemy zacząć z laserami i bedzie coraz lepiej. 😊
    Psychicznie po dziś, masz rację - świetnie! Chociaz czuję się zmęczona, wypruta z energii, ale to przez te ciągle dojazdy, czekanie i brak małej. Dlatego mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu w końcu będziemy razem i wszystko się zmieni 🥰 będę mogła przynajmniej siąść wygodnie, położyć się czy cokolwiek, ale jednak na swoim łóżku, w swoim domu, a nie fotelu szpitalnym, który mimo tego, że jest wygodny, to jedna pozycja przez ten czas powoduje, że zaczyna wszystko mnie boleć.

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2022, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janinka wrote:
    Faktycznie! podobno bilirubina spada szybciej przy mm. Nie wiedziałam, ze jak się kp karmi to mm sugerują.

Lydzia musisz karmić jak najczęściej, zdecydowanie wybudzać max co 4 godziny i ja też słyszałam że przy mm żółtaczka schodzi szybciej, ale nie wiem dokładnie jak to się planuje, czy zastępuje aż swoje karmienia czy mm są dodatkowe. Jeśli to jest żółtaczka fizjologiczna to nie masz co się martwić będzie coraz lepiej. Jeśli masz wrażenie że się robi bardziej żółta to skonsultuj jak najszybciej nie czekaj do wtorku.

• Karo123 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, wspólny czas w domku to będzie zupełnie co innego, będziesz mogła spokojnie godzinami patrzeć i podziwiać małą w dogodnej dla siebie pozycji ❤️ Dojazdy tez niż miłego, dodatkowy stres i zmęczenie, ale jeszcze chwileczka. Cieszę się ze dostałaś dziś taki zastrzyk dobrej energii! I trzymam kciuki żebyśmy w tym nadchodzącym tygodniu dostały tu fotkę mamy i córeczki w domu ✊😘

• Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa, to juz za chwilę będzie razem w domku 😍😍 na pewno własne łóżko będzie wygodniejsze niż szpitalne fotele, no i swiadomość i ze możesz mała mieć koło siebie w każdej chwili... teraz będzie już tylko dobrze 😍

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.2021 - start IVF

23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
    29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
    18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
    01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
    21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
    06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
    25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
    ...
    _ _ _ _

03.24 - wracamy po rodzeństwo
    04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
    09.06 - 5dpt. - ⏸️
    06.07 - 7+2 💔

_ _ _ _

04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
    05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
    4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
    11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯

Wysłany: 6 marca 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh tak się napisałam i mi się skasowało 🙈

Księgowa super wiadomości ♥️♥️♥️

Oj mi ruchu strasznie brakuje 😓 wcześniej byłam aktywna, spacery, ćwiczenia a teraz wszystko zakazane, tylko mogę leżeć. Kręgosłup siada a biodra bolą najgorzej.
    Wogóle to dziś weszłam na wagę i to co przytyłam to schudłam i waga jest sprzed ciąży.

Co do żółtaczki miałam taki problem ze starszym. I zaleceniem było odstawienie cyca i na trzy dni mm. Potem tylko miałam problem bo mały to cwaniak i chciał tylko butlę no łatwo mleczko leci.

11.2018 😇23tydz
    06.2019 😇
    07.2019 😇

16.11 - mamy ♥️ 6+2
    5-8.12 szpital, krwiak
    14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
    30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
    11.01 mała księżniczka 😍
    4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
    28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
    09.03-szewek trzyma, leżing cd.
    29.03 bez zmian
    07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
    12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
    18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
    24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
    27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
    1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
    2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
    15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4

age.png
  • Sway Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa bardzo dobra wiadomość. Jeszcze ostatnia prosta, za chwilę dojazdy do szpitala się skończą i będziesz mieć malutką przy sobie w domu.

age.png

20.11 - ⏸, 22. 11 - beta: 526, 24.11 - beta: 1128
    13.12 - mamy ♥️ 7+2, CRL 0,94 cm
    05.01 - 10+2, CRL 4,00 cm, FHR 174 ud/min
    17.01 - nifty pro niskie ryzyka, ♂️
    18.01 - (wg usg 12+5) CRL 7,00 cm, FHR 163 ud/min; NT 1,6 mm
    15.03 - (wg usg 20+0) 330g zdrowego chłopaka
    20.05 - (29+6) 1472 g🦁
    19.07 - (38+3) 3265 g małego mężczyzny
    29.07.2022 godz. 14.50 (39+6) DETONACJA💣💣💣 Julian Michał 3260g, 55cm 🦁
‹‹ 1251 1252 1253 1254 1255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ