W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry, Dziewczyny!
Piszę trochę nieśmiało, do tej pory jestem na wątku testowanie (kiełbaska, jajka wielkanocne 😉)
Jestem już w 8 tygodniu, mierzę się z mdłościami właściwie całą dobę. Tylko w nocy jest lepiej, ale jak wstaję siku 3 razy to też mdli 🤢
Pozdrawiam Was ciepło ☺️Karo123, Olcykowa, Jeżynka, Skorek, Wiolala, Mersalla, karola, Simons_cat, Jo_an, Felinka94, Sway lubią tę wiadomość
2004 starsza dzidzia
2016 młodsza dzidzia
Od czerwca 2021 starania o trzecią dzidzię 😁
11.2021 cb
2007 cb -
Jeszcze Bliźniaki witamy 😊❤️
Jeszcze_Blizniaki lubi tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
No nareszcie dziewczyny z testowego do nas dołączają!! ❤️
Mersalla ja miałam mdłości 24h na dobę (wymioty tylko pare razy) i tez na początku praktycznie nic nie jadłam. Suchy chleb, suchy makaron czy ryż i delikatna, gorzka, zwykła herbata. Ok 10 tygodnia zaczynało być lepiej a od 14 tygodnia przeszło całkowicie, czego Ci życzę ✊ Tak jak dziewczyny pisały, maluch da sobie radę a ty jak poczujesz się lepiej to nadrobisz 🙂
Ja się nieskromnie pochwalę, że dziś są moje urodziny i 9 rocznica związku z mężem 🙂 idę zaraz do sklepu po masło i mam w planach zrobić jabłecznik, bo ostatnio przywiozłam od rodziców siatę jabłek. Szkoda, żeby się zmarnowały.
Dobrego dnia! 😘Wiolala, madzia28, Felinka94, Sway lubią tę wiadomość
👩🏻 31l.
Mięśniak macicy/PCOS/zaburzenia hormonalne
2021r. 2x cb 💔 5tc
30.11.2021r. ⏸ 💚
10dpo - beta 82,7 🙏🏻
12dpo - beta 247,6 🥰
15dpo - beta 1163,5 😌
6+1 mamy ❤️ 110/min
13+1 (I prenatalne) 8.1 cm zdrowego chłopaka 💙😍
21+1 (II prenatalne) 434g 💙
29+1 (III prenatalne) 1447g 🥰
41+2 Franciszek jest z nami ❤️ 23.08.2022 3690g, 54cm
-
Olcykowa sto lat! Nudnej ciąży i spokojnego rozwiązania! 🥰😍 No i wszystkiego najlepszego dla Was z okazji rocznicy ❤️
A ja właśnie zauważyłam ze dziś już 22+0. Na prawdę szybko mi ta ciąża leci, momentami wpadam w lekka panikę ze az za szybko i ze z niczym nie zdążę 😳 czy to juz czas żeby znaleźć szkole rodzenia? Wybieracie prywatne szkoły czy w szpitalu w którym planujecie rodzic?
Do położnej w przychodni kiedy powinnam się zgłosić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2022, 11:09
Olcykowa, Wiolala, Felinka94 lubią tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Olcykowa wszystkiego najlepszego, jak najlżejszego rozwiązania 🥰🥰🥰
My dzis z mężem też świętujemy, mamy 2 rocznicę ślubu, nawet nie wiem kiedy to zleciało ☺❤
Karo mi też teraz strasznie leci i panikuję, że nie zdąże z wyprawką, a wcale się za nią nie zabieram. Co do szkoły rodzenia ja ide od maja, do szpitala w którym wstępnie planuję rodzić, pani mówiła że od 25 tygodnia można już uczestniczyć w zajęciach przygotowujacych do porodu i to jest dobry czas, polecają zacząć nie później jak 29,30 tydzień żeby się spokojnie wyrobić. Co do położnej środowiskowej, ostatnio jak robiłam krzywą cukrową to zgadalam się z jedną w przychodzi, przepisałam do niej i w czwartek idę na spotkanie z nią, bo namawiała mnie dziś juz 2 raz więc się skusiłam i zobaczę jak to będzie wyglądało ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2022, 11:16
Olcykowa, Karo123 lubią tę wiadomość
-
Olcykowa wszystkiego najpiekniejszego 💗
A co do wyprawki, dziewczyny spokojnie, ja oprócz kosza mojzesza i jakiegoś kompleciku z pepco nic nie mam 😅 ale liczę że zdążę ze wszystkim 😅😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2022, 11:25
Olcykowa, Wiolala lubią tę wiadomość
21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
Ja to chyba jestem dziwna i ta dziwność mnie zaczyna przerażać. Piszecie o wyprawkach, o przygotowaniach, a ja nic... Myślałam, że ruszę jak pyknie połowa, ale dalej nie potrafię się zorganizować. Taka rozlazła jestem.
Pisałyście o tych porodach ostatnio, nie potrafiłam tego czytać, bo to akurat mnie przeraża i jedna i druga opcja 🙈🙈🙈🙈🙈 Wczoraj w telewizji leciał program o nastoletnich ciążach i ich przygotowywali do porodu. Skończyło się histerią, że nie przepchnę tego dziecka 🙄
Może trochę ogarnę się po połówkowych? Już sama nie wiem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2022, 11:24
-
Misiaaa współczuję.
OMG jak dobrze że ja nie mam takiego problemu. 🙈🙈
U mnie ok, choć wychodzą mi średnie zapisy ktg 🥺. Wczoraj wychodziły skurcze, a dziś wysokie tętno dziecia. A potem jeszcze doszły skurcze. 🤦 W sumie tych skurczy to nie czułam a jakieś się zapisały. Ale chyba jestem trochę uspokojona, zaraz będzie 30 tydz. Trójka z przodu to tak już inaczej 🙈.
Aaaa i się nie pochwaliłam 🤭 w sobotę odwiedziła mnie forumowa koleżanka - sway ♥️♥️♥️
Jeszcze bliźniaki - witaj 💐
Olcykowa, wszystkiego najlepszego 💐💐💐💐💐💐💐💐Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2022, 11:33
Skorek, Wiolala, Olcykowa, Asia2309, Misiaa, Jeszcze_Blizniaki, Jo_an, Felinka94, Sway lubią tę wiadomość
11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
Olcykowa wszystkiego najlepszego 🎉🎂❤️
Gosia wspaniałej rocznicy 😊
Skorek ja miałam taki sam strach i po prostu nie czytałam opisów porodów, to było za dużo dla mojej psychiki. Jednym pomaga czytanie, drugim wyciszanie się. Ostatecznie i tak każda urodzi - innej opcji nie ma 🤷🏻♀️ rób to, co Tobie pomaga. I teraz i w trakcie porodu ☺️Skorek, Olcykowa lubią tę wiadomość
-
Ale ja Wam zazdroszczę tych spotkać na porodówkach 😊 w ogóle to kiedyś było mówione o jakimś spotkaniu forumowym na wiosnę 🤔😁
-
Olcykowa wszystkiego najlepszego !! 💐🍼
Mojej przyjaciółki córeczka też dziś kończy 4 latka
Ja mam bardzo dużo rzeczy już w swojej wyprawce ale te największe (wózek, fotelik, łóżeczko) kosmetyki i chemia do prania jeszcze mam do kupienia polecam robić to stopniowo bo ja tak domawiam co mi się przypomina albo akurat jest promkaOlcykowa lubi tę wiadomość
-
Skorek po połówkowych na pewno zaczniesz szaleć na zakupach bo i ja taka granicę sobie ustaliłam chociaż nie powiem bo mój pierwszy komplet dla dziecka kupiłam w 11 tc jeszcze przed prenatalnymi 🙈
A co do porodu to w sobotę mamy zwiedzać porodówkę nie wiem czego się spodziewać.
Karo ja od 24 tc chodzę na spotkania z położną wybrałam sobie polecaną i skontaktowałam się bezpośrednio z nią. Nr znalazłam na FacebookuSkorek lubi tę wiadomość
-
Pieluszki muślinowe najlepiej bawełniane moga sie też przydać do wyprawki. Kolory bardziej dla dziewczynki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2022, 11:44
-
Wiola ja właśnie tak stopniowo coś zamawiam, najgorzej wyrobić się z wypłata w miesiącu, umówilam sie z mężem że ja kupuje te drobniejsze rzeczy, a on te drogie, typu wózek, fotelik, przewiijak, a widzę teraz ze mi na te drobne nie starcza 😂😂 niestety budowa domu pochłonęła nasze wszystkie oszczęďności i pochlania bieżące pieniądze, to jest jakiś dramat, powoli zaczynamy żałować 😪😪
-
no wlasnie niestety w tym roku nawet te drobne tańsze rzeczy zrobiły sie drogie, najdrożej chyba wyjdą później buciki które trzeba zmieniać co kilka miesiecy
-
Jezynka, dacie rade 😍
Olcykowa, najlepszego:).
Ja zamawiam drobiazgi, ale mam wrażenie ze totalnie nie ogarniam co mam kupić, a to juz 2 z przodu dzisiaj 😱 mialo byc po polowkowych, a teraz przeraża mnie ten 27tc 😢.
To może jeszcze powiedzcie o szpitalach i lekarzach... bo przez to wszystko ja tak nie ufam lekarzom, zwlasCzana nfz... se chodzę tylko prywatnie, trafiłam na fajnego lekarza, przynajmniej tak mi się wydaje , ale jak to teraz w szpitalach jest? Bo on w sumie nie pracuje w żadnym, nie znam żadnego lekarza ze szpitala.. chodzicie do lekarzy ze szpitala? Powinnam znaleźć kogoś ze szpitala w którym teoretycznie chciałabym rodzic?
No i drugie pytanie, pewnie bardziej do tych po porodach czy jak hipotetycznie uznają moze wskazania do cc, to szpital decyduje kiedy? W sensie mogą powiedziec, ze mam przyjechać dopiero jak sie porod zacznie? 😱Olcykowa, Jeżynka lubią tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _