W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Simons_cat wrote:Ja nie mam nic do różu, jeśli to jest odpowiedni odcień xD albo print uniwersalny xD
Ale jak mi teściowa kupuje dla Czarusia biało-różowego pajaca z koronką i dziewczyńskim kotkiem albo całego pajaca w brudnym różu i pieskami w koralach to nie ma na to mojej zgody 🤣 przekazuję to dalej dla Czarka kuzynki 😂😂😂
(Ten pajac w pieski był super, jakbym miała córkę to by w tym popylała na bank 😆)
Noelle, Misiaa lubią tę wiadomość
-
Emsi :) wrote:Miska122: no babcia jest bardzo specyficzna osobą… ja licze na to ze w koncu sie przestawi 😀 Reszta rodziny w 100% akceptuje nasz wybor. Moi rodzice i tescie juz z automatu pytaja jak tam Stefek 🥰
Skorek: Stefania tez mega mi sie poodoba, tak samo Helenka. Ale tu z kolei moj mąż byl anty 🤷🏼♀️ -
Skorek wrote:Gdyby koleżanka postawiła na swoim, to bym się zastanawiala nad Alicją. Moja koleżanka, która była w ciąży dwa lata temu bardzo chciała Ale, mąż zaakceptował. Jak tylko teściowa to usłyszala, to zrobiła mojej koleżance taką jazdę, że szok 🙈 No i jest wybór męża.
Przynajmniej my skorzystaliśmy 😅 -
Siri wrote:Tu akurat dobrze dla Ciebie 😉 Ale z drugiej strony wspolczuje tez kolezance, ze musiala ulec presji otoczenia 😕
ale jak się teraz patrzy na małą, to naprawdę pasuje jej JulkaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2022, 10:04
-
Mi się zawsze podobało imię Mateusz. U mnie w rodzinie nie ma tego imienia, u męża jest jeden chłopak ale ma inne nazwisko więc nie ogarniam o co chodziło ale po prostu zrobilo mi się przykro bo ja nigdy nie komentuje imion dzieci. I tak będzie Mateusz i tak !
Stefan i Krzysztof bardzo ładne imiona Mój dziadek i tata tak się nazywali. -
Skorek - tylko mnie mama nie obcinała, ja miałam takie marne blond włoski do 3 roku życia 😅 Wszystkie babcie i ciocie płakały podobno nad moimi włoskami, ze jak to mama ma takie grube gęste włosy, tata tez, a ja taka łysa będę 😂 Moja mama wytrwale walczyła, mam takie zdjęcia jak mam 2 latka, włoski na 3 cm i z nich zrobione dwa doplatane warkocze 🙈 Ale na uspokojenie - jak któraś z Was ma dziecko z marnymi włosami - natura ogarnęła co i jak i resztę życia mam nadprodukcje włosów na głowie 😅 jak zaczęłam rozjasniac to się cieszyłam ze w końcu mi cześć wypada i się przerzedziły 🤣
Co do imienia, mamy już jakieś typy, rodzina nie wie, wiedzą tylko jedni najbliżsi przyjaciele. Pochwalimy się jak będziemy już prawie pewni (prawie, bo na etapie pewności 99% chcemy zapytać o zdanie jedynie naszych rodziców; chcemy wziąć pod uwagę jakieś grube argumenty, nie typu „nie bo nie”, „staroświeckie”, „nieładne”, tylko liczę się z tym ze niektórzy mogą mieć traumy z jakiś imionami i wolimy tego uniknąć - a cała reszta świata jakoś będzie musiała sobie poradzić 😅)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2022, 10:30
Martyna33 lubi tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Wiola u nas tez 😂 i jeszcze imiona teściów. Rodziców bym nawet powtórzyła no ale teściów….? 🤪🤭🤣
A i oczywiście uważam ze dopóki imieniem się nie skrzywdzi dziecka to sprawa imienia to tylko i wyłącznie sprawa rodziców. Oni mają tu najważniejsze zdanie, nie trzeba nikogo pytać bo to tylko i wyłącznie decyzja mamy i taty 😊 (my się chcemy zapytać, bo po prostu tak czujemy, takie mamy relacje, ale zdanie rodziców nie będzie decydujące, tak jak mówię: tylko bardzo grube argumenty będą mogły zmienić nasza decyzje)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2022, 10:39
Wiolala lubi tę wiadomość
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Ja myślałam czy by nie dać Czarkowi imienia po moim dziadku, ale właśnie w rodzinie męża, jest duży zgrzyt na nie, więc bym im tego nie zrobiła. Trochę smutno, bo dziadek był kochany człowiek, babcia by się ucieszyła. Myślałam, że kuzynka da, ale nie. Także nadzieja w moim bracie kiedyś w przyszłościCzarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Ja chciałam po dziadku moim, którego nigdy nie poznalam, ale szwagier ma, więc nie chciałam dwóch chłopców w podobnym wieku o tym samym imieniu i nazwisku ...
Klaudia10047 lubi tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
Ja byłam nastawiona ze będzie chłopczyk i chciałam Staś po pradziadku albo Noa (jak z pamiętnika) ale mąż nie chciał Noa tylko Noe i był problem 😄 ale nagle wyszło ze dziewczynka i nie było problemu, od razu na usg jednogłośnie Zoi ale tez mówią na nią Zoja (a to nie tak🤭) albo piszą Zoe ..Lipiec 2020 cb, luty 2021 cb
Mama trójki dzieci z ogonami🐶
Zoi ❤️ 36+5, 1900g -
Widzę że temat imion wypłynął więc czuję się poniekąd wywołana do tablicy..mając syna Władysława 🤪 wymyślił syn najstarszy który ma fazę na królów i dynastie w Polsce. Mojemu staremu też się bardzo spodobało, ja byłam trochę poza tym ale podświadomie zaczęłam mówić i myśleć " o jeszcze dla Władzia muszę kupić to czy to.." imię pasuje do niego jak w mordę strzelił 🤣 raczej nie spotka człowieka w swoim wieku z tym imieniem.
Jak ludzie dowiadywali się jak ma na imię to najpierw była symboliczna minuta ciszy 🤣 potem konsternacja i głębokie wpatrywanie się w oczy co by upewnić się czy to nie prank i że serio i nic nie cpamy i tez w dobrej wierze ludzie czuli potrzebę pomóc nam wybrać imię i uchronic to biedne dziecko przed życiem w potępieniu.. więc jak padała jakąś propozycja zawsze odpowiadałam że " beznadziejne! Nazwij tak swoje dziecko" choć tak naprawdę uważam że każde imię jest ładne i jedyny warunek to nie nazwać dziecka Covid lub Salmonella ... A ludzie którzy nabijają się z cudzego imienia reprezentują prymitywny poziom poczucia humoru
Jeżynko jak się masz ?Emsi :), Simons_cat, Jusia88, Noelle lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, piękne imiona wybralyscie. My robiliśmy z mężem ostatnio burzę mózgów, jakie nam się podobają imiona dla obu płci. Ale mnie wkurzył, bo oczywiście negował prawie każdą moją propozycję a sam wymyślał rzadkie imiona np. Kunegunda albo Hiacynta. No i jak tu pogadać 😂
Ale ostatecznie wybraliśmy kilka, które obojgu nam się spodobały i był to m.in. Antek, Olek, Staś. Z żeńskimi tez mamy listę kilku, ale na razie nie zdradzam
Tez nie planujemy mówić rodzince, jakie imię wybierzemy. Nie chcę, żeby ktoś mi je obrzydził głupim gadaniem;) -
Dziewczyny, a tak z innej beczki.
Już napisałam z bezsilności do mojego lekarza, bo już nie wiem co mam ze sobą zrobić...
Od kilku ładnych dni mam boleści ...chyba w szyjce, ale nie wiem czy to na pewno szyjka. Dla odzwierciedlenia, normalnie jakby mi ktoś wsadził kołek i dobijał jeszcze młotkiem. Jest to cholernie bolesny, promieniujący ból. Łapie znienacka. Nieważne czy chodzę, czy siedzę, czy się przekręcam na łóżku, czy ubieram się. Jest to taki ból, że muszę zastygnąć na dłuższą chwilę, bo wtedy najmniejszy ruch jest przeraźliwie bolesny.
Mam wrażenie, że częstotliwość tego się nasila.
A może to jest jednak normalne?
Czy też tak miałyście?
Mam nadzieję, że lekarz zaraz odpisze 🙈 -
Mea - mi się baaaaardzo podobają takie imiona! 🥰 pięknie Wam syn wybrał 😁17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
Skorek a córa nie wbija Ci się jakąś kończyną w okolice szyjki? Może Cię tam kopie? nie miałam aż takiego bólu, fakt koło 20 tyg miałam kłucia w szyjce, ale byłam wtedy jakoś w okolicy prenatalnych a później wizyta i szyjka prawidłowa wiec nie skupiałam się na tym i przeszło w końcu samo. Ale jak to jest duży ból to chyba bym skontrolowała u gina17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
A jeszcze uprzejmie donoszę !!!!
ze na H&M wróciły ręczniki z kapturkiem i to w kilku kolorach 🥰❤️!
Na dodatek sprawdźcie swoje konta, ja dostałam jakieś nowe kupony na 10 zł i jeszcze 10% rabatu wiec weszła mi jeszcze mega zniżka i za dwie sztuki ręczniczków zapłaciłam 62 zł 🤑 lubię takie promkiWiolala, Jo_an lubią tę wiadomość
Skorek, ból oczywiście może być normalny, ale nie musi. Ale moim zdaniem, jeśli opisujesz go jako przeraźliwie bolesny to powinien zbadać Cię lekarz. Zwłaszcza, że po 20 tygodniu zaczynają się epizody ze skracaniem szyjki.
Kciuki, aby szybko odpisał i Cię zbadał ✊.
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
Karo123 wrote:Skorek a córa nie wbija Ci się jakąś kończyną w okolice szyjki? Może Cię tam kopie? nie miałam aż takiego bólu, fakt koło 20 tyg miałam kłucia w szyjce, ale byłam wtedy jakoś w okolicy prenatalnych a później wizyta i szyjka prawidłowa wiec nie skupiałam się na tym i przeszło w końcu samo. Ale jak to jest duży ból to chyba bym skontrolowała u gina
Już wolę, żeby mnie lekarz wziął za psychiczną niż udawać, że nic się nie dzieje 🙈
Dobrze, że mam ten detektor w domu, bo mała jest taka leniwa od dwóch dni, że już mi kotlily czarne myśli.