W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Księgowa wrote:Ja chyba jestem dziwna, bo mnie się tam nadal marzy drugie. 😊 Czy to teraz, za rok, czy dwa - akurat w kwestii czasu chwilowo na to nie patrzę.
Księgowa lubi tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
Ja bardzo często myślę o drugim. Nawet rzeczy za małe na Alka nie wydaje tylko pakuję do piwnicy. Oby kiedyś się udało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2022, 23:27
Simons_cat lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, odnośnie płci. Ja mam dwóch synów. Jeden na wylocie w dorosłe życie, drugi przedszkolak pełną parą.
Zanim oni się zaczęli bawić po chlopakowemu, to byli malutcy, czytało się im książeczki o samochodach, jakieś takie sprawy.
Chcę pocieszyć, że mamy czas na oswojenie się z tematami zainteresowań chłopaków zanim trzeba się będzie bawić pociągiem drewnianym Ikei na dywanie.
Teraz mam nadzieję na dziewczynkę... Te laleczki i sukienki ♥️ i co ciekawe, przedszkolak też liczy na dziewczynkę bo uważa, że chłopców w domu jest już wsytarrczajaco 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2022, 06:24
Simons_cat, Jeżynka lubią tę wiadomość
2004 starsza dzidzia
2016 młodsza dzidzia
Od czerwca 2021 starania o trzecią dzidzię 😁
11.2021 cb
2007 cb -
nick nieaktualnyJa też zawsze myślałam o sobie jako o mamie dziewczynki a pierwszy mi się chłopiec trafił. Szczerze mówiąc to u takiego maluszka nie ma żadnej różnicy, no może poza ubrankami. Z dziewczynką będę się bawić dokładnie tak samo.
Kuchnia i gotowanie to u mnie hit od ponad roku, wszystkiego rodzaje wózki i wożenie lalek na zmianę z samochodzikami i butami taty. Lulanie bobasa na zmianę z budowaniem z klocków, malowaniem, czytaniem książeczek, gra na instrumentach, ludziki, zwierzątka. Ja nie widzę żeby były jakieś wielkie podziały na zabawy dla dziewczynek i chłopców.
A marzenia o czesaniu i robieniu warkoczyków dziewczynce to też tak trochę na wyrost, bo u takich maluszków każde mycie włosów, suszenie czy czesanie to jest walka, niezależnie czy to chłopiec czy dziewczynka...miska122 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKsięgowa wrote:Ja chyba jestem dziwna, bo mnie się tam nadal marzy drugie. 😊 Czy to teraz, za rok, czy dwa - akurat w kwestii czasu chwilowo na to nie patrzę.
Ja się już zastanawiam nad trzecim, niby kompletne szaleństwo, ale taka myśl mi przebłyskuje czasami i jak znam męża to jemu też 🤣Księgowa, Jo_an, Simons_cat, Natka95 lubią tę wiadomość
-
Nie jesteście same, dziewczyny 😂
Przedwczoraj była rozmowa z mężem kiedy drugie a kiedy trzecie 😂😂
Dobrego poniedziałku życzę 😘 My z Frankiem „w tygodniowej delegacji” u moich rodziców a mąż wczoraj wrócił do domu i będzie malował mieszkanie 🙂 Udało nam się sprzedać starą komodę (nareszcie!), także będę mogła się w końcu zaopatrzyć w Malma i zacząć kupować pozostałe rzeczy z listy wyprawkowej, bo czas tak mi teraz ucieka, że szok 🤯
Powiedzcie mi, czy wy też macie takie bóle nóg w nocy? Bo ja już nie wiem czy nie konsultować tego z lekarzem 😕 niezależnie czy śpię na prawym czy na lewym boku, nagle w nocy budzi mnie okropny ból całej prawej nogi aż mam wrażenie że promieniuje do podbrzusza. Jak wstanę to ból puszcza. Śpię z poduszką między nogami ale nie widzę różnicy ☹️ Oczywiście w nocy milion przebudzeń i obrotów na boki, co już nie jest takie proste z coraz większym brzuchem 😒Simons_cat lubi tę wiadomość
👩🏻 31l.
Mięśniak macicy/PCOS/zaburzenia hormonalne
2021r. 2x cb 💔 5tc
30.11.2021r. ⏸ 💚
10dpo - beta 82,7 🙏🏻
12dpo - beta 247,6 🥰
15dpo - beta 1163,5 😌
6+1 mamy ❤️ 110/min
13+1 (I prenatalne) 8.1 cm zdrowego chłopaka 💙😍
21+1 (II prenatalne) 434g 💙
29+1 (III prenatalne) 1447g 🥰
41+2 Franciszek jest z nami ❤️ 23.08.2022 3690g, 54cm
-
Olcykowa brzmi trochę jak bole od kregoslupa 😔 a jakaś lekka gimnastyka codziennie? Może by pomogło? Do tego wiadomo, zawsze warto zasięgnąć rady fizjo, mógłby podpowiedzieć co dokładnie rozciągnąć, co próbować wzmocnić żeby sobie pomóc
Ja na szczęście takich problemów nie mam, jedynie skurcze łydek w nocy zaczęły mnie łapać, wiec tez zaliczam nocne pobudki 😬
Odnośnie kolejnego dziecka to oboje z mężem chcieliśmy dwójkę/trójkę ale szczerze mówiąc… nie chce się nastawiać. Już walka o to jedno była dość długa i intensywna (jak dla nas), cieszymy sie i doceniamy ze się udało choć to jedno 🙏🏻 nie mam odwagi nawet myśleć ze uda się być znów w ciąży… I nie chce się nakręcać na kolejne dziecko bo nie wiem czy drugi raz nam się tak poszczęści. Na razie staram się nastawić ze może to będzie nasze jedyne i cieszyć się tym co mamy 🙂 (choć chcielibyśmy więcej i jak się uda kiedyś to będę przeszczęśliwa)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2022, 08:59
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Olcykowa, mnie nogi az tak nie bola, ale i tak budzę się milion razy, czasani ze skuczem lydki albo stopy... przekrecanie na boki faktycznie jedt coraz trudniejsze, mi nuz czsami trudno...
Karo, ja po tm wszystkim uznaje mojego Antka z cud... mam nadzieję ze ten cud ss mną zostanie... chciałabym jeszcze jedno, ale zakładam ze może się niw udac... jeżeli nie będzie kolejnego to i tak byłabym szczęśliwa, mając chociaż jego...Karo123 lubi tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
...
_ _ _ _
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
Księgowa, wiem ze pisałas to już milion razy ale przypomnisz jaka to była maśćna ból pleców?Karo123, Asia2309, karola, Wiolala, miska122, madzia28, Sway, Jo_an, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Gosia24 wrote:Ja się witam w 3 trymestrze nie wierze ze tak to zleciało.
Olcykowa ja mam takie kłujące bole w dole kręgosłupa i się juz zastanawiam czy to nie rwa. Wybieram się do fizjo, tylko po wizycie uprowadzacego ale przekręcenie się w nocy to już dla mnie wyczyn 🙄🙄
Księgowa, wiem ze pisałas to już milion razy ale przypomnisz jaka to była maśćna ból pleców?
Gosia, rzeczywiście zleciało! Pamietam jeszcze jak przeżywałas pierwsze tygodnie i tak bardzo się stresowałas.
A tu już piękny 3 trymestr Gratuluję ;*Gosia24 lubi tę wiadomość
-
Olcykowa wrote:Nie jesteście same, dziewczyny 😂
Przedwczoraj była rozmowa z mężem kiedy drugie a kiedy trzecie 😂😂
Dobrego poniedziałku życzę 😘 My z Frankiem „w tygodniowej delegacji” u moich rodziców a mąż wczoraj wrócił do domu i będzie malował mieszkanie 🙂 Udało nam się sprzedać starą komodę (nareszcie!), także będę mogła się w końcu zaopatrzyć w Malma i zacząć kupować pozostałe rzeczy z listy wyprawkowej, bo czas tak mi teraz ucieka, że szok 🤯
Powiedzcie mi, czy wy też macie takie bóle nóg w nocy? Bo ja już nie wiem czy nie konsultować tego z lekarzem 😕 niezależnie czy śpię na prawym czy na lewym boku, nagle w nocy budzi mnie okropny ból całej prawej nogi aż mam wrażenie że promieniuje do podbrzusza. Jak wstanę to ból puszcza. Śpię z poduszką między nogami ale nie widzę różnicy ☹️ Oczywiście w nocy milion przebudzeń i obrotów na boki, co już nie jest takie proste z coraz większym brzuchem 😒
Właśnie, co do trzymania ubrań niemowlęcych. Sprawdza Wam się komoda do tego? Będę robić pewnie szafę na wymiar, ale to raczej na późniejsze etapy, a na początek myślałam o komodzie tylko jakiejś wygodnej, z głębokimi szufladami i mocno wysuwanymi. Czy Malm to taka najbardziej polecana? A może macie jakieś inne typy? -
Gosia, gratuluję😍 naprawdę zlecialo...
Dla mnie 28tc to moment na który najbardziej czekam...27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
...
_ _ _ _
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
Powiedzcie mi, czy wy też macie takie bóle nóg w nocy? Bo ja już nie wiem czy nie konsultować tego z lekarzem 😕 niezależnie czy śpię na prawym czy na lewym boku, nagle w nocy budzi mnie okropny ból całej prawej nogi aż mam wrażenie że promieniuje do podbrzusza. Jak wstanę to ból puszcza. Śpię z poduszką między nogami ale nie widzę różnicy ☹️ Oczywiście w nocy milion przebudzeń i obrotów na boki, co już nie jest takie proste z coraz większym brzuchem 😒
Olcykowa, mnie też bolą nogi i to zaczyna się już od wieczora, w nocy jest czasami TRAGEDIA, niby u mnie to zespół niespokojnych nóg, w dodatku mam gorące stopy, gin mówi że nie ma się czym martwić.... Mój sposób to masaż nóg wieczorem, szczotkuje je też żeby krążenie było lepsze i jak leżę to nogi zarzucam wysoko, niby trochę pomaga
21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
Ja jak tylko wstanę to ból puszcza, wiec obstawiam że to krążeniowe. W nocy może mam jakiś ucisk na naczynia, nie wiem. Z tym szczotkowaniem to fajny pomysł. Mam szczotkę w domu, spróbuje.
Co do komody, nie wiem czy Malm jest najlepszy, ale ma głębokie szuflady, do których wejdą te organizery też z Ikea. Mam w planie właśnie użyć ich do podzielenia ciuszków. Myślę, że na początku będzie Ok a jak to w praktyce wyjdzie to się okaże 🙂
Moja stara komoda miała za płytkie szuflady, dlatego postanowiliśmy ją sprzedać. Była super solidna i w ogóle nie zniszczona, ale jak ją kupowaliśmy 5 lat temu to nie myśleliśmy o takich kwestiach jak głębokość szuflad 😂👩🏻 31l.
Mięśniak macicy/PCOS/zaburzenia hormonalne
2021r. 2x cb 💔 5tc
30.11.2021r. ⏸ 💚
10dpo - beta 82,7 🙏🏻
12dpo - beta 247,6 🥰
15dpo - beta 1163,5 😌
6+1 mamy ❤️ 110/min
13+1 (I prenatalne) 8.1 cm zdrowego chłopaka 💙😍
21+1 (II prenatalne) 434g 💙
29+1 (III prenatalne) 1447g 🥰
41+2 Franciszek jest z nami ❤️ 23.08.2022 3690g, 54cm
-
Olcykowa mnie nie bolą nogi a biodra często w nocy... Za to nogi coraz częściej muszę smarować maścią chłodząca bo mnie tak "drą" dziwne uczucie a jak posmaruje to jakoś zasnę.
Też chce drugiego bobasa ale na razie niech to jedno się szczęśliwie urodzi. Wiem, że później będę miała problem bo przez te cholerne pcos na okres sobie poczekam...
Ja mam dla dziecka komodę ale nie wysuwaną tylko otwieraną i porobilam sobie naklejki z rozmiarami ubranek żeby mieć w jednym rzędzie jeden rozmiar -
My nie mamy żadnej komody, jedynie szafki, w ktorych tak teraz patrząc nie mamy za wiele miejsca ale muszę to jakoś zorganizować. Jak byłam napalona na robienie wyprawki tak teraz stanełam z tym i nie mogę ruszyć dalej, nie wiem co jeszcze potrzebuje ani nie mam chęci się tym zająć. Chciałam wysprzatać w tych szafkach zeby zorganizować więcej miejsca ale tak mnie bolą plecy że ciągle to odkładam 😭
-
Gosia24 wrote:My nie mamy żadnej komody, jedynie szafki, w ktorych tak teraz patrząc nie mamy za wiele miejsca ale muszę to jakoś zorganizować. Jak byłam napalona na robienie wyprawki tak teraz stanełam z tym i nie mogę ruszyć dalej, nie wiem co jeszcze potrzebuje ani nie mam chęci się tym zająć. Chciałam wysprzatać w tych szafkach zeby zorganizować więcej miejsca ale tak mnie bolą plecy że ciągle to odkładam 😭
A przewijak planujesz na łóżeczko czy jakaś nakładkę na szafkę?Gosia24 lubi tę wiadomość
-
karola wrote:A przewijak planujesz na łóżeczko czy jakaś nakładkę na szafkę?
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2022, 11:54
-
Komoda i przewijak są super. W górnej szufladzie mam pampersy, kremy itd, w dwóch niższych ciuchy. Jakbym miała biegać do szafy to bym chyba przebierała młodego przy szafie 😂 ja mam Songesand i jest super ☺️ szafę też mamy z tego kompletu, pięknie się prezentuje