W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
miska122 wrote:Czyli miałaś CC po heparynie krócej niż 12h z zewnatrzoponowym?
Tego nie powiedziałam 😉
U mnie akurat wyszło tak, że CC mialam o 20 także minęło ponad 12h.
Chodziło mi tylko o nakreślenie tego, że jak się jest w szpitalu wcześniej to też to wszystko wygląda inaczej.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Kobitki ja tak z innej beczki, szukam informacji ale mi mózg nie przetwarza 🤦🏻♀️
Kończą mi się badania do pracy w lipcu a wiadomo do porodu będę na L4.
Jak to rozegrać?
Czy ja te badania będę musiała zrobić po porodzie?
Czy już nie będę musiała robić okresowych bo teoretycznie po zwolnieniu ponad 31 dni i tak muszę zrobić kontrolne?
Choć tu też jest zagwozdka bo gdzieś czytałam że ciąża to nie choroba i niby nie trzeba robić kontrolnych po ustaniu zwolnienia.
Macie wiedzę? 🤔
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Księgowa wrote:Tego nie powiedziałam 😉
U mnie akurat wyszło tak, że CC mialam o 20 także minęło ponad 12h.
Chodziło mi tylko o nakreślenie tego, że jak się jest w szpitalu wcześniej to też to wszystko wygląda inaczej.
Nie no to wiadome, mówiąc nagła CC mam na myśli przyjazd do szpitala i decyzję lekarzy o CC jeśli nie minęło 12h od zastrzyku.
Moja lekarka właśnie drugą ciążę miała rozwiązaną CC w narkozie i osobiście sobie chwaliła 😂 uśpili, obudzili, dali dziecko 😂 mnie radziła żebym odstawiła heparynę "jak będę czuła że poród się zbliża", co w sumie wydaje mi się głupie. Mnie wody odeszły chwilę przed zrobieniem zastrzyku, ale ostatecznie i tak nie dali mi znieczulenia...Księgowa lubi tę wiadomość
-
miska122 wrote:Nie no to wiadome, mówiąc nagła CC mam na myśli przyjazd do szpitala i decyzję lekarzy o CC jeśli nie minęło 12h od zastrzyku.
Moja lekarka właśnie drugą ciążę miała rozwiązaną CC w narkozie i osobiście sobie chwaliła 😂 uśpili, obudzili, dali dziecko 😂 mnie radziła żebym odstawiła heparynę "jak będę czuła że poród się zbliża", co w sumie wydaje mi się głupie. Mnie wody odeszły chwilę przed zrobieniem zastrzyku, ale ostatecznie i tak nie dali mi znieczulenia...
Polubiłam za lekarkę i jej rozwiązanie w narkozie 😅
Przy SN łatwo się mówi - odstaw jak poczujesz 😂 ale generalnie ja gdzieś zasłyszałam (info niepotwierdzone), że właśnie pod tym kątem lepiej robić zastrzyki wieczorem, bo najczęściej wszystko zaczyna się noca, a kończy w dzień 🙈Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Polubiłam za lekarkę i jej rozwiązanie w narkozie 😅
Przy SN łatwo się mówi - odstaw jak poczujesz 😂 ale generalnie ja gdzieś zasłyszałam (info niepotwierdzone), że właśnie pod tym kątem lepiej robić zastrzyki wieczorem, bo najczęściej wszystko zaczyna się noca, a kończy w dzień 🙈
O to ja bym się nie wyrobiła 😁 mój syn chyba wiedział, że czeka mnie długi poród bez jedzenia i postanowił dać mi się wyspać po raz ostatni na... Mam wrażenie że zawsze 😂 -
Martyna dzięki, ogólnie dobrze
jedynie wieczorami czuję się jak 🐘, jest mi ciężko i marzę o tym żeby już mieć tą donoszona ciążę i urodzić
Felinka o czkawce już dziewczyny napisałytaki maluszek jak ma czkawkę to rzuca nim całym. A tak z ciekawostek w 14 tc na USG udało nam się zobaczyć jak mały miał czkawkę ale czuć dopiero jak jest większy
a co do badań to i tak trzeba będzie zrobić przed powrotem do pracy kontrolne więc myślę, że jakoś to połącza. Raczej na urlopie macierzyńskim nikt nie będzie Ci kazał robić badań
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2022, 10:33
-
Księgowa a pytanko takie może z głupich/prostych ale nie wiem
czy muszę się zadeklarować przed porodem czy chcę urlop macierzyński płatny 80 czy 100/60 ? Czy jak nie zgłoszę to z automatu zrobią mi 80% ?
-
Wiolala wrote:Martyna dzięki, ogólnie dobrze
jedynie wieczorami czuję się jak 🐘, jest mi ciężko i marzę o tym żeby już mieć tą donoszona ciążę i urodzić
Felinka o czkawce już dziewczyny napisałytaki maluszek jak ma czkawkę to rzuca nim całym. A tak z ciekawostek w 14 tc na USG udało nam się zobaczyć jak mały miał czkawkę ale czuć dopiero jak jest większy
a co do badań to i tak trzeba będzie zrobić przed powrotem do pracy kontrolne więc myślę, że jakoś to połącza.
U mnie tez raz bylo widać czkawke wcześniej, ale jeszcze tego nie czulam.
Odnośnie L4 to robisz raczej tylko te kontrolne... to i tak te same badania sa...Wiolala lubi tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
[/url]
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️
23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA
25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
06.07.24- 7+2 💔
_ _ _ _
05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔
30.04.2025 - 3️⃣IVF
12.05 💉=> 24🥚=>🫧20
13.05 =>🫧18
17.05 => PGTa => 5 doba❄️4.1.1✅️; ❄️4.1.1✅️;❄️4.2.2❌️; ❄️4.2.2✅️; ❄️3.2.2❌️; ❄️3.1.2❌️
18.05 => 6 doba❄️4.2.2✅️; ❄️4.2.2❌️
06.25 - FET 🙏🙏❓️❔️❓️
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
No właśnie się zastanawiałam jak to wygląda i nikt nie wie, nawet lekarz medycyny pracy 🤦🏻♀️
DziękujęWiolala, No.reasons lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
A mój maluszek dzisiaj mnie od rana straszył. Normalnie do tej pory byłoby milion ruchów a nie mogłam go niczym obudzić... Dopiero teraz jak zjadłam truskawki to zaczął koncert. Już chciałam jechać do szpitala... Nie wiem co by było jakbym miała mało ruchliwe dziecko. Jeden dzień leniuszkowania a matka już mało zawału nie dostała...
-
Wiolala wrote:A mój maluszek dzisiaj mnie od rana straszył. Normalnie do tej pory byłoby milion ruchów a nie mogłam go niczym obudzić... Dopiero teraz jak zjadłam truskawki to zaczął koncert. Już chciałam jechać do szpitala... Nie wiem co by było jakbym miała mało ruchliwe dziecko. Jeden dzień leniuszkowania a matka już mało zawału nie dostała...
A truskawki zjadłam wczoraj OSTATNI raz 😭😭 tak mi po nich twarz obsypało że jestem cała czerwowna...... -
Księgowa w Uck chyba maja taka zasadę, że heparyna popoludniu/wieczór. Mi jakosc koło 18 dali. Chyba wynika to z tego, że rano obchód, jakieś badania, wizyty I w razie co jakby wyszło, że coś się dzieje to jest ta przerwa
Księgowa lubi tę wiadomość
86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI
7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
Felinko badania robisz w pierwszy dzien powrotu do pracy i jak koncza Ci sie okresowe to musisz dostac skierowanie i na okresowe i kontrolne
za jednym razem je sie robi
29.12.2020 👼💔
8.01.2022 ⏸
2.02.2022 mamy serduszko ❣️
30.03.2022 nasz mały chłopczyk 💙
Czekamy na Ciebie Stefanku 💕
17.09.2022 nasz Promyczek juz z nami 💙 -
Gosia24 wrote:Moje dziecko ma taki dzień raz na tydzień, staram sie wtedy nie panikiwać ostatnio miała tak w szpitalu i co chwilę chodziłam słuchać serduszka do połoznych. Naprawde to jest bardzo stresujące, ale w miarę możliwości staram się nie panikować.
A truskawki zjadłam wczoraj OSTATNI raz 😭😭 tak mi po nich twarz obsypało że jestem cała czerwowna......
O niemam nadzieję, że szybko się pozbędziesz uczulenia.
Mój mały tak mnie przyzwyczaił, że prawie cały czas się wierga i to było dla mnie stresujące ale uff już zachowuje się "normalnie" xD -
Dzien dobry wszystkim 😊
Nadrobie wszystko pozniej. Zbieram sie wlasnie na wizyte i jeszcze raz niesmialo chcialabym poprosic Was o male kciuki w nasza strone 🙏
Nigdy sie tak nie denerwowalam przed zadna wizyta jak dzisiaj… moj poziom stresu siega nieba 😬Felinka94, Ivanka93, Emsi :), madzia28, Skorek lubią tę wiadomość
-
Siri ✊🏻✊🏻✊🏻 i czekamy na dobre wieści z wizyty 😍
Siri lubi tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
[/url]
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️
23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA
25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
06.07.24- 7+2 💔
_ _ _ _
05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔
30.04.2025 - 3️⃣IVF
12.05 💉=> 24🥚=>🫧20
13.05 =>🫧18
17.05 => PGTa => 5 doba❄️4.1.1✅️; ❄️4.1.1✅️;❄️4.2.2❌️; ❄️4.2.2✅️; ❄️3.2.2❌️; ❄️3.1.2❌️
18.05 => 6 doba❄️4.2.2✅️; ❄️4.2.2❌️
06.25 - FET 🙏🙏❓️❔️❓️
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
Siri, kciuki za wizytę!!!
Będziesz mieć prenatalne czy zwykle USG? (pamietam ze chyba nie mieszkasz w Pl wiec nie wiem jak to u Was wyglada). Na pewno pewnie dobrze 💚🍀
Wiola, to Cię maluch nastraszył. Przynajmniej już wiesz ze ma „spokojne” momenty i następny razem będziesz już mniej przerażona. Chociaż u Ciebie to jeszcze chwilka tylko i synek bedzie po drugiej stronie brzucha🤗
Macie jakieś fajne książki do polecenia o ciąży, porodzie albo pierwszych etapach życia malucha?
Karo Ty zdaje się sporo czytałaś. Może coś zwłaszcza polecasz?
Wiolala, Siri lubią tę wiadomość
-
Emsi :) wrote:Felinko badania robisz w pierwszy dzien powrotu do pracy i jak koncza Ci sie okresowe to musisz dostac skierowanie i na okresowe i kontrolne
za jednym razem je sie robi
Ale ZUS wypłaty nie wstrzyma przez brak badań w systemie? 🤣 No wiecie, hajs musi się zgadzać 🤭
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Siri wrote:Dzien dobry wszystkim 😊
Nadrobie wszystko pozniej. Zbieram sie wlasnie na wizyte i jeszcze raz niesmialo chcialabym poprosic Was o male kciuki w nasza strone 🙏
Nigdy sie tak nie denerwowalam przed zadna wizyta jak dzisiaj… moj poziom stresu siega nieba 😬Siri lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak.