W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ivanka my tez co do dziewczynki zero porozumienia, za to dla chłopca mieliśmy cała listę (choć jak widać nie łatwo ostatecznie wybrać haha). Może u Was tez się to sprawdzi z płcią 😆😄
Właśnie jakoś tu cicho z wizytami 😁 a moja sierpniowa tura właśnie powinna nas zasypywać fotkami z 3 prenatalnych 😁 to ja się zgłaszam pierwsza - w piątek trzecie prenatalne ✊17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Cecylia piękne imiona
którekolwiek wybierzecie będzie ładnie
My też ostatecznie chyba nazwiemy bobasa jak się urodzi... Wczoraj mówiłam do brzucha i pytałam małego jak mu się podoba i na imię co wybrał tata malutki odpowiedział kopniakiem a na to co ja wybrałam nawet się nie poruszył 🙈 nie wiem jak to interpretować 🤣🤣Cecylia lubi tę wiadomość
-
My mieliśmy tyle typów imion przez cały nasz związek i starania, że szkoda gadać 🤣 Nie mam pojęcia na czym stanie. Ale chyba łatwiej będzie dla dziewczynki
Tylko raczej przeczucia mam w kierunku chłopca.
Ja mam wizytę w poniedziałek i zaczynam się stresować. To już będzie 9+1, mam nadzieję na pięknego misia haribo 🙈
Jeżynko ty pewnie nie masz teraz ani minutki czasu, ale tak rzucam w eter (i tak na razie za wcześnie u mnie), że chętnie zobaczę ten detektor36 cykli starań
2 x IUI ❌
Nieudana procedura IVF - imsi - 3 x FET - ❌
💔 ciąża biochemiczna - naturals - 03.2022
kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno
Naturalny cud ❤️ mamy syna!
27.01.23 - 3390 g i 55 cm
22.05.2024 - puste jajo, poronienie 7+2 💔
08.2024 - powrót do starań o rodzeństwo
09.2024 - ⏸️
-
Kociara będziemy trzymać kciuki w poniedziałek za cudnego haribosia 😍✊✊✊ (dalej patrzę na Twoją stopkę i nie potrafię przestać się cieszyć Waszym cudem 😊🥹)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2022, 09:15
Kociara_ lubi tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Cecylia Julianna 😍 mega mi się podoba, chociaż naszym typem była Liliana właśnie ☺️ Julianna fajne, bo Julia czy Julka zawsze można mówić, a trochę inne jednak. Ale zgadzam które wybierzecie będzie najpiękniejsze ❤️
Ja popakowałam za małe rzeczy Alka w worki i jakoś tak smutno mi się zrobiło, że nazbierało się tak dużo rzeczy. Będą czekać na rodzeństwo, widzę że mój mąż już jest team drugie dziecko. Nawet mi wysyła filmiki jak się dzieci przytulają, bo takie słodkie 😏
Cecylia lubi tę wiadomość
-
Ivanka tak właśnie zaraz jadę cała w stresie 😭😭😭
Co do imienia to u nas dla chlopca cięzko było coś wybrać, dla dziewczynki dość szybko doszlismy do porozumienia 🙈 -
Karo my dla chlopca mamy wybrane tylko jedno więc nie ma się o co kłócić 😂 trzymam kciuki za piątek 🤞🍀 też mam wtedy wizytę nareszcie 😅
Kociara kciuki za poniedziałek 🤞🍀Karo123 lubi tę wiadomość
-
Karo123 wrote:Kociara będziemy trzymać kciuki w poniedziałek za cudnego haribosia 😍✊✊✊ (dalej patrzę na Twoją stopkę i nie potrafię przestać się cieszyć Waszym cudem 😊🥹)
Wbrew pozorom to w takim momencie, od razu po procedurze, że w życiu byśmy się nie spodziewali, że to jest możliwe.
Gosia, kciuki ogromne za wizytę ✊✊✊
Cecylia, Karo123 lubią tę wiadomość
36 cykli starań
2 x IUI ❌
Nieudana procedura IVF - imsi - 3 x FET - ❌
💔 ciąża biochemiczna - naturals - 03.2022
kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno
Naturalny cud ❤️ mamy syna!
27.01.23 - 3390 g i 55 cm
22.05.2024 - puste jajo, poronienie 7+2 💔
08.2024 - powrót do starań o rodzeństwo
09.2024 - ⏸️
-
Skorek wrote:A właśnie, dziewczyny zapomniałam poruszyć tematu 3 prenatalnych na ostatniej wizycie.
Kiedy je najlepiej zrobić ? I czy muszę jakieś badania przed robić?
3 prenatalne chyba między 28-32tc się robi ale nie pamiętam dokładnie 🤔 ja żadnych badań nie musiałam robić. To była u mnie taka standardowa wizyta. Gin mierzyła części ciała młodego, popatrzyła na przepływy, oceniła masę ciała itd. Ale ona to robi co wizytę. No i płaciłam normalnie jak za standardową wizytę a nie więcej jak przy 2 poprzednich prenatalnych. -
Ivanka93 wrote:Gosia kciuki będzie dobrze 🤞🍀😘
A do mnie właśnie zadzwonili że przekładają mi wizytę z 24.06 na 01.07 😭😭😭
A to dziady 😕 długo przez to w sumie czekasz na wizytę ? -
Ivanka93 wrote:Ostatni raz miałam usg 31.05 😔
4,5 tygodnia to sporo 😕 Pamiętam swoje początki, wizyty co 4 tygodnie, myślałam że oszaleje. Pierwsze 2 tygodnie jeszcze jakoś leciały ale te kolejne 2 to masakra. Oby szybko ten dodatkowy tydzień Ci zleciał 😘
Teraz jeszcze normalna wizyta czy już prenatalne? -
Kraków Ujastek. Warto wiedzieć zanim się zdecydujecie na szpital. Nie wiem czy ktoś oprócz karoli jest z Krakowa jeszcze 🙂 https://www.facebook.com/100064541840363/posts/pfbid0UQ5oNJmdBpfPhYDfqygYdGJwGDsSYtwLUjpiVty74Ep94RvJHaNwgGcq4M2iAjihl/Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2022, 10:19
11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
Jo_an wrote:Po cesarce to 3doby mogą być. Przy ogólnym może więcej? 🤔
U nas podawali w szkole rodzenia, ze po "normalnej" cesarce 5, ale w innych szpitalach czytałam tez 3-4...
Karo123 wrote:Ivanka my tez co do dziewczynki zero porozumienia, za to dla chłopca mieliśmy cała listę (choć jak widać nie łatwo ostatecznie wybrać haha). Może u Was tez się to sprawdzi z płcią 😆😄
Właśnie jakoś tu cicho z wizytami 😁 a moja sierpniowa tura właśnie powinna nas zasypywać fotkami z 3 prenatalnych 😁 to ja się zgłaszam pierwsza - w piątek trzecie prenatalne ✊
To ja mam jak zawszeprawie w 2 tygodnie po tobie, bo w środę, ale żeby nie bylo za długo to za tydzień mam normalną wizytę we wtorek
Gosia24 wrote:Ivanka tak właśnie zaraz jadę cała w stresie 😭😭😭
Co do imienia to u nas dla chlopca cięzko było coś wybrać, dla dziewczynki dość szybko doszlismy do porozumienia 🙈
Gosia, będzie dobrze ✊🏻✊🏻✊🏻
Kociara_ wrote:My mieliśmy tyle typów imion przez cały nasz związek i starania, że szkoda gadać 🤣 Nie mam pojęcia na czym stanie. Ale chyba łatwiej będzie dla dziewczynkiTylko raczej przeczucia mam w kierunku chłopca.
Ja mam wizytę w poniedziałek i zaczynam się stresować. To już będzie 9+1, mam nadzieję na pięknego misia haribo 🙈
Jeżynko ty pewnie nie masz teraz ani minutki czasu, ale tak rzucam w eter (i tak na razie za wcześnie u mnie), że chętnie zobaczę ten detektor
A u nas jakoś sprawnie poszlo, z mala to ja sie uparlam jeszcze zanim męża znalam ze właśnie tqk ma na imię miec moja córka i nawet jemu sie z początku nir podobało, sz w końcu nie przekonany po prostu ustąpił, a teraz sama byłam nie przekonana, ale dziadek wymyślił i w końcu sama zaczelam do niego tak mówic i tak wyszlo..
Trzynam kciuki za haribosia 😍✊🏻✊🏻✊🏻
Detektor 😱 lawendowe, zapomniałam o nim... muszę przekopac sie przez "graciarnie" gdzie mam kartony po przeprowadzce... zrobię to w tym tygodniu...
Skorek wrote:A właśnie, dziewczyny zapomniałam poruszyć tematu 3 prenatalnych na ostatniej wizycie.
Kiedy je najlepiej zrobić ? I czy muszę jakieś badania przed robić?
Krysia, jak sesja?
Czekamy na efekty, ale fajna zabawa 😍, ale chociaż przez chwilę poczułam trochę beztroski i zabawy w tej ciąży...
Mi 3 prenatalne policzył na 30+2, czyli wg USG on liczy 32tc 😱
Ivanka93 wrote:Gosia kciuki będzie dobrze 🤞🍀😘
A do mnie właśnie zadzwonili że przekładają mi wizytę z 24.06 na 01.07 😭😭😭
Mam nadzieję ze szybko zleci ten tydzień, chociaż wiem jak to sie czeka.
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
[/url]
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - I IVF
23.12.21 - FET ❄️4AA
25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
04.06.24 FET ❄️3AA
06.07.24- 7+2 💔
_ _ _ _
05.09.24 - FET ❄️4AB
11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔
❓️❔️❓️❔️❓️❔️
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
Gosia ✊✊✊
Skorek prenatalne III do 28 do 32. Ja robię nadal u lekarza typowo od prenatalnych plus echo serca płodu, badań z krwi żadnych do tego nie ma (chyba ze ktoś chce jeszcze zrobić te czynniki preeklampsji to chyba jeszcze przy III można), standardową wizytę u prowadzącej mam tydzień później 😊
Ivanka o nieee… już tak blisko było do wizyty, oby teraz szybko zleciało ✊✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2022, 10:34
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
Ivanka o nie...😞 Najgorsze jak się tyle czeka a oni jeszcze to przesuną. A może byś się umówiła na samo USG gdzieś indziej jeżeli to Cię uspokoi ?
Skorek między 28 a 32 tc. To takie standardowe USG z oceną narządów wewnętrznych, potwierdzenie płci, szacowana waga w dniu porodu. Bardzo podobne do II prenatalnych. Żadnych badań przed nie robiłam
Gosia trzymam kciuki ✊🏻🍀✊🏻🍀
Kociara wizytujemy razem -
Dziękuję. W międzyczasie mój lekarz odpisał.
Umówiłam prenatalne na 07.07
Akurat fajnie, bo nie będę czekać 4 tygodni na wizytę u swojego , tylko przy okazji się po drodze jeszcze skontroluje
Ivanka przykro mi z przesuniecia wizyty. Sama mam wizyty co miesiąc i wiem jakie to jest frustrujące...
Gosia ✊✊✊