X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
Odpowiedz

W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚

Oceń ten wątek:
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola ja mam przeczucie na chłopaka mąż ostatnio powiedział że jemu się wydaje że będzie dziewczynka może jakiś mały zakładzik zrobimy 😉

Wiolala, Skorek lubią tę wiadomość

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Karo Super że wszystko poszło gładko, a co do wydzieliny to na tym etapie podobno mogą być różne ilości i konsystencję (wg mojej lekarz) :) oby wszystko było dobrze ✊🏼 ✊🏼

Mogą mogą, ale niestety faktycznie na wzierniku niefajna ta wydzielina była. Powiedziała ze ma nadzieje ze to poprostu śluz z resztkami luteiny bo tez może być ale jej trochę jednak wyglądało na infekcyjną…. Co wielce mnie nie dziwi bo ja ciagle mam jakaś infekcje mam wrażenie 😏🙄 No ale zosbczymy, oby wymaz nas zaskoczył 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2022, 17:46

17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia1411 wrote:
    Dziewczyny, jak woda dzisiaj? Bo ja juz skończyłam butelkę 1.75l i walcze z drugą... do wieczora powinnam skończyć...

Ja pije dziś jak szalona ale sikam mało. Wszystko chyba wypacam bo jestem mokra jak 🐷

Ivanka za jutro 😍✊✊✊

Ivanka93 lubi tę wiadomość

17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka93 wrote:
    Wiola ja mam przeczucie na chłopaka mąż ostatnio powiedział że jemu się wydaje że będzie dziewczynka może jakiś mały zakładzik zrobimy 😉

Koniecznie 🙂 na pewno będziecie cieszyć się tak samo czy to z synka czy z córeczki 😊

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola, myślę, że to był straszak związany z czkawka, upałami i ruchami. 😊 Ale dobrze, że to sprawdzili. Niech poobserwuja i ewentualnie wyślą Was jeszcze na chwilę do domu. ❤️

Wiolala lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Wiola, myślę, że to był straszak związany z czkawka, upałami i ruchami. 😊 Ale dobrze, że to sprawdzili. Niech poobserwuja i ewentualnie wyślą Was jeszcze na chwilę do domu. ❤️

Na pewno tak bo teraz miałam ktg dwa razy i każde wyszło dobrze :) a na sali obok słyszę jak płaczę noworoduś... Aż trudno uwierzyć, że niedługo moje będzie tak płakało 😊

Cecylia, Księgowa, karola, Jeżynka, madzia28 lubią tę wiadomość

age.png
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Koniecznie 🙂 na pewno będziecie cieszyć się tak samo czy to z synka czy z córeczki 😊

No pewnie ze tak 🥰🥰 oby zdrowe plec dla mnie nie ma znaczenia 😊

Wiolala lubi tę wiadomość

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Siri Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan brawa dla synka 👏🏻👏🏻👏🏻 Super sobie radzi 😊 dla Ciebie rowniez za laktacje 💪🏻

Jezynka fajnie, ze chlopcy tak bardzo sa zaangazowani 🥰

Ivanka super wiesci z wizyty 😊 no i kciuci za jutrzejsze prenatalne 🍀✊🏻🍀✊🏻🍀🍀🍀

Wiolala dobrze, ze sytuacja narazie opanowana. Dobrze, ze beda miali na Was oko przez weekend 😊

A ja mialam kolejny zalatany dzien, jutro z mezem wybieramy sie na wesele wiec dzisiaj skoczylismy na zakupy po ostatnie drobiazgi na jutrzejszy dzien. Myslalam, ze przy okazji skusze sie na pierwsze ubranko dla synka, ale szczerze nic konkretnego nie wpadlo mi w oko. Glownie wywieszone komplety koszulek z krotkimi spodenkami… chyba poczekam az wyjdzie jesienno zimowa kolekcja, tam na pewno poszaleje 😁

Wiolala, Ivanka93, Jo_an, Jeżynka lubią tę wiadomość

age.png
  • Asia2309 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola a zauważyłaś, żeby odszedł Ci czop? Przy rozwarciu powinien odejść czy nie ? 🙈 Może głupie pytanie ale się zastanawiam czy to tylko robi się rozwarcie to czop odchodzi 🤔

21 cs- 5.11.2021 r. ⏸

23.11- 6t1d jest 💙
    8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2309 wrote:
    Wiola a zauważyłaś, żeby odszedł Ci czop? Przy rozwarciu powinien odejść czy nie ? 🙈 Może głupie pytanie ale się zastanawiam czy to tylko robi się rozwarcie to czop odchodzi 🤔

Zdecydowanie nie 😉 ja mialam zakładany pessar w 22tc i wtedy już mialam rozwarcie. A czop zaczął mi odchodzić w 35tc jakoś (a i tak nic z tego nie było 😅).

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2309 wrote:

No dzisiaj coś wylazło innego niż kiedykolwiek ale nie tak dużo 🙈 ale to dopiero po badaniu na którym wyszło, że jest rozwarcie

age.png
  • Jeszcze_Blizniaki Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jest możliwe, że mam za duży brzuch? Nie mieszczę się w rzeczy, które nosiłam w drugiej ciąży w analogicznym okresie, a termin porodu w sumie taki sam....
    Brzuch mam ogromny, a jutro zaczynam 18 tydzień dopiero. Może być coś nie tak? Przytyłam póki co 3-4 kg bo na początku haftowałam i schudłam.
    Lekarz za jakieś dwa tygodnie bo niedawno byłam na kontroli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2022, 22:09

2004 starsza dzidzia
    2016 młodsza dzidzia

Od czerwca 2021 starania o trzecią dzidzię 😁

11.2021 cb
    2007 cb
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze_Blizniaki wrote:
    Dziewczyny, czy jest możliwe, że mam za duży brzuch? Nie mieszczę się w rzeczy, które nosiłam w drugiej ciąży w analogicznym okresie, a termin porodu w sumie taki sam....
    Brzuch mam ogromny, a jutro zaczynam 18 tydzień dopiero. Może być coś nie tak? Przytyłam póki co 3-4 kg bo na początku haftowałam i schudłam.

Ja się nie znam, ale kojarzy mi się, że często druga ciąża czy kolejna wiąże się z większym brzuszkiem 😉
    Poza tym 3-4kg to wcale nie tak dużo.
    Jak ściągniesz aplikacje Dziecko+ to tam można wpisywać sobie wagę, apka pokazuje czy to jest prawidłowy przyrost czy nie 😊

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze_Blizniaki wrote:

Też słyszałam, że w drugiej i kolejnej ciąży brzuch pokazuje się szybciej :)

age.png
  • karola Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka,
    kciuki za prenatalne ✊✊🍀🍀 O której idziecie? Ja obstawiam u Was dziewczynkę, musi być trochę równowagi na forum ;)))

Wiola,
    jak tam noc w szpitalu?

Starania o pierwsze dziecko od lutego 2021
    Listopad '21 ciąża biochemiczna 💔

Listopad 2022- nasza córeczka już z nami ❤️

age.png
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze_bliźniaki ja też kojarzę ze w kolejnych ciążach brzuszek szybciej rośnie bo mięśnie są już rozciągnięte po poprzednich wagowo wcale nie przytyłaś dużo więc nie przejmowałabym się tym za bardzo.
    Ja z kolei mam wrażenie że brzuch mi zmalał wcześniej było go widać już na dole a ostatnio jakby się schował zastanawiam się czy to mogło być po prostu wzdęcie bo przytyłam dopiero 0,5 kg.

Karola mamy na 15:00 😊

Wiolala, karola lubią tę wiadomość

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! Mogę do Was dołączyć? 😇
    Historia w skrócie opisana w stopce, aktualnie wchodzimy w 19tc i czekamy na Córeczkę Zosię 💖

Jo_an, Ivanka93, Siri, karola, miska122, golonat, madzia28 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • lawendowePole Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka93 wrote:
    Ja z kolei mam wrażenie że brzuch mi zmalał wcześniej było go widać już na dole a ostatnio jakby się schował zastanawiam się czy to mogło być po prostu wzdęcie bo przytyłam dopiero 0,5 kg.
    Tak, do tego 16 tygodnia "brzuszek" to głównie wzdęcia. Mi brzuch "pojawiał się i znikał" od 8-9 tygodnia, a wypłaszczył się bardzo przed ostatnią wizytą w szpitalu (bo brak treści zupełnie). Jak się najadłam w szpitalu to znów wyszedł 🙈. Ale nadal nie jakiś spektakularny. Dzidzia jest nisko, tuż nad spojeniem łonowym i jest jeszcze malutka (u mnie 235 g, u Ciebie pewnie sporo mniej, bo jesteś w 12 tygodniu).

Jeszcze bliźniaki, wydaje mi się, że w ciąży nie ocenia się wielkości brzucha (bo to sprawa bardzo osobnicza, zależy od budowy pacjentki, która ciąża i od samego dziecka i jego ułożenia) tylko sprawdza się: wagę matki, wagę dziecka i ilość wód. Jeżeli te trzy parametry są ok, to wielkość brzucha nie ma znaczenia. Owszem, ogromne brzuszysko może wskazywać na cukrzycę lub zbyt dużą ilość wód, ale to nie jest wiążące. Widziałam już ogromne brzuchy, a wszystko było w porządku z ciążą i dzieckiem 🙂.

My dziś jedziemy do teściów powiedzieć o ciąży 🙊. Jutro do mojej mamy. Ciekawe jak zareagują, że to już 5 miesiąc! 🙈

Wiola, za Ciebie cały czas kciuki ✊. Dobrze, że się ochłodziło, przynajmniej trochę ulgi w tym szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2022, 09:11

Wiolala, Jo_an, Asia2309, Ivanka93, Siri lubią tę wiadomość

age.png
    02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
    Tadziu z Nami ❤

01.20 - start starań
    05.20, 09.20 - cb
    01.21 - poronienie 7tc
    06.21 - poronienie ~9tc - T22
    pauza do 01.2022
    03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)

PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
    Kariotypy ok

Siła🔹️Spokój🔹️Miłość

Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia.
  • Gosia24 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka kciuki za prenatalne ! Moze dzidzia ujawni się kim jest 🥰🥰

01.08.2022 Majeczka 3430g, 60cm szczęścia ❤
    03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola wrote:
    Ivanka,
    kciuki za prenatalne ✊✊🍀🍀 O której idziecie? Ja obstawiam u Was dziewczynkę, musi być trochę równowagi na forum ;)))

Wiola,
    jak tam noc w szpitalu?

Dzięki, cała noc przespałam przy otwartym oknie. No i musiałam być odwodniona bo wstałam tylko raz do łazienki gdzie w domu to praktycznie co godzinę/dwie. Także pijcie bo nie ma z tym żartów 🙂
    No i lekarz pochwalił mnie za wybór Muszynianki także jeżeli lubicie to polecam 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2022, 10:00

karola lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 1637 1638 1639 1640 1641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ