X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
Odpowiedz

W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚

Oceń ten wątek:
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie brzuszki :) tutaj moja gwiazda 💣

e61dd53d3094.jpg

Siri, Gosia24, Jusia88, Mersalla, Cecylia, Kluska95, Asia2309, karola, Sway, madzia28, Felinka94, Jeżynka, Karo123, Ivanka93, Olcykowa, Aypis, Jedna_z_Wielu, Simons_cat, Jo_an lubią tę wiadomość

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Gosia24 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola w sam raz do rozpakowania 🙈🙈

Krysia ja też mam stresa przed jutrem, nie wiem czego się spodziewac po tej wizycie, podejrzewam że szyjki już lekarz nie bedzie mierzył bo na tym etapie i tak nie bedą zatrzymywać porodu 🙈

Karola gratulacje udanych prenatalnych 🥰🥰

Wiolala lubi tę wiadomość

01.08.2022 Majeczka 3430g, 60cm szczęścia ❤
    03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2022, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola super ze wszystko dobrze na prenatalnych 🤗

Wiola brzusio w sam raz do rozpakowania, niedługo i Ty będziesz za nim tęsknić ale za to będziesz tulić synia 😍

Księgowa juz drugi Ci się marzy brzuszek ? 🥰 mi brzuszek tez ale dzidzia jeszcze nie 🤣 z moim mam tyle atrakcji co z dwójka 😝

• Siri Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, Wiolala piekne brzuszki 🥰 i reszty dziewczyn rowniez, kazdy inny i kazdy rownie wyjatkowy 🥰

Karola super wiesci z wizyty 😉

Gosia, Krysia kciuki za wizyty ✊🏻✊🏻 Dajcie znac co u Waszych Maluchow slychac 😊

age.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia jaki zgrabny brzusio jak na ten tydzień 😍🥰

madzia28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2022, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendowe i ode mnie troszkę spóźnione najlepsze życzenia 🎂

lawendowePole lubi tę wiadomość

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj w sam raz :) lubię być w ciąży ale wolałabym już nosić tą kluskę na rękach niż w brzuchu 🙈

Jusia jak sobie radzicie ? Doszłaś już do siebie po cc ?

age.png
  • Gosia24 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan a jak u Was? Wiecie juz kiedy zabierzecie Adasia do domu? 😊

01.08.2022 Majeczka 3430g, 60cm szczęścia ❤
    03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • Skorek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za otuchę. Już naprawdę myślałam, że tylko ja trafiłam na taki egzemplarz 😅

Aktualizacja:
    Mężu siedzi i grzebie w przedpokoju.
    Jest nadzieja 😆

karola, Sway, Felinka94, Karo123, Mersalla, Wiolala lubią tę wiadomość

age.png

Nasz świat:
    Alicja: 10.09.2022r., 53cm, 3370g ❤️
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia28 wrote:
    Krysiu to mało, ja dla urozmaicenia jedną szklankę pije gazowaną (zazwyczaj po obiedzie). I codziennie dodaje do wody coś innego, mrożone maliny, borówki, truskawki, cytrynę itp bo smak samej wody już mnie odrzuca...
    O dziwo w nocy nadal wstaję tylko raz około 2-3 i śpię dobrze do 6 bo mąż wtedy wstaje i zazwyczaj już nie śpię od tej godziny.

Po szklaneczce za maluchów, mamusie, tatusie, babcie, dziadków, ciotki, wujków i 3 litry z głowy 💦💦💧 🥤 🤣

Wiem ze malo, ale do tego herbata... u nas chłodniej to mogę mniej... dzisiaj mam juz prawie cala butelkę... no i ja w nocy wstaje 2 razy i kolejny o 7 na heparyne i wtedy sporo piję...
    Ładny brzuszek 😍
    Gosia24 wrote:
    Krysia ja też mam stresa przed jutrem, nie wiem czego się spodziewac po tej wizycie, podejrzewam że szyjki już lekarz nie bedzie mierzył bo na tym etapie i tak nie bedą zatrzymywać porodu 🙈

U mnie pewnie jeszcze bedzie sprawdzał... ale tu akurat ostatnio nie było problemu... tylko ze u mnie to nawet nie możemy dopuścić do porodu, zeby zdążyć cesarke pod pełnym znieczuleniem... a dziecko nie wie ze nie da się urodzić 😂 więc ja sie tego boje...
    No i zeby nie było mi za dobrze cos mi wyszło w tym posiewie, a nie rozumiem 😱 no i mam nadzieję ze mi jutro powie jaki plan na cesarke, chciałabym juz znac ta datę 😂
    Wiolala wrote:
    Oj w sam raz :) lubię być w ciąży ale wolałabym już nosić tą kluskę na rękach niż w brzuchu 🙈
    Pięknie Wiola i naprawdę niewiele Wam brakuje do powitania maleństwa 😍
    Skorek wrote:
    Dziękuję Dziewczyny za otuchę. Już naprawdę myślałam, że tylko ja trafiłam na taki egzemplarz 😅

Aktualizacja:
    Mężu siedzi i grzebie w przedpokoju.
    Jest nadzieja 😆

Faceci tak maja... jest nadzieja :) chociaż wiem, ze chciałabyś juz miec wszystko... mnie irytuje ogólny bałagan pobudowlany, ale licze zd zdążymy ogarnąć...

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png[/url]
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️

23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA
    25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
    ...
    _ _ _ _
    04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
    06.07.24- 7+2 💔
    _ _ _ _
    05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
    11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔

30.04.2025 - 3️⃣IVF

12.05 💉=> 24🥚=>🫧20
    13.05 =>🫧18
    17.05 => PGTa => 5 doba❄️4.1.1✅️; ❄️4.1.1✅️;❄️4.2.2❌️; ❄️4.2.2✅️; ❄️3.2.2❌️; ❄️3.1.2❌️
    18.05 => 6 doba❄️4.2.2✅️; ❄️4.2.2❌️

06.25 - FET 🙏🙏❓️❔️❓️

"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
    Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2022, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:

Jusia jak sobie radzicie ? Doszłaś już do siebie po cc ?

A dziękuje teraz jest super, w ostatnim czasie dużo przygód byliśmy w szpitalu bo krew znów była, okazało się ze stan zapalny ale już jest dobrze, a ja dobrze wróciłam juz do wagi sprzed ciąży, ale nadal brzuch mam trochę zdrętwiały nad blizna i nie sądziłam ze karmienie piersią będzie takie trudne już trzeci miesiąc leci a mnie nadal mega bolą brodawki i robią się rany 🙄

A moj szkrab już taki duży ☺️

https://naforum.zapodaj.net/cdaaba918bf6.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 18:40

madzia28, Wiolala, Olcykowa lubią tę wiadomość

• karola Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola faktycznie brzuszek konkret u Ciebie ;) Ciekawe jaka waga będzie ostatecznie u małego po porodzie :)

Karo, współczuję ze czeka Cię przeprowadzka już po
    porodzie, ale dacie radę. Mam nadzieję, ze w obecnym mieszkaniu nie będzie problemu z przedłużeniem najmu. No ale tak to jest, zazwyczaj przeprowadzka się obsuwa (u nas tez tak było jak kupiliśmy mieszkanie dwa lata temu).
    Dziewczyny fajnie piszą tu, ze tak naprawdę dziecku i tak będzie dobrze tak długo jak mama będzie blisko. Muszę sobie zapamiętać te słowa na czarną godzinę, jak mnie najdzie jakaś wyprawkowa panika.

A z innej beczki, pamietam ze któraś z Was tu miała opcję komoda Malm + przewijak na to. I tak kminiłam dziś to i wydaje się całkiem ok, ale chyba wtedy ta komoda nie będzie przykręcona do ściany (a podobno tak zaleca IKEA). Czy to bardziej jak są małe dzieci już raczkujące itp? A na początek może tak sobie po prostu stać?

Starania o pierwsze dziecko od lutego 2021
    Listopad '21 ciąża biochemiczna 💔

Listopad 2022- nasza córeczka już z nami ❤️

age.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorek na mojego bardzo mobilizacyjnie podziałało plamienie i IP. Doszło do niego że to wcale nie tak długo do terminu. A jak usłyszał że będziemy rodzic koło 10.08 to widzę że zrobił się przerażony 🤔
    Nawet ciuszki zaczął prasować..
    Oni serio potrzebują impulsu/wstrząsu bo inaczej nie dociera..

Wiolala czekam ✊🏼✊🏼

Sway to prawda, ja to już nawet trochę odpuściłam. Wcześniej było za wcześnie, a teraz już opadam z sił i robię to co zrobić muszę a reszta doczeka się lub nie 🤷🏻‍♀️
    Cieszę się że wizyta mimo wszystko ok :)

Karola małe cudo 🥰🥰

Jusia kiedy to zleciało 😱 kawał przystojniaka! 😏

Dziewczyny wszystkim nam ta ciąża służy 😍😍

Co do chłopa, kiedy ja mojego o coś proszę ale zwleka bo np komputer czy telefon są ważniejsze to idę i robię to sama, nawet jak się obudzi to mu kilka piorunów pośle i schodzi mi z oczu 🙈

Cecylia jak u Ciebie sytuacja? 🤔

Jusia88, Wiolala lubią tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia88 wrote:
    Karola super ze wszystko dobrze na prenatalnych 🤗

Wiola brzusio w sam raz do rozpakowania, niedługo i Ty będziesz za nim tęsknić ale za to będziesz tulić synia 😍

Księgowa juz drugi Ci się marzy brzuszek ? 🥰 mi brzuszek tez ale dzidzia jeszcze nie 🤣 z moim mam tyle atrakcji co z dwójka 😝

Tak, dokładnie. Taka szalona jestem 😂
    A jak patrzę na filmiki, gdzie starsze rodzenstwo tak ok. 1 czy 2 roku życia rozpływa się nad swoim mniejszym rodzeństwem to już w ogóle 😍

Jusia88, karola lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola wrote:
    Wiola faktycznie brzuszek konkret u Ciebie ;) Ciekawe jaka waga będzie ostatecznie u małego po porodzie :)

Karo, współczuję ze czeka Cię przeprowadzka już po
    porodzie, ale dacie radę. Mam nadzieję, ze w obecnym mieszkaniu nie będzie problemu z przedłużeniem najmu. No ale tak to jest, zazwyczaj przeprowadzka się obsuwa (u nas tez tak było jak kupiliśmy mieszkanie dwa lata temu).
    Dziewczyny fajnie piszą tu, ze tak naprawdę dziecku i tak będzie dobrze tak długo jak mama będzie blisko. Muszę sobie zapamiętać te słowa na czarną godzinę, jak mnie najdzie jakaś wyprawkowa panika.

A z innej beczki, pamietam ze któraś z Was tu miała opcję komoda Malm + przewijak na to. I tak kminiłam dziś to i wydaje się całkiem ok, ale chyba wtedy ta komoda nie będzie przykręcona do ściany (a podobno tak zaleca IKEA). Czy to bardziej jak są małe dzieci już raczkujące itp? A na początek może tak sobie po prostu stać?

U nas malm i przewijak na to, przewijak można do ściany przykręcić i chyba do komody, ale my nie przykrecalismy bo jest stabilna, później jak sama komoda pójdzie do małego pokoiku to wtedy ja przykręcimy.

karola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Tak, dokładnie. Taka szalona jestem 😂
    A jak patrzę na filmiki, gdzie starsze rodzenstwo tak ok. 1 czy 2 roku życia rozpływa się nad swoim mniejszym rodzeństwem to już w ogóle 😍

O tak mega rozczulające 😍🥰

Księgowa lubi tę wiadomość

• Karo123 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola spokojnie komoda na początku może być nie przykręcona ☺️ chodzi o to ze kiedyś ikea miała sprawę ze dziecko właśnie wdrapując się po komodzie z szufladami zostało przez nią przygniecione, niestety skończyło się tragicznie - ikea zapłaciła wtedy ogromne odszkodowanie i od tamtej pory na każdym meblu jest informacja ze trzeba przykręcić do ściany. Jak nie przykrecisz to bierzesz odpowiedzialność na siebie. Ale to już sprawa na późniejsze miesiące życia dziecka 😊

Jusia ale to zleciało, jaki piękny uśmiech Marcelka! ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 19:22

karola, Jusia88 lubią tę wiadomość

17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola gratuluję prenatalnych śliczna ta Twoja niunia 🥰

Dziewczyny piękne brzuszki 😍😍 Madzia jak to zrobiłaś że w 30 tygodniu masz taki maleńki brzusio 🥰

Jusia Marcelek już taki duży kawaler 🥰

Mi też ostatnio z wodą idzie średnio staram się chociaz te dwa litry dziennie ..

karola, Jusia88 lubią tę wiadomość

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • madzia28 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Karola ja kupiłam teraz dwie komody Malm dla małego i oglądałam tą opcję przewijaka na komodzie ale jednak wolę żeby komody były przykręcone do ściany bo sama za dzieciaka weszłam na szafę, spadła na mnie i wylądowałam z rozbitą głową i wstrząsem mózgu w szpitalu. Z doświadczenia wiem, że jak od razu czegoś się nie zabezpieczy to potem wcale. Sztywny przewijak planuje położyc w łazience na blacie bo mam długi i szeroki jak w kuchni i na początek zobaczymy jak to się sprawdzi... Podobają mi się przewijaki na stelażu ale trochę kosztują a nie wiem czy jest niezbędny
    https://allegro.pl/oferta/przewijak-dla-niemowlat-z-organizerem-skladany-10536430224

07.09.2022 3320g i 57 cm cudu ♥️

age.png

01.2021 9tc 👼
    04.2021 6tc 👼
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia a może spróbuj te silikonowe osłonki na sutki ? Czy już próbowałaś ? Szybko zgubiłaś kg ;) ciekawe czy mi się tak uda 🙈 wątpię bo ja mam ostatnio apetyt...

age.png
‹‹ 1650 1651 1652 1653 1654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ