X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
Odpowiedz

W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚

Oceń ten wątek:
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola o to to! Ja też tak spałam 😁

Ja man adapter i jest mi z nim super wygodnie mi od początku przeszkadzał pas na brzuchu aż zaraz spojrzeć w te filmiki...

Olcykowa 65 cm to chyba trochę za duża na Twój wzrost ja myślałam o tym rozmiarze a mam 176 cm

Wiolala lubi tę wiadomość

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Olcykowa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka93 wrote:

Olcykowa 65 cm to chyba trochę za duża na Twój wzrost ja myślałam o tym rozmiarze a mam 176 cm

Nie wiem 🤷🏻‍♀️ Ale teraz już nie będę nowej kupować. Z resztą i tak rzadko na niej siedzę 😂

👩🏻 93 👦🏻 92
    Mięśniak macicy/PCOS/zaburzenia hormonalne - wszystko wróciło do normy po ciąży ♥️

2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀 2cs 🍀
    13.08.2025r. ⏸️ bhcg 18,3 prog 18,78 🥺
    18.08.2025r. bhcg 271,1 prog 22,99 🥺
    Zostań z nami maluchu 🥺

2021r. 2x cb 💔 5tc

30.11.2021r. ⏸ 💚
    10dpo - beta 82,7 🙏🏻
    12dpo - beta 247,6 🥰
    15dpo - beta 1163,5 😌

41+2 Franciszek jest z nami ❤️ 23.08.2022r. 3690g, 54cm

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lawendowePole ja to w ogóle bym nie pomyślała, że można źle zapiąć pasy... Też pierwsze co po obejrzeniu tego ustawiłam sobie fotel i wyregulowałam pasy. Człowiek całe życie myśli, że jest zapięty i to wystarczy, a te testy zderzeniowe pokazują jak pięknie można się wywinąć ze źle zapiętych pasów 😫

Zaczęłam trochę bardziej grzebać w internecie i nie mogę znaleźć żadnego testu zderzeniowego z tymi adapterami. Jest tylko jakaś symulacja komputerowa, na której według mnie ciało w ogóle nie zachowuje się jak w trakcie wypadku:

https://www.youtube.com/watch?v=PJYO12t2kYU - test zderzeniowy przy prawidłowo zapiętych pasach

https://www.youtube.com/watch?v=g5qIUmHDYQQ - symulacja z adapterem

Ja chyba też na ten moment zrezygnuję z adaptera, ale chętnie poczytam co dziewczyny w bardziej zaawansowanych ciążach myślą o tym filmiku od fotelik.info. Może spróbujcie się tak zapiąć i dajcie znać czy faktycznie czuć, że kości biodrowe zapobiegną ściśnięciu brzuszka?

age.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a na prawie jazdy to nikt was nie uczył o poprawności zapinania pasów? :p oczywiście mam na myśli te z Was które te prawko mają :D

Edit : ok od dziś zapinam pasy bezpieczeństwa po prostu pod brzuchem 🙈🙈

Wjedzma dzięki za filmik, tym bardziej nie żałuję że nie wydalam kasy 🤔

P. S. Może już czas najwyższy abyś się u nas na wątku trochę zadomowiła? ❤️ 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2022, 12:42

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Mersalla Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendowe ja już nie zliczę ile razy słyszałam od rodziny, że nie muszę zapinać pasów i po co to robię. Jeździmy na długie trasy do domu, w jedną stronę prawie 300km. Nie wyobrażam sobie nie zapiąć pasów na autostradzie. Jak byliśmy przymierzać fotelik do auta poprosiłam pana, żeby mi pokazał jak prawidłowo zapiąć i wyregulować pas. Mocno zastanawiam się nad adapterem ale póki co wygodnie mi się jeździ ze standardowym pasem

Olcykowa jestem podobnego do Ciebie wzrostu, też mam 65 i jest idealna. W Decathlonie siadłam na 60 i nie było mi zbyt wygodnie :P

👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏻 Starania od 08.2020 | starania o bąbla nr 2 od 02.2025
    💔 Poronienia: 12.2020 (6t3d), 03.2021 (9t6d), 09.2021 (8t2d) | 03.2025 cb, 05.2025 cb

Histeroskopia 03.12.2021 -> usunięto zrost centralny
    AlloMLR 0%:
    💉Szczepienia limfocytami 🔜 20.12.21✅, 10.01.22✅, 31.01.22✅

🌈 Helena - 02.12.2022 o godz. 00:07 (40t1d), 3090g i 52cm
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Dziewczynki a na prawie jazdy to nikt was nie uczył o poprawności zapinania pasów? :p oczywiście mam na myśli te z Was które te prawko mają :D

Edit : ok od dziś zapinam pasy bezpieczeństwa po prostu pod brzuchem 🙈🙈

Wjedzma dzięki za filmik, tym bardziej nie żałuję że nie wydalam kasy 🤔

P. S. Może już czas najwyższy abyś się u nas na wątku trochę zadomowiła? ❤️ 🥰

Jak robiłam kurs to słowem nie wspomnieli o prawidłowym zapięciu pasów :/

Jeśli reszta dziewczyn nie ma nic przeciwko to chętnie do Was dołączę :)

Felinka94, Wiolala lubią tę wiadomość

age.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mersalla wrote:
    Lawendowe ja już nie zliczę ile razy słyszałam od rodziny, że nie muszę zapinać pasów i po co to robię. Jeździmy na długie trasy do domu, w jedną stronę prawie 300km. Nie wyobrażam sobie nie zapiąć pasów na autostradzie. Jak byliśmy przymierzać fotelik do auta poprosiłam pana, żeby mi pokazał jak prawidłowo zapiąć i wyregulować pas. Mocno zastanawiam się nad adapterem ale póki co wygodnie mi się jeździ ze standardowym pasem

Olcykowa jestem podobnego do Ciebie wzrostu, też mam 65 i jest idealna. W Decathlonie siadłam na 60 i nie było mi zbyt wygodnie :P

Ja cala ciaze zapinalam pas. Normalny pas, zaden adapter. Nie wyobrażałam sobie jezdzic bez.. Nie daj Boze jakos wypadek.. Dziecko jest w brzuchu bezpieczne, ma go co chronic, a lepsze chwilowe zgniecenie pasem niz wypasc przez szybe. Przynajmniej ja tak uwazam, lepiej sie z tym czulam majac jednak zapięty pas.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma serdecznie Cię do nas zapraszamy :D

Ja miałam o pasach na kursie, jakoś przy okazji pierwszej pomocy 🤔 nawet na egzaminie wewnętrznym miałam pytanie jak powinno się poprawnie zapiąć pas. Uważam że to powinna być nieodłączna część teorii, a przed wyruszeniem na miasto - również praktyki.
    Także jestem szczerze zdziwiona, że instruktorzy pomijają tak istotną kwestię...

Wjedzma lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma serdecznie witamy :)

Poćwiczyłam na piłce i na kolanach i jest lepiej :) a piłkę mam tą z kolcami i polecam bo przy okazji masuje tyłek ;)

Felinka94, Wjedzma lubią tę wiadomość

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2022, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Wjedzma serdecznie witamy :)

Poćwiczyłam na piłce i na kolanach i jest lepiej :) a piłkę mam tą z kolcami i polecam bo przy okazji masuje tyłek ;)

Wiola współczuje bólu ale jeszcze chwilka i boleści odejdą , końcówka jest strasznie ciężka

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś sprawdzone sposoby na ból krocza? W sensie kości kulszowych w kroczu.
    Tak mnie od wczoraj szarpią że mam problem łazić 😳

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez o zapinaniu i regulowaniu pasów miałam na prawku, w sumie to taka podstawa ze aż strach ze niektórzy na kursie tego nie pokazują 🫣😦

A już w ogóle to prawo które pozwala ciężarnej nie zapinać pasów to jest ekhm… lekko mówiąc masakra. Już pal licho czy z adapterem czy bez. Nadal większe szanse ma przezyc dziecko jak przeżyje matka. A jak matka wyleci przednią szybą to nie wiem co by to dziecko miało uratować 😨

Jeszcze nie wróciłam bo ciagle gdzieś siedzę w kolejce w urzędach w już bym chciała zobaczyć ten filmik co tam powiedzieli 😅 ale powiem Wam ze mi się tak szybko powiększyła macica i tak szybko drażnił i bolał ucisk każdego paseczka nawet od majtek ze nie wiem jakbym dała radę bez adaptera, chyba bym musiała zrezygnować z jazdy autem bo inaczej tego sobie nie wyobrażam. Teraz już jakoś ta macica mniej mnie uwiera ale na początku jak dopiero rosła to była ultra wrażliwa. No i się się jeszcze boje tego łożyska na przedniej ścianie… jednak przy takiej lokalizacji wszelkie urazy i uderzenia są niebezpieczne bardziej - dlatego tez np całkowicie odstawiłam rower bo tam jednak ryzyko uderzenia o ramę itd. Wiem ze całego ryzyka nie da się wyeliminować…. Ale robiłam tyle ile się da i tyle ile dawało mi coś spokój psychiczny :)

17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Macie jakieś sprawdzone sposoby na ból krocza? W sensie kości kulszowych w kroczu.
    Tak mnie od wczoraj szarpią że mam problem łazić 😳

Mi trochę pomagały ćwiczenia na piłce i duzoooo leżenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2022, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo123 wrote:
    Ja tez o zapinaniu i regulowaniu pasów miałam na prawku, w sumie to taka podstawa ze aż strach ze niektórzy na kursie tego nie pokazują 🫣😦

A już w ogóle to prawo które pozwala ciężarnej nie zapinać pasów to jest ekhm… lekko mówiąc masakra. Już pal licho czy z adapterem czy bez. Nadal większe szanse ma przezyc dziecko jak przeżyje matka. A jak matka wyleci przednią szybą to nie wiem co by to dziecko miało uratować 😨

Jeszcze nie wróciłam bo ciagle gdzieś siedzę w kolejce w urzędach w już bym chciała zobaczyć ten filmik co tam powiedzieli 😅 ale powiem Wam ze mi się tak szybko powiększyła macica i tak szybko drażnił i bolał ucisk każdego paseczka nawet od majtek ze nie wiem jakbym dała radę bez adaptera, chyba bym musiała zrezygnować z jazdy autem bo inaczej tego sobie nie wyobrażam. Teraz już jakoś ta macica mniej mnie uwiera ale na początku jak dopiero rosła to była ultra wrażliwa. No i się się jeszcze boje tego łożyska na przedniej ścianie… jednak przy takiej lokalizacji wszelkie urazy i uderzenia są niebezpieczne bardziej - dlatego tez np całkowicie odstawiłam rower bo tam jednak ryzyko uderzenia o ramę itd. Wiem ze całego ryzyka nie da się wyeliminować…. Ale robiłam tyle ile się da i tyle ile dawało mi coś spokój psychiczny :)

Tez sobie nie wyobrażam jazdy bez adaptera do pasów, tez mnie wszystko cisnęlo i uwierało chociaż dużo nie jeździłam autem, ale mega był to komfort .

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia ale jakieś kołowanie biodrami? 🤔
    Leżenie leżeniem ale jak robota Cię goni to weź i leż 😔

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Jusia ale jakieś kołowanie biodrami? 🤔
    Leżenie leżeniem ale jak robota Cię goni to weź i leż 😔

Tak robiłam ósemki, kółka, ruchy przód tył i na boki

Felinka94 lubi tę wiadomość

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia88 wrote:
    Tak robiłam ósemki, kółka, ruchy przód tył i na boki
    Dziękuję, spróbuję :)

Jusia88 lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Szatkownicadojajek Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z adapterem jeżdżę od wczesnej ciąży, bo mnie od samego początku wszystko cisnęło w brzuch. Kupiłam na olx za niewielkie pieniądze i w sumie używam do teraz. Czasem mi się zdarza jeździć z pasem po prostu pod brzuchem, jak mam ten adapter na innym miejscu. Ale zawsze zapięte.

Co do ćwiczeń to właśnie chciałabym z tematem ruszyć i jestem na etapie researchu - zaufaj położnej, Kasia Bigos...? Innych za bardzo nie znam. Ale coś na pewno trzeba będzie porobić, bo z tą 'ochroną krocza' to raczej trzeba podziałać wcześniej. Żeby się potem nie okazało, że jestem takie drewno, że do rodzenia w większości pozycji nie jestem przygotowana fizycznie.

1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
  • Sway Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcykowa ja mam 162 cm wzrostu i piłkę 65cm. Tak doradziła mi fizjoterapeutka uroginekologiczna, bo też nie wiedziałam jaki rozmiar kupić; nogi na piłce powinny być pod kątem rozwartym. Na szkole rodzenia dostałyśmy chyba 55 i nie byłyśmy w stanie na nich nawet siedzieć a co dopiero mówić o ćwiczeniach. A i chyba przedobrzyłaś z długością ćwiczeń, a może zbyt duże koła kręciłaś na piłce. Nogi nie powinny się praktycznie ruszać, tylko sama miednica. Położna nawet mówiła, że często słychać jak dziewczyny w trakcie porodu źle kołyszą się na piłce, bo słychać jak pilka trze o podłogę.

Ja po ktg. Młody chyba wdał się w ojca i po posiłku, zwłaszcza słodkim nie chce mu się ruszać a wręcz by spał🤦‍♀️. Wszystko ok, tylko 3 skurcze macicy. Za to tak mnie blokuje, że chodzić nie mogę. Pachwiny ciągną, spojenie zaczyna boleć coraz częściej. Takie uroki końcówki, jeszcze maksymalnie miesiąc 😆

age.png

20.11 - ⏸, 22. 11 - beta: 526, 24.11 - beta: 1128
    13.12 - mamy ♥️ 7+2, CRL 0,94 cm
    05.01 - 10+2, CRL 4,00 cm, FHR 174 ud/min
    17.01 - nifty pro niskie ryzyka, ♂️
    18.01 - (wg usg 12+5) CRL 7,00 cm, FHR 163 ud/min; NT 1,6 mm
    15.03 - (wg usg 20+0) 330g zdrowego chłopaka
    20.05 - (29+6) 1472 g🦁
    19.07 - (38+3) 3265 g małego mężczyzny
    29.07.2022 godz. 14.50 (39+6) DETONACJA💣💣💣 Julian Michał 3260g, 55cm 🦁
  • Gosia24 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cala ciażę też jezdze w zwykłych pasach nic mnie nie uwiera ani nic, z tym ze ja się daleko od domu nie ruszam także nie myślałam o adapterze :)

Wiola wspołczuje tych bóli, już niedługo miną!

Ja jednak poszłam dziś na USG prywatnie, mała zwolniła z przyrostem, jest teraz w 30 centylu gdzie zawsze była w 60/50, ma ok 2.5 kg więc mam nadzieje ze trochę nadrobi jeszcze do porodu ale zmartwiło mnie to, przeplywy są dobre wiec nie wiem czym to spowodowane 🥲

01.08.2022 Majeczka 3430g, 60cm szczęścia ❤
    03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
‹‹ 1684 1685 1686 1687 1688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ