X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
Odpowiedz

W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚

Oceń ten wątek:
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola o to to! Ja też tak spałam 😁

Ja man adapter i jest mi z nim super wygodnie mi od początku przeszkadzał pas na brzuchu aż zaraz spojrzeć w te filmiki...

Olcykowa 65 cm to chyba trochę za duża na Twój wzrost ja myślałam o tym rozmiarze a mam 176 cm

Wiolala lubi tę wiadomość

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Olcykowa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka93 wrote:

Olcykowa 65 cm to chyba trochę za duża na Twój wzrost ja myślałam o tym rozmiarze a mam 176 cm

Nie wiem 🤷🏻‍♀️ Ale teraz już nie będę nowej kupować. Z resztą i tak rzadko na niej siedzę 😂

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
    Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero

2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
    2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.

12.2025r. wracamy do starań 💪

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lawendowePole ja to w ogóle bym nie pomyślała, że można źle zapiąć pasy... Też pierwsze co po obejrzeniu tego ustawiłam sobie fotel i wyregulowałam pasy. Człowiek całe życie myśli, że jest zapięty i to wystarczy, a te testy zderzeniowe pokazują jak pięknie można się wywinąć ze źle zapiętych pasów 😫

Zaczęłam trochę bardziej grzebać w internecie i nie mogę znaleźć żadnego testu zderzeniowego z tymi adapterami. Jest tylko jakaś symulacja komputerowa, na której według mnie ciało w ogóle nie zachowuje się jak w trakcie wypadku:

https://www.youtube.com/watch?v=PJYO12t2kYU - test zderzeniowy przy prawidłowo zapiętych pasach

https://www.youtube.com/watch?v=g5qIUmHDYQQ - symulacja z adapterem

Ja chyba też na ten moment zrezygnuję z adaptera, ale chętnie poczytam co dziewczyny w bardziej zaawansowanych ciążach myślą o tym filmiku od fotelik.info. Może spróbujcie się tak zapiąć i dajcie znać czy faktycznie czuć, że kości biodrowe zapobiegną ściśnięciu brzuszka?

age.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a na prawie jazdy to nikt was nie uczył o poprawności zapinania pasów? :p oczywiście mam na myśli te z Was które te prawko mają :D

Edit : ok od dziś zapinam pasy bezpieczeństwa po prostu pod brzuchem 🙈🙈

Wjedzma dzięki za filmik, tym bardziej nie żałuję że nie wydalam kasy 🤔

P. S. Może już czas najwyższy abyś się u nas na wątku trochę zadomowiła? ❤️ 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2022, 12:42

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Mersalla Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendowe ja już nie zliczę ile razy słyszałam od rodziny, że nie muszę zapinać pasów i po co to robię. Jeździmy na długie trasy do domu, w jedną stronę prawie 300km. Nie wyobrażam sobie nie zapiąć pasów na autostradzie. Jak byliśmy przymierzać fotelik do auta poprosiłam pana, żeby mi pokazał jak prawidłowo zapiąć i wyregulować pas. Mocno zastanawiam się nad adapterem ale póki co wygodnie mi się jeździ ze standardowym pasem

Olcykowa jestem podobnego do Ciebie wzrostu, też mam 65 i jest idealna. W Decathlonie siadłam na 60 i nie było mi zbyt wygodnie :P

👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏻 Starania od 08.2020 | starania o bąbla nr 2 od 02.2025
    💔 Poronienia: 12.2020 (6t3d), 03.2021 (9t6d), 09.2021 (8t2d) | 03.2025 cb, 05.2025 cb

Histeroskopia 03.12.2021 -> usunięto zrost centralny
    AlloMLR 0%:
    💉Szczepienia limfocytami 🔜 20.12.21✅, 10.01.22✅, 31.01.22✅

🌈 Helena - 02.12.2022 o godz. 00:07 (40t1d), 3090g i 52cm
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Dziewczynki a na prawie jazdy to nikt was nie uczył o poprawności zapinania pasów? :p oczywiście mam na myśli te z Was które te prawko mają :D

Edit : ok od dziś zapinam pasy bezpieczeństwa po prostu pod brzuchem 🙈🙈

Wjedzma dzięki za filmik, tym bardziej nie żałuję że nie wydalam kasy 🤔

P. S. Może już czas najwyższy abyś się u nas na wątku trochę zadomowiła? ❤️ 🥰

Jak robiłam kurs to słowem nie wspomnieli o prawidłowym zapięciu pasów :/

Jeśli reszta dziewczyn nie ma nic przeciwko to chętnie do Was dołączę :)

Felinka94, Wiolala lubią tę wiadomość

age.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mersalla wrote:
    Lawendowe ja już nie zliczę ile razy słyszałam od rodziny, że nie muszę zapinać pasów i po co to robię. Jeździmy na długie trasy do domu, w jedną stronę prawie 300km. Nie wyobrażam sobie nie zapiąć pasów na autostradzie. Jak byliśmy przymierzać fotelik do auta poprosiłam pana, żeby mi pokazał jak prawidłowo zapiąć i wyregulować pas. Mocno zastanawiam się nad adapterem ale póki co wygodnie mi się jeździ ze standardowym pasem

Olcykowa jestem podobnego do Ciebie wzrostu, też mam 65 i jest idealna. W Decathlonie siadłam na 60 i nie było mi zbyt wygodnie :P

Ja cala ciaze zapinalam pas. Normalny pas, zaden adapter. Nie wyobrażałam sobie jezdzic bez.. Nie daj Boze jakos wypadek.. Dziecko jest w brzuchu bezpieczne, ma go co chronic, a lepsze chwilowe zgniecenie pasem niz wypasc przez szybe. Przynajmniej ja tak uwazam, lepiej sie z tym czulam majac jednak zapięty pas.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma serdecznie Cię do nas zapraszamy :D

Ja miałam o pasach na kursie, jakoś przy okazji pierwszej pomocy 🤔 nawet na egzaminie wewnętrznym miałam pytanie jak powinno się poprawnie zapiąć pas. Uważam że to powinna być nieodłączna część teorii, a przed wyruszeniem na miasto - również praktyki.
    Także jestem szczerze zdziwiona, że instruktorzy pomijają tak istotną kwestię...

Wjedzma lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma serdecznie witamy :)

Poćwiczyłam na piłce i na kolanach i jest lepiej :) a piłkę mam tą z kolcami i polecam bo przy okazji masuje tyłek ;)

Felinka94, Wjedzma lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2022, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Wjedzma serdecznie witamy :)

Poćwiczyłam na piłce i na kolanach i jest lepiej :) a piłkę mam tą z kolcami i polecam bo przy okazji masuje tyłek ;)

Wiola współczuje bólu ale jeszcze chwilka i boleści odejdą , końcówka jest strasznie ciężka

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś sprawdzone sposoby na ból krocza? W sensie kości kulszowych w kroczu.
    Tak mnie od wczoraj szarpią że mam problem łazić 😳

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez o zapinaniu i regulowaniu pasów miałam na prawku, w sumie to taka podstawa ze aż strach ze niektórzy na kursie tego nie pokazują 🫣😦

A już w ogóle to prawo które pozwala ciężarnej nie zapinać pasów to jest ekhm… lekko mówiąc masakra. Już pal licho czy z adapterem czy bez. Nadal większe szanse ma przezyc dziecko jak przeżyje matka. A jak matka wyleci przednią szybą to nie wiem co by to dziecko miało uratować 😨

Jeszcze nie wróciłam bo ciagle gdzieś siedzę w kolejce w urzędach w już bym chciała zobaczyć ten filmik co tam powiedzieli 😅 ale powiem Wam ze mi się tak szybko powiększyła macica i tak szybko drażnił i bolał ucisk każdego paseczka nawet od majtek ze nie wiem jakbym dała radę bez adaptera, chyba bym musiała zrezygnować z jazdy autem bo inaczej tego sobie nie wyobrażam. Teraz już jakoś ta macica mniej mnie uwiera ale na początku jak dopiero rosła to była ultra wrażliwa. No i się się jeszcze boje tego łożyska na przedniej ścianie… jednak przy takiej lokalizacji wszelkie urazy i uderzenia są niebezpieczne bardziej - dlatego tez np całkowicie odstawiłam rower bo tam jednak ryzyko uderzenia o ramę itd. Wiem ze całego ryzyka nie da się wyeliminować…. Ale robiłam tyle ile się da i tyle ile dawało mi coś spokój psychiczny :)

17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Macie jakieś sprawdzone sposoby na ból krocza? W sensie kości kulszowych w kroczu.
    Tak mnie od wczoraj szarpią że mam problem łazić 😳

Mi trochę pomagały ćwiczenia na piłce i duzoooo leżenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2022, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo123 wrote:
    Ja tez o zapinaniu i regulowaniu pasów miałam na prawku, w sumie to taka podstawa ze aż strach ze niektórzy na kursie tego nie pokazują 🫣😦

A już w ogóle to prawo które pozwala ciężarnej nie zapinać pasów to jest ekhm… lekko mówiąc masakra. Już pal licho czy z adapterem czy bez. Nadal większe szanse ma przezyc dziecko jak przeżyje matka. A jak matka wyleci przednią szybą to nie wiem co by to dziecko miało uratować 😨

Jeszcze nie wróciłam bo ciagle gdzieś siedzę w kolejce w urzędach w już bym chciała zobaczyć ten filmik co tam powiedzieli 😅 ale powiem Wam ze mi się tak szybko powiększyła macica i tak szybko drażnił i bolał ucisk każdego paseczka nawet od majtek ze nie wiem jakbym dała radę bez adaptera, chyba bym musiała zrezygnować z jazdy autem bo inaczej tego sobie nie wyobrażam. Teraz już jakoś ta macica mniej mnie uwiera ale na początku jak dopiero rosła to była ultra wrażliwa. No i się się jeszcze boje tego łożyska na przedniej ścianie… jednak przy takiej lokalizacji wszelkie urazy i uderzenia są niebezpieczne bardziej - dlatego tez np całkowicie odstawiłam rower bo tam jednak ryzyko uderzenia o ramę itd. Wiem ze całego ryzyka nie da się wyeliminować…. Ale robiłam tyle ile się da i tyle ile dawało mi coś spokój psychiczny :)

Tez sobie nie wyobrażam jazdy bez adaptera do pasów, tez mnie wszystko cisnęlo i uwierało chociaż dużo nie jeździłam autem, ale mega był to komfort .

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia ale jakieś kołowanie biodrami? 🤔
    Leżenie leżeniem ale jak robota Cię goni to weź i leż 😔

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Jusia ale jakieś kołowanie biodrami? 🤔
    Leżenie leżeniem ale jak robota Cię goni to weź i leż 😔

Tak robiłam ósemki, kółka, ruchy przód tył i na boki

Felinka94 lubi tę wiadomość

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia88 wrote:
    Tak robiłam ósemki, kółka, ruchy przód tył i na boki
    Dziękuję, spróbuję :)

Jusia88 lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Szatkownicadojajek Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z adapterem jeżdżę od wczesnej ciąży, bo mnie od samego początku wszystko cisnęło w brzuch. Kupiłam na olx za niewielkie pieniądze i w sumie używam do teraz. Czasem mi się zdarza jeździć z pasem po prostu pod brzuchem, jak mam ten adapter na innym miejscu. Ale zawsze zapięte.

Co do ćwiczeń to właśnie chciałabym z tematem ruszyć i jestem na etapie researchu - zaufaj położnej, Kasia Bigos...? Innych za bardzo nie znam. Ale coś na pewno trzeba będzie porobić, bo z tą 'ochroną krocza' to raczej trzeba podziałać wcześniej. Żeby się potem nie okazało, że jestem takie drewno, że do rodzenia w większości pozycji nie jestem przygotowana fizycznie.

1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
  • Sway Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcykowa ja mam 162 cm wzrostu i piłkę 65cm. Tak doradziła mi fizjoterapeutka uroginekologiczna, bo też nie wiedziałam jaki rozmiar kupić; nogi na piłce powinny być pod kątem rozwartym. Na szkole rodzenia dostałyśmy chyba 55 i nie byłyśmy w stanie na nich nawet siedzieć a co dopiero mówić o ćwiczeniach. A i chyba przedobrzyłaś z długością ćwiczeń, a może zbyt duże koła kręciłaś na piłce. Nogi nie powinny się praktycznie ruszać, tylko sama miednica. Położna nawet mówiła, że często słychać jak dziewczyny w trakcie porodu źle kołyszą się na piłce, bo słychać jak pilka trze o podłogę.

Ja po ktg. Młody chyba wdał się w ojca i po posiłku, zwłaszcza słodkim nie chce mu się ruszać a wręcz by spał🤦‍♀️. Wszystko ok, tylko 3 skurcze macicy. Za to tak mnie blokuje, że chodzić nie mogę. Pachwiny ciągną, spojenie zaczyna boleć coraz częściej. Takie uroki końcówki, jeszcze maksymalnie miesiąc 😆

age.png

20.11 - ⏸, 22. 11 - beta: 526, 24.11 - beta: 1128
    13.12 - mamy ♥️ 7+2, CRL 0,94 cm
    05.01 - 10+2, CRL 4,00 cm, FHR 174 ud/min
    17.01 - nifty pro niskie ryzyka, ♂️
    18.01 - (wg usg 12+5) CRL 7,00 cm, FHR 163 ud/min; NT 1,6 mm
    15.03 - (wg usg 20+0) 330g zdrowego chłopaka
    20.05 - (29+6) 1472 g🦁
    19.07 - (38+3) 3265 g małego mężczyzny
    29.07.2022 godz. 14.50 (39+6) DETONACJA💣💣💣 Julian Michał 3260g, 55cm 🦁
  • Gosia24 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cala ciażę też jezdze w zwykłych pasach nic mnie nie uwiera ani nic, z tym ze ja się daleko od domu nie ruszam także nie myślałam o adapterze :)

Wiola wspołczuje tych bóli, już niedługo miną!

Ja jednak poszłam dziś na USG prywatnie, mała zwolniła z przyrostem, jest teraz w 30 centylu gdzie zawsze była w 60/50, ma ok 2.5 kg więc mam nadzieje ze trochę nadrobi jeszcze do porodu ale zmartwiło mnie to, przeplywy są dobre wiec nie wiem czym to spowodowane 🥲

01.08.2022 Majeczka 3430g, 60cm szczęścia ❤
    03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
‹‹ 1684 1685 1686 1687 1688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ