W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Jusia zdrówka dla ciebie i rodziny. Whh kiedy to dziadostwo się skończy.
Krysia strach zrozumiały przed cc. Wierzę jednak że wszystko będzie dobrze 💪. Na bliznę nic nie stosowałam.
Dziękuję kochane ♥️Jusia88 lubi tę wiadomość
11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
Ivanka93 wrote:A jak tam Majeczka?
karmimy się dalej przez nakładki, ale w końcu dziecko mi się samo wybudza do karmienia 🥰🥰🥰 przybiera póki co książkowo mimo że nie mamy jeszcze wagi urodzeniowej to już bliziutko 😊 małą męczą jedynie kupki i gazy, strasznie się przy tym spina i płacze, w dodatku dość dużo ulewa, najwięcej przy czkawce, w brzuchu ją często męczyła i poza nim też..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2022, 06:48
Felinka94, Ivanka93 lubią tę wiadomość
-
Jusia dużo zdrówka i żeby szybko odpuściło 😗
A i jeszcze zapomniałam, też nic na bliznę nie stosujęJusia88 lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Ja dziś w nocy powtórka z rozrywki, brzuch bolał tak ze nie pomogłam spać ani leżeć, ani siedzieć, chodziłam, bujalam się na piłce, ale po 3h się wyciszyło i o 5 rano zasnęłam do teraz. Teraz znów lekki ból ale na prawdę lekki wiec raczej nic się na razie nie wydarzy.
Wiecie mi się na prawdę nie spieszy z terminem ale jak mam tak nie spać i walczyć z bólami zamiast spać to ja już jednak wole urodzić 😳
Felinka o której zgłaszasz się do szpitala?
Jakieś wizyty za które trzeba potrzymać kciuki? 😊 (oczywiście Lilou nieustannie trzymam za Ciebue 😘✊✊✊✊)17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Asia2309 wrote:A to zależy od dnia 😅 zdarzają się jeszcze sytuację że Antoś placze a ja razem z nim bo nie wiem o co chodzi, najgorzej jest jak mąż idzie do pracy na 24h i wtedy non stop jestem na pełnych obrotach 🥲😶 Mamy tez troszke łatwiej bo karmimy sie mm, do piersi już prawie w ogóle nie przystawiam. Ogólnie to nie narzekam, mam swój cud obok i teraz tylko to się liczy.
Btw. W piątek Antoś skończył 5 tygodni 🙄 ten czas zdecydowanie za szybko leci.
Edit. Odnośnie rozstępów mi też powyłaziły niedawno, w ciąży ani jeden się nie pojawił a teraz są na boczkach i piersiach 🥴🥴
My też mamy takie godziny w ciągu dnia, że mały daje mi popalić... Też nie mam pojęcia o co mu chodzi. Już się domyślam różnych rzeczy i różnych próbuje. Mam nadzieję, że to taki etap przejściowy. Raz czasem dwa razy dziennie też dokarmiam mm bo jak nie zdążę ściągnąć to takie zrobię szybciej a on nie lubi czekać na jedzenie... ale chyba mu nie pasuje bo kupa ciężko po nim idzie...
5 tygodni 😲 dopiero rodziłaś🙈 -
Wiolala wrote:My też mamy takie godziny w ciągu dnia, że mały daje mi popalić... Też nie mam pojęcia o co mu chodzi. Już się domyślam różnych rzeczy i różnych próbuje. Mam nadzieję, że to taki etap przejściowy. Raz czasem dwa razy dziennie też dokarmiam mm bo jak nie zdążę ściągnąć to takie zrobię szybciej a on nie lubi czekać na jedzenie... ale chyba mu nie pasuje bo kupa ciężko po nim idzie...
5 tygodni 😲 dopiero rodziłaś🙈
A podajesz jakiś probiotyk? U nas też jest problem z kupa i gazami 😵💫 ale polozna kazała podawać Dicoflor więc liczę na poprawę. Cały czas Cie podziwiam za to karmienie i trzymam kciuki żeby Malutki jak najwięcej jadł z piersi ☺️ Ja to jestem takim leniwcem dlatego zaczelam dawać mm 😳
Wiola dopiero co ⏸️ wysikałyśmy a już mamy Bobasy po tej stronie 🥰21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
Asia2309 wrote:A podajesz jakiś probiotyk? U nas też jest problem z kupa i gazami 😵💫 ale polozna kazała podawać Dicoflor więc liczę na poprawę. Cały czas Cie podziwiam za to karmienie i trzymam kciuki żeby Malutki jak najwięcej jadł z piersi ☺️ Ja to jestem takim leniwcem dlatego zaczelam dawać mm 😳
Wiola dopiero co ⏸️ wysikałyśmy a już mamy Bobasy po tej stronie 🥰
Daje BioGaia to przynajmniej nie ma kolek bo zanim podawałam to go strasznie wymęczyły jeden dzień. Chyba już się przyzwyczaiłam do takiego sposobu karmienia chociaż czasem już mnie to denerwuje. Zwłaszcza kiedy on leży głodny obok i płacze a ja ściągam mleko zamiast przystawić do piersi...🙄
Już w ogóle nie masz swojego mleka ? -
Jusia dużo zdrówka dla Was ! 😘 Jak ja się boję, że moje maleństwo może zachorować... Niby człowiek nigdzie nie chodzi a tak jak mówisz wystarczy do sklepu po pieczywo...
Jusia88 lubi tę wiadomość
-
Jusia dużo zdrówka dla Was 😘
Przepraszam że tak czytam pobieżnie i nie odnoszę się do każdej z Was, ale glowa mi pracuje tylko na 30% 😂
Karo szpital jutro, miało być poczatkowo 16.08 ale lekarz stwierdził że 17 będzie równo 38tc więc lepiej 17go... Może będą chcieli mnie odrazu rozpakować 🤔Jusia88 lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Aaaa ok, w natłoku informacji ostatnich jakoś zakodowalam tylko ten 16.08 😁 z reszta aktualnej jestem zombie wiec mogę nie ogarniać 😴🥱 to kciuki za jutro ✊17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Gosia dałam lajka zanim przeczytałam całość 🤦🏻♀️ fajnie że niunia ładnie przybiera i że sama już reguluje sobie pory karmienia, tylko bidulka męczy się tym ulewaniem
no i jeszcze te gazy... Mam nadzieję że szybko minie ❤️
Moja Elizka też ma non stop czkawki, mam nadzieję że poza brzuchem juz jej to minie, aczkolwiek boję się że odziedziczy to po mnie...
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Karo123 wrote:Aaaa ok, w natłoku informacji ostatnich jakoś zakodowalam tylko ten 16.08 😁 z reszta aktualnej jestem zombie wiec mogę nie ogarniać 😴🥱 to kciuki za jutro ✊
Ale za Was obie trzymamy Kciuki ✊🏼✊🏼✊🏼Karo123 lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka mój mały też miał w brzuchu czkawki bardzo często i teraz też niestety ma... Ale to chyba u nas kwestia tego, że pije tak łapczywie bo ciągle ten sam scenariusz. Zje, uleje się albo wyleje z siebie wszystko co zjadł i czkawka 🙄
Co do Twojej cc to ciekawe jaki mają plan na Ciebie ale raczej w tym tygodniu się rozpakujeszu nas w szpitalu planowe cesarki robią na drugi dzień od przyjęcia
Felinka94 lubi tę wiadomość
-
Wiolala wrote:Felinka mój mały też miał w brzuchu czkawki bardzo często i teraz też niestety ma... Ale to chyba u nas kwestia tego, że pije tak łapczywie bo ciągle ten sam scenariusz. Zje, uleje się albo wyleje z siebie wszystko co zjadł i czkawka 🙄
Co do Twojej cc to ciekawe jaki mają plan na Ciebie ale raczej w tym tygodniu się rozpakujeszu nas w szpitalu planowe cesarki robią na drugi dzień od przyjęcia
-
Gosia polubiłam za to że Majeczka sama się budzi i zaczęła przybierać 🥰 szkoda maleństwa że tak się męczy z tym ulewaniem i czkawkami ciekawe od czego to zależy 🤔
Karo współczuję takiej nocy 😔 skoro po ostatnich mękach masz rozwarcie 2,5 cm to może Twoja szyjka nadal pracuje i będziesz miała szybki poród ✊️
Felinka kciuki za jutro ✊️✊️ zaraz poznasz Elizę 🥰
Jusia zdrówka dla Was ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2022, 08:55
Karo123, Felinka94, Jusia88 lubią tę wiadomość
-
Wiolala wrote:Felinka mój mały też miał w brzuchu czkawki bardzo często i teraz też niestety ma... Ale to chyba u nas kwestia tego, że pije tak łapczywie bo ciągle ten sam scenariusz. Zje, uleje się albo wyleje z siebie wszystko co zjadł i czkawka 🙄
U nas tez słyszałam ze tak robią... więc po cichu liczę u nas tez tak będzie...Felinka, za killa dni możesz tulić malutka 😍 ja zakladam ze w przyszłym tygodniu....Ale to dalej takie nierealne
...
Wizyty to ma pewno jutro Lilou i moja ostatnia ... kto jeszcze te z nie pamietam..
Karo , współczuję tych boli... mnie tez boli, ale nie az tak, żebym musiała wstawać, bardziej wstaje przez skurcze w stopach... wygląda zw tez za chwilę będziesz tulić maleństwo....
Jusia, duzo zdrowia dla Was...
Nie odniosę sie do wszystkich, bo juz powoli nie ogarniam rzeczywistości... 😖
Trzymam kciuki za Wasze maluchy, żeby problemy szybko przeszły...Karo123, Felinka94, Jusia88, Wiolala lubią tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
11.10 - Metotreksat
Ale starsza corka ma juz 13lat wiec jest to juz duza dziewczyna, ale wiadomo - jako nastolatka sa sytuacje kiedy ona tez mnie potrzebuje. Bardziej sie boje o moja 3latke. Ostatnio ma jakas mamoze - na kanapie musi siedziec przy mnie, do zabawy najlepsza jestem ja, na spacerach tylko z mama za raczke, kapiel i zaprowadzenie do lozka tez tylko ze mna… Boje sie, ze bedzie strasznie zazdrosna o Malego. Wie, ze u mamy w brzuszku siedzi dzidzius i bardzo sie cieszy, ale chyba nie do konca zdaje sobie sprawe z czym to sie bedzie wiazac po porodzie.
Ty mowilas, ze Twoj synek ma 2latka? On sam jest jeszcze malutki, moze jeszcze nie wszystko rozumiec, dla niego to tez nowa sytuacja. Rozumiem, ze Ci trudno, bycie mama to ciezka praca. Ale pamietaj jestes najlepsza mama dla swoich dzieci ❤️Cecylia lubi tę wiadomość