W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
O nie Olcykowa najgorzej, a te szpitalne łóżka to faktycznie takie prycze twarde że trudno się na tym wyspać... oby jednak udało się wypocząć
Skorek kciuki ✊️✊️ tu już było parę takich wizyt do których dziewczyny miały nie dotrwać i jakoś wszystkie się odbyły 🤷♀️
Śpijcie dobrze 😘Weromika lubi tę wiadomość
-
Felinka, gratulacje! 💐
Olcykowa, powodzenia 🤩
Ivanka, kciuki za wizytę 🙂Ivanka93, Felinka94 lubią tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Kochane kciuki za wizyty 😗
Krysia ❤️
Olcykowa, oby w miarę szybko poszło bo w domu najlepiej 🥰
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Olcykowa gdzie Ty trafiłaś, że masz takie atrakcje za oknem 🙈 mam nadzieję, że po baloniku pojedziesz raz dwa na porodówkę 🙂✊🏻🍀
Ivanka będzie dobrze 🍀✊🏻
Skorek ✊🏻🍀
A u nas leki zaczęły działać 🤩 zwiekszylam dawkę espumisanu i malutki był spokojny cały dzień 🙂 zupełnie inne dziecko, nawet nam się rozgadał 😁♥️Jedna_z_Wielu, Sway, karola, Simons_cat, Siri, Ivanka93, lawendowePole, Mersalla, Jo_an lubią tę wiadomość
-
Wiolala super, że są efekty 😗 Teraz już będzie tylko lepiej 😀
Wiolala lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Witam w poniedziałek 🙈 Nocka dramat. Jak nie płaczące dzieci z położniczego, to transporty na izbę i Pani położna która „sprawdzała brzuszek” ale na szczęście była ostatni raz o 1:15 i potem 05:30. No ale i tak słabo spałam. A teraz dostałam kartę ruchu płodu i się uśmiałam 😂 Mój syn wyrabia normę w 2 minuty (10 ruchów), które mam naliczyć w godzinę 👍 A najlepszy zapis, cyt. „WAŻNE: Jeśli dziecko porusza się mniej niż 10 razy w czasie 2 kolejnych dni lub nie odczuwa Pani ruchów wcale przez 10 kolejnych godzin, proszę się zgłosić do szpitala. Może to oznaczać, że dziecko PRZEŻYWA JAKIEŚ KŁOPOTY i potrzebne są dalsze badania” 😂😂🙈 Przeżywa kłopoty 😆 Kto to wymyślił 🤦🏻♀️
-
Wiola bardzo się cieszę, że leki pomagają i Hubertuś czuje się lepiej 😍
-
Karo, Felinka jesteście najlepszymi mamami jakie mogły się trafić waszym maluszkom ❤️
W domku wszystko będzie inaczej, lepiej 🥰
Wiola oby bóle brzuszka przeszły na dobre 😥
Ivanka , kciuki za drugą połowę ciąży 😁 teraz to już zleci bardzo szybko 😆
Ja ciągle na obrotach, aktywność, długie spacery, seks i jeszcze raz seks i nic się nie zapowiada 🤷♀️ no może lekkie bóle okresowe i czasami uczucie kłucia w szyjce aż muszę się zgiąć w pół 🤷♀️ chciałabym uniknąć indukcji porodu a tym bardziej CC... Będę dalej spacerować itp może to coś da 😅 dziś kupię jeszcze piłkę i będę się codziennie bujać 😆 oczywiście nic ponad siły żeby nie zaszkodzić...
Krysiu, Olcykowa mocne ✊Ivanka93, Wiolala, Felinka94 lubią tę wiadomość
-
Olcykowa wrote:Witam w poniedziałek 🙈 Nocka dramat. Jak nie płaczące dzieci z położniczego, to transporty na izbę i Pani położna która „sprawdzała brzuszek” ale na szczęście była ostatni raz o 1:15 i potem 05:30. No ale i tak słabo spałam. A teraz dostałam kartę ruchu płodu i się uśmiałam 😂 Mój syn wyrabia normę w 2 minuty (10 ruchów), które mam naliczyć w godzinę 👍 A najlepszy zapis, cyt. „WAŻNE: Jeśli dziecko porusza się mniej niż 10 razy w czasie 2 kolejnych dni lub nie odczuwa Pani ruchów wcale przez 10 kolejnych godzin, proszę się zgłosić do szpitala. Może to oznaczać, że dziecko PRZEŻYWA JAKIEŚ KŁOPOTY i potrzebne są dalsze badania” 😂😂🙈 Przeżywa kłopoty 😆 Kto to wymyślił 🤦🏻♀️
Może chcieli jakoś łagodnie podejść do tematu i dlatego tak napisali? 😆
Ja to jak byłam w maju w szpitalu, to pokój miałam centralnie przy bazie helikoptera, najlepsza rozrywka ever na sali 😅. Huk był niesamowity jak startował albo wracał. I masz rację, o 5 kończy się spanie, bo położne co rusz przychodzą. Ale byle najdłużej do środy! 🤞
Krysia 🤞🤞🤞
Wiola, cieszę się, że z brzusio Hubcia lepiej, oby było coraz lepiej! 🤞
Ivanka ❤️🤞Ivanka93, Wiolala lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykarola wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was ma łóżeczko Chicco Next2me Dream lub Magic? Chce porównać oba modele pod wzgledem wielkości jako ze nie mam dużo miejsca
Jeśli tak, czy mogłabym prosić o zmierzenie szerokości? W necie znajduje wymiary, ale wydaje mi się ze to są wymiary w najszerszym miejscu czyli w nóżkach, a chciałabym wiedzieć jaka szeroka jest ta materiałowa część (czyli sama ta gondolka do leżenia). Konkretnie ten wymiar:
Zmierzę ci dzisiaj, mam dokładnie ten model, ale nie polecam!! Polecam bardzo dostawkę, ale moim zdaniem ta jest dość nieudana, bo te nóżki i miniaturowe kółka to jest porażka.karola lubi tę wiadomość
-
Dzięki Cecylia. Właśnie rozważam kilka modeli, ale chcę kupić używane a tych Chicco jest najwięcej chyba dostępnych. O kółkach słyszałam, dlatego rozważam jeszcze ten Magic który ma 4 obrotowe i lepiej jeździ podobno;p
Cecylia lubi tę wiadomość
-
Wiola, dobrze słyszeć, że leki działają na Młodego! Oby tak dalej. Niesamowite jak dyskomfort brzuszkowy może wpłynąć na samopoczucie takiego maluszka...
-
karola wrote:Wiola, dobrze słyszeć, że leki działają na Młodego! Oby tak dalej. Niesamowite jak dyskomfort brzuszkowy może wpłynąć na samopoczucie takiego maluszka...
i samopoczucie mamy.. Wiola chyba odsapnęła w końcu 🙈karola, Wiolala lubią tę wiadomość
-
Olcykowa wrote:Witam w poniedziałek 🙈 Nocka dramat. Jak nie płaczące dzieci z położniczego, to transporty na izbę i Pani położna która „sprawdzała brzuszek” ale na szczęście była ostatni raz o 1:15 i potem 05:30. No ale i tak słabo spałam. A teraz dostałam kartę ruchu płodu i się uśmiałam 😂 Mój syn wyrabia normę w 2 minuty (10 ruchów), które mam naliczyć w godzinę 👍 A najlepszy zapis, cyt. „WAŻNE: Jeśli dziecko porusza się mniej niż 10 razy w czasie 2 kolejnych dni lub nie odczuwa Pani ruchów wcale przez 10 kolejnych godzin, proszę się zgłosić do szpitala. Może to oznaczać, że dziecko PRZEŻYWA JAKIEŚ KŁOPOTY i potrzebne są dalsze badania” 😂😂🙈 Przeżywa kłopoty 😆 Kto to wymyślił 🤦🏻♀️
U mnie poporodsie się tak tłukli na sali, bo ze szpitala zrobili na nowo covidowy i łóżka przewozili w te i w wte....Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Olcykowa przykro mi ze taką słabą nockę miałaś 😞 niech już dają ten balonik i Franuś wychodź na świat! 😁😁
Wiola super ze leki działają! Teraz to już będzie tylko lepiej 😊
Skorek kciuki za wizyte✊️✊️
Krysiu jak u Ciebie?
Madzia nie znasz dnia ani godziny ostatnio było parę porodów niespodzianek 😉✊️✊️
Ja też planuje dostawkę myslalam wcześniej o baby hug z chicco ale podobno nie nadaje się do snu nocnego więc myślę też o lionelo TimonWiolala lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCecylia wrote:Zmierzę ci dzisiaj, mam dokładnie ten model, ale nie polecam!! Polecam bardzo dostawkę, ale moim zdaniem ta jest dość nieudana, bo te nóżki i miniaturowe kółka to jest porażka.
Ten wymiar o który pytasz to 55cm. A nóżki bez składania 69cm.karola lubi tę wiadomość
-
Ivanka93 wrote:
Ja też planuje dostawkę myslalam wcześniej o baby hug z chicco ale podobno nie nadaje się do snu nocnego więc myślę też o lionelo Timon
W takim razie obok lozka stanie od razu lozeczko, a dostawka bedzie wylacznie do uzytku dziennego 😬
-
Ivanka na mam Lionelo Timon 🙂 wprawdzie nie mam w planach przystawiać go do łóżka jak typową dostawkę, raczej ma służyć jako łóżeczko i chciałabym nim jeździć po domu. Dam znać jak się sprawdzi 🙂🙂
Ivanka93 lubi tę wiadomość
-
Siri no właśnie baby hug jest chyba mniejszy od standardowych dostawek a ja bym chciała zeby dziecko spało przy mnie ok. 6 miesięcy baby hug podoba mi się bardzo pod względem funkcjonalnosci ale dla mnie głównie ma być dostawką.
Olcykowa czekam w takim razie na Twoją recenzje 😊