W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiolala wrote:Siri super express ja głosuję na Hubercika jak nie macie imienia 😁
Ivanka gratuluję 🎉🎉😊 może będzie świąteczny bobas, kto wie
A ja się zastanawiam kiedy to dziecko zacznie przesypiać noce... Znów 3 pobudki na jedzenie 🥴 i coraz częściej kłócimy się w nocy z mężem bo oboje mamy już serdecznie dość... Budzi nas oboje. Mąż uspokaja bo mały się drze dopóki nie dostanie butli a ja staram się zrobić to jak najszybciej...
Wiola U nas to samo, kłótnie co noc, tylko u nas mąż robi mleko a ja uspokajam małego... po zageszczaniu mleka mieliśmy tylko 2 noce w miarę ok, od piątku znowu wstajemy po 3-4 razy na mleko 🥲 a dziś jeszcze w międzyczasie budził się przez kaszel...
Ja już nie wiem co robię źle, dlaczego inne dzieci budzą się raz, dwa razy albo i wcale 😥21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
Ivanka93 wrote:Siri poród bajka! Czekamy na zdjęcie 😍 jeszcze raz ogromne gratulacje 🎉🎉🎉🎉
A ja moje drogie witam się z ciążą donoszona! 🎉 nawet nie wiem kiedy to zleciało 🥹 no i oficjalnie jestem pierwsza w kolejce na porodówkę 🙈🙈
Gratuluję czekamy teraz na pierwsza w kolejce Laura.
Wiolala wrote:Karola ja te podkłady jednorazowe używam i one wcale nie są jednorazowe ja kupuję takie większe i przecinam jeden podkład na cztery i używam dopóki nie zabrudzi
Ja robię jak Wiola ... one mogą długo służyć. Fakt że jest to jakaś forma wygody, zwłaszcza na początku kiedy mu często się zdarzało zostawić niespodziankę w trakcie przewijania...
Co do ceny... ja kiedys kupiłam w rossmanie, za 32zl, w Internecie te same znalazłam za 12zl...
To ha chyba mam złote dziecko... jak juz zasnął koło 2 to wstałam o 8... on już nie spał, tylko się uśmiechnął jak zobaczył ze "cyc" juz wstał...karola, Wiolala lubią tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
Asia a ja mam wrażenie ze to tylko na fejsukowych forach przechwalanie kogo dziecko dluzej śpi…. Realnie wszystkie dzieci które znam osobiście nie przesypiają nocy conajmniej rok. I chyba warto jednak wyjść z takiego założenia ze przez najblizszy czas nie będzie przesypiać niż się podłamywac ze „inne dzieci” śpią, bo te inne dzieci tez nie śpią a internet kłamie (a w zasadzie ludzie w internecie) i wiele razy się o tym przekonałam 🙈😅 ja wiem ze przychodzą kryzysy (u mnie tez kilka pobudek w nocy przez 90% czasu), przez 4 miesiące zdarzyły sie dwie noce gdzie spał od północy do 7 i obudził sie tylko raz, pozostałe noce to wstawanie co max 2h a w gorsze noce co 1h, ostatnio mam trochę „luzu” bo zdarzylo mu się 3h ciągiem spać😝... I wiem ze mamy kpi i mm maja o tyle trudniej ze trzeba przygotować mleko bo ja na KP przystawilam tylko do cycka wiec wiem ze jestem na łatwiejszej pozycji. Z takich rad dla mam mm które slyszlama - są podobno takie gotowe ekspresy na mleko, tam już jest wsypana puszka mm, ekspres zapamiętuje ile mm ma dodać na porcje, sam gotuje wodę wiec tylko jeden przycisk i odpowiednia ilość mleka o odpowiedniej temp leci do butelki - może warto w coś takiego zainwestować? Wydaje sie mocno ułatwiające zycie. Nie mam pojęcia jak to sie nazywa ale widziałam na instagramie Marty Mielczarskiej chyba jak jeszcze byłam w ciąży.
Wiola i Asia - przytulam mocno Wasze niewyspane kości i glowy 🥺❤️ Ale wiedzcie ze nie jestescie same ❤️ Wiem ze to nie zastapi snu ale nie warto sie katować myślami o tym ze inne dzieci śpią - moim zdaniem to bajka (oczywiście jest ten 1% dzieci która przesypia ale obstawiam ze nie więcej 😜 równie dobrze można liczyć na wygrane w totka)
A odnośnie kłótni z mężem - eh o tym mam wrażenie tez sie mało mówi ale dziecko to mega obciążenie dla związku i relacji. Instagram kipi od idelanym tatusiów - No serio chciałabym sie przenieść do ich domów bez kamery i zajrzeć jak wspaniale sie dogadują 😅 z relacji moich znajomych zycie i relacja z mężem wraca do względnej normalności dopiero jak dziecko jest samodzielne czyli ma chociaż te 3/4 lata 😅 ale przez te 3/4 lata oczywiście nie można odpuszczać tylko walczyć o Was, o Wasz czas i o Waszą relacje bo jak sie to odpuści to po 3 latach to już mało co zostanie 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2022, 12:57
kokoszka31, Cecylia, Wiolala, karola lubią tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Siri gratulacje! Super poród!
Widzę, że macie tu na tapecie pobudki nocne.. tu akurat mogę już doktorat i habilitację zrobić. Mój 14mc syn nie przespał nigdy całej nocy. Jego najlepsza noc to była 1 pobudka.. a nasza średnia oscyluje w okolicach 5 pobudek. Jak idą zęby w ostatniej fazie to wstaje co 45-60 min.. też na początku miałam takie myślenie: kurde nooo, wszyscy śpią, tylko nie mój.. ale to droga donikad.. trzeba po prostu zacisnąć zęby i cieszyć się z każdego ciut lepszego dnia i nocy, zbierając siły na te hardcoroweKaro123, Cecylia, Asia2309, Siri, Kociara_, Jeżynka lubią tę wiadomość
-
kokoszka31 wrote:Siri gratulacje! Super poród!
Widzę, że macie tu na tapecie pobudki nocne.. tu akurat mogę już doktorat i habilitację zrobić. Mój 14mc syn nie przespał nigdy całej nocy. Jego najlepsza noc to była 1 pobudka.. a nasza średnia oscyluje w okolicach 5 pobudek. Jak idą zęby w ostatniej fazie to wstaje co 45-60 min.. też na początku miałam takie myślenie: kurde nooo, wszyscy śpią, tylko nie mój.. ale to droga donikad.. trzeba po prostu zacisnąć zęby i cieszyć się z każdego ciut lepszego dnia i nocy, zbierając siły na te hardcorowe
Kokoszka Alek ma rok i nigdy też nie przespaliśmy nocy (mam na myśli zero pobudek). Najlepsza to była chyba 2 pobudki, zęby mamy akurat na tapecie więc po kilka razy trzeba wstać. Ja się już przyzwyczaiłam, jestem w stanie się wyspać, ale pod warunkiem że śpi ze mną, bo ja tylko daję cycka i nawet nie wiem ile razy dokładnie wstaje, bo się nie wybudzam porządnie.Karo123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa się podpisuje po Karo, dzieci w nocy nie śpią. Te co śpią to są jakieś wyjątki, ale generalnie nie śpią, bo nie potrafią. Mój Młody pierwszą noc bez pobudek miał po drugich urodzinach dopiero. Wcześniej było dokładnie tak jak opisuje Karo, trzy godziny ciągiem to super, a zazwyczaj są to dwie godziny albo i 60 minut. Teraz Mała to samo, były lepsze noce, ale norma to pobudka co 2 godziny. I jest super jak je i zasypia, bo czasem je i nie zasypia🙈
I nie ma co dziecka męczyć zagęszczaniem czy napełnianiem na siłę na noc, mi się to nie wydaje normalne, kto się najada pod korek przed spaniem? To że śpi ciągiem dłużej to nie znaczy że mu jest dobrze, chyba nikomu się nie śpi dobrze po wielkiej kolacji.Karo123, miska122, Kociara_ lubią tę wiadomość
-
Myśle ze oprócz internetu to tez często starsze pokolenia dokładają swoje. Ja nie zliczę ile razy (w dobrej wierze) rodzina mnie zapytała „już śpi w nocy prawda?” 😝 na co ja ze oczywiście ze nie, a oni wtedy zaczynaja opowiadać swoje bajki jak to ja, moje rodzeństwo i kuzynostwo spaliśmy całe noce już od drugiego miesiąca życia i ze młody tez NA PEWNO niedługo już zacznie przesypiać - ja to wypuszczam drugim uchem bo po prostu uważam ze sorry ale oni to już po prostu wyparli z pamięci i 💩 pamiętają co się działało 30/40 lat temu 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2022, 13:27
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Dziewczyny cieszę się że mówicie szczerze o tym bo ja uslyszalam już od teściowej i w sumie od matki też że im dzieci spały cale noce a że mieszkam z teściową to już słyszę te komentarze jak mała się będzie wybudzać a mój to spał bo dawałam butelkę i przepajałam wodą... I mimo że jeszcze nie urodziłam to już się obawiam po pierwsze że nie dam rady a po drugie tej krytyki co robię nie tak ...
-
Na kp to nie słyszałam,żeby dziecko spało całą noc. Na mm to przyjaciółce faktycznie dzieci szybko zaczęło spać w nocy,ale to wstawały wcześnie. U nas 1-2pobudki w nocy,a później ta godz 5 czy 6 to już dla mnie rano. Ładnie spi,nie mam na co narzekać. W nocy w międzyczasie coś tam pojeczy czasem czy zapłacze. Mial etap,że i 6h spał ciągiem,teraz bardziej 3-4 co i tak jest dobre. Niestety nie ma tu dobrej rady. Nic specjalnego w tym kierunku nie robię. On też nie był typem wiszącym na cycku,zjadł I cześć86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI
7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
Z jednej strony kp jest wygodniejsze,bo produkt gotowy Z drugiej dziecko szybciej zjada mm. przynajmniej tak jest u mnie86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
A z moich obserwacji wynika,że nasze forumowe dzieci,które przesypiaja te 3-4h i wiecej w nocy są mniejsze,poniżej 50centyla,np mój, Gosi,Krysi. Jest to logiczne,im mniej się je tym się jest mniejszym 😆
kokoszka31 lubi tę wiadomość
86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
Jeszcze młodego na świecie nie ma, ale ja się nie nastawiam na przespane noce, kompletnie moja położna od edukacji, naprawdę mądra i doświadczona, super to wytłumaczyła. Cieszę się że mnie uświadomiła. Ciężko wymagać od malucha, który 9 miesięcy był noszony i ciagle kołysany naszym ciałem do snu i w trakcie tego snu, żeby zasnął sam w łóżeczku czy innym miejscu na wiele godzin. I nie ma w tym nic ani dziwnego ani niespotykanego. Po prostu nie potrafi, musi do tego dorosnąć, w swoim tempie Ona mówi ze to jest etap, że możemy sobie pomagać wieloma rzeczami, ale pewne rzeczy muszą po prostu minąć. Może pogodzenie się z tym i uświadomienie sobie że to normalne, że to się skończy, że to jest norma, jakoś wam pomoże?
I tak, ja tez podobno spałam całe noce. Od urodzenia 😅36 cykli starań
2 x IUI ❌
Nieudana procedura IVF - imsi - 3 x FET - ❌
💔 ciąża biochemiczna - naturals - 03.2022
kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno
Naturalny cud ❤️ mamy syna!
27.01.23 - 3390 g i 55 cm
22.05.2024 - puste jajo, poronienie 7+2 💔
08.2024 - powrót do starań o rodzeństwo
09.2024 - ⏸️
-
Kociara_ wrote:I tak, ja tez podobno spałam całe noce. Od urodzenia 😅
O właśnie, i tego nam wszystkim życzę żebyśmy tak zapamiętały to wczesne macierzyństwo hahaha. A znając przebiegłość ludzkiej psychiki to myśle ze takie wspomnienia nam w głowie pozostaną ze dzieci spały jadły i tylko się uśmiechały 🙈😁🫶17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
nick nieaktualnyWiolala wrote:Dobrze wiedzieć, że nie tylko my tak mamy 🥲 sorry ale to pokrzepiające, że Wy też nie śpicie 😂😂
Aż się zaśmiałam na głos. No jest pokrzepiające 🙈 ja się jeszcze cieszę jak widzę maluchy tarzające i wrzeszczące na podłodze w sklepach i na ulicy🙈Asia2309 lubi tę wiadomość
-
Karo123 wrote:O właśnie, i tego nam wszystkim życzę żebyśmy tak zapamiętały to wczesne macierzyństwo hahaha. A znając przebiegłość ludzkiej psychiki to myśle ze takie wspomnienia nam w głowie pozostaną ze dzieci spały jadły i tylko się uśmiechały 🙈😁🫶
Może dlatego tyle się też słyszy że ciąża to stan błogosławiony. Yyy, ja też nie pamiętam kiedy przespałam noc 🤣 łączę się z wami w niespaniu, a przy okazji przygotowuje do tego co będzie 😁Karo123 lubi tę wiadomość
36 cykli starań
2 x IUI ❌
Nieudana procedura IVF - imsi - 3 x FET - ❌
💔 ciąża biochemiczna - naturals - 03.2022
kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno
Naturalny cud ❤️ mamy syna!
27.01.23 - 3390 g i 55 cm
22.05.2024 - puste jajo, poronienie 7+2 💔
08.2024 - powrót do starań o rodzeństwo
09.2024 - ⏸️
-
Cecylia 😂😂😂
Siri gratulacje 💐💐💐💐
Ivanka , gratulacje donoszonej ciąży 😘
Moja pchełka 2 razy sie budzi. Ale że śpi z nami to niebardzo mi to przeszkadza. Za to w dzień ma turbo drzemki po 15 min 🙈🙈 no nie chce spać dłużej 🙈🙈Cecylia, Siri, Ivanka93 lubią tę wiadomość
11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
Kociara_ wrote:Umysł wypiera to co było trudne i złe, tak to działa 😁
Może dlatego tyle się też słyszy że ciąża to stan błogosławiony. Yyy, ja też nie pamiętam kiedy przespałam noc 🤣 łączę się z wami w niespaniu, a przy okazji przygotowuje do tego co będzie 😁
Kociara współczuje jakości snu w ciąży, pamietam ze na końcówce to byłam niewyspana bardziej niż teraz 😅 za to po porodzie to łoooo matko wyspałam się za wszystkie czasy i jaki komfort tak spać bez brzucha aaaaj 😁17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙