W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia24 wrote:U nas też się spanie popsuło. Dotąd faktycznie jak Maja zjadła o 22 na śpioch, tak spala od 20 do 3 a potem dalej do 6/7. Of 2/3 tygodni uśpić ją na noc to jest dramat, urządza sobie drzemkę wieczorem a potem na noc zasypia koło 23. W nocy też się częściej budzi, a jak już spi w łóżeczku to wgl.. potrafi się obudzić o 3 i nie spać do 6, także, bajki i dobrze śpiących dzieciach można schować. W dzień też drzemki to 30 min jak w zegarku 😅
Młody śpi w nocy, ale uspac wieczorem to dramat... po jedzeniu wieczornym prześpi z pół godziny... na dobre zasypia 1-2 😱
Też mu się włączają turbo drzemki w ciągu dnia...
Simons_cat wrote:Mamy renault Megane i właśnie zmieniliśmy fotelik z avionauta na maxi cosie na obrotowej bazie. Byliśmy dobrać w fotelik.info
Też mamy meganke, dzięki za info .
Siri, przystojniak. 😍
Siri lubi tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
Zaginelam bo mam chorego chłopa w domu więc niunia pochłania cały mój czas a chłop całe pokłady cierpliwości 🤦🏻♀️Siri lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Odnośnie drzemek to ja tez się martwiłam ze u nas w dzień drzemki trwają 30-50 minut - zależy. I kombinowałam jak to zrobić żeby trwały dluzej. Ale odkąd zaczęłam czytać na insta cieniewiatru to się okazało ze 40-50 min to bardzo dobra drzemka i dałam młodemu spokój. I zauważyłam ze jak nie przeciagam na siłe długości drzemki to budzi się w super humorze a jak probowlam wydłużać to często udało się przeciagnac do 1,5h ale budził się w bardzo złym humorze.
Ogólnie polecam cieniewiatru na insta żeby sobie poczytać o śnie dziecka, mi pomogła sobie kilka spraw ułożyć 😊Olcykowa lubi tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Wiolala wrote:Mój mały podczas zabawy zaczął ssać cyca😧 normalnie płakała bym z radości jakiś czas temu a teraz kiedy tego mleka mam tyle co dla kota to nie wiem... Myślicie że jak zacząłby jeść z piersi to laktacja na nowo mi się rozkręci ?
Wiola ja już tak koło miesiąca karmię raz dziennie i szczerze na początku byłam bardzo zdziwiona że tam coś leci ,ale raz drugi wyciągnęłam mu cyca z buzi i naprawdę leci,a ile nie wiem bo nie ściągam, młody się tak przyzwyczaił że raz dziennie ma tego cyca i na 100%sie tym nie naje bo potem idzie butla mimo to ,ale zawsze coś upije. Także ja narazie z tego nie rezygnuje, póki on chce i mleko leci. -
A tak w ogóle byliśmy dziś w szpitalu na tej pomocy świątecznej i masakra, niby osłuchał lekarz dziecko i jest czysto,ale młody tak strasznie kaszle, jutro już idziemy do pediatry swojego ,oby było dobrze,bo ten kaszel mnie przeraża. No i noc już wiem że mam tryb czuwania więc nici z snu . W ogóle wszyscy jesteśmy przeziębieni,ale ja się w sumie najlepiej trzymam,bo niestety muszę nie mam czasu ani możliwość na chorobę ktoś musi to ogarnąć
-
Felinka94 wrote:Zaginelam bo mam chorego chłopa w domu więc niunia pochłania cały mój czas a chłop całe pokłady cierpliwości 🤦🏻♀️
Też to przerabiamy... A facet podobno nie choruje tylko walczy o przetrwanie... mój zaszyl się ma piętrze, schodzi tylko ja żarcie i tak już któryś dzień... a zamiast być Lepiej jest tylko gorzej...
Zdrówka dla Twojego...
Zdarza się Wam żeby dziecko zachlysnelo się ślina? bo ja często tak mam i młodemu tez juz się parę rady zdarzyło i mnie to przeraża....chociaż sama czasami mam tak zw powietrza nie mogę złapać 😱27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
...
_ _ _ _
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
Wiola, ale młody zaskoczył. Ciekawe czy to jednorazowa sytuacja czy coś mu kliknęło i chciałby pierś czesciej. Myślę ze fajnie napisała Karo, ze możesz spróbować ale bez presji i narzucania sobie czegoś na siłę. Czytalam o metodzie power pumping, możesz sobie wygooglować. Może to by Ci pomogło zwiększyć ilośc mleka.
Spokojnej nocy z maluszkami dla wszystkich (i dla naszych brzuchatek które na koncu tez nie mają łatwo)!Siri lubi tę wiadomość
-
Oj u nas to chyba był jednorazowy wyskok z tym cycem. Może to i dobrze bo w sumie to przeraziło mnie to, że miałabym z nim walczyć o karmienie tak jak na początku... Może przy następnym dziecku się uda jak będzie
Zdrówka dla dzieci i mężów ! 😘 -
Krysia1411 wrote:Też to przerabiamy... A facet podobno nie choruje tylko walczy o przetrwanie... mój zaszyl się ma piętrze, schodzi tylko ja żarcie i tak już któryś dzień... a zamiast być Lepiej jest tylko gorzej...
Zdrówka dla Twojego...
Zdarza się Wam żeby dziecko zachlysnelo się ślina? bo ja często tak mam i młodemu tez juz się parę rady zdarzyło i mnie to przeraża....chociaż sama czasami mam tak zw powietrza nie mogę złapać 😱
Często jak mu się mleko cofnie jeszcze to się zakrztusi... Najgorzej jak był malutki to się bałam bo zakrztusił nam się w szpitalu a teraz już w miarę sobie z tym radzi ale i tak pilnuję i czasem trzeba mu pomóc, przekręcić i poklepać po pleckach. -
Krysia póki nie ustabilizowała mi się laktacja to topiłam własne dziecko mlekiem - każde karmienie to było przynajmniej jedno zakrztuszenie 😅 jak się w końcu ustabilizowało z mlekiem to się zaczął ślinotok i znowu nie ma dnia żeby się nie zalał śliną, już nie mogę się doczekać RD haha 🫠 także u nas to się stało codziennością, na początku trochę się stresowałam a teraz już pełne opanowanie 😅 obserwuje spokojnie dziecko, jak widze ze zła pozycja do odksztuszenia to mu pomagam przybrać lepsza pozycje (No wiadomo ze nikt leżąc na plecach nie chciałby się zakrztusic 😉). Co zabawniejsze teraz młody po tych kilku sekundach walki i bycia czerwonym burakiem jak tylko odkrztusi to śmieje się w głos ze już jest dobrze 🙈 także ogólnie to normalne, zwłaszcza na etapie takiej produkcji śliny, pomysl sobie ze sama leżysz pół dnia a ślina Cię zalewa w takich ilościach - nie ma szansy się nie zakrztusic 😁17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry kochane, miłego dnia wszystkim ❤️
Zdrówka dla maluchów, dla Was i chłopów 💚
Moja też się ślini tak, że sobie robi bańki z tej śliny i sobie pluje dla zabawy 💁🏻♀️ a matka tylko z pieluchą czatuje i wyciera brode i szyje 🤣
Wczoraj minął rok odkąd dowiedziałam się że młoda pojawi się na świecie a dziś kończy 4 miesiące 🥰
Niech ktoś zatrzyma czas 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2022, 16:57
Jo_an, Simons_cat, Siri, Lunaaa, Ivanka93, Olcykowa, Sway, Aypis, Jeżynka, madzia28 lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Ivanka93 wrote:A jak się maluch zakrztusi to co robicie? Podnosicie pionowo? Masujecie plecki?
Felinka śliczna Elizka 🥰 i tak, czas zdecydowanie za szybko leci..Karo123, Ivanka93, Felinka94 lubią tę wiadomość
-
Iwanka najlepiej wpisz sobie w google bo tam pełno grafik jak wyglada taka typowa pozycja przy zadławieniu (ale tu bardziej chodzi o ciało obce, kawałek jedzenia itd), polecam wykorzystać keidys okazje na WOŚP czy jakimś festynie gdzie jest stanowisko pierwszej pomocy z fantomami to przetrenować bo tam trzeba używać na prawdę dużej siły żeby to coś dało 😉
A tak przy zwykłym zalaniu śliną, mlekiem czy nawet jak młody ostatnio zrobił taka fale w kąpieli ze sobie nalał do buzi wody to dziecko samo wykaszle, ewentualnie jak Gosia pomagam przekręcając na boczek, podnaszac w pochyleniu - ale to się robi odruchowo także nie musisz się specjlanie do tego przygotowywać. Tak na prawdę przy wszelkich zakrztuszeniach zadlawieniach jeśli kaszel jest efektywny czyli dziecko samo próbuje sobie pomoc i nic więcej się nie dzieje to nie wymaga to żadnej dodatkowej pomocy 😉Ivanka93, Felinka94 lubią tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
nick nieaktualnyIvanka93 wrote:A jak się maluch zakrztusi to co robicie? Podnosicie pionowo? Masujecie plecki?
Najpierw daje jej 2-3 sekundy żeby to sama rozwiązała i praktycznie zawsze tak jest, no chyba że jest na plecach akurat to biorę na ręce na leniwca. Potem wycieram buźkę i wszystko naokoło ze śliny...Ivanka93, Karo123 lubią tę wiadomość
-
Jak przy jedzeniu do podnoszę go jak do odbicia i delikatnie klepie po plecach, aż mu się oddech i uspokoi, bo czasami się przestraszy i nie chce dalej jesc, a potem sie awanturuje... no j przeważnie tak się dzieje przy butelce...
Felinka, cudna Elizka .
Ja za 4 dni miałam transfer 😍 A za 6 dni Babel tez będzie miał 4 miesiace... 😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2022, 11:50
Felinka94, Karo123, Ivanka93 lubią tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
...
_ _ _ _
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
Ivanka zrobię wszystko co w mojej mocy by mój E przestał wciskać się w kolejkę przed damę 😁😘 byłam rano na pobraniu krwi i czekam na wyniki, stres mnie zjada. Popołudniu tez mamy ktg. Jutro wizyta i przepływy. Już bym tak bardzo chciała wiedzieć czy święta spędzimy w domkuFelinka94, Cecylia lubią tę wiadomość