W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Siri a korzystaliście ze spisu imion na dane.gov.pl? ja tam wertowałam i wykreślałam po kolei.
https://dane.gov.pl/pl/dataset/219,imiona-nadawane-dzieciom-w-polsce/resource/36393/table?page=1&per_page=20&q=&sort=
Ivanka umknęła mi data twojego donoszenia! Spóźnione gratulacje 💗Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2022, 10:08
Siri lubi tę wiadomość
-
Siri wrote:Przewertowalismy juz chyba wszystkie spisy i ksiegi imion 🙈 maz odlecial totalnie w kosmos i jego propozycje to sami bohaterowie filmowi i showbiznesowi 🤪 a mnie glowa peka od jego Arnoldow, Luisow i Bruce’ow 🤯
To widzę że mąż ma fantazje 😁 to może Sylwester jak Stallone 😉lawendowePole, Karo123, Cecylia, Siri, Sway, Jo_an, karola lubią tę wiadomość
-
Siri wrote:Przewertowalismy juz chyba wszystkie spisy i ksiegi imion 🙈 maz odlecial totalnie w kosmos i jego propozycje to sami bohaterowie filmowi i showbiznesowi 🤪 a mnie glowa peka od jego Arnoldow, Luisow i Bruce’ow 🤯
A może niech córki wybiorą ?Siri lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któraś wyciszała laktację bez tabletek? Ile czasu Wam to zajęło? Postanowiłam odstawić małego, w ciągu dnia jest na mm, w nocy na cycku, ale chyba też wporwadze mm.
Szałwia pomogła? -
Cecylia piła szałwię ale kojarzę ze mówiła ze trzeba z nią uważać 🤔 myśle ze jak tu wpadnie to podpowie więcej 🙂17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
miska122 wrote:Dziewczyny czy któraś wyciszała laktację bez tabletek? Ile czasu Wam to zajęło? Postanowiłam odstawić małego, w ciągu dnia jest na mm, w nocy na cycku, ale chyba też wporwadze mm.
Szałwia pomogła?
Ja odstawiłam bez niczego. Najpierw zrezygnowałam z karmienia w dzień, z nocnego córka sama zrezygnowała,bo mm jej wystarczało. Jak się obudziła to dawalam wodę. Jak czułam, że piersi były pełne to odciagalam trochę do uczucia ulgi i po 4 dniach już było ok.miska122 lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
nick nieaktualnymiska122 wrote:Dziewczyny czy któraś wyciszała laktację bez tabletek? Ile czasu Wam to zajęło? Postanowiłam odstawić małego, w ciągu dnia jest na mm, w nocy na cycku, ale chyba też wporwadze mm.
Szałwia pomogła?
Zależy z ilu karmień schodzisz, im bardziej stopniowo tym lepiej. Mi się udało bez tabletek, ale było ciężko. Najtrudniej było jak wróciłam do pracy, to nagle było 10 godzin bez karmienia, a wcześniej w tym czasie 2-3 karmienia były. Jeden raz w tym czasie ściągałam leciutko. Bolało przez 7-10 dni, już miałam się poddać i iść po tabletki ale zaczęło się poprawiać i jeszcze tydzień i było w porządku.
Z nocnych karmień schodziłam stopniowo. Najpierw starałam się ograniczyć, po prostu nie dając tej piersi automatycznie w pół śnie, tylko najpierw spróbować uklepać i uśpić w łóżku. Tak z miesiąc i i bezboleśnie w sumie poszło.
Potem zostało karmienie na zaśnięcie i te niekończące się karmienia od 5 do 7 rano, bo było ich może że 20😂 ale dałabym wszystko wtedy żeby jeszcze pospać dłużej. Najpierw odstawiłam ten poranny maraton, piersi były pełniejsze ale nie bolało. A Młody spał do 7 bez jedzenia. Żałowałam że tyle z tym zwlekałam. To był proces też mniej więcej miesięczny.
Karmienie do zaśnięcia najbardziej mnie przerażało a poszło bezboleśnie i bezproblemowo, już nie pamiętam 10-14 dni i zasypiał przy bajce a o piersi zapomniał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2022, 15:21
-
nick nieaktualnyA szałwia to chyba były dwie herbatki dziennie max, do owulacji tylko. Działa wczesnoporonnie i ja miałam taką dłuższą cb/wczesne poronienie jak ją piłam. Czytałam że to się bardzo często zdarza, taka pierwsza ciąża po odstawieniu od piersi, ale miałam dużo wątpliwości i przestałam pić. Na pewno mogę powiedzieć że szałwia działa i dość mocno jak na zioła.
Do tego witaminy b możesz dorzucić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2022, 15:49
-
nick nieaktualnyTeraz mi się jeszcze przypomniało coś. Poczytaj tego faceta:
https://www.drjaygordon.com/blog-detail/sleep-changing-patterns-in-the-family-bed
Bardzo mi pomógł przy odstawieniu nocnym. U niego to jest plan na 10 nocy, ja to tak bezstresowo zrobiłam, już nie pamiętam tydzień czy dwa na każdy krok. No dopasowałam po prostu pod nas, ale ogólnie zanim znalazłam tego Gordona to byłam przerażona i nie wiedziałam jak się zabrać do odstawienia bo mój to taki typowy cycoholik był. -
Cecylia dzięki za wszystko, ja w ciągu dnia już zeszłam z karmienia, daję mm. W nocy nadrabiał, ale zastanawiam się czy po prostu nie było za mało dla niego i nie dawać mu też mm. Usypianie idzie mi chyba nawet szybciej niż na piersi 🙈 po prostu pije butle, potem włączam suszarkę żeby miał szum, on się przytula i przy bujaniu zasypia. Co prawda na mnie, nie w swoim łóżeczku, ale dla mnie to i tak super, że nie ma afery o cycka. Będę próbować z łóżeczkiem, ale dam sobie chwilę, bo wiadomo nie od razu Rzym zbudowali.
Z nocnymi karmieniami mega się boję, że właśnie dam cycka tak bez namysłu, ale będę próbować. Może nawet damy młodego do łóżeczka żebym musiała się jakoś rozbudzić żeby go nakarmić.
I powiem Wam, że o ile płakałam chwilę temu że chyba nigdy go nie odstawię, tak teraz mam wyrzuty że może za wcześnie 🙈 no masakra, jak te wszystkie teksty siedzą w głowie 🙄Cecylia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cecylia wrote:Miśka on już w nocy niedługo nie będzie musiał w ogóle jeść, nawet mm. Może już jest na tym etapie a może za miesiąc, może odczekaj i już nie zamieniaj na mm nocne, bo potem będziesz musiała znowu go tego odzwywaczajać.
Powiem Ci, że dzisiaj było 5 pobudek... Muszę coś zmienić bo oszaleję. Ale sama już nie wiem... -
Miska nie miej wyrzutów. Mleko mamy jest wspaniale i tu nie ma wątpliwości ale Aleksy to już duży chłopak, już coraz mniej potrzebuje Twojego mleczka wiec jeśli Ty już chcesz schodzic z piersi to w ogóle nie powinnaś mieć wyrzutów 😘
miska122 lubi tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Luna, trzymaj się coś wiesz więcej?36 cykli starań
2 x IUI ❌
Nieudana procedura IVF - imsi - 3 x FET - ❌
💔 ciąża biochemiczna - naturals - 03.2022
kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno
Naturalny cud ❤️ mamy syna!
27.01.23 - 3390 g i 55 cm
22.05.2024 - puste jajo, poronienie 7+2 💔
08.2024 - powrót do starań o rodzeństwo
09.2024 - ⏸️